Е ипак је са Слованом данас одигран меч (била је погрешна моја информација у предходном посту).

Опет победа, и то резултатом 82:64. И опет је најефикаснији био Драгићевић са 25 поена.

http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1190316506&archive=&start_from=&ucat=1&;

Кошаркаши Црвене звезде забележили су победу на старту турнира у Крањској Гори. Они су савладали учесника НЛБ лиге и освајача дупле круне у Словенији Хелиос са 92:88. Црвено-бели ће вечерас одиграти финални меч против пољског Турова, који је у другом дуелу био бољи од Олимпије са 84:78 после продужетка.

Најбољи у редовима црвено-белих био је Тадија Драгићевић који је убацио 23 поена, док је Ненад Мишановић додао 17.

Питање победника практично је решено већ у првом полувремену, када су црвено-бели стекли недостижних +17 (55:38). Хелиос је у самој завршници достигао ту предност, али су играчи Црвене звезде успели да задрже прибраност и дођу до тријумфа.

,,Играли смо веома добро у првом полувремену, како у нападу, тако и у одбрани. У другом полувремену смо се превише опустили, па смо дозволили Хелиосу да се врати у меч. Екипа је одиграла доста неодговорно, па смо у завршници имали доста среће, јер су играчи Хелиоса промашили неке отворене шутеве", рекао је Стеван Караџић, тренер Црвене Звезде.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Марковић 5, Кикановић 5, Кук 10, Ковач 8, Мишановић 17, Радосављевић, Шљиванчанин 3, Бакић 8, Драгићевић 23, Краснић, Цветковић 7, Александров 6.

финале турнира у крањској гори

Туров - Црвена звезда 75:60

Туров: Шчекић 14, Родригуез 7, Wитка 13, Љуботина 4, Петрович 1, Логан 22, Дробњак 7, Келати 7.

Црвена звезда: Марковић 3, Кикановић 13, Цоок 11, Коваћ 3, Мишановић 9, Драгићевић 17, Цветковић 4.
..Звезда ми је све...

Владимир Тица се вратио у Звезду!!!Потписао на 6 недеља,да би ако не задовољи отишао.


Quote from: "Ђоле"Владимир Тица се вратио у Звезду!!!Потписао на 6 недеља,да би ако не задовољи отишао.

Тица је дошао као привремено решење, јер се преговара још увек са двојицом центара који ће вероватно остати без НБА ангажмана

А шта фали Тици, може и капитен да буде... :rofl
Људи има ли краја глупостима КК?

Врх брате ахаххахха :rofl

Quote from: "rukometas_bg"
Quote from: "Ђоле"Владимир Тица се вратио у Звезду!!!Потписао на 6 недеља,да би ако не задовољи отишао.

Тица је дошао као привремено решење, јер се преговара још увек са двојицом центара који ће вероватно остати без НБА ангажмана

Громико и Кук су странци,тако да не видим на коју фору можемо довести центра из НБА?!

:zbunjen

Какве то везе има? Нема правила о броју странаца...

Прошле године смо имали Антића, Марковића, Буркса, Томаса итд...

Quote from: "Бока":zbunjen

Какве то везе има? Нема правила о броју странаца...

Прошле године смо имали Антића, Марковића, Буркса, Томаса итд...
Има везе, у нашој лиги су дозвољена само 2 странца. Антић и Марковић су колико ја знам имали и наше пасоше, уствари Антић је сигурно имао, а за Марковића нисам сигуран.

Quote from: "Бока":zbunjen

Какве то везе има? Нема правила о броју странаца...

Прошле године смо имали Антића, Марковића, Буркса, Томаса итд...

Има правила као што је Игор рекао.Зар сте заборавили да је Змаго  још онда кад је био издејствовао правило да се Македонци,Словенци и Босанци сматрају домаћим играчима?!Марковић има наш пасош.

Томас, Буркс, Марковић, Антић, Милошевић....е сад да ли су ова тројица имали наше пасоше не знам.

Марковић и Милошевић јесу,за Перу сам објаснио.

Quote from: "Ђоле"Владимир Тица се вратио у Звезду!!!Потписао на 6 недеља,да би ако не задовољи отишао.
Ма Тица је добар играч, ако мене питате нека и остане целу сезону, звездино дете воли наш клуб, сетите се само колико је чекао шансу у звездином дресу а како је отишао из клуба!
Зато ТИЦА НЕКА ОСТАНЕ :)
..Звезда ми је све...

QuoteKošarkaši Crvene zvezde odigrali su i poslednju pripremnu utakmicu pred početak takmičenja u NLB ligi i meča sa Hemofarmom. Oni su SC ,,Vizura" pobedili niški Ergonom rezultatom 107:80.

Najefikasniji akter meča bio je Tadija Dragićević sa 20 poena, Stiven Marković je postigao 16, dok su Bakić i Šljivančanin postigli 15 odnosno 11 poena.

,,Novajlija" na poziciji centra, Vladimir Tica, odlično je odigrao poslednju četvrtinu, u kojoj je zabeležio 9 poena.

Karadžić se odlučio za petorku sa Kukom na pleju, Kovačem i Bakićem na spoljnim pozicijama, a centarski tandem činili su Dragićević i Mišanović.

Od samog starta naši košarkaši zaigrali su veoma angažovano. Dragićević je stvorio prednost pod koševima, postigao prvih 7 poena i uhvatio nekoliko lopti, a kada su mu se pridružili Kuk i Kovač, prednost je ubrzo prešla 10 poena.

Drugu četvrtinu naša ekipa nastavlja u istom ritmu. Šljivančanin igrao odlično, razigrao se Stiv Marković, i uz dobru saradnju Kikanovića i Tice prednost je konstantno rasla.

Do kraja meča viđena je lepa košarka naše ekipe, sa velikim brojem kontranapada i atraktivnih poteza. Odbrana je popustila samo sredinom treće četrtine, kada su Nišlije pogodile nekoliko teških šuteva, od čega 3 trojke u 5 napada, ali Dragićević i Bakić su uzvratili istom merom. Kuk, Šljivančanin i Bakić su odigrali odličan meč i pokazali značajne kvalitete pred gostovanje u Vršcu, koji se igra u sredu, dok će navijači na ovosezonski debi u Pioniru morati da sačekaju 3. kolo i meč sa Cibonom.

Дакле ово је шири списак кошаркаша који ће носити дрес кошаркашког клуба у сезони 2007/2008. Танки јесмо, на свим позицијама у клубу (ту мислим и на стручност тренера и управе), али никад се не зна, можда нешто и урадимо.

Игор Милошевић, плејмејкер
Омар Кук, плејмејкер
Борис Бакић, бек
Игрор Краснић, бек
Стеван Марковић, плејмејкер
Мирко Ковач, бек
Ненад Мишановић, центар
Бранко Јоровић, крило
Дејан Ковачевић, плејмејкер
Марко Попадић, плејмејкер
Тадија Драгићевић, крило
Младен Лукић, центар
Марко Цветковић, бек
Младен Шљиванчанин. бек
Лазар Радосављевић, крило
Никола Рондовић, крило
Душан Милошевић, бек
Немања Александров,крило
Владимир Тица, центар
Елмедин Кикановић, центар

Ове сезоне највише очекујем од Драгићевића, Александрова, Јоровића, Милошевића, Мишановића и Кука.

за Јоровића мислим да су рекли негде око децембра да ће да се врати. Не верујем да ће успети да се врати брзо. Волео бих да грешим
а ову сезону би требало да обележи Немања Александров

Quote from: "rukometas_bg"за Јоровића мислим да су рекли негде око децембра да ће да се врати. Не верујем да ће успети да се врати брзо. Волео бих да грешим
а ову сезону би требало да обележи Немања Александров

Сезона је дуга, а и НЛБ лига ме интересује.

QuoteКараџић: Прави када је најпотребније


Кошаркаши Црвене звезде у среду у Вршцу против Хемофарма "отварају" нову сезону. Црвено-бели су значајно подмладили екипу, али упркос томе не одричу се највиших домета.

"Осим Американца Кука и Цветковића, сви имају вишегодишње уговоре. Проблем је што смо се касно окупили, али су и други имали сличне проблеме. Звезда увек има највеће обавезе. Очекујемо да тим из месеца у месец буде све бољи, да расте, а са њим расту и амбиције. Неки би требало да буду носиоци игре, али су имали још прошле сезоне тешке повреде. Пре свега мислим на Милошевића и Јоровића који су још у процесу опоравка, као и на Александрова који још није ни близу праве форме. Са њима ће сигурно наш састав изгледати много боље и снажније. Ни распоред нам није ишао на руку, на старту сезоне имамо пет изузетно тешких мечева, али даћемо све од себе. Прави квалитет показаћемо тек у каснијој фази шампионата", рекао је шеф струке Стеван Караџић.

Спортски директор црвено-белих Бранко Ковачевић истакао је да је клуб, након анализе прошле сезоне, одлучио да заузме нови курс.

"Анализе прошле сезоне определиле су нас да заузмемо нови курс и да у првенство уђемо са младим тимом који има изузетан потенцијал и талентоване играче који ће се кроз рад и утакмице развијати. Биће дискусије да ли је то прави пут, јер Звезда увек има обавезу да игра врхунски. Не бежимо од тога, извесно да је ћемо из месеца у месец развијати тим", изјавио је Ковачевић.

Он је додао да ће, у зависности од потреба, током сезоне евентуално бити ангажована појачања.

"И буџетске могућности клуба су нас навеле на овај пут. Имамо знање и таленте. Идеја је да створимо костур тима који ће више година играти заједно да бисмо ушли у конкуренцију са најјачима у Европи", поручио је Ковачевић.

У припремном периоду најбоље партије за тим са Малог Калемегдана пружао је Тадија Драгићевић.

"Добро смо се припремили за напоре који нас очекују. Имамо млад тим, не толико квалитетних и проверених појединаца као прошле године, али морамо да направимо добру хемију", рекао је Драгићевић.

Уз Драгићевића, навијачи Звезде у овој сезони највише ће очекивати од репрезентативца Немање Александрова.

"Немамо великих звезда, попут Гуровића и још неких, већ је екипа изузетно подмлађена. У сваком случају на нама младима је да изнесемо терет", закључио је Александров.

(МОНДО)


Па ајде онда да кренемо! Надамо се успешној сезони.   :ruke