Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

http://www.jelenfootball.com/vest/5212/Morales:_Da_Fifa_ukine_veto_na_utakmice_na_velikim_visinama.html

Моралес: Да Фифа укине вето на утакмице на великим висинама

АСУНСИОН, 30. јуна 2007. - Председник Боливије Ево Моралес затражио је у петак од трговинске организације Меркосур (Mercosur) да од Међународне фудбалске федерације (Фифа) захтева да укине ограничење на одржавање утакмица на великим надморским висинама.
Моралес је у петак у Асунсиону, престоници Парагваја, замолио окупљене председнике земаља Меркосура да упуте писмо председнику Фифе Јозефу Блатеру о томе да "спорт и даље треба да буде универзална ствар".

Председник Боливије је у четвртак у Цириху разговарао са Блатером.

"Блатер је добро чуо наше захтеве и желео бих да му захвалим за разумевање и за то што ће хитро размотрити тај вето на одржавање утакмица на великим висинама", казао је Моралес.

Фифа још није одлучила да ли Боливија може да игра утакмицу квалификација за Светско првенство у фудбалу 2010. у административној престоници Ла Пазу, која лежи на 3.577 метара надморске висине.

Ограничење је на 3.000 метара.

Организација Меркосур, основана 1991, окупља Аргентину, Бразил, Уругвај, Парагвај, Венецуелу, Чиле, Боливију, Перу, Еквадор и Колумбију.




Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Амерички индијанци из народа Лакота (право име Сијуа) званично су се повукли од Споразума које су потписали њихови преци и власти САД више од пре 150 година.
У конференцији за штампу у Вашингтону Расел Минс, један од представника Лакота, изјавио је: "Ми више нисмо држављани САД и сви они који живе у 5 држава, преко којих се раширује наш териториј слободни су да се уједине са нама".
Сматрајући да су Споразуми "безвредне речи на безвредном папиру", Лакота су поменули 33 споразума које САД нису никад испоштовале.
Минс је такође најавио да ће индијанци Лакота поништити своје америчке пасоше и возачке дозволе и да ће покушати отворити представништва у страним престоницама.