Ма главни кривац је Мрки мафија... :batine
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

QuoteДвојица најталентованијих кадета Црвене звезде, петнаестогодишњаци Александар Ковачевић и Филип Ђуричић, одлазе у Олимпијакос.

"Илија Ивић, директор Олимпијакоса, уредно се јавио и рекао да планира да одведе двојицу наших дечака, Ковачевића и Ђуричића. УЕФА и ФИФА забрањују такве трансфере, али пошто су Грци обезбедили посао, стан и неопходне услове за њихове породице, ми ништа нисмо могли да учинимо", изјавио је Митар Мркела за "Курир".

Директор Омладинске школе црвено-белих је рекао да је покушао неколико пута да разговара са родитељима Ђуричића и Ковачевића, али да су га они одбили због Грка.

"Звезда једноставно нема финансијску моћ да парира Олимпијакосу и осталим богатим клубовима", навео је Мркела и упозорио да би талентована кадетска генерација црвено-белих у наредних неколико месеци могла да доживи још осипања, јер Звездине клинце желе и Фиорентина, Порто, Парма, Ливорно...

Мркела једини излаз види у томе да убудуће Звездина талентована деца са 15 година потпишу вишегодишње професионалне уговоре.

Председник Црвене звезде Топлица Спасојевић најавио је да ће се поводом овог случаја београдски црвено-бели обратити УЕФА.

"Покренули смо акцију и већ смо консултовали адвокате. Уз подршку ФСС писаћемо УЕФА и обавестити их да су њихова правила злоупотребљена и да нам се буквално краду деца", рекао је Спасојевић и додао да ово није очекивао од Олимпијакоса и Ивића, са којим су имали добре односе.


(МОНДО)
'' Ја сам четник мајко кокарда ми каже
да сам војник мајко ВЕЛИКОГА ДРАЖЕ !!!
Ја сам војник мајко Равногорског пука ,
десна ми ја мајко одсечена рука !!! ''

Не бих волео да избије проблем тј. сукоб са братским клубом...:(
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Братски су навијачи, а не клуб. Ово је отимачина.

од овога горе нема!!!! треба се бранити свим силама, па нисмо ми ваљда толики дебили да нам одводе петнаестогодишњаке????!!!! :zbunjen

Quote from: "negativac"Братски су навијачи, а не клуб. Ово је отимачина.

Ма ми их доживљавамо као братски клуб јер поред Звезде навијамо и за њих... :)
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Нема то везе са мркелом или било чим. Једноставно, оли је пришао његовим родитељима, они алави на паре и ајмо. Шта ту може Звезда да уради.

Quote from: "OrtoDelija"
Quote from: "negativac"Братски су навијачи, а не клуб. Ово је отимачина.

Ма ми их доживљавамо као братски клуб јер поред Звезде навијамо и за њих... :)

Боли ме баш што су нам братски клуб када ово што раде није у реду. Ако ти је неко пријатељ не дозвољаваш му да јебе због тога. Уосталом пријатељи су нам Гате,  а за Олимпијакос не навијам, не знам за друге али не могу да навијам низакога сем Звезде. Драже ми је кад победе него да изгубе и то је то.

Управи Олимпијакоса и нарочито Илији Ивићу треба јебати мајку због овога, и против овога се треба борити. Јебе нас ко стигне и пријатељи и непријатељи и бивши играчи и садашњи функционери... Страшно...

Quote from: "радомир"Нема то везе са мркелом или било чим. Једноставно, оли је пришао његовим родитељима, они алави на паре и ајмо. Шта ту може Звезда да уради.
ал да је некоректно од њих јесте,управо због односа клубова.

Quote from: "Skrimo"
Quote from: "радомир"Нема то везе са мркелом или било чим. Једноставно, оли је пришао његовим родитељима, они алави на паре и ајмо. Шта ту може Звезда да уради.
ал да је некоректно од њих јесте,управо због односа клубова.

То стоји! То што је наш клуб неспособан, тј. неспособни људи раде  у њему, није кривица никога из олимпијакоса. У они су у тој двојици момака препознали квалитет, узели их, формираће их као играче, и са 22-23 године, ако буду били играчи као што се предвиђа да ће бити, продаће их за 10 пута веће паре.
Нема ту љубави, само паре и посао.

И иначе, ни у управи олимпијакоса нису све цвећке.

Немојте уооште очекивати у било ком послу да се неко управља "емоцијама",па ни у овом.То што смо ми у пријатељству са Гате7 њима ништа не значи,када је корист једне од страна у питању.Исто тако глупо је очекивати да сутра неки наш играч не пређе у неки Хр клуб нпр.Не кажем да је то у реду,али једноставно они не гледају на многе ствари на начин на који ми гледамо.Нема више ту принципа,морала...само паре и интерес...нажалост!

То вам је систем велика риба једе мању рибу,тако је увек било и биће.
Ми то радимо са клинцима из унутрашњости и отимамо их другим мањим клубовима по Србији,нама се ето сад задесило да је то урадио Олимпијакос тако да ништа то не треба да вас чуди.Није нам неко из Капије 7 киднаповао неког нашег клинца па да се дигне фрка...ово је све "нормално" у данашњем пословно/фудбалском свету.
Не даје онај који има паре,већ онај који има душу."

www.srbizasrbe.org

Quote from: "Djape_BBrdo"Није нам неко из Капије 7 киднаповао неког нашег клинца па да се дигне фрка...
па наравно нико ни не мисли то.Већ сва она прича ивића како су то братски клубови,после пријатељског меча пада у воду или је макар пољуљало то братство,ја лично не би волео да Звезда на овај начин "купи" играче олимпијакоса ма колико год они били добри и шта ти ја знам.То што су наши немоћни то је друга ствар,ал јбг шта да се ради.

Једноставно треба вратити стари закон о забрани одвођења играча у иностранство до одређене године.То би подигло квалитет клубова а и репрезентације.Е сад друга ствар је колико је то реално и изводљиво.

Па у каквом нам је клуб стању, није ни чудо. Што нам не би узимали играче, кад већ могу ... Лако је будалу зајебавати.



Ове године нисмо учествовали на 60 јубиларном турниру за младе у Вијаређу на коме смо имали увек запажене наступе и успехе! :bes

Из блата нема звезда!
Ево нешто занимљиво  из изјаве Мите Мркеле ''Новостима'':

Quote...- Црвена звезда је дуго имала озбиљан пропуст у раду, са годиштима од 1984. до 1991, и још се плаћа та цена - не крије директор Митар Мркела. - Ништа се није улагало, па је логично што није било резултата и што први тим није добио играче из сопствене школе.
* Ни тако велики клуб као да није знао шта жели од омладинске школе?
- Није било праве клупске политике, јер су увек једини приоритет били само резултати најбољег тима. У борби за трофеје процењивало се да нема времена да се истрпе млади, најталентованији играчи. Имали смо и превелики број професионалаца са уговорима, па за децу Црвене звезде, једноставно, није било места.
* Било је, ваљда, талената за које је могло да се процени да ће једног дана да стигну до најјаче екипе?
- Увек међу толиком децом (тренутно их у свим селекцијама тренира око 200) може и мора да се пронађе неко ко је перспективан. То је сигурно. Само, мора да се направи права селекција и да се ради у нормалним условима. А, ми их тренутно немамо! Ускоро би, међутим, све требало да се промени. Добићемо терен с вештачком травом, зграду у којој ће моћи да буде смештено педесетак дечака...

Комплетан интервју може се прочитати овде
Срце на терен ...

КРМПОТИЋ НОВИ ДИРЕКТОР ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ

Златко Крмпотић нови је директор омладинске школе Црвене звезде. 50-годишњи рођени Београђанин практично се враћа у свој матични Клуб у коме је као играч провео првих 12 година играчке каријере и за који је наступио 396 пута. Као фудбалер играо је осам пута за сениорску репрезентацију тадашње Југославије и био је члан тима који је учествовао на Светском шампионату 1982. године у Шпанији. Са младим тимом Југославије освојио је златну медаљу на европском шампионату 1979. године. Крмпотић је у својој десетогодишњој тренерској каријери радио у турском Анкарагучуу, београдским ОФК Београду и Обилићу, грчком Панилиакосу, Каирату Алмати из Казахстана и Казми из Кувајта, а на нову функцију долази као селектор јуниорске репрезентације Србије (играчи до 19 година). Претходно је био селектор репрезентације Србије до 17 година.

,,Драго ми је што се враћам у Клуб у коме сам провео 12 година. Спреман сам да се ухватим у коштац са проблемима, којих има у сваком послу и очекујем позитивни напредак омладинске школе Црвене звезде. Пружићу максимум да испуним очекивања армије навијача Црвене звезде и да из наше базе припремимо што више фудбалера који ће се ставити на располагање првог тима", рекао је Златко Крмпотић.

Крмпотић ће на месту директора омладинске школе Црвене звезде заменити Митра Мркелу. Путеви Црвене звезде и Мркеле неколико пута су се у последњих 25 година укрштали. Први пут када је 1983. године, као најталентованији нападач у бившој Југославији дошао из ОФК Београда и храбро приграбио дрес са бројем 11, који се у црвено-белој историји доводи у везу искључиво са трећом Звездином звездом Драганом Џајићем. У седам проведених сезона Мркела је постао љубимац навијача. 2005. године вратио се међу црвено-беле и преузео изузетно одговорну позицију директора млађих селекција. Своју мисију на овом пројекту завршава после три године квалитетног рада. Фудбалски клуб Црвена звезда му се захваљује на свему што је до сада урадио за црвено-белу породицу и жели му много среће у наредним пројектима.

(crvenazvezdafk.com)

Читам јуче у Журналу како је клуб(Крмпотић) да је Крмпотић поручио Пршу и још неколицини да могу да напусте клуб и забранио је млађим категоријама да се хране на рачун Звезде.За Прша многи инострани стручњаци говоре да је један од најбољих млађих играча у региону..али шта да се ради,важно је да ми доводимо играче из 3 португалске лиге и репрензатативце Азербејџана и да преносимо директно постављање нове траве..али рече Топлица како враћају ону двојицу из Олимијакоса.Пред нама је узбудљива јесен  ;D

Поздрав

Једна ствар ми није јасна...Читам јуче у спорту да мали Филип Ђуричић који је отишао у Олимпијакос на свима познати начин одједном игра за Раднички Обреновац...Откуд сад то одједном? :o ???
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!