Делије Онлајн

Делије Кафе => Времеплов => Topic started by: ljuba on April 15, 2007, 07:22:20 PM

Title: Limun, Kiza, Robot, Siroce, Laza, Mile Burek
Post by: ljuba on April 15, 2007, 07:22:20 PM
Zna li neko gde su ovi "veterani" Severa? Da li su medju zivima. Mladji momci ih verovatno i neznaju, ali oni su bili Sever 70tih i 80tih. Tada smo drali grobare, splicane i zagrepcane redovno. Ja sam otisao kao i mnogi drugi preko tako da sam izgubio kontakte sa tom generacijom.
Posebno se secam derbija na JNA kada je padao sneg i onog cuvenog Sesticevog gola Boroti.
U to vreme smo se skupljali na Zelenom Vencu na terasi "Sunca" a grobari kod Terazijske cesme. Obzirom da smo ih redovno razbijali na svim derbijima pre toga, oni rese da se skupe mnogo ranije nego obicno i punom broju se stuste niz ulicu dole ka Zelenjaku. Mi tek poceli da se skupljamo ima nas 5 puta manje. Medjutim izletimo slozno da ih docekamo i uz inventar restorana napolju (prazne flase i gajbe) opet ih razbijemo. Fantasticna slika, grobari beze uzbrdo i gaze jedni druge u stampedu.
Medjutim i to im nije bilo dovoljno nego pocnu da se junace unutra na stadionu i pre tekme utrcavaju na teren po neki grobar do centra sa salom i zastavom. Mi ne budemo lenji pa utrcimo u masi do centra terena na JNA i opet ispadne masovna tuca sat, dva pre utakmice. U toj tuci je i poginuo jedan grobar iz Makedonije, tu na terenu.
P.S. Izvinjenje zbog latinice na poslu sam i ovaj komp nema nase pismo cirilicu.
Title: Limun, Kiza, Robot, Siroce, Laza, Mile Burek
Post by: zorz on May 16, 2007, 02:10:42 PM
Bio sam na toj utakmici, bila je tuca na centru i samo je jedan grobar dobio noz. Nije mi poznato da je umro.
Title: Limun, Kiza, Robot, Siroce, Laza, Mile Burek
Post by: Peja_MD on August 02, 2007, 01:21:44 PM
Да ли неко од старијих навијача Звезде познаје Хајру-Зиса?

Сада живи у мом граду(Модричи)и прича ми како је он до распада Југославије ишао стално на Звездине текме и у Београд а и на гостовања и да је имао са собом добру екипу из Модриче која је исла са њим и да је на СЕВЕРУ у то време био препознатљив по великој црвеној застави са великим словом М !??!
Да ли може неко да ми каже о томе било шта ако га познаје ??

Унапред Хвала !!!