31.10.1996-2006. 10 година, од гостовања Барселоне!!!

Сећа ли се ико лууудила који је захватило Београд!?!  Наравно да се сећа... али на сам датум, нико... ја се додуше јесам сетио, али нисам био кући, па сутра већ и заборавио.
Мени је то била велика жеља да идем, али када сам чуо колика је цена карте била, сам себи кажем: немаш ти пара за то планинарење  
Карте су се кретале 50-100дм, а на сам дан и читавих 200дм су људи из унутрашњости плаћали, само зато да би видели велики спектакл! И било је...
Е па било би лепо да неко ко је био на утакмици, да то мало детаљније и опише...ја се неких ствари сећам, отрпилике што ми је другар из школе (европејац по убеђењу  ) описао.

Сећам се тога времена, али не и свих детаља. Еуфорија је владала око Звезде и то не само због Барселоне. У првенству нам није баш ишло, изгубили смо на Маракани и дерби пред Барселону, али смо сви били еуфорични, надали смо се новим походима у Европу. Сезону пре испали смо од Ксамакса, била је то прва сезона после санкција, и за све право разочарење. Ту сезону у Европи почели смо маестрално, Хартс је избачен, екстра гостовање против Кајзера, 4-0 за нас у Београду уз опште лудило (мислим да су то били голови којима сам се највише радовао). Меч у Барселони је добро почео за нас, контра напад и лопта се од Братислава Живковића одбија у гол Барселоне. У стану у коме сам гледао текму опште лудило, скачемо по креветима, столицам. Са стадиона се чула групица наших, који су били смештени на сам врх Камп Ноу стадиона. Сећам се наслова, да ли из Коп-а или Пуних трибина не сећам се тачно, 'Само је небо изнад нас' описујући колико су високо били. Ту утакмицу смо изгубили 3-1, уз одбрањен пенал Звонка Милојевића. У Београду је владала општа еуфорија за ту утакмицу. Карту сам набавио код тапкароша, не баш по ценам од 50 и 100 дм, била је јефтинија. Лично сам мислио да не само можемо да избацимо Барсу него да можемо до краја Купа купова. Мислим да смо сви тако размишљали. Сећам се и информатора који је дељен на улазима, на коме је поред упутстава за кореографију писало да је потребно само 2-0 за пролаз и да то уз наше бодреље неће бити велики проблем. Шта рећи за саму утакмицу, кореографија на све четири стране, српска застава на истоку, југ је био подељен на четвртине и обојен у црвено бело, на западу грандиозна панорама Београда, а на северу карневал, картони, заставе, најлони, пам памови (или како год се зову). Ја их још увек чувам, због једног од њих пропустио са гол Барселоне. Прво полувреме је било лагано, нико се није претерано отварао, а на трибинам доста добро навијаље. Носило нас је озвучење са атлетске стазе, хит је био 'У срцу моме...' која се први пут чула против Кајзера. Друго полувреме је почело добро за нас. Центаршут са десне стране и Јовичић главом за 1-0. Али Ђовани је успео да нас залети само неколико десетина секунди касније. Многи су се још увек грлили и славили наш гол, а Барселона је изједначила. Мислим да је највише 5% људи на стадиону видело тај гол. Јако брзо смо дошли до себе и наставили да бодримо наш тим до краја. Можда смо могли и до победе да мрсимуд Огљеновић није давио лопту пар пута. Треба рећи да је Дејан Станковић пропустио ову утакмицу због картона, и то је за нас био велики хендикеп за нас, то је била његова сезона. После утакмице сви смо били у фазону да овога пута нисмо имали среће, али да ће сезоне које долазе бити наше.

Само се надам се да вас нисам сморио овим постом.

Ниси, таман посла! Пиши још ако имаш нешто...

На тој утакмици нам судија није судио чист пенал над Перицом, и имали смо стативу после одличне акције. Може се рећи да нисмо имали среће. На обе текме, а посебно на овој у Београду Роналдо се није видео. Чувао га је Предраг Станковић и ставио у џеп. Њега је после купио неки шпански прволигаш, Нумансија или слично, и на њиховој текми против Барсе исти се опет није прославио, чувао га је опет бивши играч Звезде.

Регуларна цена карте је била 30 динара (не знам колико је то било у маркама), а тапкала се одмах затим за 50 динара. Ово да су неки плаћали по 100, 200 марака је крајње шокантно.  :o

Па с обзиром да је то било 1996. године 1 марка је вредела око 4 дин, што значи да је цена заправо била 7.5дм на благајни... не кажем ја да су сви плаћали 100-150дм карту... већ неко ко дође из далека, па му је то ето да каже да је био на 1 великој евро утакмици... не пита за цену!
Уосталом свака роба има своју цену, тј. свога купца, који ће то да плати.

Jovicic u padu glavom .Svi divljaju od srece ,a na semaforu vec  1-1 .Koji je to opsti zbun bio ..

Quote from: "gaudi"Jovicic u padu glavom .Svi divljaju od srece ,a na semaforu vec  1-1 .Koji je to opsti zbun bio ..

Нешто слично када смо играли са Либерецом пре неку недељу, када се спустила шеталица, на семафору 0:1?!?!