Zeman novi trener Zvezde!


Sa Zdenjekom Zemanom na klupi Crvena zvezda će pokušati da povrati primat u srpskom fudbal.

Češki stručnjak, koji se proslavio vodeći italijanske klubove, dogovorio je, saznaje MONDO, sve detalje trogodišnje saradnje sa beogradskim klubom.

Zeman je u ponedeljak doputovao u Beograd i otišao na ručak sa čelnim ljudima Zvezde. Potom su se preselili na sastanak u klub, za kratko vreme postigli dogovor i Čeh se istog popodneva vratio u Rim. Zeman je efektivno sa Upravom crveno-belih proveo ukupno tri sata.

Ostalo je još samo da imenovanje Zemana za novog trenera odobri Upravni odbor kluba, odnosno da pre te tačke dnevnog reda, smeni sadašnjeg trenera Aleksandra Jankovića.

Očekuje se da Zeman u petak ili subotu bude zvanično predstavljen kao novi šef struke Crvene zvezde.

Zeman je rodjen 1947. godine u Pragu. Tokom bogate trenerske karijere sa klupe je predvodio 13 klubova, od kojih samo jedan nije iz Italije. Počeo je u Palermu, a do poslednje stanice Lećea tokom 27 godina rada bio šef struke - Likata, Fodje, Parme, Mesine, Lacija, Rome, Fenerbahčea, Napolija, Salernitane, Avelina i Breše.

Češki stručnjak poznat je po forsiranju napadačkog fudbala, pristalica je formacije 4-3-3, a izmedju ostalih fudbalera na čiju karijeru je značajno uticao bili su Alesandro Nesta i Frančesko Toti. Nestu je "otkrio" u Laciju, a Totija promovisao u lidera "vučice".

Mondo

Znaci nasli su nekoga ko ce ih slusati i ko ce pustati tatine sinove da igraju.
Sramota stvarno, Sale je dokazao da zna kako treba sa igracima, dokazao je da voli Zvezdu, izvukao je maksimum iz ove ekipe, uostalom statistike sve govore, i na kraju tako lako da sutnu covjeka...
Zao mi je sto nam je uprava puna guzonja koji gledaju samo svoj licni interes.

JAKOVIC SALE, JEDAN JE JANKOVIC SALE!!!
А СРБИЈУ  ЖИВОТ ДАЋУ, 3А 3ВЕ3ДУ ВЈЕЧНО НАВИЈАЋУ!

www.freesrpska.org

Конференција после 19. седнице Управног одбора

Након завршетка седнице 19. Управног одбора, која је почела у 17 часова, одржана је конфернција за медије на којој су изнети главни закључци са седнице.
Седници УО, присуствовало је 10, од 14 чланова.

*Зоран Дамјановић, Генерални секретар Фудбалског клуба Црвена звезда:

,,Најважније тачке дневног реда су биле: разматрање предлога комисије за инвестиције око избора најповољнијег извршиоца реконструкције главног терена, на бази предлога прихваћено немачко решење, а пројектовање и надзор вршиће Саобраћајни инситут ЦИП;
Саобраћајни институт ЦИП вршиће и пројектовање и надзор над извођењу радова на терену број 5, за Омладинску школу, око постављања вештачке траве;
Одређене су цене претплатних улазница за сезону 2008/2009, које ће бити исте као и прошле године, запад 5000 динара, исток 4000 динара, север 1500 динара, као и ВИП1 120000 динара, ВИП2 80000 динара и галерија Б 60000 динара.
Карте ће се продавати преко фирме ,,Zvezda Forever", где ће се одредити и одређене бенефиције за наше навијаче и где ће исти моћи да купе дресове и остале реквизите."

*Топлица Спасојевић, Председник Фудбалског клуба Црвена звезда:

,,Седница је трајала дуго, јер смо имали пуно тема на дневном реду и с обзиром да нас чека опсежна реконструкција Маракане и свих сегмената Клуба.
Што се тиче спортског дела, упознали смо се са опсежном анализом, коју је спремио Спортски директор Горан Буњевчевић, а у оквиру тога је анализиран и рад Александра Јанковића, који је био присутан и са којим је Управни одбор разговарао. После дуге дискусије, на предлог Спортског директора, процењено је да је Александар Јанковић направио позитивне помака од када је преузео екипу, да је зауставио посрнуће екипе у том моменту, али да је коначна оцена његовог рада је да није задовољио, што се тиче резултата и да је Клуб одлучио да промени тренера.
Формирана је радна група која ће у наредних неколико дана, разговарати са потенцијалним сефом стручног штаба, а ради ће се само о великим именима, која би могла да унапреде игру Црвене звезде на много виши ниво, а то је ниво који Клуб са оваквом традицијом очекује и армија његових навијача.

Досадашњем тренеру Александру Јанковићу, биће понуђено место у нашем Спортком сектору у оквиру његових знања и способности, а сутра ћемо поводом тога обавити разговор са њим.

Поред теме тренера, разговарали смо и о доста других ствари из Спортског сегмента, као што је дугорочна стратегија Спортког дела нашег Клуба, као и Омладинска школа, скаутинг служба, ,,Б" тим и друге ствари које су од виталног значаја за наш Клуб."

*Горан Буњевчевић, Спортски директор Фудбалског клуба Црвена звезда:

,,Сигурно да је одлука, која је донета на мој предлог, о промени тренера Првог тима није нимало лака. Александар Јанковић је оставио дубок траг у нашем Клубу, а баш због тога је било доста тешко донети прави суд на основу пар месеци проведених у Црвеној звезди.
Дубоком анализом, као и у разговору са свим службама које раде у Црвеној звезди, направљења је стратегија развоја Клуба за наредне 3-4 године. Формирање ,,Б" тима и Омладинске школе, која треба да буде главни ослонац Црвене звезде у будучности, скаутинг службе је нешто што произилази из озбиљног рада који треба да уследи.
Управном одбору је достављена та стратегија, тако да УО има времена да одлучи да ли су за њу или не, а она доноси доста промена, као и много рада и труда. Процена је да нас ова стратегија може вратити на прави пут, освајања трофеја и константног играња у Европи.

Као што знате формирана је група која ће се бавити са кандидатима за шефа стручног штаба, а до сада није договорено ни са једним тренером.
Тренутно имамо 39 професионалних играча. Велики број од свих тих играча, што можда није чест случај, ће напустити наш Фудбалски клуб. Имамо трансфер листу, а исто тако и листу играча који планирамо да доведемо и листу играча коју би хтели да доведемо уколико будемо могли. За сада кључне позиције које планирамо да доведемо су нападач, централни везни играч и централи одбрамбени играч."

Quote from: "[idelije.net[/i]"]
Данас су представници Делија били у клубу и речено им је да је само њихова одговорност уколико Звезда не буде пружала адекватне резултате које ми очекујемо и да ћемо тражити међу њима на крају кривца уколико и следећу годину прођемо као ову.
Преузели су одговорност да смене тренера за кога је већина Звездаша у овом тренутку.Ми се нећемо мешати у ту одлуку,али тражимо да видимо резултате са тим човеком и са свима њима.Ако их буде,одлично ако не...зна се!

МОНДО јавља да смо продали Басту Удинезеу,али није написано за колико пара.Ако је то истина онда је то одличан потез,јер смо добили паре за играча чији је допринос ове сезоне у минусу.Свака част ипак Басти,један је од ретких са толико сезона у нашем дресу,али од оне повреде у дербију и операције он више није квалитетан играч.

Истина је,потписао је на 5 година.
БУДИ СРБИН ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ.

Анђелковић у Турској

Одбрамбени фудбалер Црвене звезде Душан Анђелковић каријеру ће наставити у турском прволигашу Кочаелиспору.

Висина трансфера није позната, мада се спекулише да ће Звезда на трансферу левог бека зарадити око 600.000 евра.

Анђелковић који овог викенда пуни 26 година, каријеру је почео у краљевачкој Слоги, потом је играо за Младост из Лучана, Раднички са Новог Београда и Вождовац одакле је 2005. дошао у Црвену звезду.
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Продали су и Анђелковића и Басту, управа је почела да повлачи праве потезе.

Princ Tagoe, napadač Al Etifaka iz Saudijske Arabije ponovo se pominje kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde.

Isti igrač bio je i zimus tema pregovora čelnika Zvezde i saudijskih vlasnika kluba, ali se od transfera odustalo jer ljudi iz Al Etifaka nisu bili zadovoljni ponudom od 800.000 dolara odštete.

U novu rundu pregovora kako prenosi "Sportski žurnal" Saudijci ulaze sa zahtevom od 1,5 miliona dolara, ali očekuje se da bi Princ mogao da dođe na Marakanu i za 200-300 hiljada dolara manje.
Istovremeno, na adresu kluba iz Ljutice Bogdana stigla je ponuda Torina koji želi da proda Nikolu Lazetića. Ovaj 30-godišnji fudbaler nije u prvom planu čelnika italijanskog kluba, a da li će posle sezone 1995/96 vratiti na Marakanu zavisi od budućeg trenera Zvezde.
"Razgovarali sa Lazetićevim menadžerom. U ovom momentu sve zavisi od novog trenera jer ćemo igrače dovoditi pre svega u dogovoru sa njim", rekao je sportski direktor kluba Goran Bunjevčević.

не знам колико је тачна информација али сам чуо да ће помоћник земана бити неки словенац, нисам сигуран како се зове
и чуо сам да је неки велики гробар у питању  :zbunjen

ако неко има неку информацију о овоме нека напише
баш ме занима да ли је то тачно
I just want to see your blood,
I just want to stand and stare.

Славиша Стојановић се зове лик чини ми се, а омиљени клуб му је Партизан.


Значи, опет ЗМАГО

Quote from: "Mayor"не знам колико је тачна информација али сам чуо да ће помоћник земана бити неки словенац, нисам сигуран како се зове
и чуо сам да је неки велики гробар у питању  :zbunjen

ако неко има неку информацију о овоме нека напише
баш ме занима да ли је то тачно

Partizanovac na Marakani.

Holanđanin Zdenjak Zeman definitivno će biti novi trener Crvene zvezde, a prvi pomoćnik će mu biti Slaviša Stevanović, koji je do sada sedeo na klupi Domžalea. Jučerašnje izdanje slovenačkog sportskog lista Ekipa donosi veliki tekst posvećen upravo ovom transferu, koji je kasno sinoć trebalo da dobije i zvaničnu potvrdu iz kluba sa Marakane. Slovenci, ipak, tvrde da je ceo posao završen, a u prvi plan ističu podatak da je Stevanović navijač Partizana, što se najvatrenijim pristalicama crveno-belih nikako neće svideti.

Prema pisanju slovenačkog sportskog lista, Stevanović je već nekoliko dana u Beogradu, gde se sreo sa sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem i uspešno završio pregovore o novoj saradnji. Holandski i srpski stručnjak su već sastavili spisak pojačanja za narednu sezonu, kao i transfer listu onih fudbalera koji ovog leta mogu da napuste Marakanu.

Slovenačke kolege posebno ističu navijačko opredeljenje novog pomoćnog trenera Crvene zvezde, koji nikada nije krio da je navijač Zvezdinog najvećeg rivala - Partizana. Ipak, Ekipa naglašava da je Stevanović u Sloveniji dokazao da je veliki profesionalac i da se u njegovom radu ne bi osetila ni trunka sentimentalnosti prema klubu ka kojem gaji simpatije još iz detinjstva.

Zemanov pomoćnik biće Vićenco Krandjelozi, sa kojim saradjuje u poslednjih 15 godina.

                                                             (у92)

Извор: Глас Јавности
QuoteLAPSUS SPASOJEVIĆA

Zvezdin predsednik Toplica Spasojević otkrio je da dolazak Zemana predstavlja jedan od ključnih projekata dugo planirane reforme kluba.
- Dolazak ovakvog trenerskog imena je presedan za fudbalsku organizaciju kao što je naša. Očekujem da se ostvare ciljevi, a osnovni je Zvezdin povratak u Evropu. Angažovanje Zemana moglo bi da doprinese ozdravljenju jugoslovenskog fudbala - istakao je Spasojević, misleći verovatno na Srbiju i zemlje iz regiona.
Страшно. Тотално невероватно. Брука :bes

ово му је вероватно лапсус,ал имао је он још горих изјава,којима је показао елементарно незнанје о клубу на чијем је челу!

Zeman bez pomoćnika, Stojanović pobegao
Sreda, 18. jun 2008. 17:25    

Siniša Stojanović, doskorašnji trener Domžala, već je bio viđen kao prvi pomoćnik novog šefa struke Crvene zvezde, Zdenjeka Zemana.

Čeh je parafirao dvogodišnji ugovor sa crveno-belima, a gle čuda, Stojanović se okrenuo i vratio u Sloveniju. Od srede je novi prvi stručnjak Publikuma iz Celja.

Otkud takav veleobrt?

Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali se pretpostavlja da su Stojanovića na takav potez naterali beogradski mediji. Verovatno se uplašio kad je u etar puštena informacija da je navijač Partizana.

Svakako sigirnija varijanta mu je da nastavi sa radom u Sloveniji.

(MONDO)

:rofl  :rofl  ;pljuga
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Ово је једини добар потез који је направио...

Прво појачање?
Швајцарци први јавили



Како сазнајемо, швајцарски радио је објавио вест да је Бобан Максимовић потписао уговор са Црвеном звездом.

Бобан је везни играч, а играо је за репрезентацију Швајцарске у млађим категоријама иако има двојно држављанство. Тренутно је играч Винтертура са којим, изгледа, није продужио уговор.

Да ли је ова вест тачна или је само једна у низу спекулација, сазнаћемо убрзо.

(redstarbelgrade.com)

Земан као тренер мммхх... форсира нападачку игру, а њихови тимови лоше играју у одбрани.
Са друге стране он је интересантан тип.
Када је 1998. избио скандал допинга у бициклистичкој трци Тур Де Франс, он је дао интервју и рекао да и у фудбалу има превише коришћења фармакологије. Због тог интервјуа дошло је до истраге и открило се да италијански фудбалски савез није правио озбиљне антидопингске контроле. У истом интервју изразио је сумњу о томе како брзо су неки Јувентусови фудбалери стекли мишиће и тако је торинско правосуђе водило истрагу о Јувентусу и о његовом лекару Агриколи, око злоупотребе лекова.
Када је на телевизији пуштена аматерска снимка где се видело да је лекар Парме пре финалног меча Купа Уефа 1999. дао Канавару лек против срчане болести преко флебоа, у жељи да се искористе колатерални ефекти лека, затим је Канаваро кроз осмеха рекао да је то мултивитамински лек, и сви новинари лицемерно рекли да је то нормално, да фудбалери требају енергетске препарате бла бла.
Земан је био једини тада да пробуши лицемерје и да подсећа, како је било евидентно, да тај лек "Неотон" није пиће типа "Гаторејд", није мултивитамински или енергетски препарат, него кардиотоник.
У вези са судијама, још пре избијања скандала око њих, када је један Земанов тим играо против Јувентуса и дошао је један од тих сумњивих судија, он је заметио да је "Јувентус увек срећан са тим судијом на терену".
Због тих оптужби он је доживео критике па и остракизм.