QuoteГуровић се опростио од Звезде

Кошаркаш пољског Проком Трефла и капитен српске репрезентације Србије Милан Гуровић опростио се данас од свог већ бившег клуба, Црвене звезде

Гуровић, који је провео последње две сезоне у Звезди, каже да је овај опроштај од "црвено-белих" само привремен јер планира да се једног дана врати у клуб као функционер.
- Хвала управи што ми је пружила могућност да играм у клубу за који навијам. За моје добре игре пресудно је неколико ствари. Слобода коју сам добио у игри, навијачи који су ми давали адреналин и мој инат. Имао сам 2004. године здравствене проблеме и неки 'стручњаци' проглашавали да нећу моћи више да играм добро, верујем да сам им доказао супротно - рекао је Гуровић и додао:

- Хвала навијачима што су ме носили и саиграчима, које све чека лепа каријера. Најдража утакмица са Звездом била ми је победа од 19 разлике над Реал Мадридом, када смо сви играли одлично. У најлошијем сећању ми је прва утакмица финала против Партизана, када смо покрадени и неправедно оштећени - рекао је "Чича".

Председник Управног одбора клуба Мирко Петровић каже да су врата Звезде увек отворена за Гуровића.

- Желимо да захвалимо Милану за две године које је провео у Звезди. Имао је велики значај у подизању игре нашег клуба. Част ми је што сам био председник док је он био играч. Гуровић је оставио посебан печат - рекао је Петровић.

http://www.srbijasport.com/vest.php?news_id=6564&sport_id=21

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Браћо, ми заборависмо кошарку, због фудбала...
Наши кошаркаши су почели припреме 13.августа. За разлику од прошлих сезона када би нас напустили многи играчи, ове године су "само"отишли Антић, Гуровић, Радивојевић,(нека ме допуни неко ако сам некога заборавио). Очекује се долазак нових прије свега младих играча глодара бакића, Пелкића и других...
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA

Kад смо већ код КК-a, став групе је да се не иде на јадранску лигу,али такођје став групе је и ''гледам звезду а не њене противнике''.Мени лично је све једно дал ће се ићи или не, али ме занима шта ви мислите о томе? A што се тиче баскета,првом тиму су златни момци са европског првенства до 16 година у грчкој :Обрадовић,Радосављевић и Рондовић...
БУДИ СРБИН ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ.

Треба довести пар појачања,не морају нужно бити странци,али да имају искуство и да клинци уче од њих.Ове сезоне не треба очекивати титулу,поготово не треба стављати притисак и нереалне циљеве пред те клинце,али градити тим за ''следеће сезоне'' :D

Zvezda dovela Amerikanca Kuka i Bakića!
Utorak, 21. avgust 2007. 19:25

Crvena zvezda je posle dužeg zatišja dovela dvojicu novih pojačanja za narednu sezonu. Kako saznaje MONDO, pored doskorašnjeg beka Partizana Borisa Bakića, na Mali Kalemegdan stići će i Omar Kuk, američki plejmejker sa skromnim NBA iskustvom.

Crveno-beli su uspešno okončali pregovore sa tamnoputim košarkašem koji ima 25 godina i visok je 185 centimetara. On je na draftu 2001. godine izabran sa 31. pozicije, od strane Orlando Medžika, ali je u NBA ligi odigrao svega po nekoliko utakmica za Portland i Toronto.

Poslednje dve godine proveo je u Evropi, gde je nastupao za belgijsku Deksiju Mons i rusku Samaru, dok je prethodnu sezonu okončao kao član Strazbura. U FIBA kupu imao je učinak od 14,7 poena, 3,6 skokova i 6,7 asistencija po utakmici.

Kuk je u svojoj jedinoj sezoni na univerzitetu Sent Džon bio drugi asistent NCAA lige, medjutim, tamošnji košarkaški analitičari navode ga kao jedan od najočiglednijih primera kako igrač može da upropasti karijeru preuranjenim odlaskom u NBA.

Drugo pojačanje Zvezde dolazi iz tabora "večitog rivala" Partizana. Boris Bakić, koji je u Srbiji i Crnoj Gori prošao sve mladje reprezentativne selekcije, proveo je tri sezone u crno-belom dresu, ali su ga povrede i konkurencija na poziciji plejmejkera sprečili da odigra zapaženiju ulogu.

Mladji brat doskorašnjeg beka Hemofarma Bojana Bakića nedavno je sporazumno raskinuo ugovor sa srpskim šampionom. Bakić je dobro poznat treneru Zvezde Stevanu Karadžiću i Tadiji Dragićeviću, sa kojima je nekada saradjivao u reprezentaciji.

Karadžić planira da ga najesen koristi pre svega kao beka-šutera, pošto je to pozicija na kojoj je igrao pre nego što je stigao kod Duška Vujoševića. Ko zna, možda u toj ulozi Bakić uspe da razvije raskošni talenat najavljen u tinejdžerskim danima.

Prethodno je Zvezdine redove pojačao Mladjan Šljivančanin iz Kelna, a prvom timu pridodato je nekoliko talentovanih juniora. Mali Kalemegdan napustili su Milan Gurović, Pero Antić, Petar Popović i Vuk Radivojević.

(MONDO)

Бакић...ххахаха
Јеботе па сваке сезоне смо све смешнији.
Управа напоље!!!

Нек им навијају дизајнер оне комунистичке капе и директор маркетинга који ју је одобрио и сви они који нису ни један маил послали да се оперу пред својим навијачима. Говорим у своје лично име, КК ме апсолутно не интересује.

Где оде Петар Поповић?
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Истекао му уговор па је отишао.

Иначе нови центар нам је босанац Елмедин Кикановић,а у току су преговори са 2 амера од којих ће један доћи.Све ове инфо су са МОНДА.

Quote from: "Djole"
Иначе нови центар нам је босанац Елмедин Кикановић
Ооооооооооо тууууууууууурци!!!
Ова управа је тотално изгубила компас, сад су почели турке у клуб да нам доводе...

Не сери! Када је доведен Бајев, прави турчин онда ништа нисте рекли.

Ајде искулирајте са тим управа напоље и сл. срањима, када то буде био званичан став групе не брините сазнаћете први.

Quote from: "Djole"Иначе нови центар нам је босанац Елмедин Кикановић,а у току су преговори са 2 амера од којих ће један доћи.Све ове инфо су са МОНДА.

Ти си Звездин четник Елмедине, Елмедине, Елмединеееееееееее :D .
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!


Quote from: "100%anti crnobeli"
Quote from: "Djole"Иначе нови центар нам је босанац Елмедин Кикановић,а у току су преговори са 2 амера од којих ће један доћи.Све ове инфо су са МОНДА.

Ти си Звездин четник Елмедине, Елмедине, Елмединеееееееееее :D .

Па кад гробари буду почели да нам певају на дербију исто то,ђаво ће ти бити крив  :lol: .
Не даје онај који има паре,већ онај који има душу."

www.srbizasrbe.org

:lol: Не могу да вјерујем, довели смо гробара и муслимана ...
Сад ми још жалије што оде Чича, баш ме занима како би њих двојица сарађивали ...  :finger



а да ли сте приметили разлику како су представљени сајтови делија на званичним сајтовима кк и фк-a
http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/linkovi.php
http://www.fc-redstar.net/teamDefault.aspx?sectionID=8&cultureID=2

Могли би ови на КК сајту да избаце "Делије" са "инфо" сајтова?! Какви бре, инфо? Требала је да стоји посебна подсекција "Навијачи".

Žika Andjelković napušta Zvezdu
Cetvrtak, 30. avgust 2007. 21:05

Dosadašnji predsednik Skuštine Košarkaškog kluba Crvene zvezde Živorad Andjelković odlučio je da ubuduće bude samo navijač. Svestan da nije ispunio zacrtane ciljeve, Andjelković je presekao i doneo odluku da se potpuno povuče sa funkcija u klubu.

U intervjuu "Sportskom žurnalu", Andjelković je rekao da klub napušta "punog srca" i da će i dalje dolaziti na utakmice crveno-belih , ali kao navijač.

"Zvezda će uvek biti deo mene. Ali, vreme je da ponovo postanem samo vatreni navijač, što sam bio i pre dolaska na Mali Kalemegdan. Kada sam uvideo da moje sposobnosti nisu dovoljne za cilj, a to je osvajanje titule i plasman u Evroligu, savest mi je nalagala da napustim mesto predsednik Upravnog odbora. Naravno da sam iz ljubavi i ljudskih razloga pomagao sve do sada. To je bila obaveza prema ljudima koji su me nasledili i novom predsedniku Mirku Petroviću koji je veliki zvezdaš i još bolji čovek", rekao je Andjelković.

Ocenjujući svoj rad u klubu, Andjelković je rekao da uprava nije ta koja istrčava na parket i da se krivica ne može prebaciti samo na sportski menadžment.

"Ipak, mi smo bili ti koji su birali, a naglašavam da se nikada nismo mešali u struku. Verujte mi da u Zvezdi to ne postoji, jer je to jedino prirodno. Ipak, nismo uvek prepoznavali prava rešenja. Medjutim, sa ponosom mogu da kažem da odlazim puna srca, jer Zvezda nikad nije bolje stajala. Budžet je stabilan, okupili smo plejadu mladih i ekstratalentovanih igrača, izgradjene su zdrave pozicije u svim košarkaškim forumima", dodao je Andjelković.

Prošle godine, dosadašnji predsednik Skupštine KK Crvena zvezda Živorad Andjelković kažnjen je sa jednom godinom zabranom vršenja bilo kakvih funkcija u košarci zbog incidenata u finalnoj seriji plej-ofa nacionalnog prvenstva izmedju Partizana i Crvene zvezde.

(MONDO)

У првој припремној Звезда је победила Мега Исхрану ако се не варам, 78:76, а гробар је дао одлучујуће поене ...
Иначе, гледао сам Босну против Македоније неко вече, онај Елмедин, и не игра лоше, с тим да ме физички подсећа на Мишана, има 210, а 60 кила ...  :D



Да наставимо и са праћењем прпремних утакмица Звездиних кошаркаша. Забележена је и друга победа, и то над румунском екипом Асесофт, 81:77. Најзанимљивије са овог меча је поновна, одлучујућа рола у самој завршници, гробара Бакића  :)  !
Детаљније на сајту КК Црвена Звезда:
http://www.kk-crvenazvezda.net/2005/index.php?subaction=showfull&id=1189103084&archive=&start_from=&ucat=1&;