QuoteBeogradska policija uhapsila je navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda Velibora D. (21), zbog sumnje da je na utakmici sa Smederevom zapalio baklju.

Protiv njega je podneta prekršajna prijava, a u skraćenom postupku Velibor D. je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 20 dana, saopštio je MUP Srbije.

Takođe, određena mu je i zabrana prisustvovanja sportskim događajima u kojima učestvuje fudbalski, rukometni i košarkaški klub "Crvena zvezda" u trajanju od tri meseca.

Стока жандарска

:bes
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Стварно су се попели свима на курац. Да је запалио некога, да је ударио некога, де ја убацио на терен, па да имају разлог, овако... Чисто иживљавање. Обични неандерталци и стока нешколована. Вероватно ће неко следећи у затвору да заврши због петарде. Ништа нас не сме изненадити.

Треба да се бацимо на ствари за које нећемо одговарати... нпр. Обијанје трафика и тако то... ипак је то много мање опасније по друштво него паљење бакље...


СТРАШНО немам речи...

жандари..говеда

Интересантно је то да је закон (тај неки,који им омогућује овакве пресуде) пуне две године на снази,ако се не варам а они се сад сетили да то примењују уочи текме са миланом   и што је још битније...поводом неприсуствовања  Делија оном пандурском састанку "навијачких група".

Плаво Зло остаје Зло
:bes

Quote from: "crveno beli svet"Треба да се бацимо на ствари за које нећемо одговарати... нпр. Обијанје трафика и тако то... ипак је то много мање опасније по друштво него паљење бакље...


СТРАШНО немам речи...

Cak je pozeljno da se svi bavimo tim drustveno korisnim radom kao sto je traficiranje , mozda je to recept za neku funkciju .

Nista nemamo od tog pominjanja trafika. Marama,sal,kacket,kapuljaca....ali i kada se to radi bolje menjajte mesta a ne kao nas drugar sa dnevnika :rofl  :(  :( .

Ок снимили га, привели, казнили, што рече УВ мало неискусно је то одрадио с обзиром на његов стаж на трибини, али пре бих рекао да су то неки дугови од раније па жандари користе ситуацију јер колико је свима познато на тој утакмици је запаљено све укупно бар 50-ак бакљи, шта је са тих осталих 50 људи  :o

Дакле, нелогичан и смешан потез полиције, али од њих се такве ствари и очекују, немојте убудуће ништа да вас изненађује, па сваку прилику у којој су вам у близини или снимају камерама па макар ви ништа не радили противно закону добро покријте лице јер ће на крају почети да нас хапсе зато што смо ушли на север  :(
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Па тако нешто се могло и очекивати од керова. 20 дана за једну бакљу, па где то има??

Ово сам изнео и на Делије.нет-у:

Који је сада разлог за овај поступак ? Зато што је упаљена бакља, ма дај бре....
Све је отворенија и агресивнија хајка против Делија, а то има само један циљ
да наша група престане да постоји, а ЗАШТО.... јер нисмо јебени дупелизци,
не желимо никоме да се повинујемо и не учествујемо у "навијачко-полицијским"
конзорцијумима или ти како већ кажу "фузији", а наше ставове отворено и смело
износимо!

Сутрашњи ''Блиц'':
QuoteMere protiv huligana
Umesto na tribine, u policijsku stanicu

BEOGRAD - Navijači kojima je zabranjeno da prisustvuju utakmicama svojih klubova, moraće sami da se interesuju o terminu njihovih odigravanja kako bi mogli da se na vreme jave u najbližu policijsku stanicu - rekao je juče za agenciju Beta pukovnik Slobodan Vukulić, zamenik načelnika Uprave beogradske policije.


Kazna predviđa da navijač ostane u policijskoj stanici do kraja utakmice, bez obzira na to da li njegov klub igra u tom gradu ili u gostima. Vukulić je rekao da je do sada mera zabrane prisustvovanja utakmicama izrečena trojici navijača, dvojici iz Beograda i jednom iz Smedereva.

Navijač Crvene zvezde Velibor D. (21) osuđen je juče na 20 dana zatvora zbog paljenja baklje na utakmici sa Smederevom, a sudija mu je zabranio da u naredna tri meseca gleda mečeve fudbalskog, košarkaškog i rukometnog kluba Crvena zvezda.

Pukovnik Vukulić je precizirao da će taj navijač, nakon što izađe iz zatvora, tri meseca morati sam da vodi računa o tome kada njegov klub igra utakmice u ta tri sporta i da se javlja u policijsku stanicu u opštini u kojoj se zatekne.

,,Na taj način", kaže Vukulić, ,,biće sprovedena kazna po Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, a kazna će uticati i na druge navijače kako bi se smanjio broj incidenata na utakmicama".

Navijači Crvene zvezde ogorčeni su ponašanjem policije, kojoj nisu oprostili batinanje u dvorani ,,Pionir", u drugoj utakmici finala plej-ofa sa Partizanom.

- Sad se policija pridržava nekakvog zakona, a kada su oni zloupotrebili silu i napali navijače, tada su, kao, bili u pravu. Da li će za to neko ikada da odgovara? - poruka je navijača Crvene zvezde.

Iz tabora navijača Partizana kažu da najveći problem leži u samom Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

- Hiljadu puta smo rekli da Zakon nije dobar. Ne bih komentarisao poslednje hapšenje navijača Zvezde jer se policija tu doslovce držala zakona kojim se u Srbiji guši navijački život - rekao je za ,,Blic" jedan od vođa pristalica crno-belih koji je želeo da ostane anoniman.

Prema 22. članu Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, navijaču može biti zabranjeno prisustvo utakmicama svog kluba u trajanju od tri do 12 meseci.
Косово и Метохија - срце Србије!
СМРТ ПОЛИЦИЈИ!!!

Quote from: "GOX SMCZ"...20 дана за једну бакљу, па где то има??

Има само у "жандарским државама"! namigivanje
Можда не би било лоше направити рекапитулацију догађаја у периоду од 2000-те до 2006?! Можда нам неке ствари, након тога, буду јасније?  :o

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Quote from: "woorf"жандари..говеда

Интересантно је то да је закон (тај неки,који им омогућује овакве пресуде) пуне две године на снази,ако се не варам а они се сад сетили да то примењују уочи текме са миланом   и што је још битније...поводом неприсуствовања  Делија оном пандурском састанку "навијачких група".

:bes
pa ja tripujem da je mozda to uradjeno u dogovoru sa upravom da se zaplasimo, kao u fazonu da sprece da ne palimo protiv milana da ih "ne kostamo" brda kesa, pa kao ajde uhapsite jednog pa ce ostali da ce unjakeju!

Quote from: "cutriboy"pa ja tripujem da je mozda to uradjeno u dogovoru sa upravom da se zaplasimo, kao u fazonu da sprece da ne palimo protiv milana da ih "ne kostamo" brda kesa, pa kao ajde uhapsite jednog pa ce ostali da ce unjakeju!
не дао им Бог да им тако нешто само падне на памет, а камоли да стварно ураде тако..
Косово и Метохија - срце Србије!
СМРТ ПОЛИЦИЈИ!!!

Stvarno me je zaprepastila ova informacija koja je daleko od zezanja,ne znam i ne zelim da ulazim u to da li je to naplata nekog duga koji su panduri zeljno cekali prema pomenutom ili nesto drugo ali ovo je strasno.Mislim da je najvise sto bi zandari mogli da urade jeste da ga privedu,saslusaju,da se ustanovi da je to stvarno on i da naravno bude pusten kuci sve dok ga ne pozove sudija za prekrsaje i odredi mu novcanu kaznu,ali da mu odredjuju zatvor to je nezamislivo.A vec me duze vreme nervira cinjenica da nam je tribina konstantno pod prismotrom razno-raznih kamera sto takodje u principu ne sme da bude dozvoljeno jer je to ulazak u privatnost,i ladno bi mogli da se zalimo onim organizacijama za ljudska prava.Kako kaze Red Star Forever ubuduce cemo morati na tekme da dolazimo maskirani jer ce poceti da nas hapse samo zato sto ulazimo na SEVER-koji uzas.I svi mi koji smo redovni(znali to ili ne)smo u policijskim evidencijama kao "potencijalni" sto je opet uzasavajuca cinjenica.Ali ljudi 20 dana zatvora- zaprepascujuce... ;pljuga
____________________________
...SRBIJA,BEOGRAD,CRVENA ZVEZDA...

Ma sta je zaprepascujuce...ko ne sme neka ne pali baklju i kraj,siguran sam da ima mnogo onih koji ce je i dalje paliti.

Норт Сајд011 није му полиција одредила затвор,већ судија који му је издао и забрану за посећивање текми,пише ти лепо новинском тексту,који је окачио РСФЦ.
Пандури могу да ти одреде притвор од 48 сати максимум и то је то,даље је све у рукама судија тј. правосудних органа.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Neko je već spomenuo ali ja sam imao slično razmišljanje, dakle,
svi već znamo da se zadnje dve ili tri godine sever konstantno nadzire i snima kamerama na svakoj pa čak i prijateljskoj utakmici,

1. Utakmica sa smederevom se odigrala u nedelju,
2. naš drugar sa tribine je snimljen u istu tu nedelju,
3. mogao je biti uhapšen u istu tu nedelju jer je za sve ove
   godine   koliko je na tribini sigurno poznat organima (ne)reda.
4. onda par dana kasnije čeka se odluka UEFA u Nionu.
5. nisam sasvim siguran ali čini mi se da je istoga dana kada
   je doneta odluka u Nionu i uhapšen naš drugar.
6. što me navodi na razmišljanje da sa obzirom da bi klub bio na velikom finansijskom i svakom drugom gubitku, postoji jedna "mala" verovatnoća da je klub u saradnji sa organima (ne)reda pred utakmicu sa Milanom uredio da se neko uhapsi nebi li se ostali zaplašili da ne pale baklje, jer zaprećena kazna od godinu dana igranja utakmica van našeg stadiona može veoma mnogo da košta naš voljeni klub, IPAK SE SVE VRTI OKO NOVCA ZAR NE?
7. Isti ti nalogodavci pomenutog nemilog događaja nisu svesni činjenice da će na stadion u utorak doći i kurta i murta, da će na Sever doći neko ko je marakanu video samo preko televizije i uneće baklju na stadion zapaliće je i nedaj pože pogodiće nekoga na atletskoj stazi i ode naša marakana na godunu dana, a svi mi koji verno od subote do subote bodrimo voljeni klub pušićemo ga na godinu dana .
JEBENI DERBI NAVIJAČI!!!!!!!! :bes  :finger  :batine

Интересантно размишљање... Више ништа ме не изненађује, али поента је у овим ликовима који ће доћи ко зна одакле и унети бакље, па ево и овом приликом упозорење: ПАЗИТЕ ШТА РАДИТЕ!
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Чуо сам да је казна смањена на 10 дана, јел то истина?