;pljuga
какав си ти краљ јеси написао тј откуцао.

QuoteНаписао сам шта се скандирало а управо се скандирало Стока сељачка дакле нисам ја то написао већ пренео шта се на стадиону у том моменту скандирало.

:ruke  :ruke  ЦАР ПОМРАЧИНЕ И МАГЛЕ!!!!!!!!!!
КРАЉ ЗМАЈЕВА!!!!!

:ruke  :ruke  Одушевљен сам констатациом  :rofl  :rofl

ne verujete ljudi,sinoc kada sam se vratio sa utakmice gledam dnevnik.ide reportaza sa tekme pracena izjavama raznih debila.i jedan od mase debilcica koji su sinoc dosli na marakanu kaze:ovo je trebalo videti,bilo je super,video sam kaku,gatuza,ronaldinja.aalloo bre zemljaci ronaldinja,pa jer on gledao istu tekmu ko mi. :o

Једини закључак из свега што је овде написано, је да се мора и даље радити на побољшању трибине, што се тиче европских утакмица.
Морамо да пробамо да квалитет тих утакмица приближимо квалитету садашњих првенствених утакмица, а првенствене да дигнемо на још виши ниво.

Мени овде мало смета што гомила редовних ликова овде кука и богорада како је јуче било, као да мање бише нисмо знали како ће бити. Мислим да сви очекујемо да П. или Д. или С. све сами одраде а ми само да гледамо. Е па не може. Морамо сви да радимо на побољшању трибине. Али СВИХ 2000 који долазимо редовно морамо много снаге и напора да уложимо да европске утакмице личе на нешто.
Лако је на првенственој текми пратити упутства и организовати трибину, то смо показали да умемо, изазов је то урадити на утакмици каква је била јуче.
Неко је видео кловна, неко гарфилда, неко момка који снима мобилним. И шта сте урадили по том питању? Гледали и сад критикујете. Па кажи му да угаси мобилни, отми му гарфилда, кажи му да скине интеров дрес или шта већ носи! Уради нешто!
Па не могу ни вође све саме да одраде, одрадите и ви нешто за трибину. Ако си већ део северне трибине, допринеси нешто, не само навијањем већ нечим и у циљу побољшања исте.
Дај да не гледамо већ да учествујемо!
staćes zauvek No 1! Ciao Sasha! 1950-2007

Главе горе, Делије! Није баш све тако црно. Утакмицу сам гледао са запада и са те позиције што се вођења навијања са Северне трибине тиче све је у реду. Увек је лакше водити 10 од 100 људи, а да не причамо о десетинама хиљада. Бочни делови севера, а посебно остале трибине касне и тако наруше ритам, па се створи хук. Да буде среће и више тзв. ''великих'' утакмица сигурно би било све уиграније.
Позитвно је да жеља  постоји, па ће и напредак у навијању доћи. Север је био, јесте и биће главни узор не само Звездиним навијачима већ и свима осталим, признао то неко или не!
Срце на терен ...

www.gazzetta.it

"E' infatti il Milan a fare la partita nel ribollente Marakana; 55mila tifosi rabbiosi che accolgono il Milan all'insegna dell'ironia più dura: un'intera curva con i colori rossoneri con su scritto "Uefa" in mezzo al quale campeggia la parola "mafiosi". Mica male come accoglienza..."

Јебеш домаће репортаже, важније су реакције европских медија на корео. Углавном сви само описују кореографију али је нико не коментарише.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Ево клип кореографије снимљен са југа.3.65 Мб.
http://www.megaupload.com/?d=PRAG7GUS
стварно је добра била.
ETELINARA KRALJEVINA

Quote from: "north"На мене је најснажнији утисак оставила крцата Маракана, а други, који је донекле покварио општу позитивну слику режирала је група момака у мајицама "Делије Шабац". Неких 45 минута пре почетка утакмице су се спустили до шипке и покушали да помере читава два реда да би они сви "стали". И наравно да настаје пометња и расправљање, гурање и ударање. Ако су већ битан фактор у навијању, требало је да дођу раније и да заузму сталне позиције, ако их уопште имају, у то сумњам. Потврда томе је и чињеница да је половина њих "испарила" у тренутку када су се вође попеле на шипку и лагано их истисле, а од оних који су остали само је један певао.


пази севере, суштина целе приче је да ред мора да постоји и да се зна... ако долазиш редовније на све текме онда сигурно знаш да та група момака у мајицама делије шабац увек стоји сасвим десно до шипке, код мегафона и иста та група момака не воли баш кад дође на север и на свом месту затекне неког другог а баш не воли кад на истом том месту затекне дечурлију, ћалета цвикераша, три девојке и мачка гарфилда( не знам који си ти био од њих).

друга ствар, кад да дођемо раније?
дечко, ми смо из шапца, 2 сата од београда, за то треба времена... иначе, да те исправим, дошли смо сат и по пре почетка текме!!

треће, гураћемо и удараћемо докле год је таквих као ти... ако већ другачије не може...

и најзад, те фамозне вође које су нас испариле су момци из групе У.Б. а они опет стоје поред нас и на смедереву, јавору, кому... биће да ти ниси тад са нама па се мало слабије сналазиш...

и да ти помогнем да решиш дилему... имамо како ти кажеш сталне позиције, јуче си видео где су, убудуће их се клони!!!

Ево клип кореографије снимљен са југа.3.65 Мб.
http://www.megaupload.com/?d=PRAG7GUS
стварно је добра била.
ETELINARA KRALJEVINA

читао сам у неким новинама да су ови странци сви одушевљени атмосфером тако да би смо требали бити задовољни (и ако ја лично нисам из већ 1000 поменутих разлога) кака је рекао да му атмосфера личи као у бразилу.
ја сам делио информаторе и сваки трећи лик ме је питао шта је то, сваки четврти је рекао мени то не треба и онда сам их ја запитао јел знате да на данашњој текми има кореографија, они кажу па вероватно, а ја их питам па јел знате кад треба да подигнете и онда они узму преко курца, а сваки пети узме и баци као да је узео летак на теразијама!

ах да, и смучило ми се док сам вршио исту радњу (и већ тад сам знао да ће атмосфера бити буља) када сам видео ликове који улазе на шта личе и како су у делиријуму што су ту, у фазону "јао брате ушли смо; ааааа лудило брате МИЛАН аааа"

да и порука млађима што се тиче места на трибини, ја имам 25 година и "већ" 4 сезоне нисам пропусти ни једну текму на маракани трудим се да будем око прве екипе и ако нисам ни у једној групи, али када дође неко ко је ту (на СЕВЕРУ) дуже од мене и ко има већи утицај ја се склањам из поштовања, што би сте требали и ви да радите, а не са 15,16 година и на петој текми у животу и ви би сте већ на шипку!

Da krenem iz pocetka....Autobus iz Zvecana krece u 8h naravno pre toga odlazak u crkvu i do mosta u Kos.Mitrovici gde se pevaju pesmice siposima.....Zatim teska zajebancija na granici gde Poljaci  ne dozvoljavaju prolaz dalje dok se ne ucutimo a tada se ceo bus trese uz pesme: "i ko ne skace taj je siptar" kao i "Ratko Mladic",medjutim posle 20min ipak popustamo i nastavljamo dalje ...Inace da napomenem da su vec tada mnogi bili krvavih ociju i oteklog jezika... ;pljuga Dalje nastavljamo uz uglavnom pratnju nase policije koja nam cak smeta  i kada pisamo....Bukvalno patrole su bile za nama do samog BG....
E sada malo o desavanjima na stadionu....Krcat sever ma bilo nas je najmanje 20hiljada(mozda malo preterujem),i na pocetku uz skandiranje uefino0j delegaciji dolazi do tuce nekih klinaca a tada bukvalno ceo sever skandira "stoko seljacka " sto mislim da je prava poruka...Pocetak utakmice po meni odlicno odradjen (mada pre toga greska i prevremeno dizanje koreografije  koje na srecu na vreme prekidaju vodje) uz standardnu pesmu "pune tribine" cinilo mi se tada da stvarno grmimo....I u prvih 25min stvarno smo dobro zvucali medjutim sta se posle toga desava stvarno mi nije jasno,kraj prvog i skoro celo drugo poluvreme ocajno navijanje....Po meni za to je bilo i fordsiranje nove pesme koja se uglavnom pevala a kako se pevala culi ste i sami...Treba napomenuti da tada jedan od nasih vodja pokusava da digne navijanje ali uzalud kao sto on rece ima previse pickica na severu koji su dosli zbog Milana :batine Kao i obicno najbolje je zvucalo dovikivanje sa jugom....U jednom trenutku dolazi do zesceg padanja jednostavno srusili smo se kao domine a mogu reci da su mnogi prosli dosta lose ,licno sa nekoliko modrica....Kraj utakmice i na kraju ipak skoro ceo sever peva i pozdravlja igrace...Povratak kuci uz naravno kupovinu dosta piva....
Sta da kazem osim ocajno navijanje od 25min a ovo pre toga treba da nam bude vodic za dalje ali moram opet reci(moje licno misljenje da je greska pevati nove pesme koje vecina nikada nije cula) mnogi bo0lje zvucimo uz standardne pesme.....

сад сам прочитао флајер, јер сам и ја један од оних који су били на југу упркос свим покушајима да уђем на север. навијање са севера колко је могло да се чује на супротној страни стадиона, по мени није било на нивоу, али то ни не чуди кад је 2/3 севера било први пут на текми. свака част на корографији надам се да ће слика обићи цео свет, мада судећи по нашим ТВ-ама тешко да ће бити нешто од тога.

а такође сам хтео да кажем да су и на југу требале да буду неке од вођа чисто да би било навијање усаглашено са севером. а такође да не би било расистичких испада којих је било пред крај текме, када је већина са југа прозивала мајмунским урлицима играче милана, али опет то показује њихово право лице.
А спаса нема, неће га ни бити,
јер наша ЗВЕЗДА најбоља је сад,
гробари ће горке сузе лити,
а ориће се песмом бели град.

Морам да истакнем да против Милана нисам присуствовао, тако да не могу оценити какво је било стање што се тиче навијања, али генерално гледајући , увек кукамо после европских утакмица!
Ове "велике" утакмице заиста постају  "кост у грлу" гледајући навијачко издање! Из овога морам изузети кореографије и прошле и јучерашњу, јер су оне увек на "светском нивоу" .
Сви очекујемо да Север грми као један, али кад чујем  каква је већинска структура са утакмице , тада је то тешко извести.
А како томе стати на пут ... па први мали  корак, изборити се, да  људи, који су заиста редовни и одани Северу и Звезди, не заврше на Југу.... Делије су као  "војска" , а  за све своје припаднике  у првим редовима, се мора изборити. Ко ће чувати наше јединство, нашу веру, нашу  љубав, ако ми сами нећемо ?
Управа је изјавила да  "наводно" нема карата за Север, а за требовање је отишло не зна им се број.... па морали смо нешто урадити поводом тога, рецимо један  миран протест против истих , који морамо  схватити, не као исказивање било каквог гнева, бећ као борбу , за наше берне присталице !  
Ако већ хоће карте да дају путем требовања, па нека дају цео Југ на тај начин !  
Јер заиста ово требоње прелази више сваку меру!
Ја сам остао без карте  у понедељак и не могу да опишем какав је осећај када ти неко каже :  "Брате, нисам добио довољно карата" , а ја одавде  скроз беспомоћан... јурио ја по нет- у , видим нуде Север за 3-4500 дин.... ја толико пара заиста немам.

Поздрав

Quote from: "Ujka Vanja"Istripovali ste. Nikda vise normalnijih ljudi nije dobilo kartu za sever. Bar u zadnjih 10-ak godina za koliko odlicno znam kako je i sta bilo. Preko 1000 propusnica + oko 3000 severa na unutrasnjost i BG to je oko 4-5000 ljudi. Toliko je bilo onih koji razumeju sinoc na severu. Postoji drugi problem...sto nisu svi stali na jedno mesto,pa se tih 5000 u onih pa sigurno 15-20000 ljudi izgubilo.
Zaboravljate da je sinoc milan bio na nasem stadionu,zaboravljate da je oko 1000-2000 ljudi dan ranije kroz resetke,kao mala deca,posmatralo trening kake i drugova,zaboravili ste da je stvorena takva slika o ovoj utakmici da je to bila stvar pomdarstva pojaviti se na njoj...mnogo stvari zaboravljate,nagadjate...i vadite samo ono najcrnje.
Ranije kada je bilo po 100 ljudi na drugim tekmama nismo ni znali kako sever treba da izgleda na ovim vecim tekmama. Bilo nas je malo i nismo uopste primecivali ono sto danas primecujemo. Kod mnogo vise ljudi je danas razvijena navijacka svest i otuda ovoliko kritike na racun tribine. Ja vam kazem da je ranije bilo 10 puta gore ali da toga nismo bili svesni...tj. neki mozd i jesu ali su bili u manjini.
Sipke do zapada i istoka nam ne trebaju jos uvek,jer ni sredina na ovakvim utakmicama ne peva kako treba. Ubuduce svi treba da stanu u sredisnja dva sektora kako bi pesma medju nama grmela,a ostatak tribine neka peva ako zna,ako ne...ko ih jebe i ovako su tu vise da gledaju protivnicke timove nego nas klub.
Da sever nije isao na blagajnu,da nije dosta pravih dobilo mogucnost da nabavi kartu za sever,da nisu jureni tapkarosi,da nisu jureni oni sa prljavim kapicama,da nije deljen informator,da nije bilo par melodicnijih esama(koje su a silu progurane),da nije bilo koreografije koja sama po sebi ima muda....sta mislite nasta bi licili sinoc?

Potpisujem !

Znaci nikad bolje nisu distribuirane karte za sever u unutrasnjosti, u mom gradu su samo provereni dobili karte. Samo jos jedan dokaz zrelosti tribine.

Да не понављам сличну причу... Напоменућу само једну ствар због које сам полудео. Неких можда и више од сат времена пре почетка утакмице неки лик  у реду испод мене узима најлон са столице и вади га из кесице( ваљда да види шта је то :o )... Ја га питам што још узима када је лепо решено да се узме тек пред почетак утакмице. Он се окрене према мени онако мртав озбиљан и пун себе и казе ми :'' БОЉЕ И ТИ УЗМИ СА СВОЈЕ СТОЛИЦЕ ДА ТИ ГА НЕКО НЕ УКРАДЕ''. У тренутку нисам знао да ли да се смејем или да плачем. Касније још гора слика неки ликови скидају најлоне са столица и добацују се међусобно :boks . Оваквих, и сличних, ствари сам још пуно видео али узалудно је о томе причати. И не могу да напоменем неког дечка који је био у дресу СЦГ  :zbunjen  , и толико је се хвалио како га је набавио да је то било страшно, али када је требало да се пева њега нигде...

Atmosfera, koreografija, slike - sve bez greske.Rekao bi covek da se sa Severa jedva mogla ziva glava izvuci od delirijuma u kojem su se nalazili svi...Ali navijanje...
Uzas, katastrofa.Pomislio sam na jedinog ortaka iz grupe koji je teska srca ostao u Podgorici jer je bio sprijecen da dodje i samo rekao - blago njemu.Dresovi Intera i reprezentacije, ofarbana lica i kose, perike, rogovi, majice 'Grobari na qrac'...neki tip je nosio kao izvezen grb Zvezde oko vrata na tkanini koja je podsjecala na balavicu :zbunjen  i na kraju vrh vrhova je bio vec pomenuti Garfild.
Ali, ne treba ocajavati vec traziti kljuc u animiranju ljudi i povecanju brojnosti na malim utakmicama.Trebace godine...A do tad, svako treba dati svoj maximum  da se 'ono' od sinoc iskorijeni sto je vise i sto je brze moguce.
color=red]Siamo nati per amarti e viviamo per seguirti! RSPG[/color][/i]

Свака част вама и надам се да ће се ускоро наћи редизајнирана застава на огради.. :)
Косово и Метохија - срце Србије!
СМРТ ПОЛИЦИЈИ!!!

Policija se zahvalila (i) Delijama
23.08.06. 20:30

Nakon utakmice između Crvene Zvezde i AC Milana, MUP Srbije je izdao saopštenje koje prenosimo u celini:

"Izuzetno dobra organizacija ovog sportskog događaja i ostvarena kvalitetna saradnja organizatora, uprave FK Crvena Zvezda sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, doprinela je da utakmica prođe u najboljem redu, sa par sporadičnih incidenata koji nisu bitno uticali na ukupnu bezbednosnu sliku.

Direkcija policije MUP Republike Srbije i ovim putem izražava spremnost na sve vidove saradnje sa organizatorima sportskih događaja i posebno navijačima svih klubova kako bi ovakve manifestacije proticale na zadovoljstvo i dobrobit svih učesnika.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zahvaljuje organizatoru, upravi FK Crvena Zvezda, na odličnoj saradnji, a navijačima Crvene Zvezde na fer i sportskom ponašanju pre, tokom i posle utakmice".

Quote from: "Red Star Forever"
Quote from: "дрвосеча"П.С. има једна ствар која ми већ дуже време запада за уши... а то је када се пева "Када Звездо играш ти", онда онај задњи део песме, треба да се заврши са "Јеби Звездо, глупе гробаре/жабаре"... а то се већ дуже време не пева тако, већ је убачено оно "о Звездо волим те"... она стара варијанта ми много лепше звучи, и баш моћно делује  :ruke
Исто бих волео да се поново пева "Звездо згази их све!!!"

Јел теби ми личимо на гробаре = комплексаше??! Шта који курац треба ми да певамо о њима на нашим утакмицама... То је под број један, а под број два, та песма се тако певала само када се игра против њих а иначе се пева Напред Звезда але але але... И тај део је промењен и наставља се са овом другом песмом... То су већ укуси појединаца и искрено и мени се можда више допада ранија верзија али молим те без спомињања оних који нас не интересују!!!

Аууу, човече па немој да се узбуђаваш, јер ја нисам мислио ништа лоше, већ ето добронамерно запажање...
Гледај сада, наравно да на утакмици са Миланом нећемо певати "Јеби Звездо глупе гробаре", али зашто се не би певало "Јеби Звездо глупе жабаре"... јел видиш да сам раније био ставио / што значи да уместо гробара се спомињу жабари, што је и логично... као што је на текмама са хрвосима у Пиониру на месту гробара, у песми замењено са усташама, јел тако? И наравно да се песме против гробара требају певати само на дербију!!!


За cutiboy-a, не постоји гори осећај него када те неко посере на твом "радном месту", са таквим понашањем и кометарима, какви су имали ти ликови... цео твој труд, и твојих ортака је узалудан!
Џаба је причати неким људима, ја сам се раније заносио тиме да се "лепом речи и гвоздена врата отварају" (како су нас у школи учили)... а сада већином само климнем главом и кажем: "да, у праву си"... где да ја нађем толико времена и живаца за те ликове, који не капирају суштину, и поред толико слика и речи који су написани што у информаторима, што на сајту, и сл.

Јуче ја зовем ортака, и јави се његова мама, и пита као: "јеси ти био на утакмици године?... Па ето свако ко нешто значи у Београду, синоћ је био на Маракани... били су Коштуница, Здравко Чолић... :zbunjen  :zbunjen  земљо Србијо, отвори се, и прогутај ме да не слушам ове коментаре (не знам, ни како да их на зовем)... оставила ме без текста!?!
У себи после мислим, па што се Чола, премијер и слични, стиде да дођу на првенствене текме??? Јел можда скупа карта? Да није нека куга у граду суботом послеподне?  :zbunjen  Нико их не тера да дођу баш сваку текму, али 6-7 првенствених текми годишње могу доћи, исто као и на тај Милан, а не да се пресеравају после по медијима колико су велики Звездаши  :nene
Навијање на већим текмама може се побољшати само ако буде тачно диригована продаја Севера... не треба нас бити 20.000, већ је 10.000 сасвим доста за пристојно навијање Севера, а у тих 10.000 да буду одабрани, који капирају наш фазон, и којима неће требати информатори и сл.

Quote from: "banne"Неко је видео кловна, неко гарфилда, неко момка који снима мобилним. И шта сте урадили по том питању? Гледали и сад критикујете. Па кажи му да угаси мобилни, отми му гарфилда, кажи му да скине интеров дрес или шта већ носи! Уради нешто!
Па не могу ни вође све саме да одраде, одрадите и ви нешто за трибину. Ако си већ део северне трибине, допринеси нешто, не само навијањем већ нечим и у циљу побољшања исте.
Дај да не гледамо већ да учествујемо!

Лепо речено... Свој допринос овој причи сам дао и пре и за време утакмице, очекујем да и други који дају брдо ових примера на следећој европској утакмици не причају ко је радио ненавијачке ствари већ да дају примере како су их спречавали...

Класичан пример глупости и незнања је управо то прозивање стоко сељачка... 90% оних који су то викали није имало појма ко се побио... Ко је иоле редован зна где стоје ове групе које су се потукле и знао је у чему је проблем... Захваљујући присебности појединаца из ових екипа и алармантном позиву х особи са шипке да дође и реши проблем све је прошло како рече АиТ само са чворугама...

Својим присуством у петак и суботу како у ревији тако и у клупској благајни могу да потврдим до сада најбољу поделу (куповину) карата људима који су редовни и свако је могао да дође до карте ако зна неког ко је у причи, чак је и ова количина на благајни дошла у руке вероватно људима који долазе повремено на утакмице, али проблем је оних 3-4 хиљаде преко тога које су добили помодарци и неандерталци и тога ће увек бити... Дакле за почетак порадимо на овима који су повремени и добићемо људе за велике утакмице... Овај пут је екипа редовних била сконцентрисанија него иначе али много помешана са људима који су заузели та места још у 6 када је отворен стадион...

А што се тиче Шапчана, рекох вам да ће вам сами одговорити  :finger
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "