Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - дрвосеча

21
Супер је.. али ја не волим црно-белу варијанту, никако!
22
Quote from: Веља on October 25, 2008, 05:24:02 AM
Као што већ Ортоделија рече, није баш све тако као што пишеш.
То што ти ниси чуо за неке ствари, то је друга ствар, али није све тако...
Можда на неким прив. факултетима, али... 

Када будем чуо да на приватним факултетима постоји обнова године, онда можемо да размишљамо о нечему што се зове бабе и бабе, а не бабе и жабе. Јер је то прва, и велика разлика међу њима.
Колико ја знам у Србији постоји само 1 факултет приватни, који није у фазону осталих.

Оно што је суштина код данашњим младих људи, што је већина оријентисана тако да преко факултета добије "папир" преко кога ће моћи да се "углави" у неке добростојеће фирме, или пошто већ раде у доброј фирми... Виде да они са факлтетима напредују, и имају многе повластице... Велику већину њих је прошла воља за учењем и смарањем на факсу, па је приватни факултет заправо права прилика за добијањем толико чеканог папира којим ће и они моћи да одскоче са тог радног места. Мисли се нема толиког цимања, а за само 4 године, добија се много.

23
Северна трибина / Одг: ОФК-а
October 25, 2008, 11:08:35 PM
Каква десетка за навијање?!
Није било тако... шкрипало је доста. Јасно се види да маса блеји у терен, него што обраћа пажњу на певање!
Било је и момената када смо јасно грмели, а то је после прва 3 гола.
Мени лично се свиђа "Нека вечерас свако зна" верзија са Уроша, много добро звучи. Певали смо је више пута, и баш постаје моћна.

Дотакли смо министра, како бившег, тако и садашњег, чисто да се зна чији је он отпадак.

Бакље су се палиле с времена на време, телефонисти раде своје.. Са шипке је стигла опомена индијацима доле  ;D  да се макну од ограде, и пређу до Запада...
Било је и црвено-белих заставица, не пуно, али смо јасно махали.
Прошли су људи са кутијама, за прилог Урошу.
Певано је доста песама за последњег издатог ЦД-а.
Жао ми је што није било барјака, да нам украсе трибину. Била је само мања застава са српском тробојком, и капом ђенерала, за нашег ђенерала Вељка.

Еври го био 2 пута... јер када падне певање, онда се име даје инекција да се не успавају ликови.  ;)

Они преко пута, имали су 2 барјака, 60-ак људи (по сл. процени). Једва да су се у пар наврата чули...

На крају играчи нас поздрављају испред излаза, а у том моменту иде

"Нека вечерас свако зна
шта значи ПРАВДА ЗА УРОША
није лопов, ни убица
па да лежи 10 година.

Ми нисмо цвећке, ни цурице
знамо добро своје грехове,
ал' ако правде не буде
судиће вам више судије!"

Може боље, и морамо боље!
24
Радикалима је сада када су у опозицији, бесплатно школовање, мамац за нове гласаче студенте, као и њихове родитеље.
Ја знам шта је њихов лидер изјављивао крајем 90-их (када је био министар у Влади Србије), по питању студирања. Има то да се нађе негде на тв дневницима, а можда и у штампи... али знам да сигурно има.

Знање на приватим факултетима, као и неки свеобухватни образовни ниво не може да се мери са универзитетом! Поготово не сада.
Неки то покушавају изједначити, и хоће да изједначе... али пре неколико година у новинама сам чуо причу 1 девојке, која себе и своју другарицу описује овако:
Она мора да иде сваки дан на предавања, и вежбе (правни факлутет је био у питању), мора да учи све оне књижурине које има свака по 1000 страна... учи ко магарац, ретко излази, још ређе се бави осталим активностима, итд. Мора да плаћа сваки излазак на испит, и сл.
Ова њена другарица из гимназије која је тамо била знатно слабија, и вреднија. Уписује приватни правни факултет, плаћа годину, иде на предавања, када јој се свиди, излази често, путује по Србији, оде и до иностранства, има времена за фитнес, чуда, луда.. ма све стигне, и још јој је учење као рекреација, полаже испите, нема 6 и 7 у индексу. Једноставно, да јој човек позавиди...
Констатација те девојке што је на државном факултету је да ће њена другарица добити пре посао, јер је татко њен угледан (и политички активан), прогураће ћерку, а разлог зашта ће бити примљена, је бољи просек, и краће време студирања!?!?

Где то нас води, ни данас ми није јасно!

Још нешто сам хтео рећи.
Данас у Србији имате читав бизнис развијен по потању приватних факлутета... Имате приватни факултет нпр. у Пећинцима (село поред Руме), затим доле у Врању сам чуо, да има. Да не будем погрешно схваћен, немам ништа против да се у мањим срединама отварају високошколске установе, јер то много значи из више разлога, али нећу сада да дрвим око тога.
Оно што је сусштина, што нама ови из ЕУ  >:( говоре, да можемо да уђемо у исту, ако будемо имали 20-25% (ја мислим да се о том проценту ради) високообразованих људи!? Што ће рећи, да силом морамо нагурати ту цифру, како би смо били "европејци?  :o
Па су ови што отварају те приватне факлутте, одлучили да се обогате по том основу!? Зато држава, тј. ови лопови и хоштаплери у Влади и прогледавају кроз прсте  >:(

Мајко Божија, ко то кога гузи... просудите сами!
25
Студенти су подржали фебруарски протест за Космет, и ишли су доле на Приштински универзитет.
А ово сада је нешто сасвим друго, јер када кажете студенти, то вам је преширок појам, има их пуно... има их разних и различитих!

Својевемено сам и ја делио њихов 'лебац... Знам шта значи студирати.

Овде се помињу скупе школарине. То је системска акција државе, коју је подстрекивао својевремено Шешељ, а после конкретизовао Ђинђић.
Разлога за то је више. Прво, смањује се број студената, односно и дипломаца, а то у каснијем рачуно значи повећан број високообразованих који ће бити не запослени, и вероватно отићи негде у иностранство. Друго, смањује се број година студирања. Разлог зашто је настао појам "вечити студент", је управо то што је школовање било јефтино, па се могло отезати до вечности.

Слажем се да треба протестовати против лошег образовног система који влада код нас. И зато бих подржао сутуденте.
Оно што ја видим као озбиљан проблем јесте то што ће се убрзо изједначити универзитетска диплома, и она која се "купује" на приватном факултету?! Намерно ово кажем купује, јер данас у Србији када упишете приватни факлутет, онда искеширате новац, појављујете се повремено.. није обавезно, код већине, имате књигу, која је мало стручније написана од жуте штампе, и излазак на испит подразумеве се полагање истог! Питање само да ли ћете добити нижу или вишу оцену?! Додуше не могу сви имати 9 и 10 од оцена... али Боже мој...
На приватним факултетима се не губе године, мислим нема обнављања! Бар ја нисам чуо до сада за тај појам! Важно је само да уплатите годину. Стварају се вечтачки "правници" и "економисти"!?

На државним универзитетима што видим као проблем јесте појављиавње те Болоње која је накарадно спроведена. И увођења "мастер" звања, која се чак изједначава са "дипл. инж."!?
А они који су добили дипломе, и сада треба да им се упише "мастер", значи само други папир, ништа више.. на неким факултетима се плаће и више од 50.000 динара!?!?!
Проблем је у томе што нема реизбора за професоре на сваких 4 године. Што нема контроле професора, на предавањима и испитима. Све им је препуштено. Неки свој посао коректно раде, не могу да грешим душу. Али људи моји, колико има назови професора, којима не бих дао ни у штали да предају кравама, а не младим људима, који треба да буду академски грађани!
Јавља се проблем, нпр. на једном предмету предаје 3 и више професора, сваки је написао своју књигу, а онда ако желиш да полажеш код неког другог којег ти доделе. Е то се онда плаћа као карта за Сиднеј!?!

Против оваквих ствари треба дићи глас!!!!
26
Quote from: Игор on October 13, 2008, 10:47:18 PM
Види овако, тема је јако озбиљна, свака реч би требала добро да се одмери. Е па пошто је тако, онда бих те замолио да пишеш одмерено, озбиљно и аргументовано на крају крајева. Следећи пут кад ти падне напамет да нешто овако глупо напишеш ти онда немој то да урадиш. Размисли још који пут, а ако ти и онда у глави буде иста идеја, ти онда пређи на Б92 форум, јер си у том случају нашао право место за твој пост и праве другаре са којима можете размељивати ваша "генијална" мишљења.

Игоре, моја намера није ни најмање лоша, или било шта што би навело на сумњу да је мој пост провокативан.. на форуме, и сајтове сличне у92 не идем, нити ме нитересује посебно шта пишу, и каква су им мишљења.
Оно што сам био написао, односило се на то што је Обеликс навео причу како треба Србе из Црне Горе  прозивати, и бојкотовати, јер нису исто вече протестовали када је милова влада признала независност Космета!
Ја не мислим да су ти људи доле криви, за било шта, али ни најмање, тим људима треба пружити руку, и саосећање, јер ја знам кроз шта они пролазе!
Врло добро ми је позната ситација која се тренутно, као и годинама уназад дешава са нашим живљем у ХР, БиХ, ЦГ, Космет, и Јужној Србији. Оно је најблаже речено: страва и ужас!

У Црној Гори ситуација је сваки дан све гора, и гора.. па грозно је када морам рећи, да ће и код њих морати Срби стрепети за свој живот!
Када сам поменуо Црну Гору, онда не мислим на Будву, већ на све градове и села која су доле. Доле репресија траје више од деценије. Питање када ће се нешто доле променити, па да народ поведе одлучнију борбу за своју част и слободу.

Ево да ти успоредим ситуацију. И на дупке пуном Северу, неће сви ићи на песничење са муријом, то сви знамо. Тако и доле.
27
Вечерас је био протест у Подгорици:
нереди, сузавац, пендречење, бакље, каменице, специјалци, хеликоптер, двоје повређених...
Могао би неко од браће из Подгорице да нам каже коју реч о вечерашњим догађањима.
28
Обеликсе,
нисам сигуран да капираш 100% ситуацију.
Овај злочинац и лопов Мило,  до јуче је био просрпски оријентисан, а онда 1996. године, се окренуо против Србије и Срба, и све је свео на пуки криминал, и богаћење својих људи.
Толико, да велика беда и неимаштина влада међу већином у Црној Гори. С друге стране шиптари који су доле, имају сва права на злочиначко удруживање, и истицање својих застава!?
Чак и муслимани не воле, мислим шиптаре, иако су "браћа по вери", јер виде ко су они.

Овде кажеш како си љут на Србе у ЦГ, зато што не протествују. Па шта да кажемо онда за Србе у Хрватској. И тамо има Срба, има и у Словенији Срба... шта су они урадили по овом питању, иако су ХР и СЛО признале независност Косову?! Па онда наша браћа у Грчкој, са пасошима?
У Хрватској, чак и ако би неко помислио да истакне српску заставу, као вид протеста... знаш колико би минута, још био на слободи, или у животу!?
Ако си заборавио, сећаш се случаја "Доњи Лапац" у Лици, када је онај момак имао грдне проблеме само због Звездиног дреса!? Звезда јесте клуб, ко и свако клуб, било Манчестер, Милан, Барса.... али у хрватској носити Звездин дрес је исто као и српску заставу. Што ће рећи затвор ти не гине!
Ово пишем намеерно, из разлог да се види у каквим околностима људи живе у срединама, где се дрвље и камење баца на Српство!!! Шта су Срби на Космету, сем северног дела, око К. Митровице, урадили...
Сме ли ико у Призрену, Ђаковици, Пећи, Приштини, протествоати око тога, сме ли ико истакнути заставу Србије, иако је Космет део Србије!?
Јел треба да отерамо наше екипе са Севера због тога?!
Што људи рекоше, лако је овде паметовати, и бити Србин... Ајде на тим "врућим теренима" буди... али не 1 дан, или два! Већ иди тамо неколико месеци, живи, ради, и протествуј!

Ово што отимају промотивни материјал, милова полиција, то само говори колико се они плаше нас! Нашим људима доле треба помоћи, а не да им се држе говоранције и критике!
29

Ево једне слике која много тога говори.

Вељо, па шта да кажемо онда ми Срби за Слобу???
Он нам је званично био председник деценију целу. У свету, у њиховим очима испада као да смо ми сви Срби били уз њега!?

С обзиром да су Делије почетком 90-их кренуле у рат, у РСК и БиХ, а после и на Космет, и да Запад, и њихова јавност мисли да је Милошевић крив за све те ратове.. онда они лако закључују да смо ми његови симпатизери и подржаваоци.. иако признаћеш то нема везе са реалношћу.. Зна се да смо ми Делије били његови највећи противници!

Што неко рече овде на форуму, треба правити разлику између црногораца и титогораца...
Овај појам "титогорци" ми се свиђа, јер нам помаже да разликујемо неке ствари!
30

Не треба поистовећивати одлуку ове шиптарско-америчке Владе ЦГ и Вардарске македоније, са осећањима Срба, и осталих грађана, у тим деловима српских земаља.. рећићу вам само, ако је неко заборавио, да управо на северу Црне Горе, је и настала прва Српска држава, која је обухватала и Рашку област.. већина нас управо одатле вуче своје далеке, далеке корене..
Исто тако могли би да мрзимо Пољаке.. јер је њихова Влада признала Космет као независну државу.. а видело се да је то уз директиву САД направљено... Чак и Словенија није баш била вољна то да ради, јер се бојала својих инвестиција у Србији, и бојкота њихових производа... Мада њих односи Срба и шиптара не интерсују превише.


И још нешто..
Quote from: Веља on October 10, 2008, 10:21:36 PM
ЦРНОГОРЦИ, "БРАЋО" НАША, ПАЛИЋЕМО СЕЛА ВАША!!!

Ово ми се никако не свиђа!!! Прво, као што сам рекао не треба трпати у исти кош све црногорце, друго, ни по људским, и по Божијим законима овако нешто није нормално!
Знам, неко ће помислити, па и они (наши непријатељи) су нама то радили, али браћо да вас питам: Колико се ви заиста осећате православцем? Свако онај ко у себи има нешто хришћански и православно, не треба да размишља на овакав начин! Ово је добронамеран савет за све. Ко и даље не верује у ово што причам, нека мало прочита Владику Николаја, па ће му неке ствари онда бити још јасније!!!
31
Ја гледам где су се слике изгубиле..  ;D

Навијање по мени лоше, уствари већина је бленула у терен, као да су очекивали да ће се само навијање одрадити, пар светлих момената, али све је то испод нашег нивоа.. мора то многоооо боље!
Пароле на месту. Једино ми је криво што нисмо имали јачу бакљаду, тачније што нисмо у 1 моменту попалили пуно бакљи, а не овако по која се пали.

глодари су имали 1 добру бакљаду.
32
Пивница / Одг: Р.С.К.
September 09, 2008, 10:13:15 AM
http://www.krajinaforce.com/smf/index.php?topic=7783.msg113196#new

Eво теме која се бави овим ужасним злочином над Србима.  :'( :'(
33
Пивница / Одг: Р.С.К.
September 09, 2008, 10:11:45 AM
Prije 15 godina  hrvatska vojska je sprovela akciju na podvelebitska sela
južno i jugoistočno od Gospića ( Divoselo, Čitluk i Počitelj )u kojoj
je poginulo ili nestalo 88 Srba, od kojih 42 civila od čega  17 žena.

Hrvatska vojska je 9. septembra 1993. godine iznenada napala sela u okolini
Gospića, koja su  u to vreme bila pod zaštitom Ujedinjenih nacija. Prije
napada, područje Medačkog džepa naseljavalo je oko 400 stanovnika -
Srba, a posle operacije hrvatske vojske teritorija je u potpunosti
ispražnjena.
U ovoj akciji Hrvatske vojske stradalo je stotinak ljudi,
opljačkane su, a potom spaljene 164 stambene zgrade i 148 drugih objekata,
stanovnici su mučeni i ubijani, a jedna starica je javno spaljena.
Hrvatska strana je po završetku akcije predala srpskoj 52 leša, a
pripadnici Unprofora izvukli su naknadno još 18 leševa, od kojih je
većina bila masakrirana.

9. septembra, s početkom u 11,00 časova, u Beogradu, u Hramu Svetog Marka,
održati parastos stotini ubijenih Srba u selima: Divoselo, Ornice, Čitluk i Počitelj,
u Medačkom džepu, u Lici.

Udruzenje porodica nestalih i poginulih lica u Krajini i Hrvatskoj.


Krajinaforce.com
34
Не знам да ли сам икада имао тај осећај као данас, да једва чекам да судија одсвира крај утакмице.. која је довела нашу Звезду до амбиса!

Бројност по мени је била сасвим задовољавајућа с обизом на стање у коме се наш клуб налази, и све оно што нас прати задњих недеља.
Песме су биле добро одрађене, мада је било момената, мора се признати када је долазило до падова. Дал' зато што су се људи сморили после дугачког понављања, или што су гледали, не би ли Звезда погодила мрежу.. али то је било евидентно.

Наравно, било је заиста момената, када смо грмели, било је и бакљаде, димова, поруке које су освануле на Северу, као осликавање стања у коме се Звезда налази.. порука је била такође нова песма, која још није отпевана, али речи те песме су се налазиле на летку како оном са Апоела, тако и овом са Јавора.. иду на мелодију "Жени нам се Вукота".

Сви играчи пролазе
и тренери и чланови управе,
само Север остаје
чува Звезду нема никад издаје.

Север то су Делије
храбри момци с' београдске улице,
и браћа из Србије
и земаља српске територије.

Док је нама Севера
јакога, сложнога
Звезда потонути неће!



Позивани су играчи да дођу на Север, али се нико од њих није усудио на то, што показује само да они Звезду не осећају као ми, и да им је новац изнад свега. Да носе тај дрес исто као и сваки други!?
Током нашег навијања данас, било је пуно ироније, али са разлогом, јер данашња утакмица са Јавором говори мноооого тога лошег о нашем ФК!
Крај утакмице доноси и силаз до ограде, као и гађање бакљама ка улазу-излазу за играче.. На тај начин им је стављено до знања, шта мислимо о њиховој игри и залагању!
Наравно мурије је било, као да смо највећи терористи свих времена..

немам шта друго рећи, осим:
МАРШ ИЗ ЗВЕЗДЕ!!!
35
Утакмица "леда и ватре" где је лед победио!
Били смо прво накаутирани са 2:0.. стигли на 2:2.. повели са 3:2, и завукли се у мишију рупу.. где смо очекивано примили и трећу бомбу!!!
Збогом Европо!
Кипрани, ни криви ни дужни одоше даље..

Север за мене изненађујуће добро попуњен.. баш данас, када је било кише (разлог који се обично тражи за недолазак), а и Звезда је у очајном стању.. сада ово стање не бих описивао, јер би то прешло границе пристојности и домаћег васпитања!

Кореографије није било, као ни бакљаде на жалост ових телефониста који су били на сваком кораку... Прво полувреме, уствари његова прва половина је супер одрађена.. а друга половина долази до благог пада, јер су људи очекивали гол.. али остало је без голова! Утакмица је почела громогласно са "Звезда ми је све..."
Било је баријака који иначе красе нашу трибину.. било је и 2 пароле на грчком.. Једна јест сигурно, а друга је ваљда, нисам лепо видео..
Навијање је вођено са 2 нивоа.. а Ш... у веома незгодном стању, када му је више био пун ку...ц свега, долази до озбиљних претњи овима изнад њега, где им каже ако неће да навијају да ће их све пребити!? Одмах се то спроводи у дело, јер је неколицина момака са шипке кренула да лупа по који шамар, а маса се поплашила, ко да ће их клати!? Па се разбежали као мишеви.. Морам признати да ме то баш разочарало.. уплашили се 1 шамара, и то својих људи!?!?!? Шта ће бити сутра када треба да стану на црту глодарима, или жандарима?! Не смем ни да помислим...

Углавном после њиховог другог гола креће прозивка управе, и играча.. Земана нисмо директно закачили, али је свима јасно, да се њему секунде броје! И поред наших голова, било је прозивке управе!!!

Људи после утакмице нису могли да верују шта се десило.. морам признати, да и сам себи мало шта могу да објасним од вечерашње утакмице.. Јер док смо ми имали пролаз са 3:2, сви са Севера су буљили у терен, и сат.. молећи Бога да судија свира крај!? Али господо, нисмо ми дошли ни због судије, ни због ових јадибедуса на терену, већ због нас, наше Звезде, и навијања којим смо требали да се предтавимо Европи...

Кипарски навијачи су били срећнији од нове године.. а како и не би?
Колико сам ја успео да видим било их је можда 200 у кавезу.. и имали су српску заставу.. па смо у 1 моменту скандирали: "Хеладиа, Сербиа, Ортодоксија!"...

И да смо прошли.. ја не знам чему би се ми могли надати са оваквим играчима, тренером, и управом... Свакако је време да се размисли о томе да они напусте Звезду!
36
Пивница / Одг: Ja te volim Srbijo...
August 17, 2008, 01:44:25 AM
Јел неко приметио узбуђење водитеља РТС-а, када је Чавић пливао задњих 25 метара?!
То ме подсетило на Милојка Пантића и реванш са Бајерном 24.04.91.

;D ;D :D
37
Пивница / Одг: Р.С.К.
August 04, 2008, 01:08:46 AM
Можда јест касно... али данас у 11 часова код цркве св. Марка служиће се парастос за погинуле, настрадале и нестале у злочиначкој акцији ХВО "Олуја"

ОЛУЈА - ЗЛОЧИН КОЈИ ТРАЈЕ!!!

:'( :'(
38
Само да напоменем да сам једва чекао да се дигне глас против ове одвратне управе КК, а не да Човић преузме Звезду... него је мој пост убачен одмах по овом преходном...

Мени ово делује као мафијашко брљање!!!
Шатро Човић, Гуровић...  одустају од Звезде?!
Или су их одређени другови посетили, и рекли да се склоне одатле да не би било пуцњаве, или отмице ближњих...

А и ово је трагедија што 20.000.000 дин се дају Звезди и партизану?!?!
39
Човече, колико сам само прижељкивао ово!

Да не могу да верујем да се више померамо са мртве тачке..

Дај да више грунемо у Пионир и да помогнемо Звезди да освоји титулу.. не због Евролиге, већ због нас самих, због тога да ми ови мишеви не машу траснпарентом колико имају титула.. а знамо и како су их освајали у последње време!

Пионир ми је одувек лежао за навијање  ;)
40
Пивница / Одг: Ja te volim Srbijo...
July 14, 2008, 12:24:23 PM
За мене је Црна Гора српска држава, и у њој живе Срби из Црне Горе, причају српским језиком, а црногорским наречијем... а то што ови изроди тврде другачије... то нека се стиде и Његоша, и краља Николе, и свих јунака који су заједно са својом северном и западном браћом гинули у борбама против навале ислама, и ватиканизма, у протеклим временима!