Bajević novi trener Zvezde
25.05.2006 11:05

Umesto Valtera Zenge, koji je u svojoj debitantskoj sezoni na klupi "crveno-belih" osvojio prvenstvo i Kup Srbije i Crne Gore, novi trener Crvene Zvezde biće u naredne dve godine - Dušan Bajević.

Naš proslavljeni fudbalski stručnjak postigao je dogovor sa klupskim rukovodstvom tima sa "Marakane" o saradnji do kraja sezone 2007/08, te su se na pravi način obistinile najave predsednika Dragana Stojkovića da će "zvučno ime" naslediti italijanskog stratega koji je dobio ponude za posao iz zemalja "Zaliva".

Podsetimo, i nakon odlaska Slavoljuba Muslina pretprošlog leta "princ sa Neretve" bio je glavni kandidat za novog trenera "crveno-belih", ali je i pored konkretnih razgovora sa tadašnjim predsednikom kluba, Džajićem, Bajević naprasno odlučio da se ponovo vrati u Olimpijakos.

Dušan Bajević je rođen 10. decembra 1948. godine a igračku karijeru započeo je u Veležu. Usled odličnih nastupa za tim iz Mostara 37 puta je igrao i za reprezentaciju nekadašnje Jugoslavije za koju je u periodu od 1970. do 1977. godine postigao 29 golova. U izboru "Večernjih novosti" 1972. godine je pobedio u anketi "Kapiteni biraju", kada je i proglašen tada najboljim fudbalerom SFRJ.

Trenersku karijeru je, posle igračkog nastupa za AEK iz Atine sa kojim je osvojio dve titule i jedan Kup Grčke, započeo u svom matičnom klubu, Veležu, sa kojim je osvojio Kup SFRJ 1986. godine. Olimpijsku selekciju Jugoslavije trenirao je naredne dve godine, a potom je prešao u AEK sa kojim je bio četiri puta šampion, a po jednom osvajač Kupa, Liga Kupa i Super Kupa. Sa Olimpijakosom je stigao do četiri šampionske titule (1997, 1998, 1999. i 2005. godine, uz koje je '99. i ove godien osvojao i grčku "duplu krunu"), dok je radio i u PAOK-u sa kojim je osvojio Kup, te u AEK-u sa kojim je u okviru sezone 2002/03 Ligu šampiona završio bez poraza u prvoj fazi takmičenja.

Od strane grčkih kolega proglašen je za najboljeg trenera koji je ikada radio u tamošnjem fudbalu.

Ево сад сам прочитао исто и на сајту клуба.
Ово је по мени одлично,али наравно неће нам ни Принц помоћи ако не будемо имали одговрајући састав,али после свих оних силних турбуленција које смо имали одмах по завршетку сезоне,ово ми засад макар мало улива пуоздања.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Samo da dodam da Zigic ide najverovatnije u Portsmut, sto znaci da dobijamo i Koromana, koji je vec izjavio da zeli da igra u Zvezdi...

Quote from: "Gigac_FCRS"Samo da dodam da Zigic ide najverovatnije u Portsmut, sto znaci da dobijamo i Koromana, koji je vec izjavio da zeli da igra u Zvezdi...
А не не пријатељу :nene ,нажалост неће то ићи тако лако.Терек из Грозног је власник његовог уговора,па би требало да Портсмаут да откупи његов уговор,па онда ми њима Жигу,па они нама Коромана на позајмицу,па све тако у недоглед...
Јуче сам читао о томе,много је нешто компликовано изгледало,па иако бих волео да дође Короман мислим да то није реално.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

VRHUNSKI potez!!!
Ovo je najbolja vest koju sam cuo zadnjih 10 godina za nas klub!Princ je cudo videcete! :ruke
Hvalim te boze!

Pa lepo, lepo...Posle mnogo godina dolazi trener kome verujem od prvog dana..Sad se nadati jos pojachanjima (posebno u zadnjoj liniji) i  ko zna dokle mozemo dogurati...? Vraca mi se optimizam ljudi..sta ce to biti :lol:
..кажу да причам много...

Ovo je vrhunski potez, sto neko rece vraca mi se vera u uspeh i u sledecoj sezoni. Ne verujem da bi Bajevic dolazio, a da nije uveren da ce imati odgovarajuci igracki kadar koji moze da iznese zeljene ambicije kluba naredne sezone.

Ja sam zadovoljan, skroz.


Otkljucavam temu Valter Zenga  :finger

Lep potez!  :ruke

Nadam se da ovo znaci da ce imati para i za pojacanja!!! Ne verujem da bi Bajevic pristao da dodje da radi sa timom koji nema sanse za LS!!!

Do jaja vest :D

Hvalim te Boze! Konacno jedan ozbiljan i strucan trener u Crvenoj Zvezdi.

Sve sto mogu da kazem u ovom trenutku je da se iskreno nadam da ce napraviti sa Zvezdom ono sto je napravio sa Olimpijakosom.

I ja se nadam da ce sa Zvezdom ponoviti uspjeh kao sa Olimpijakosom. Ali se nadam da se nece zadrzati samo 1-2 godine nego ostati neki malo duzi period, naravno ako bude dobar. Ekipa nema nikakve koristi ako se svake godine dovodi novi trener
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA

Pa nema nekog uticaja to mijenjanje trenera na ekipu, posto svake godine i novu ekipu prave tj pola igraca odlazi..

Pola vas ovde bi imalo zamerke i Murinja da smo doveli.Sta ces,takav smo narod.Cestitke Piksiju na izvanrednom poslu.

Quote from: "Бока"Otkljucavam temu Valter Zenga  :finger
:lol:
Ко треба да дође да откључаш тему "Владимир Стојковић"?  :D

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Quote from: "lucky_star"
Quote from: "Бока"Otkljucavam temu Valter Zenga  :finger
:lol:
Ко треба да дође да откључаш тему "Владимир Стојковић"?  :D

Bufon :ruke

Quote from: "lucky_star"
Quote from: "Бока"Otkljucavam temu Valter Zenga  :finger
:lol:
Ко треба да дође да откључаш тему "Владимир Стојковић"?  :D

:D

Да Буфон. Ма тешко да би он могао да га замени адекватно. Можда Дида

namigivanje

ljudi mislim  da ce ovu sezonu da nam stvarno krene u LS ,  pa vrijeme je  valjda!!!!! :sampion   Dosta saplitanja!    BAJEVIC  JE TATA   :ruke
БАЊАЛУКА ЈЕ ЦЕЛА ЦРВЕНО БЕЛА.....

ajde hvalim te Boze... svaka cast, sad idemo dalje, nema stajanja!
991 - Vukovar postaje BYKOBAP, a Zvezda prvak Evrope !!!

Jel,a gde su sad ovi sto su kritikovali Piksija. :batine Bajevic nije hteo da dodje u dva navrata kad mu je Dzaja isao na noge da ga moli,a Piksi je sredio sve za dva sata.Ja mislim da princ sa Neretve nije hteo tad da dolazi jer ne bi imao tim za neki veci uspeh,i ako je tako nadam se da sad dolazi jer mu je Pixi obecao dobar tim sa extra pojacanjima za na LS. :sampion  :sampion

Bice cini mi se ove sezone u LS pesme
:megafon MARAKANA DA JE PUNA IL SMO SAMO MI...