Serbia's FK Crvena Zvezda have been fined €6,000 for the throwing of missiles by supporters at the third qualifying round second-leg encounter with Scottish visitors Rangers FC in Belgrade on 28 August.

Стварно су легенде...

Murinjo i Venger podržali Platinija
Vrhunski svetski treneri uključujući Žozea Murinja i Arsena Vengera podržali su predlog Mišela Platinija, da se pobednici nacionalnih kupova direktno plasiraju u Ligu šampiona. Platini se u petak sastao sa Murinjom, Vengerom, Hicfeldom, Manćinijem i Ramosom oko reforme evropskog elitnog takmičenja. "Raspravljali smo o mnogim stvarima, a jedna od tema je bila vezana za promene u Ligi šampiona. Svi su podržali predlog da pobednici kupova igraju u tom takmičenju", rekao je Platinijev savetnik Vilijam Galjar.

Menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson nije bio na sastanku. On se protivi predlogu da 16 pobednika kupova igra posebne kvalifikacije, a da četiri kluba ima direktan prolaz.

"To je Fergusonov stav, ali je za nas bitno da su se Venger i Murinjo pozitivno izrazili o našem predlogu", rekao je Galjar.

Platini i Murinjo razgovarali su u četiri oka.

"Platinijevo viđenje fudbala je isto kao moje. Drago mi je da nije skratio eliminacionu fazu, koja je veoma uzbudljiva. Ideja da se pobednici kupova takmiče u LŠ je veoma dobra", rekao je Murinjo.

U svom predstavljanju na izborima za prvog čoveka UEFA Platini je isticao da želi da pomogne klubovima iz slabijih liga i ublaži dominaciju timova iz Engleske, Španije i Italije.

U zamenu za podršku timovi iz te tri zemlje mogli bi da dobiju po tri automatska mesta u takmičenju po grupama.

Dali i pobednik naseg kupa spada u ovih 16 timova?
A NAMA I U NAMA ZVEZDO ZIVIS TI!!!

Ако се то донесе и буде важило за Србију,значи ако Звезда освоји наш куп тј.овај тзв. "лав" куп идемо директно у ЛШ ???

Quote16 pobednika kupova igra posebne kvalifikacije,

Директно, ал замало

А да ли то значи да је могуће да Србија има двије екипе у квал. за ЛШ, првака и освајача купа?



да
БУДИ СРБИН ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ.

Да видимо шта ће УЕФА да предузме поводом помахниталих бразилских тренера ...  :boks



Quote from: "Mikelandjelo"А да ли то значи да је могуће да Србија има двије екипе у квал. за ЛШ, првака и освајача купа?



За мало!

ово се односи на победнике купова 16. најбоље пласираних лига а ми смо око 20. места са тенденцијом пада :(