Quote from: "Johnny Blaze"tako je i trebalo biti
Rezultat svega je super, ali su nacin i razlozi odvratni...
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

Odlicno!

pravilna presuda...
staćes zauvek No 1! Ciao Sasha! 1950-2007

Ja se iskreno nadam da ce RTS imati neka pojacanja sto se tice komentatora (japan i koreju je radio i Aleksandar Stojanovic), jer za postojecu ekipu je stvarno tesko naci reci hvale

Nedeljsko Kovinjalo je najbezvezniji komentator koga sam ikada slusao ako cemo vec o RTS-u, covek ne unese nimalo emocija u utakmicu, vec sve radi lezerno... Secam se kada je komentarisao neku tekmu Engleskog prvenstva, i poceo neku pricu, elem na terenu je neka ekipa postigla gol, i on retard nije prokomentarisao to nego je pricao jos pola minute, zavrsio pricu i tek potom rekao nesto u stilu 'i u medjuvremenu je pao gol..'! Koji retard.. :batine

Recimo ovako, drago mi je sto prava ne dobise:
pink jer su operisani od mozga i banalni do bola;
b92 jer su nabedjeni, isfolirani pederi i neznalice...
A ovi sa rts-a su tek bezlicni i jadni, ne vrede ni komentara...
Resenje sa utisavanjem tona i nije neko, ne moze da se oseti atmosfera na stadionu...
Zato, samo kablovska i gledanje na stranim kanalima...

Da, to sa smanjivanjem (ukidanjem) tona je skroz bezveze, jednom sam probao i bilo je gore nego da slusam ove nase komentatore, koliko god to bilo cudno.
Sto se tice kablovske, ne verujem da ce negde da bude prenosa, jer ce RTS traziti da se kanali koji prenose prvenstvo skrembluju, kao sto je to uradio i b92 za ligu sampiona.

Ako cemo tako onda se svakoj televeziji moze naci neka mana. Glupo je na to tako gledati. Po meni je ovako najbolje ispalo.

Мени је бар драго што нећу морати на полувремену да гледам Звезде Гранда или испирање мозга Луне Лу  ;pljuga У свакој нормалној земљи СП углавном преноси државна ТВ, е сад што су нам коментатори имбецили то је нека друга прича.

E Kizo za ono da se u svakoj normalnoj zemlji prenosi SP na drzavnoj TV necu moci da se slozim, jer naprosto nije tako
staćes zauvek No 1! Ciao Sasha! 1950-2007

Quote from: "banne"E Kizo za ono da se u svakoj normalnoj zemlji prenosi SP na drzavnoj TV necu moci da se slozim, jer naprosto nije tako

Vecina nacionalnih timova ima ugovore sa nacionalnim servisima iste zemlje. Sto znaci da je Kiza u pravu. Ispravi me konkretnim primerima ako gresim?

Konkretan primer ti je TV IN iz Crne Gore.Recimo!!! :D

Onda je i RTCG trebalo da prenosi prvenstvo,jer ipak je tamo reprezentacija drzavne zajednice,a ne Srbije!Nije RTS javni servis SCG,vec samo Srbije,kao sto joj kaze i sam naziv.

A ako budu dali Mihajlovskom,Kovinjalu,Strajnicu i ekipi da komentarisu onda treba raspisati prevremene izbore na svim nivoima :batine  :rofl  :rofl

Quote from: "banne"E Kizo za ono da se u svakoj normalnoj zemlji prenosi SP na drzavnoj TV necu moci da se slozim, jer naprosto nije tako
U Srbiji je tako, u HR isto, BIH isto...

Quote from: "Ludi Gavran"Onda je i RTCG trebalo da prenosi prvenstvo,jer ipak je tamo reprezentacija drzavne zajednice,a ne Srbije!Nije RTS javni servis SCG,vec samo Srbije,kao sto joj kaze i sam naziv.


Gavrane, gavrane  :nene  :nene  

Kiza je rekao normalne zemlje.... Ako ti CG uzimas za primer onda stvarno  :vesala

Mislim da bi primerima iz Irske, Engleske, Belgije, Italije, Ukrajine...., moglo da se opovrgne ali tamo drugacije funkcionisu televizije nego kod nas, ali to je nebitno za raspravu...
staćes zauvek No 1! Ciao Sasha! 1950-2007

dobro je sto je na rts-u ovi na pinku bi ubili od reklama- usred utakmice

Evo nekih isecaka iz Danas-a o pravima i obavezama prenosa svetskog prvenstva...

----------------

Članovi republičke Radiodifuzne agencije uveliko su govorili da, ukoliko se BK TV "dobrovoljno" ne odluči da proda prava prenosa Svetskog prvenstva, da će ona biti dodeljena RTS, jer je reč o "nacionalnom prioritetu".


Prenos Svetskog prvenstva u fudbalu košta bezmalo pet miliona evra. Imajući u vidu da je Zakonom o oglašavanju predviđeno više vremena za reklamiranje na komercijalnim televizijama nego što je slučaj u programima javnog servisa, nameće se pitanje kakav finansijski aranžman je RTS sklopio sa sponzorima Mondijala, odnosno da li postoji i kakav je komercijalni interes te televizije, kada je reč o prenosu Svetskog prvenstva.
S obzirom na to da javni servis finansiraju građani Srbije, odnosno poreski obveznici, pitali smo direktora RTS Aleksandra Tijanića o finansijskoj strani ugovora o prenosu fudbalskih utakmica. Nakon saslušanog pitanja, direktor RTS nam je rekao: "Aj, zdravo".  :rofl Nakon još jednog poziva i molbe da sasluša makar preformulisano pitanje, Tijanić je novinaru Danasa ponovo spustio slušalicu. Da li je direktor javnog servisa dužan da odgovara na pitanja novinara budući da nije reč o njegovoj privatnoj kompaniji - nije tema ovog teksta.


U agenciji Dajrekt medija koja je preuzela prava prenosa Svetskog prvenstva u fudbalu od BK televizije, kažu za Danas da je u dodeljivanju prava prenosa bilo najbitnije zadovoljiti sponzore jer, kako kažu, "da nije njih, prenosa ne bi ni bilo". Dva najveća sponzora Mondijala su Meridian banka i Apatinska pivara. Predstavnici Dajrekt medija naglašavaju da se u procesu javne ponude RTS istakao najboljim finansijskim i tehničkim uslovima prenosa. Kako navode u Dajrekt medija, za pravo prenosa bili su zainteresovani i televizija B92 i Pink.
Direktor TV B92 Veran Matić potvrdio je za Danas da je ta televizija bila zainteresovana za kupovinu prenosa, ali je naglasio da proces dodeljivanja prava prenosa nije bio klasičan tender, već da je ta televizija dobila poziv da dostavi svoju ponudu.
- U tom pozivu bila je definisana minimalna cifra ispod koje se ne može ići. Mi nismo bili u stanju da ponudimo toliko novca - naglašava Matić.


Zakonom o oglašavanju predviđeno je da se prenosi međunarodnih sportskih događaja od nacionalnog značaja (olimpijske igre, svetska i evropska prvenstva i sl.) posredstvom javnog radiodifuznog servisa mogu prekidati emitovanjem oglasnih poruka i poruka TV prodaje najduže devet minuta po času, s tim da ukupno dnevno emitovanje oglasnih poruka i poruka TV prodaje može trajati najduže deset odsto od ukupno dnevno emitovanog sportskog programa. Reklame se mogu emitovati samo u pauzama mečeva.