После 16 година владавине Ленарта Јохансона, на челу европске куће фудбала дошло је до смене. На Конгресу у Диселдорфу већином гласова представника националних Савеза за новог председника УЕФА изабран је Мишел Платини. Славни Француз је добио 27 гласова, четири више од досадашњег 77-годишњег првог човека Уније европских фудбалских асоцијација. Некадашњи репрезентативац "триколора" и три пута лаурет награде за најбољег фудбалера "старог континента", Платини је као члан Извршног одбора ФИФА и потпредседник Фудбалске федерације Француске током своје кампање најавио промену формата такмичења у Лиги шампиона. Јавно се залагао за смањење максималног броја представника из једне земље са четири на три, такође противник је и нових технологија у фудбалу, попут видео-снимака као помоћи арбитрима током утакмица.

- Фудбал је игра више него што је производ. Фудбал је спорт више него што је тржиште. Фудбал је шоу више него што је бизнис - речи су новог председника УЕФА који је Јохансона позвао да буде почасни председник европске куће фудбала.
Платини је остао упамћен као један од најталентованијих фудбалера свих времена. Са Француском је 1984. године постао првак Европе, постигавши девет голова на само пет утакмица. Носио је дрес Нансија, Сент Етјена и Јувентуса, а повукао се са терена 1987. Био је ко-организатор успешног Мундијала у Француској 1998, када је постао и лични саветник председника ФИФА Сепа Блатера. Овај Швајцарац га је и подржао у кампањи против Јохансона.


ЦРНА ГОРА 53. ЧЛАН
НА 31. Конгресу УЕФА делегати су одлучили да се европска фудбалска породица прошири за једно место: у пуноправно чланство примљена је Црна Гора, док је одбијен захтев Гибралтара.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Ми и Руси смо уз наравно французе највише стали уз њега,надам се да ће знати то да цени.С друге стране,надам се да се аутоматски поразом Јохансона мења и састав дисциплинске комисије УЕФА...

Xexexexe...
Ова ти је добра... Да се мења став дисциплинске комисије...  :rofl
Да сада ћемо моћи да палимо пиротехнике у изобиљу...  :D
Живио Мишел Платини!!! Прву текму има да у његово име запалимо читав Север...  :D

Па сад је Пиксета добар са њим...  :rofl Следећа сезона биће берићетна по питању паљења...  :rofl


Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Никако да нађем где смо и на којој теми смо причали о уефиној дволичности, казнама ка нама, ка гробљу након зрињског и сл... Али да су лицимури (што рече баја из Кикинде) нема шта:

UEFA NOVČANO KAZNILA I HAPOEL I ŠIROKI
29.8.2007 8:43 NION (Tanjug) - Evropska fudbalska unija (UEFA) novčano je kaznila izraelski Hapoel i Široki iz Bosne i Hercegovine, zbog incidenata koji su navijači ta dva kluba 16. avgusta napravili na prvoj utakmici drugog kola predkvalifikacija za UEFA kup.

Hapoel je kažnjen sa 50.000 švajcarskih franaka zbog divljanja svojih navijača, dok će Široki, zbog propusta u organizaciji meča, platiti dest puta manju globu.

извор: Тањуг

Па после наш савез нек даје подршку Платинију и нек се љубе и у буљу ако треба, али уефа све остале мази а нас оптужују за све у свашта, те расисти, те убице, те кољачи, ма марш бре у три лепе  :bes
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

50000 за прекидање меча на пола сата па нама би забранили да играмо у европи једно 5 година
БУДИ СРБИН ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ.

Јевреји су то.

Quote from: "Red Star Forever"
Па после наш савез нек даје подршку Платинију и нек се љубе и у буљу ако треба, али уефа све остале мази а нас оптужују за све у свашта, те расисти, те убице, те кољачи, ма марш бре у три лепе  :bes

Шта очекивати од човека који је буквално славио гол на гробовима 39 људи?

Quote from: "Бока"Јевреји су то.

Podpisujem, a uz to izael je čini mi se u Evropi, dok Srbija nije... :bes  :finger

Брате, поТписујем, ИзРаел, и ЋИРИЛИЦА ... А што се тиче Јевреја, то је било за очекивати. Ја само чекам дан када ће све српске клубове и репку дисквалификовати ... А сигурно ће бити тако.
Усташе су у Сарајеву формирали тијелима слово У, Башчаршија је личила на Бејрут, кад су се ује и њихово цвијеће помлатили, али нико и не спомиње никакве казне. УЕФА МАФИОЗИ!



Quote from: "Mikelandjelo"Брате, поТписујем, ИзРаел, и ЋИРИЛИЦА ... А што се тиче Јевреја, то је било за очекивати. Ја само чекам дан када ће све српске клубове и репку дисквалификовати ... А сигурно ће бити тако.
Усташе су у Сарајеву формирали тијелима слово У, Башчаршија је личила на Бејрут, кад су се ује и њихово цвијеће помлатили, али нико и не спомиње никакве казне. УЕФА МАФИОЗИ!

brate ne zameri mi na latinici pisem u poslednje vreme sa burazerovog kompa gde je instaliran linuks i nema cirilice, pregledaj moje postove nema nigde latinice, pozdrav !

Quote from: "Mikelandjelo"Брате, поТписујем, ИзРаел, и ЋИРИЛИЦА ...
:rofl
И мени мирише да ће нас избацити све онако у пакету, јер све више подсећају на неку политичку организацију а све мање на фудбалску, као да казне долазе из Хага, пас им матер

Рече ли шта уефа поводом дивљања торциде у италији ?

Ван стадиона је било, колико сам ја пратио...

Quote...Nastavak sukoba sa policijom usledio je na stadionu Luiđi Feraris, gde ge Hajduk bodrilo oko 1.200 pripadnika Torcide.Kada su došli na stadion navijači Hajduka su napali policajce bakljama, a ovi su im uzvratili suzavcem...
па,шта год то значило..

Оградио сам се у посту :)
Чудно да не спомиње нико..

Подсјетићу вас на нереде у Риму прије током и послије меча Рома-Манчестер. А недавно је била велика туча између навијача Лација и навијача Динама из Букурешта, гдје су навијачи из Румуније избодени ножевима. Наравно УЕФА не реагује...
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA

Шљамови нас опет казнили. Овог пута чисто ради реда, да их не заборавимо.

10000 франака за убацивање петарди и бакљи на терен у глазгову,ја нисам видео ни једну бакљу  :zbunjen
БУДИ СРБИН ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ.