Sa sajta B92:

Evropska fudbalska unija kaznila je Crvenu zvezdu jednom utakmicom nastupa pred praznim tribinama zbog nereda na utakmici drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA sa Interom iz Zaprešića.

Kako se navodi na sajtu UEFA, Zvezda je kažnjena zato što su njeni navijači pre i tokom meča koristili pirotehnička sredstva, kao i zbog bacanja predmeta – mobilni telefon, dva plastična upaljača i novčić pali su na krov gostujuće klupe tokom prekida u 82. minutu.

Odluka podrazumeva da nijedan navijač neće moći da uđe u stadion u sledećoj utakmici pod ingerencijom UEFA, u kojoj je Zvevda domaćin. Utakmici će moći da prisustvuju klupska delegacija (koju može da čini maksimalno 75 osoba, uključujući igrače i članove stručnog štaba), delegacija protivničkog kluba, akreditovani novinari, obezbeđenje i osobe zadužene za rad na stadionu.

UEFA je ove sezone znatno pooštrila kriterijume za kažnjavanje, pa su u četvrtak bez publike igrali branilac trofeja u Kupu UEFA CSKA iz Moskve (zbog nereda u meču sa Parmom) i osvajač istog trofeja iz 2002. godine Fejenord. U revanšu pred praznim stadionom igraće i Steaua, tako da je Zvezda treći eks šampion Evrope, koji bi u Kupu UEFA mogao da igra bez publike u ovoj sezoni (pod uslovom da eliminiše Bragu).

U slučaju da se sličan incident na Marakani ponovi u naredne dve godine, Zvezda će još jedan meč morati da igra bez publike.

----------------------------------------------------------------------------------

Koje sranje... Pa tim je proshle sezone izgubio od Smedereva pred praznim stadionom a mogu da mislim kako ce to mrtvilo da bude ako udjemo u Ligu UEFA.
Karali smo ustashe i na tribinama i na terenu a sad treba da ispashtamo shto su 5 debila sa sve onim ciganiskim kapicama, sa zapada bacali upaljache i mobilni telefon!!! na klupu gde su bili hrvati. Ma sve u kurac...

sta da se radi....to ti je nas mentalitet...
protiv brage spiker zamoli publiku da fer navija i da se suzdrzi od rasistickih ispada i istog trena se zacuje talas zvizduka i onoga u u  u u u u u !....
e zato ce nas uefa i u buduce :jebanje

ма то су глупости, видите ко испашта Руси, Румуни и наравно Срби...

пиротехнике нема у италији она им се дотура кроз веома мутне воде с` далеког истока преко Румуније и Србије...будалаштине, баш бих волео да видим ко би то казнио Милан, Јуве, Интер због пиротехнике да буду празне трибине....

идиоти!!!

A Romini razbiju glavu sudiji i prodju s istom kaznom.

Jebote, treba napraviti istocnoevropsku LS i pustiti "veliku cetvorku" da se izivljava medjusobno.
ko je punoletna, dobra je. Ako je maloletna... a cuj, niko nije savrsen...

UEFA- United Enemies of Football Asociation!

UEFA je krenula u akciju ciscenja fudbala od "kukolja"! Njihov stav je jasan: "Fudbal je za bogate i mocne sa zapada, a vi ostali dovidjenja!"

Ako se ista kazna dobija za ono sto smo mi uradili protiv Zapresica i za proslogodisnje divljanje Interista na mecu protiv Milana, jebes onda takav fudbal.

Klubovi koji udju u neko od evropskih takmicenja zele nesto i da zarade od toga, a ne samo da ih lupaju po usima.

A sto je najzalosnije, celnici UEFA nas savetuju da se ugledamo na navijace FC Groblje  :D
b]Leeee, alealeeee, na-na-na na-na na-na na-naaaa...[/b]

A nije mi jasno sta su cekali do sada... Kao tek sad je zasedala komisija,a?  Ma nek se napuse... Mislim dosta vise dvostrukih arsina, ali mi smo mali, jadni, bedni, pa je i smesno uporedjivati kako to jedan inter dobije istu kaznu za mnogo gore stvari... A u sustini taj debil sa zapada koji je bacio telefon bolje da je svoju negativnu energiju utrosio dranjem na severu a i na zapadu nije problem... A to sa bakljama je smesna prica od strane uefe, pa jebem mu kevu, jesu li oni coravi, na stadionima sirom evrope baklje su svakodnevnica...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Ma to sa bakjama je samo izgovor koji kao doliva ulje na vatru. Oni su chekali da nas kazne josh od "rasistichkih ispada" protiv PSV-a. Da se utakmica nije prekinula na par minuta zbog tog gadjanja mozda ni ne bi bilo nishta, ovako jebiga... Samo se nadam (ako uopshte udjemo u Ligu UEFA) da ce nam u prvom kolu doci neki nebitni protivnik na Marakanu.

Ovi nisu normalni  :nene


Zvezda kažnjena zbog nacističkih simbola
21.12.2005 16:55

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Crvenu zvezdu zbog zastave sa neonacističkim simbolom, koja je bila istaknuta na meču protiv Bazela, odigranom 3. novembra.

Iako je kazna od 6.400 evra blaža od mnogih ranije izrečenih beogradskom klubu, treba imati na umu da je utakmica sa Bazelom odigrana pred praznom Marakanom. Tako je Zvezda zaslužila da se nađe u rubrici "Verovali ili ne". Kažnjena je zbog navijača, iako oni, zbog ranijih grehova, nisu ni prisustvovali utakmici.

U obrazloženju odluke UEFA kaže se da je klub obavezan da se bori protiv rasizma i nacizma među svojim navijačima. ,,Crveno-belima" se zamera što su pokazali pasivan odnos prema neonacističkim simbolima na utakmici sa Bazelom, pa je tako sporna zastava na kojoj se nalazio Keltski krst, uklonjena tek na insistiranje zvaničnog posmatrača UEFA.

Kakve veze ima Keltski Krst sa neonacizmom?

Quote from: "woorf"Kakve veze ima Keltski Krst sa neonacizmom?

razumiju se oni u neonacizam ko marica u kriv kurac !

nego to je tek tako da nas malo opale, za koju nedjelju stize kazna zbog baklji u Strazburu !

a jebeni Di Kanio dobije 10 000 evra za nacisticki pozdrav.. a mi ovako prolazimo...

Izvor : "Kurir"
LICEMERI
UEFA nepravedno kaznila Zvezdu zbog "neonacističke" zastave sa keltskim krstom, koji se nalazi na grbu Fudbalskog saveza Severne Irske

Čelnici Evropske fudbalske federacije potpuno neosnovano su kaznili Crvenu zvezdu sa 6.400 evra zbog zastave neonacističke sadržine na meču Kupa UEFA protiv Bazela, koji se igrao pred praznim tribinama. Na pomenutoj zastavi, koja je uklonjena pre početka utakmice na zahtev delegata UEFA, nalazi se keltski krst, koji pored toga što se vezuje za neonacističke pokrete širom Evrope, jeste i grb FS Severne Irske.

U pitanju je zastava navijačke grupe Red devils, koja je sa dimenzijama 2 dž 2 bila jedna od najmanjih na toj utakmici. Na njoj se pored grba Srbije i Zvezde nalazi i keltski krst. Međutim, sporni simbol nije problem dok ga na svojim grudima nose reprezentativci Severne Irske, ali kada to učine navijači Crvene zvezde, čelnici UEFA nemaju milosti.

Predstavnici navijača Crvene zvezde nisu bili upoznati sa novom kaznom, ali po saznanju, oštro su reagovali i objasnili da nema kraja kažnjavanju Delija od strane UEFA.
- To je jedan veliki apsurd i čista glupost. Takve stvari nikad neće prestati da se dešavaju. UEFA stalno traži način kako bi nas kaznila, jer nas smatra temperamentnim navijačima. Pa, onda bi Irci na svakoj utakmici trebalo da budu kažnjeni.

- Mi nismo fašisti i svim silama sprečavamo rasističke povike crnim fudbalerima tokom utakmica. Razumem da nas kazne za bacanje baklji u teren ili direktno ometanje same utakmice, ali ovo je budalaština. To, praktično, znači da bi i zbog zastave koju smo nosili u Strazbur "Kosovo je Srbija" takođe mogli da nas kazne - kaže Vladimir Šavija, jedan od vođa Delija.
Државна безбедност брани државу од народа,
Државна безбедност да не сруши се држава!

Stvarno mi nije jasno sto smo toliki trn u oku!
Ma, ko ih...  :jebanje

Quote from: "29. maj"Stvarno mi nije jasno sto smo toliki trn u oku!
Ma, ko ih...  :jebanje

Jebu oni nas uzduz i popreko .

A sa takvim razmishljanjem "ko ih jebe" , mozemo samo ochekivati nove kazne . Razmisli malo ..

Quote from: "petar-DELIJE024"
A sa takvim razmishljanjem "ko ih jebe" , mozemo samo ochekivati nove kazne . Razmisli malo ..
Pa najbolje da im se naguzimo jos.

Mene samo interesuje kako smo tek sada dobili kaznu zbog te zastave?

Jer bila je protiv intera na Mari a i protiv Brage pa niko nista.

Pozdrav.

Па вероватно се људи сетили да иду новогодишњи празници па им треба још мало кеша за поклоне...

Шалу на страну, једноставно много смо мали и небитни за уефу и док год могу хтели ми сами да се нагузимо или уз њихову помоћ мораћемо да трпимо разна срања од њих... Е с обзиром на величину то једном Интеру или некој другој "великој" европској екипи не може да се деси... А ако већ причамо о великима ипак Звезда захваљујући својој историји припада европском крему, али видите како једна лоша деценија (не само у спорту већ везано за све гране друштва) једноставно као руком однесе све оно што је стварано пола века...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "