Кошарка није индивидуални спорт у коме је довољно да један играч постигне 40 поена и да тим од тога има користи.

Све лопте иду на Гуровића и стално силујемо игру. Нема никакве организације и акције у нападу, остали играчи нису довољно разиграни и не долазе у прилику да шутирају често.

Све утакмице које је Звезда одиграла ове сезоне без Гуровића су личиле на кошарку, ово што Звезда игра је улични баскет, један на један.

Целе сезоне играш на Гуровића, уместо да форсираш Драгићевића, Александрова, Милошевића, Мишановића, ми смо свели нашу игру на силовање лопте и тражење полу-слободног, или често покривеног Гуровића да шутне из немогуће позиције. Сви тимови играју широку одбрану против нас, јер знају да смо слаби под кошевима и да шутирамо више од 20 пута по утакмици ван линије 6,25. Веома ретко постижемо поене испод коша. Широке одбране се лако пробијају улазима у рекет плејмејкера или бека, али то се ретко користи јер се форсира Гуровић.

Мени није јасно шта онај Цветковић ради толико дуго у игри!!!!!!!!!!!! Када је он у тиму ми играмо са 4 играча и у нападу и у одбрани. А у тиму је 30 минута по утакмици! У животу нисам видео такву незналицу ни у нижим бетон лигама. Да ли је могуће да се он толико форсира. Прави статиста.

Петорка која би морала да одигра највећи део предстојећих утакмица:

Радивојевић (плеј) Гуровић (бек шутре)
Александров (летећ крило) Стјуарт (високо крило)
Мишановић (центар)

Драгићевић да буде замена Стјуарту и Александрову

Антић да улази уместо Стјуарта, или Мишановића, с тим што би у том случају Стјуарт прешао на место центра, а Антић се спустио на место високог крила.

Антића уводити у случају проблема са личним и уколико Стјуарт и Мишановић не играју добро.

Цветковић и Марковић да улазе као специјални тим у рагбију. Да добију задатак, неком покидају руку и да се врате на клупу.

Поповић не мора ни да се скида.

У екипи као нашој нема другог решења него све на Гуровића!!!! Шта ти и вреди да даш лопту самом Радивојевићу или Марковићу кад ће омашити цео кош и шутнути у аут. Једноставно имамо једног 'аса', два, три талента и остале ретарде! Да су они уједначено добри кошаркаши па нек играју нормално као екипа али нажалост нису. Погледај докле је досао кливленд са Леброном, а играју исто као и ми!?

Поређење са НБА је безвезе, а и видим како пролазе у финалу...

У првом мечу леброн 16 поена. СА их гази без проблема.

Многи играчи би другачије деловали да су имали прилике да играју. Ту пре свега мислим на Александрова и на Марковића.

Марковићу је јуче била прва права такмичарска утакмица у целој сезони.  Он је одиграо можда 60 минута за целу сезону.  Шта сте очекивали од њега. Могло је и горе.

ЧБ су освајали НБА прстене игром на Џордана, али су имали Родмана да скаче, искусног Пипена да погоди када год Џордану није ишло, Кукоча који је мога да крене на улаз, скочи у одбрни и нападу и погоди са пола терена кош, Кера искусног плеја итд.

Ми немамо индивидуалне квалитете за такву игру и морали би да форсирамо тимску игру.

Проблем у нашој кошарци је управо тај што прихватамо НБА начин играња и потпуно смо се удаљили од наше кошарке. А предиспозиције за такав начин играња наши играчи немају.

Топић, Топаловић, Бодирога, Томашевић су добри у Европи, а у НБА не би скупљали ни пешкире другим играчима.

реално немамо шта да тражимо и финалу и свака победа за нас је успех само да не буде решена титула у 3 утакмице.Ми би могли да изненадимо пакистанце у једној текми евентуално 2 али да их за кратко време победимо 3 пута тешко надам се могуће али јако тешко.Тачно је за Гуровића све што је писано овде једноставно јесте од дао много Звезди и све то али све лопте иду на њега и због њега нико се ове сезоне није истакао,Радивојевић и Марковић плејмејкери катастрофа дај Боже да се поправе до финала.

Да ли може неко да постави датуме за одигравање свих пет финалних утакмица?
Не даје онај који има паре,већ онај који има душу."

www.srbizasrbe.org

Уопште ми није јасно зашто толико дрвље и камење на марковића па и радивојевића.Марковић је скроз солидно одиграо а оних пар грешака ,ту мислим на она слободна што је промашио па одмах затим зицер,класичан примјер недостатка утакмица .Па човјек је повријеђен годину дана малтене, чак мислим да је у овако важној утакмици био изнад очекивања с обзиром на све.Исто тако и радивојевић,не кажем да су они сад нека свјетска класа али нису ни ретарди без обзира на све.Оних пар бацања по паркету и освојених лопти су искључиво његово дјело.Антић је показао да може,ја лично мислим да поповић и стјуарт треба да се прикључе,цветковић одрађује своје и у одбрани и често у нападу,не може да се очекује да он ту нешто бриљира ,одради он своје поштено.
А у финалу је све могуће.Ови су показали да су пичке чим дође до неког егала и мислим да је ту наша шанса.Они су под много већим оптерећењем у сваком смислу,огроман неуспјех би за њих био да не буду први.Ту су и разни притисци  и све то  и реално су боља екипа,што не би био случај чак и да је само милошевић у екипи у односу на наш првобитни састав.Наши момци ако буду играли борбено сваку текму ,нема им се шта замјерити.Бар је то моје мишљење.Ја сам оптимиста.

Ово финале је одличан резултат с обзиром на то како је одигран досадашњи дио сезоне (не рачунајући пар европских бљескова). Поред тога што заиста током сезоне нисмо имали среће, није ту било ни знања. Чича се заиста превише форсира, али зашто нико други не смије да преузме одговорност? У сваком случају, имали смо коначно и среће, јер да смо добили ФМП или Партизан у плеј-офу, испушили би обе текме. Овако, добишмо Хемофарм, који се ненадано нашао у улози фаворита, па је пуко под притиском. У финалу немамо шта изгубити, али искрено не вјерујем да можемо направити чудо. Не треба заборавити да поред реално квалитетне екипе, талибани имају на својој страни и судије, који ће сваки иоле неизвестан меч преломити на ушртб Звезде.



Ајде да се и ја мало укључим.Гуровић у геј лиги није играо ни у Босни ни у Хрватској.Тада су ови ''што нису добили прилику да се покажу'' били где?Били су на паркету и они половни хрвати и босанци су се зајебавали са њима.Не свиђа се ни мени што Гуровић стално има 40 поена,тј. 20 шутева,али са таквим Гуровићем ми смо били хит Улеб купа,стигли смо надомак титуле...Било је и лоших ствари као искључење у Купу,али то је минорно у односу на ово.
Боко,ти пратиш КК целе сезоне.Па и да не пратиш довољно је да после сваке текме погледаш Радивојевићев иднекс успешности,најчешће је био 0 или у минусу,слично је и за Марковића,за којег се слажем да није имао минутажу,али када год је играо то је било страшно.
Да смо ми целе сезоне форсирали игру на Тадију,Немању и остале клинце они би били сигурно носиоци репке следеће сезоне,али онда бисмо морали ове сезоне да жртвујемо резултат,е сад јбг,очигледно је процењено да је приоритет резултат са чиме се и слажем.
Још нешто,мислим да јуче уопште није било силовање за Гуровића колико је могло да буде и колико на неким текмама буде.Погодио је 5 тројки,од тога 3 из чисте позиције,тако да...
И ко каже да други не могу да дођу до изражаја,па Перо је јуче на крају узео лопту и неколико напада за редом решио сам.Остали немају сигурност кад се ломи текма,иду линијом мањег отпора,лакше је дати лопту Гуровићу.

Не капирам зашто Поповић узима минуте Стјуарту?!

О којем резултату причамо?

Код мене не би у екипи имали места играчи попут Радивојевића и Марковића у старту, али сада је таква ситуација, па морају да играју. Петорка коју сам навео на претходној страници би играла 30 минута минимум (у њој је Гуровић).

Ок синоћ се то није толико приметило, али све наше акције се заснивају на тражењу Гуровића, то такође сматрам силовањем игре. Противници нас лако читају због такве игре. У Вршцу смо замало изгубили меч због Гуровића и његових шутева за 3 поена. Да није било Милошевића сигурно би убедљивом разликом изгубили први меч.

Вук Радивојевић је играч просечних квалитета који би у Звезди могао да игра оно што игра Божић код пакистанаца. Али шта је ту је правиле су се грешке код довођења плеја, Милошевић се повредио и Вук какав год био играч је једино решење тренутно.

Да ме погрешно не разумете, Гуровић је врхунски играч, и свака му част за поене, скокове и приврженост клубу, али мислим да би наша игра била много боља и лепша него када је он ту.

Што се тиче пораза у Гума лиги, никада нисмо играли у конктинуитету рецимо 5-6 утакмица у Словенији, Хрватској и Босни па да можемо да судимо каква би нам игра била без њега.  

Што се Поповића тиче једна мала анегдота из Вршца где је један старија госпођа, "навијачица" Хемофарма, која је са собом водила дете са моголоидном идијотијом прокоментарисла у ходнику да у животу већег кретена није видела од Поповића и да је срећна што више не игра у Вршцу...  

:zbunjen

Quote from: "Djape_BBrdo"Да ли може неко да постави датуме за одигравање свих пет финалних утакмица?

QuoteФинална серија почиње у недељу, 17. јуна, други меч је 19. јуна, трећи 22. јуна, а евентуални четврти и пети дуел играли би се 24. и 27. јуна.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Quote from: "Бока"Поређење са НБА је безвезе, а и видим како пролазе у финалу...

У првом мечу леброн 16 поена. СА их гази без проблема.

Многи играчи би другачије деловали да су имали прилике да играју. Ту пре свега мислим на Александрова и на Марковића.

Марковићу је јуче била прва права такмичарска утакмица у целој сезони.  Он је одиграо можда 60 минута за целу сезону.  Шта сте очекивали од њега. Могло је и горе.

ЧБ су освајали НБА прстене игром на Џордана, али су имали Родмана да скаче, искусног Пипена да погоди када год Џордану није ишло, Кукоча који је мога да крене на улаз, скочи у одбрни и нападу и погоди са пола терена кош, Кера искусног плеја итд.

Ми немамо индивидуалне квалитете за такву игру и морали би да форсирамо тимску игру.

Проблем у нашој кошарци је управо тај што прихватамо НБА начин играња и потпуно смо се удаљили од наше кошарке. А предиспозиције за такав начин играња наши играчи немају.

Топић, Топаловић, Бодирога, Томашевић су добри у Европи, а у НБА не би скупљали ни пешкире другим играчима.
Шта рећи после овакве анализе, осим свака част. Види се да пратиш и разумеш кошарку.
Quote from: "Бока"
Што се Поповића тиче једна мала анегдота из Вршца где је један старија госпођа, "навијачица" Хемофарма, која је са собом водила дете са моголоидном идијотијом прокоментарисла у ходнику да у животу већег кретена није видела од Поповића и да је срећна што више не игра у Вршцу...
И 100 % је у праву...

А, што се тиче финала...сигурно је да ће бити изузетно занимљиво како на терену, тако и изван њега.

Са њима је иоле нормална сарадња па и договор око организације финала немогућ!

http://www.b92.net/sport/kosarka/kosarka.php?yyyy=2007&mm=06&dd=14&nav_id=251360

Имао сам осећај да ће овако нешто да ураде. Врх лицемерства. А овај позив на фер навијање је смешан. Па као да су им рекли вређајте га до бесвести. Немам речи,много сам бесан!

Да ли је могуће да нећемо имати карте за ову утакмицу!

:bes  :nene

КК мора под хитно да реагује!

Quote from: "Бока"Да ли је могуће да нећемо имати карте за ову утакмицу!

:bes  :nene

КК мора под хитно да реагује!
То нећемо доживети....нажалост.
Сваки пут се питам да ли ови јадни пакистанци могу ниже да падну и сваки пут одговор је позитиван, докле....

QuoteНа крају шта рећи...идемо на Партизан који је убеђен као и вероватно цела Србија да ће бити првак са резултатом 3:0! Вероватно сам луд што се надам да можемо до титуле, али једноставно пристрасан сам и не могу да гледам ствари реално, не могу...

Ово изнад је цитат дела мог поста... И поред све надмоћности коју имају партизанчићи и поред свих предности у односу на нас они се одлучују за један овакав сраман потез...
Давно је мали човек даниловић направио оно срање са картама када нисмо могли да уђемо и када је по први пут на противничкој трибини било навијача којима није место ту... Тада се срушио један од главних принципа по којима је функционисао дерби...
Други пут су се показали прошле године када су поделили карте пре финалне серије објашњавајући тај потез слично као што објашњавају овогодишњи...
Ове године су то све исто одрадили на још мирнији начин у договору са клубовима "навијача"...
Три пута газе по кошарци и навијачима на најљигавији начин... Чак је и за њих много...

Време је да и нашим играчима проради инат, да прокључа бес и да их гриземо на следећој утакмици, да их кидамо, ма да их све боли... Јебала их оваква кошарка и њихов смрдљиви савез...говна распала...

Кошаркашки клуб ,,Црвена звезда" финалну серију плеј-офа против Партизана играће без Американца Кибуа Стјуарта. Снажни центар јутрос рано примио је тужну вест из Сједињених Држава, због које мора да напусти екипу.

,,Јутрос рано сам добио телефонски позив из Сједињених Држава у коме су ме обавестили да је умро отац моје мајке. То је изузетно тужна и лоша вест за мене и моју мајку. Жао ми је што нећу бити у могућности да будем ту и помогнем Црвеној звезди у веома битним утакмицама финала, али породица ми је на првом месту. Морам да будем уз моју мајку и читаву фамилију у овом тешком тренутку", рекао је Кибу Стјуарт.
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA

Па шта сад... Треба помоћи човеку и дати му подршку сад када му је тешко, а ми са оним што је перостало да пробамо и онако немогуће...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

немамо среће па то ти је,ко да нам је уклео неко кк.Срећа у несрећи што против Хемофарма је Стјуарт јако мало играо не знам због чега јер Поповић свакако није бољи од њега,тако да јбг.

Докле ће да нас прате ови малери, у материну ...  :boks