Гробље добило и другу утакмицу плеј-офа. Крај приче.



QuoteNajvatreniji zvezdaši upali na Kališ i zatražili da Mirko Petrović i Igor Žeželj u roku od 48 sati podnesu ostavke. Zvezdašima preko glave domanicije Partizana, i žele da se klub vrati na stazu uspeha
Piše: MILOŠ BOGOVAC
Najvatreniji Zvezdini navijači "posetili" su Mali Kalemegdan i Upravi košarkaškog kluba dali rok od 48 sati da podnesu ostavke, saznaje GAZETA!

"Delije", njih desetak, upali su u klupske kancelarije u ponedeljak oko podneva kako bi poručili rukovodstvu "crveno-belih" na čelu sa predsednikom Mirkom Petrovićem i direktorom Igorom Žeželjom da im je "vreme isteklo", te da zbog katastrofalnih rezultata u poslednjoj deceniji moraju da snose posledice tako što će u što kraćem roku prepustiti vođenje posrnulog kluba sposobnijim kadrovima.

Međutim, "delije" u klubu nisu zatekle nikoga od visokopozicioniranih čelnika, pa su preko zatečenog osoblja uputili rukovodstvu ultimativni zahtev - da napuste Mali Kalemegdan u roku od 48 sati! U suprotnom, kako saznajemo, "delije" će narednih dana u znatno većem broju posetiti košarkašku porodicu voljenog kluba kako bi se uverili dokle se stiglo sa "promenama".

Sportski direktor kluba sa Malog Kalemegdana Branko Kovačević u razgovoru za naš list kaže da nije obavešten o "inicijativi" najvatrenijih pristalica Crvene zvezde.
- Stvarno ne znam o čemu se radi. Nisam u tom trenutku bio u klubu, pa vam ne mogu reći šta se dogodilo. Izvinite me sada, na sastanku sam - bilo je sve što smo mogli da čujemo od Kovačevića.

Poznato je da su Zvezdine pristalice već duže vreme izuzetno nezadovoljne radom i rezultatima košarkaškog kluba, čije utakmice odavno ne posećuju. "Delije" su kivne na Upravu, koja je pristala da učestvuje u projektu "NLB Liga", a još više poraženi su apsolutnom dominacijom Partizana. Kulminacija lošeg stanja u Zvezdi dogodila se u prethodnih nekoliko meseci i nedelja, kada je nekolicina igrača, udarno jezgro ekipe, zatražila raskid ugovora. Obraz klubu koliko-toliko sačuvali su juniori, koji su nedavno postali šampioni Srbije.

"Crveno-beli" seniori su, podsetimo, pre tačno deset godina osvojili poslednju titulu prvaka države.

Газета

Гуровић у Радној групи КК Црвена Звезда, која ће организовати Скупштину клуба

In a way, certain sections of the media always wanted to knock me because I had captained my country and been skipper at Old Trafford. It was all a bit odd really.

http://mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=102512

Српски шампионат је готово потпуно небитан у новом систему бодовања и више шампион не иде у ЕЛ већ тим који је био најбољи у претходне 3 године.Дакле КК ће видети ЕЛ у скорије време једино ако освоји Улеб куп.Свака част КСС-у који је довео нашу кошарку до дна!

Quote from: Ђоле on July 07, 2008, 06:19:31 PM
http://mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=102512

Свака част КСС-у који је довео нашу кошарку до дна!
Е,вала,стварно...
Србине,не дај земљу своју,Косово!Њу је Лазар главом платио да би је нама оставио.

#266 July 07, 2008, 10:43:03 PM Last Edit: July 07, 2008, 10:46:23 PM by Skrimo
како ја ово схватам ово је урађено као додворавање јадранској лиги јер без овога она не би имала никакав значај и могла би да се угаси,да није те јадранске овога мислим не би ни било,сад као све има неки значај све доноси неке бодове,само је наше првенство које доноси најмање бодова изгубило скроз на значају.А зна се поред црногораца нажалост које инсистирао на јадранској наш клуб,тако да не мислим да је за ово Ксс крив већ смо ми највећим делом кривци.Ово је дефинитивно лоше што шампион наше државе неће играти евролигу односно не мора играти и стварно је преглупа ситуација.

Мислим да нема бољег или горе ситуације како ко гледа,да се направи млада екипа да се скроз подмлади па макар се у првој сезони или прве две борили за опстанак да на неким здравим основама кренемо у будућност и степеницом по степеницу идемо напред.

Ситуација је таква да ће гробље од ове јесени играти Евролигу као првак наше државе, а да ће следеће јесени такође бити сигуран учесник Евролиге на основу остварених резултата у претходне три године. Ових дана се говори и о потписивању уговора са Евролигом... До тога како ствари стоје нема ништа, а у супротном би партизан тим потписивањем стекао право да три године за редом буде сигуран учесник овог европског такмичења. Значи, ове и следеће сезоне евидентно не можемо да се такмичимо у Евролиги. Да би то успели у сезони 2010/11, мораћемо да сакупимо доста велики број бодова у предстојеће две сезоне, а да гробље (па и хемофарм) притом буде прилично лоше...
Била је емисија на сос-у (гост Човић) и причало се доста о томе. Што се тиче тог уговора, као што сам и рекао, мале су шансе за било какво потписивање. Ваљда је ту битну улогу одиграла цибона која, плашећи се да је не престигне задар у том бодовању и потпише 3-годишњи уговор и тако онемогући цибони такмичење у Евролиги бар три године, је успела да издејствује да се не потписује са тимовима из јадранске ваљда. Но добро, најбитније да од тога нема ништа у скорије време!
Даље, у први план избија то бодовање. Како је оно уређено од прилике? Јадранска лига је добила толико на значају да (иако шампион из ње нема директан пролаз у Евролигу) може да донесе тиму више бодова него пласман у другу фазу Евролиге нпр. Тим који буде први на табели на крају добија ваљда 7 бодова, а ако на крају освоји и плеј-оф још плус 15, што значи да је то укупно 22 бода (један горе доле можда, није ни битно толико).
Колико је Јадранска лига добила, толико је наша изгубила на значају! Дакле, првак Србије од сезоне која следи не стиче и сигурност учешћа у Евролиги. Прво зато што му као прваку припада (пази сад!!!) само 5 бодова ваљда, а друго зато што је могуће да постоји тим из Србије који је у претходне три сезоне у том систему бодовања испред актуелног првака. Па значи, да не лупам сад превише, ако би Звезда у следећих пар сезона за редом освајала наше првенство, врло је могуће да и даље може само да настави да сања ту Евролигу...
Када сам спомену већ ово емисију и Човоћа, ајде да се дотакнем и тога што је причао о евентуалном спајању, тачније некој врсти фузије фмп-а и Звезде. Рекао је наводно да је у претходне две године водио разговоре са "нашим" Анђелковићем и правили су неке могуће планове. Као, то је и даље у оптицају, зависи доста од одлука радне групе КК Црвена Звезда и то је по његовим речима значајан подухват, али ништа нарочито компликован (као што су били неки који су чињени у склопу фмп-а) и не разликује се толико драстично од сарадње са борцем из Чачка нпр. Али о томе ће тек да буде речи, јер прво наша радна група треба да донесе неке друге одлуке за почетак. Маљковић ваљда стиже у среду и видећемо како ће даље да се одвија ситуација...

"Скримо", слажем се са тобом око свега што си рекао (неке ствари сам и поновио сада), а нарочито око тога да је велико питање у којој је мери ксс крив за све ово. Пошто се цела прича своди у принципу на Јадранску лигу (због њеног значаја у бодовању), а зна се како се ко изјашњавао по питању учествовања у истој... Е па, ко вам је крив сад, "господо", сами сте га тражили!
Када говориш о будућности, младом тиму и неком новом почетку... То је тек дискутабино. Свака сезона и утакмица је доста битна (нарочито у Јадранској лиги) због увођења система бодовања. Значи, не иде нам никако у корист да правимо још већи заостатак и сл. А и Човић је у више наврата споменуо како је уверен у формирање неке, назови је "Европске дивизије" за неких 5 година рецимо, у којој ће загарантовано место имати тимови из тзв. "А" групе (Реал, Барселона, Таукерамика, Лотоматика, Монтепаски, ЦСК, ...) и још неки тимови који би се сврстали у "Б" групу. Спојила би се та "А" и "Б" група тимова и формирала једну лигу (слично садашњој јадранској) на нивоу целе Европе. Даље је рекао да нашу земља тада неће бити заобиђена сигурно, али сад се ја питам колико је могуће да, ако се то стварно створи, из наше земље иду 2 екипе. Ако би се позала само једна, мислим да је већ сад јасно ко би ту имао приоритет, иако би до тад прошло око 5 година...

???  :-\  ???  :-\

све то стоји али знајући како се ради у нашем клубу евентуално једна или две добре сезоне па пет катастрофалних мислим да би најбоље било да се екипа подмлади скроз и онда да крену лагано,јасно је да најмање 3 сезоне ће партизан играти евролигу и то само 3 уколико не остваре катастрофалне резултате а неко из трија наш клуб,фмп,хемофарм освоји све живо и јадранску и улеб и све остало што је мени бар у домену теорије,поготово што ће тек сад и хрвати и словенци јуришати у јадранској и неће бити ко протеклих сезоне...Сад шта је боље направити неки резултат у две сезоне које не мора да значи да ћемо играти евролигу или кренути испочетка изтрпети неколико сезона неки нови млади тим и онда кренути јуришати.Наравно да је увек боља садашњост од будућности,али ако ко што рекох направимо не знам какав скуп тим и у 2 сезоне направимо добре резултате и онда после те 2 сезоне опет се распадамо,опет нам играчи траже раскиде уговора и остало онда јебеш то.Наравно најбоље би било да направимо добар тим још ове сезоне,да поосвајамо све што се може и да што пре престигнемо партизан и играмо евролигу,само питање је колико је то реално ја мислим да није.

Нашу кошарку је покопао гробарчић Даниловић који је због своје потпредседничке фотеље у ФИБА одбио да се наша лига придружи УЛЕБу већ је инсистирао да останемо доследни ФИБА. Та одлука, као и одлука да се не пређе на потпуно професионалну лигу је довела до тога да је основана јадранска лига... Наравно ФИБА је извисила после тога и УЛЕБ је постао главни, а ми смо као поражена страна кажњени...
Е сада проблем у свему овоме је што се сва крвица сваљује на наш КК који у време доношења тих битних одлука био пред гашењем и није имао никаквог утицаја... Касније када је све већ одлучено наш клуб се придружио јадранској лиги за коју су гробарчићи рекли да јој се НИКАДА неће придружити... И шта би? Уцени их Евролига и ето њих брже боље тамо...
Наша кошарка је тамо где је води Партизан већ годинама, а нажалост као што се види води је у једну велику рупу из које је само он испливао и сада могу да наредних 100 година држе примат...мисија им је успела...

Е сада што се тиче наше управе она такође није годинама радила свој посао како треба и сада смо у ситуацији да гинемо око тих бодова, са скоро никаквим изгледима да се изборимо са Партизаном...шта је ту је...

Слажем се са горњим постом,а само бих још додао да нажалост јадранска лига и даље има по себи какав-такав значај јер доноси Улеб куп,тј. Еврокуп како га сада зову,а наша лига сама по себи не доноси ништа,чак шта више носи најмање бодова у овом концепту бодовања.
Сутра би требало да се радна група окупи у пуном саставу,причало се да ће Мирко Павловић бити спортски директор а Увалин тренер,али то је пролонгирано чини се из жеље да се за тренера постави Маљковић а да клуб поведе Човић.Видећемо...

Quote from: nisam_zdrav on July 08, 2008, 12:51:23 PM
Нашу кошарку је покопао гробарчић Даниловић који је због своје потпредседничке фотеље у ФИБА одбио да се наша лига придружи УЛЕБу већ је инсистирао да останемо доследни ФИБА. Та одлука, као и одлука да се не пређе на потпуно професионалну лигу је довела до тога да је основана јадранска лига... Наравно ФИБА је извисила после тога и УЛЕБ је постао главни, а ми смо као поражена страна кажњени...
Е сада проблем у свему овоме је што се сва крвица сваљује на наш КК који у време доношења тих битних одлука био пред гашењем и није имао никаквог утицаја... Касније када је све већ одлучено наш клуб се придружио јадранској лиги за коју су гробарчићи рекли да јој се НИКАДА неће придружити... И шта би? Уцени их Евролига и ето њих брже боље тамо...
Наша кошарка је тамо где је води Партизан већ годинама, а нажалост као што се види води је у једну велику рупу из које је само он испливао и сада могу да наредних 100 година држе примат...мисија им је успела...

Е сада што се тиче наше управе она такође није годинама радила свој посао како треба и сада смо у ситуацији да гинемо око тих бодова, са скоро никаквим изгледима да се изборимо са Партизаном...шта је ту је...
Управо тако!
Ми не можемо да се љутимо на пакистан, они су радили у интересу свог клуба, ми можемо и морамо да се љутимо на људе који погрешно воде наш клуб последњих година. Треба очистити клуб од олоша и довести нове способне људе. У овом тренутку једино ми навијачи то можемо и надам се да ћемо то учинити што пре.

иначе видех колико ко бодова има тренутно отприлике овако нешто

пакистанци око 80
хемофарм 30так
фмп 20-25
ми 14

горе него што сам мислио.

партизан има 71 а ми 12,

Quote from: neno_ss on July 08, 2008, 10:24:23 PM
партизан има 71 а ми 12,

14...
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!


Маљковић потписао листу појачања
   

Прослављени тренер Божидар Маљковић одредио је листу потенцијалних појачања Црвене звезде за наредну сезону, заједно са члановима спортског менаџмента Бранком Ковачевићем и Мирком Павловићем.

Председник Управног одбора Мирко Петровић, који је и даље једини овлашћен да даје изјаве у име Звездине Радне групе, рекао је после састанка у среду увече да дуговања према носиоцима екипе неће оптерећивати буџет за наредну сезону.

"Божа Маљковић је у договору са Бранком Ковачевићем и Мирком Павловићем представио списак потенцијалних појачања. Радна група га је одобрила и контакти са тим играчима ће бити настављени. Такође је важно што су измирене обавезе према играчима који ће чинити окосницу тима и што дугови неће оптерећивати нови буџет", изјавио је Петровић.

На питање о којим се играчима ради, први човек Звезде апострофирао је Тадију Драгићевића, Елмедина Кикановића, Бориса Бакића...

Што се тиче Маљковића, он је на Малом Калемегдану све активнији, али није извесно да ће бити решење за упражњену позицију шефа стручног штаба.

"Тренутно је Маљковић члан Радне групе. Својим ауторитетом, знањем и искуством помаже нам да превазиђемо кризу", кратко је одговорио Мирко Петровић.

Сам Маљковић ни овог пута није желео да даје изјаве.

"Мораћу да вас разочарам. Можда буде нешто конкретније следеће недеље", обратио се окупљеним новинарима.

Састанак Радне групе трајао је око два сата, а присутни су били сви чланови осим представника ФК Црвена звезда Милета Томића, који се разболео.

Према Петровићевим речима, обезбеђена су средства за припреме младог тима црвено-белих, који је у мају освојио титулу првака Србије.

Било је речи и о иницијативи за сарадњу са ФМП Железником.

"Наставићемо да дискутујемо на ту тему. Радна група је упозната са иницијативом, али никаквих формалних контаката није било. Предуслов за то је да сама Радна група заузме став. Јасно је да чинимо напоре да направимо конкурентан тим за следећу сезону", завршио је председник УО Звезде.

(МОНДО)

Фузија са ФМП-ом готова ствар!
Човић председник клуба .

ево и мала занимљивост из интервјуа са Човићем.



Čović je potvrdio konstataciju novinara da je on navijač Zvezde.

"Za razliku od drugih, ja to nikada nisam krio. Ja sam 'cigan'", rekao je Čović, koristeći stari nadimak navijača Zvezde.

Наводно ће тај, како веле, "врх пирамиде" бити КК ЦЗ. Најбољи играчи Звезде и ФМП-а ће играти за Звезду, док ће ФМП бити нека врста филијале, тј. регрутног центра за Звезду. Млађе категорије се не би спајале, али би најбољи из омладинских погона завршавали у Звезди, након што би вјероватно стекли нешто искуства у ФМП-у.
Право питање је како ће УЛЕБ и гумари реаговати на ову фузију, имајући у виду да ће оба ова тима играти та такмичења. У случају међусобних дуела, а у НЛБ лиги ће их сигурно бити, долази до неке врсте сукоба интереса ...



Мешају се жабе и бабе!Човић ће вероватно бити председник ККЦЗ,а ФМП ће нам бити филијала.
Фузија значи спајање два предузећа,а ККЦЗ се не може правно тако окарактерисати јер је друштвена својина.