Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Sima

1
Слава Легенди.
2
Терен / IN MEMORIAM: Рајко Митић
March 30, 2008, 04:43:34 PM
Слава Ти Легендо!

Био си симбол фер-плеја, витешког схватања игре и љубави према црвено-белом дресу.

Мислим да си заслужио да Твоје име буде и име нашег стадиона....  Уколико те не претекну Тојоте, Најке и остали "великани".
3
Slava mu.
4
Терен / ?? ?????? ?????? 07/08
October 13, 2007, 02:47:09 PM
Quote from: "Woodoo"
... ???? ?? ?????? ?? ?????? ????? ????? ???? ?? ????????. ?..? ?? ?? ?? ??????. ????? ?? ?? ???? ????? ? ??? ?????? ? ???????? ???????. ? ??, ???? ??? ??? ?? ?? ?????????, ?? 93 ?? ?? ????? ??????? ??????? ???????? ?????? ??? ???? ??? ?? ????? ?? ????????? ?? ????? ????? ?? ???????? (???? ????? ??????????). ???? ?? ?? ??????? ????? ? ???? ???.

???????, ??? ??????? ?? ???????. ???? ???? ??? ?????. ??????? ??????? ?????? ???????? ????????, ????????? ?? ?? ??????? ????????? ?? ????? ??????????. ? ??? ?? ??? ?????, ? ????? ?? ?? ?????? ??????????, ? ??? ????????? ???? ?? ?????? ??????? ??????????? ??????????? ????????? ? ??????? ???????? ??????? ??????.
5
Терен / ?? ?????? ?????? 07/08
October 13, 2007, 11:14:14 AM
Quote from: "Woodoo"???? ?? ???? ???? ??, ? ???? ??????, ? ???? ?? ?? ??? ?????? ?????? ???? ????? ???? ??????? ???? ?? ????? ?? ???? ?? ??????? ?????.

??? ?? ????????? ????? ???????? ????? ?? ???????? ??? ?????, ? ? ?????? ????? ?? ???????? ??????? ?????? ??? ??? ?? ???????? ???? ???????? ? ???????? ????? ?????????? ????????, ? ??? ?? ? ??????? ??? ??? ?? ????????? ?? ????? ????????? ???????? ? ????????? ??????? ??????.
6
Терен / FKCZ WEB
September 26, 2007, 08:57:19 PM
Колико ја знам, Паком до сада није радио ништа значајно за Делту у области ИТ-ја. Можда нешто везано за софтвер. Кључна ствар је то што је Паком нишка фирма и што се посао набацује по земљачком принципу. Не спорим да је Паком једна од водећих ИТ компанија у Србији, нити то да су Павловићи врло вредни, способни и амбициозни, али нису једини, нарочито имајући у виду досадашњи рад наших људи који су сајт правили пуним срцем упркос свим опструкцијама о којима смо овде имали прилике да читамо. Овакви потези су логична последица једног дрипачког и искомплексираног понашања о коме ја овде, као баба о уштипцима, пишем од кад се оно смеће устоличило. У сваком случају, надам се да ће Кики, Васил, Драганче и сви они који су до сада радили на томе да наш клуб има сајт какав и доликује најславнијем клубу са Балкана, успети да се изборе са  балегарима из ФК и да ће истерати своје до краја, на радост и понос свих нас.
7
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 04, 2007, 04:58:48 PM
Quote from: "rukometas_bg"Ранђеловић(нажалост немамо бољег), Бајалица, Туторић, Броновицки, Кастиљо, Лукаш, Бурзановић, Молина, Салас, Трајковић, Јестровић.
Са овим тимом идемо до краја, ако не налетимо на Бајерн раније

Drz' se rukometa.
8
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
August 31, 2007, 12:33:16 AM
Potpuno je nebitno sta Dragan Stojkovic prica na konferencijama za stampu i da li boluje i pati ili se smeje. Potpuno je nebitno sta Dragan Stojkovic misli o timu, igracima, treneru, navijacima. Dragan Stojkovic je jedan potpuno nebitan lik, marioneta, prazne glave i tupavog pogleda koji ocigledno nema nikakvu kontrolu nad klubom cij je navodno predsednik. Dragan Stojkovic je posluzio svrsi. Na celo kluba doveden je kreten bez mozga i obraza kako bi sirom otvorio vrata "sponzorima" koji, cini mi se, sprovode tihu privatizaciju kluba, bez zakona o sportu, bez aukcija, tendera, kuraca, palaca. Imam utisak da se ono djubre vise nizasta ne pita, vec samo figurira kao portparol pravog gazde kluba. A svi znamo ko su gazde: tzv. sponzori - ratni profiteri, JUL-ovski olosh, ljudi sa poternice interpola, novi srpski feudalci. Ovom pool-u sponzora fale jos samo Zeljko Mitrovic i Bogoljub pa da se zaokruzi jedno 1000 godina robije u VIP lozi. Mnogo je manja steta ovo ispadanje iz LS, mnogo je manja steta i da ispadnemo iz lige i vratimo se za 10 godina od ovoga sto se radi sa nasim klubom. Crvena Zvezda se otima od zvezdasa i prelazi u ruke vlasnika Srbije. Ovo govno sluzi samo kao paravan dok se proces "tranzicije" ne zavrsi.
9
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
August 01, 2007, 11:42:10 PM
jeli combate, od cega se to piksi odmara? od 320 dana koje u toku kalendarske godine provede u parizu, a?
10
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
May 26, 2007, 10:58:00 AM
Нигхтмаре је поменуо кључну ствар а то је одређивање према циљевима. Један од најважнијих сегманата успешног руковођења је добро планирање. Када се планира тј. када се постављају циљеви, врло је битно да они не буду ни сувише ниско нити сувише виско постављени. Битно је да реално сагледамо са чиме располажемо, да ли има ствари које би у наредном периоду могле да нам иду на руку или да нас угрозе (нпр. имамо лош тим, домаћа конкуренција је слаба, очекујемо толику лову од спонзора, тројици играча нпр. на зиму истичу уговори, имамо условну казну УЕФА-е па може да нам суспендује стадион, откуд знам). У ФК ЦЗ се већ годинама планира учешће у ЛШ. Е сад мене занима, да ли је то само пред новинарима или они и у буџету клуба калкулишу приходе из ЛШ. Добро је ако су то само приче за јавност пошто је Леедс Унитед пропао управо захваљући томе што су његови менаџери рачунали на приходе из ЛШ у коју се нису пласирали и при томе трошили паре из кредита за које су мислили да ће бити враћене из ЛШ прихода. Елем, наш ФК сваке године каже циљ је ЛШ и никада тај циљ не оствари. Ако 10 пута не остварим план, па ваљда ћу 11. пут да будем паметнији па ћу да схватим да негде грешим. Или ћу да уложим више да бих остварио план или ћу да промени план у складу са реалним могућностима. Ја сам и раније помињао да наш стратешки циљ за наредних 3 до 5 година, поред ових домаћих трофеја који имају само симболичну вредност, треба да буде редовно учешће у лиги УЕФА-а и рецимо да се зацрта једно полуфинале тог такмичења у наведеном периоду. И да се иде на грађење тима који ће сваке године целу годину играти у Европи, да нам се провлачи име по медијима од августа до марта минимум, а онда нам неће требати ни срећа, ни топле куглице, него ће учешће у ЛШ  доћи само по себи. Тренутни тим Црвене Звезде нема потенцијал ни за куп УЕФА-а. Значи, треба радити на томе да се формира тим који ће моћи успешно да игра ово такмичење, а за то нису потребни играчи од 15 мил. € и бог-зна-каква тренерска имена. Што се тиче Б.Ђуровског, ја сам га подржавао након смене Бајевића јер сам сматрао да је он најбоље решење за Звезду у том тренутку.  Чини ми се да Бошко игра сувише зихерашки и да нас тај приступ неће одвести далеко у Европи. Поред тога, слажем се са Боком да није успео да направи атмосферу у тиму и да се није наметнуо као ауторитет. Како год, очекујем још једну сезону започету бомбастичним изјавама и најавама знате-већ-кога и његове камариле и још једно испадање из квалификација. Срећа моја па се не надам превише тако да се нећу ни претерано разочарати.
11
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
March 19, 2007, 07:32:45 PM
Аргументација типа "он је водио овога, он је водио онога у лиги шампиона" не пије воду. И онај мутави Бајевић, кога је већина вас величала, је водио гомилу утакмица у Лиги шампиона, прошао групу са распалим АЕК-ом и шта би онда? Оде из клуба као задњи несој, што он заправо и јесте. Следеће питање је какве је тимове водио нпр. тај Купер, и колика је специфична тежина његових резултата. Простије речено, да ли он или било које друго светско име има то знање и ту моћ да од ових играча направи тим за ЛШ. Ја лично мислим да смо ми светлосну годину далеко од квалитета за ЛШ па макар тренер био и Мурињо или Венгер. Трећа ствар, за мене је сумануто дати 800.000 евра годишње за тренера, а клуб је једва на позитивној нули. Тако барем онај смрад каже. Ако је истина да је клуб још увек у некаквим дуговима бивше гарнитуре, ако послује на ивици рентабилности, ако тренутно имамо само два исподпросечна центарфора у целом погону првог тима, са којим циљем неко доводи тренера који ће бити плаћен више него првих 11 заједно. За мене је то чист маркетинг и маневарски потез оног што му не помињем име. Зашто се не уложе паре у добра појачања него се доводи тренер за енормне паре да од гована покуша да направи питу. Јел то опет тражење неког алибија за ову управу која нема никакав скаутинг и чија су се појачања углавном показала као невиђени промашаји. Зар Љупко Петровић није најбољи пример како је један просечан тренер довео одличну екипу на кров Европе. Па на крају крајева, играчи су ти који дају или примају голове, а не тренер. Кућу треба градити од темеља а не од крова, а темељ је омладинска школа и добар скаутинг. Овај упорно покушава да прво подигне кров. То само показује какав је он "зналац". Треба бити реалан и поставити реалне циљеве. Ствар је јасна, клубови из источне европе имају се прво доказати у другој лиги Европе (тзв. лига УЕФА) па ће онда ући у разматрање за ЛШ. Зар нам пример Стеауе и Левског ништа не говори. За нас је лига УЕФА утемељен и достижан циљ. Причати о ЛШ у овој ситуацији је чиста демагогија.
12
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
March 18, 2007, 10:55:45 PM
Што се тренера тиче, мој глас безрезервно иде Бошку. У време када сам почео да долазим на север он је био капитен тима. Не памтим неки његов ружан, неспортски потез. Увек на висини задатка. Гол против Панатинаикоса, гол против Реала. Прави спортиста, прави капитен, прави звездаш. Биће и прави тренер, сасвим сигурно. Ово са Купером је скандалозно. 800.000 годишње за тренера? У овој земљи, у овој ситуацији, у овом клубу? То само може да дође из кухиње дилетанта чије име више не помињем. Само се надам његовом скором одласку из клуба. Комлексаш. Јел га можда срамота да Бошко буде тренер. Сељачина пати од звучних имена. Воли да лицитира по новинама и да се гађа некаквим дел Неријима, Куперима, Камачима, Курципелијима... Он је малигно ткиво у телу које се зове ФК Црвена Звезда. Треба га што пре одстранити да клуб не метастазира. Искрено верујем да ће Бошко успети да збије редове ових наших несрећника, да ће нам донети титулу и што је најважније, да ће направити некакав систем игре, пошто код Бајевића нисмо имали никакав.
13
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
March 18, 2007, 02:56:11 AM
Konacno jedna dobra igra naseg tima. Na pocetku, malo neuobicajena formacija, prakticno 5 igraca u defanzivi, 4 u vezi, jedan (ko nijedan) spic- nesretni  Milan Purovic. Cini mi se da je Joksimovic poceo na levom beku, izlaskom Djordjevica prebacen na centralnog. Ne bih se slozio da je lose odigrao. Ovo mu je bila mozda i najbolja igra do sada. Djordjevic je izvucen iz igre vec na samom pocetku, zamenio ga nesretni Pantic. Kastiljo i Milijas za desetku. Burza vec standardno dobar sa dvojicom na ledjima. Milanko Raskovic odlican u drugom poluvremenu (zamenio Burzanovica, ne znam tacno koji minut). Leva strana nam je odlicno funkcionisala, desna potpuno bezopasna, a kako i ne bi kad po njoj sparta zalutali Pantic. Kapiten totalno pogubljen, definitivno od njega nema vajde. Gaj ovoga puta poprilicno siguran, bez kikseva, ostar u duelima kao i obicno. Nesretni Purovic je imao iskusnog Lalatovica za cuvara, ali to nije opravdanje za promasaj sa 4 metra i generalno slabu igru. Nedosudjen cist penal nad Milijasem u drugom poluvremenu.  Basta vise defanzivan, trebalo bi cesce da se prikljucuje napadu, ali sta ce jadan, kad nema ko da pokrije nazad po toj strani. Pred kraj ulazi i Perovic na levom beku. Sve u svemu, ako ovako budemo igrali, mozda nam i ne izmakne titula.
14
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
March 12, 2007, 06:41:00 PM
Quote from: "CEBEP". . Пикси је доста добрих ствари направио у Звезди ...

kojih?
15
Пивница / Svaštara
March 11, 2007, 07:34:01 AM
Quote from: "KizaLion"


:ruke

Ova gornja je sa proslave partizanove (jesenje-nisam siguran) titule, kada je nas bivsi centarfor bio vec vidjen medj grobarima. Nakon ovog tuluma usledio je razgovor sa nekim pripadnicima nekih sluzbi pa je brzo promenio odluku.

Ali pogledajte Djanija. Full izdanje.

Ovog dole necu da komentarisem. Gadi mi se.
16
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
February 27, 2007, 01:27:58 AM
Да Милоше, слажем се да је Бурзановић био једина светла тачка. Надам се да ово није само последица његовог почетног елана који би могао брзо да спласне у оваквом окружењу. Снимак нисам гледао, нисам имао живаца, оно што могу да кажем, а чини ми се да је већ неко приметио, је да везни ред апсолутно заболе да одигра у дефанзиви. Због катастрофалне игре везног реда, притисак на ионако лошу одбрану био је превелик и константан. Ни много бољи дефанзивци од ових наших не могу успешно да се бране без добре сарадње са везним редом. Десна страна у првом полувремену није постојала. Бајевић је изводио чувене експеримете замене места левог и десног везисте, али собзиром на њихов квалитет ни то није помогло. Кастиљо је такође направио пар почетничких грешака и то на нашој половини. Баста осим једног доброг пролаза апсолутно катастрофалан, бугарин већ стандардно, човек просто бежи од лопте и дуела. Короман има проблем психичке природе и треба да се лечи. Неко му је рекао да је звезда и да је важан и велики ауторитет, а овај изгледа поверовао у то. Ђокић потпуно немоћан, није он ни приближно играч тог калибра да може сам да се носи са противничком одбраном. Притом, увек дупетом окренут голу, милион фаулова у нападу. Миловановић је, од беса и немоћи, безумно јурио  противничке играче по терену, ваљда у жељи да барем неког осакати ако ништа друго. Ако, барем је борбен. Увек се обрадујем кад видим Тришовића у тиму. Ваљда зато што знам да неће провести у игри више од 20 минута. Анђелковић као Форест Гамп. Пуровић, дечко у флуоресцентним копачкама, ваљда кад се ноћу пешке враћа кући ибарском магистралом да га не згази неки камион. Мада треба бити оптимиста. Биће боље, јер горе од овог не може. Ни Милољуб Остојић а можда ни Стане Караси.
17
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
February 26, 2007, 10:36:35 PM
Бока пријатељу, читам твоје постове и не могу да верујем. Собзиром да мислим да си ти озбиљан човек и неко ко се разуме у фудбал, не могу да прихавтим да од дрвета не видиш шуму. Не знам да ли је разлог томе што ти је тешко да признаш да си погрешио у процени или ти заиста мислиш да је Баста!!?? кривац за овај пораз. Од када сам кренуо на утакмице гледао сам цца 50 дербија, можда и више, али овакво понижење, овакву немоћ, овакву срамоту и то још на нашем стадиону, нисам доживео.
Нисам хтео да коментаришем прелазни рок. Опет бисте рекли како само пљујем и како сам деструктиван. Веруј ми, прижељкивао сам да понизимо партизан и да падне у воду барем део оног што сам овде писао. Жао ми је што су данашњи клинци који воле звезду и фудбал осуђени да гледају ову пропаст. Жао ми је што верују да је Короман значајно појачање и што се радују његовом доласку. Жао ми је што нису свесни шта је уствари Црвена Звезда и какав је то гигант био. Нема овде ни тактике ни формације која може да помогне овим несрећама на клупи и на терену. Беспредметно је о томе причати. Да ли ће у шпицу играти Ђокић или Пуровић или можда обојица? Па то је дилема равна оној да ли да ме вешају или да ми пуцају у главу. У оба случаја сам мртав, исти ми курац.
Пиксија више не желим да помињем. Није вредан нити једне простопроширене реченице.
Бајевић је врло интересантна појава. Све ми је занимљивији. Ја верујем да је тај човек чуо за појмове 4-4-2, 4-5-1, али мислим да није сигуран шта то тачно значи. Неко му је рекао да у тој формацији играју водећи европски клубови. Њега је ваљда било срамота да пита шта је то, вероватно је само нешто промрмљао себи у браду и мрдао главом горе доле. Онда је рекао играчима да играју 4-5-1. Ови мученици су гледали неке утакмице лиге шампиона у којима озбиљне екипе играју у тој формацији па се послагали по терену као на јутарњој смотри, али нико од њих није сигуран шта треба да ради и како да се креће, пошто им тренер ништа није рекао осим тог фамозног да играју "неки 4-5-1". Човек би нарадије играо са либером, али му је неко опет шапнуо да је то превазиђено још у време док се дотични активно бавио лоптањем у Вележу. Било би ми га можда донекле и жао да не знам да је за овај уговор плаћен више него што просечан Србин заради за цео радни век.
О играчима не треба трошити речи. Скуп идиота раван екипи из "Великог брата". Можда и њих треба затворити 100 дана у кућу и посматрати их. На кога типујете? Ја на Анђелковића. Он је дечко аутистичан. Не констатује дешавања око себе. Не реагује на спољашње надражаје. Не да се испорвоцирати. Сигуран победник.
Елем, једину наду полажем да ће неко очистити ову депонију фудбалера коју је (нећу ни име да му напишем) направио у клубу и да ће клуб озбиљно почети да се бави радом са млађим категоријама. Барем ће деца трчати.
18
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
November 21, 2006, 09:34:39 PM
Quote from: "радомир"Е јебао си им кеву за све паре! Још да си само то урадио на ћирилици..... :D

па реци радомире брате мој, реееецццииииии  :D
19
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
November 15, 2006, 08:48:06 PM
ajde da odgovorim vama koji insinuirate na moj racun, pre svega deliji HH.

kao prvo, nikada nikoga od vas nisam uvredio na racun toga sto ne zivite u srbiji ili sto ste iz ovog ili onog mesta. imam drugare koji zive po celoj evropi i svetu, od 5 mojih najblizih drugara, nijedan nije rodjen u beogradu. toliko o tome.

piksija zovem pseto (seljacina) iz pasi poljane. ja nemam nista protiv njegovog mesta rodjenja. i moji roditelji su rodjeni u malim mestima u srbiji odosno lici i ja sam veoma svestan svog porekla. odrednica koju koristim za piksija nije uvreda na racun njegovog geografskog porekla vec na racun njegovog karaktera. ja sam piksija gledao i kao igraca i uvek me je nervirala njegova pojava i njegovo palancki, iskopleksirani "svet se vrti oko mene" karakter. kad je otisao iz zvezde, sledece sezone smo postali prvaci evrope i sveta. mislite o tome. ali kad neko zeli da zlonamerno tumaci neciji kometar, onda ce on to ociniti na ovaj ili onaj nacin, kao sto ti to cinis.

bajevica nikada nisam vredjao po nacionalnoj osnovi i boli me kurac koje je on nacionalnosti. on je samo jedan u nizu licemera i lazne gospode koji je dosao da prodaje muda za bubrege i kao takav bice opljuvan do daljnjeg.

sto se tice insinuacija na racun moje naklonosti prema bivsoj upravi, tj. da mi nedostaju neke privilegije, mogu samo da ti kazem da imam desetak evro gostovanja (od minhena '91 do libereca '06) i ne znam koliko domacih i da sam sve do jednog, od prve do poslednje pare platio iz svog dzepa. imam svoje drugare sa kojima idem na utakmice i mi se uvek sami organizujemo. sa bivsom upravom nemam apsolutno nikakve veze, dragana dzajica nikada u zivotu nisam sreo osim na zvezdim treniznima koje sam pratio dok sam bio klinac. isao sam na gostovanja kad sam imao pasos, pare i kada su mi obaveze to dozvoljavale.

ja dragana dzajica izuzetno postujem, jer je on najveca legenda kluba za koji i ti i ja navijamo. on je covek koji je vodio klub u najblistavijim danima slave isto kao i u najcrnjim danima kada su fudbalom drmali milosevicevi mungosi koji su dali ogroman doprinos urusavanju crvene zvede. ja nemam pileci mozak i kokosije pamcenje, pamtim koliko nam je radosti donela zvezda za vreme dragana dzajica, pamtim i koliko je lose bilo narocito tokom devedesetih. i mislim da je njegova era zavrsena i da ne treba ni da pomislja da se vraca u klub. i mislim da imam puno pravo da pljujem po svakom predsedniku, treneru i igracu koji mi se ne dopada. i misilm da ne moram da iznosim plan oporavka fkcz, narocito ne tebi, posto to nije moj posao i za to nisam placen.

i mislim da bi mogao ubuduce da preskaces citanje mojih komentara ukoliko ti se ne dopadaju.
20
Терен / ФК ЦЗ - Сезона 2006/2007
November 12, 2006, 07:13:44 PM
Quote from: "Nesho"

Bajević ima veliki autoritet u Evropi...

Neso majstore, ajde reci nam, jel ti ovo neko rekao ili si sam izmislio. Kakav bre autoritet u evropi ima mutavac? ista prica kao i sakota u kk. pa ta grcka liga je deset puta gora od nase sto se tice regularnosti, a kvalitet je jedva iznad ove raspale "super lige". jedina razlika je sto je budzet olimpiakosa nekoliko (desetina) puta veci od budzeta fkcz pa je mutavi mogao kokalisu da dostavlja spisak zelja, a kod pikseta to bas i ne prolazi nego ide po principu "to ti je, sto ti je, pa ti vidi sta ces".

ovde je neko takodje pomenuo, parafraziram - bajevic je dobar trener kada ima dobre igrace. to je vrlo zanimljivo razmisljanje. znaci, kad bi bajevic recimo trenirao barselonu ona sigurno ne bi ispala od libereca. fantasticno! pa sa dobrim igracima u timu bi i miloljub ostojic usao u ligu sampiona. valjda je velicina trenera da od losih igraca napravi barem prosecan kolektiv ili da od prosecnih igraca ukomponuje dobar tim. dobar trener je recimo oto rehagel. covek je od gomile krsheva napravio tim koji je uzeo prvenstvo evrope. neke od tih igraca je trenirao i dusan bajevic ali nikada nije bio ni blizu nekog evropskog uspeha. dusana bajevica - velikog trenera napravili su srpski novinari. dusan bajevic je jedan sasvim prosecan trener koji niti u jednoj utakmici od kad je dosao u fkcz nije pokazao da ima neki svoj stil igre, da ume da napravi nekakav sistem, da moze da slozi nekakvu taktiku. a to sto je pristao da mu piksi u roku od 7 dana izmeni igracki kadar za 180 stepeni pokazuje kakav je on karakter i kakav je autoritet. medjutim, ima jedna mnogo gora stvar od bajeviceve postavke igre u ovoj sezoni. ovo je ubedljivo najneperspektivniji tim fkcz u poslednjih 20 i kusur godina. cini mi se da u ovom timu ima barem 6 igraca koje nece biti moguce prodati cak ni klubovima iz centralne azije.