Одбојкаши Радничког из Крагујевца победили су код куће Црвену звезду са 3:1, по сетовима 25:21, 23:25, 25:23, 25:15 у првом колу Винер Штедише. Меч у дворани "Језеро" пратило је око 1,500 гледалаца, а екипа Слободана Галашева је остварила важну победу на почетку првенства против директног конкурента за врх табеле.

Црвена звезда је у првом мечу другог кола Винер Штедише лиге стигла до убедљиве победе против Спартака, пред око стотину гледалаца у дворани Спортског центра ,,Шумице".

Тренер Црвене звезде Жељко Булатовић је меч почео са следећом поставом: Стефановић - Докић, Зиндовић - Терзић, Станковић - Рашић и либеро Мајсторовић. Са друге стране, гости из Суботице у Београду наступали су без тренера, с обзиром да је Синишу Рељића на клупи заменио Горан Илић, који још увек није лиценциран. Спартак је ,,црвено–белима" супротставио следећу седморку на почетку меча: Фаћол - Томић, Ћајић - Брачуљ, Дудуј - Грабеж и либеро Добрковић. Суботичани су у Београд допутовали и без најискуснијег играча у тиму, Беле Бунфорда.

Први период игре је у потпуности припао домаћину. Црвена звезда је од самог старта наметнула свој ритам игре, за који Суботичани нису имали решења, па су ,,црвено–бели" стигли до предности - 25:12.

У другом сету је виђена много већа борба. Спартак је заиграо неупоредиво боље, али је код домаћих прорадио репрезентативац Србије Томислав Докић, који је у првом сету освојио само један поен. Ипак, јунак за ,,црвено–беле" у овом периоду био је Милош Терзић, који је нанизао пет блокова.
Београђани су стигли у узбудљивој завршници до прве сет лопте (24:23), а искористили су тек пету, управо блоком Терзића у дуелу са коректором Суботичана, Немањом Томићем - 29:27.

У трећем сету је поново Црвена звезда диктирала ритам. Већ на првом техничком тајм–ауту било је убедљивих 8:1 за домаће, нешто касније и 18:5. До краја меча Суботичани су успели само да ублаже пораз - 25:14.

Црвена звезда - Спартак 3:0 (25:12, 29:27, 25:14)

ДВОРАНА: СЦ ,,Шумице". Гледалаца: 100.
Судије: Горан Градински и Владимир Ћук (обојица Београд).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: ЗИНДОВИЋ, СТЕФАНОВИЋ, СТАНКОВИЋ, ТЕРЗИЋ, ДОКИЋ, РАШИЋ, МАЈСТОРОВИЋ (либеро), Ћулафић, Николић, С. Илић, У. Илић, Митић. Тренер: Жељко Булатовић.

СПАРТАК: ДУДУЈ, ГРАБЕЖ, ЋАЈИЋ, ТОМИЋ, БРАЧУЉ, ФАЋОЛ, ДОБРКОВИЋ (либеро), Дедић, Симоновић, Марковић, Кецман




QuoteЦрвена звезда ове сезоне учествује у Челенџ Купу. Наш клуб је био слободан у првом колу, а у другом ће одмерити снаге са хрватским вицешампионом Вараждином. Хрвати су у првој рунди оба пута били убедљиви против данског тима, Гентофте.

Први дуел Вараждинаца и Црвене звезде је на програму 20. или 21. октобра, а реванш 28. октобра од 20 часова у ,,Шумицама". Према правилима Челенџ Купа, уколико после два меча обе екипе остваре по победу и пораз, игра се ,,златни сет".



Победа одбојкаша у Градишту

Црвена звезда је на гостовању у Великом Градишту освојила нове бодове у Винер Штедише суперлиги, победивши ВГСК максималним резултатом 3:0.

На првом техничком тајм–ауту Црвена звезда је имала минималну предност (8:7). Наши одбојкаши су у наставку првог сета играли много боље, брзо су дошли до три поена вишка (14:11), а на другом техничком тајм–ауту било је и 16:11. Црвено-бели су недуго затим стигли до пет везаних сет лопти (24:19), а искористили су тек четврту - 25:23.

Други период је боље почео за Градиштанце, који су на почетку стекли два поена вишка (11:9). Ипак, Црвена звезда је у наставку одиграла максимално, готово без грешке и врло брзо је и овај сет решила у своју корист – 25:18.

Слично је било и у трећем сету. ,,Црвено–бели" су у самој завршници овог периода имали велику предност (22:16), коју су успели да сачувају за другу победу ове сезоне.

У другом колу Челенџ купа Црвена Звезда је поражена од екипе Вараждина резултатом 3:2.
У првом колу смо били слободни, а после овог пораза у Хрватској, очекује нас реванш у Београду 28. Октобра.

Златни сет и победа
29/10/2007 08:54   
Црвена звезда је остварила пласман у трећу рунду Челенџ Купа. Црвено-бели  су победили Вараждин у реванш мечу пред својим навијачима, а потом су и златни сет решили у своју корист.

Екипа Жељка Булатовића имала је много потешкоћа не би ли савладала вицешампиона Хрватске, који се београдској публици представио у лепом издању. У првом сету, гости су одмах на старту дошли до 9:1 и ту предност су сачували до краја - 25:20.

Ипак, наставак меча припао је домаћину, али није било лако ,,црвено–белима" у другом и трећем сету. Имали су Вараждинци предност у другом периоду, водили са 8:4, али су пресудили одлични сервиси Томислава Докића у завршници, па је дошло до изједначења. У завршници трећег сета Вараждин је чак имао и поен вишка (22:21), али поново је дошло до преокрета, за који су најзаслужнији били Станковић (ас поен) и Рашић (блок).

У четвртом сету Звезда је доминирала, а хрватска екипа је стигла само до једанаестог поена.

Највише узбуђења виђено је у златном сету. Имао је Вараждин велику предност, 10:7. Гости су пропустили и две меч лопте, а своју прву Звезда је искористила, управо после грешке Вараждина за велико славље и пласман у наредну рунду - 17:15.

У трећем колу Челенџ Купа Црвена звезда ће играти против француског Бовеа.

Црвена звезда – Вараждин 3:1 (20:25, 25:22, 25:23, 25:11), златни сет 17:15

Дворана: СЦ ,,Шумице". Гледалаца: 750. Судије: Рафаел Годој Алонсо и Алексис Фуентес Бараса (обоје Шпанија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стефановић, Ћулафић, Станковић 22, Терзић 12, Докић 21, Рашић 7, Н. Мајсторовић (либеро), Зиндовић 13, Николић, У. Илић 2, С. Илић, Митић. Тренер: Жељко Булатовић.

ВАРАЖДИН: Мухаремовић 19, Хирш 2, Готал 4, Патафта 10, Модрић 12, Јошић 12, Стрелец (либеро), Куртеш 12, Ђурић 1, Рогина, Мишак, Капустић. Тренер: Леонард Барић.



Црвена звезда ће у 3. колу Купа Изазивача играти против Сиудад Медио Амбијенте Сорије из Шпаније, одлучено је јутрос жребом у Луксембругу.

Прва утакмица одиграће се у Шпанији (11. – 13. децембар), док ће се реванш одиграти у Београду (18. – 20. децембар).
Уколико елиминишу Шпанце, ,,црвено – бели" ће у осмини финала играти против победника двомеча ,,11. октомври 2005" (Прилеп, БЈР Македонија) – Селвер Талин (Естонија).

Ако шутнемо ове шпанце могли би оставити трага у овом купу :rofl
..Звезда ми је све...

#6 October 31, 2007, 08:20:57 PM Last Edit: December 15, 2008, 11:36:57 PM by Вечити ДЕЛИЈА
Да не заборавимо домаће првенство, победа у 4. колу :
Млади Радник - Црвена Звезда 1:3 (22:25, 25:18, 17:25, 20:25)


QuoteШто после 5. кола Винер штедиша Супелиге више нема непоражених екипа ,,крива" је Црвена звезда, која је сигурном игром у Шумицама срушила шампиона Војводину – 3:1 (25:20, 25:16, 19:25, 25:13) и засела на врх табеле.
Лепа вест и прилично охрабрујућа. Следи Рибница, па дерби са гробљем.

QuoteОсим почетне предности Црвене звезде, цео први сет је протекао у доминацији Партизана, који је лако овај период решио у своју корист. Слично је било и у другом сету. Овога пута наш тим је имао 3:0, а брзо је Партизан преокренуо на 5:4. До краја сета црно-бели су само увећали предност и решили га у своју корист са 25:21.
Нешто боља игра црвено-белих, уз много узбуђења успели су да добију трећи сет 25:22.
Партизан је одлично одиграо четврти сет и победио у дербију Црвену звезду са 3:1.

Црвена звезда - Партизан 1:3
(20:25,21:25,25:22,19:25)

Нажалост доби нас гробље. Био је пренос на ТВ-у и нешто ми је цела утакмица изгледала безвезе. Ем смо лоше играли (чини ми се да је мало емоција унето у овај сусрет), ем слаба посећеност и у онако малој хали у Шумицама. Мислим ништа ме то не изненађује посебно, тј. хоћу да кажем да већ дуже врмена и нема неке посебне заинтересованости за овај спорт...
Али пошто је ово навијачки форум, пре свега, ајде да кажем да ме је мало разочарало да у пресудним моментима бар она "млађа" гарда не упути бар неки повик подршке играчима, типа "Звезда, Звезда! ..." или да настави певање песме која је пуштена на разгласу.  :zbunjen
Немој неко погрешно да ме схвати, да ја сад нешто паметујем онима који су били на текми, а ја нисам (без обзира што нисам из БГ-а). Једноставно ми је безвезе да ни они симпатизери ОК Звезде и вероватно љубитељи одбојке не пружају баш никакву подршку играчима. Ипак се боримо за титулу, улазак у ЛШ самим тим, а онда и за озбиљнији наступ у Европи са јако озбиљним екипама...

ПС. Прошло коло је иначе савладана и Рибница у гостима са 0:3, а ово нам је дакле други пораз у првенству.

QuoteДупли одбојкашки програм

Све Звезедаше и поклонике одбојке подсећамо да ће се сутра (20.12.2007) у Спортском центру ,,Шумице" одвијати дупли одбојкашки програм, и да ће у главним улогама бити играчи и играчице Црвене звезде.

Најпре, с почетком у 17.30 часова, Докић, Станковић и други наши одбојкаши у реванш мечу 3. кола Челенџ купа дочекују екипу Сорије. Подсећамо, Шпанци су у првом сусрету победили са 3:0 (25:19, 25:20, 25:23).

Одмах потом, с почетком у 20 часова, Ивана Нешовић, Ивана Исаиловић и остале наше одбојкашице траже пролаз у четвртфинале Купа ЦЕВ, и то у реваншу са екипом Осијека. У првом мечу, одиграном у Хрватској, славиле су црвено-беле, и то максималним резултатом – 3:0 (27:25, 25:12, 25:21).



Одбојкаши су, дакле, на великом искушењу, док њихове колегинице рекло би се чека лакши посао. А, шта кажу њихови тренери? Какве су прогнозе одбојкашких учитеља црвено-белих уочи сутрашњих мечева?

,,Ми први излазимо на мегдан и у овом часу спремни смо и орни за овај велики изазов", каже тренер мушке сениорске екипе Жељко Булатовић. ,,Знамо шта нас чека, пошто је Сорија једна од најбољих шпанских екипа, али знамо и шта нам је чинити. Покушаћемо све да надокнадимо ,,минус" из првог меча, победимо и тако стигнемо до ,,златног сета". А, онда је све отворено. Шпанце пре свега треба да нападнемо добрим сервисом, пошто ми се чини да им је пријем мање квалитетан од осталих елемената игре. Што се тиче тих осталих сегмената, видели смо у нашем првом дуелу, а и по информацијама са њихове последње првенствене утакмице, да праве веома мало грешака. То је уобичајена одлика искусних екипа и зато сам сигуран да нас чека мукотрпан посао. Али, верујем у играче које водим и надам се, као и увек, победи".

После Вас на терен излазе и девојке...

,,То је величина Звезде. У Европи нема ниједног клуба сем нас који на највећој сцени има и мушку и женску екипу. По томе смо јединствени", каже Булатовић.

Одбојкаши, дакле, желе ,,златни сет", а одбојкашице намеравају да га избегну. О томе прича тренер Ратко Павличевић.

,,Систем такмичења, који је такав да је у случају неочекиване победе Хрватица предвиђено доигравање, опомиње нас и тера да се упркос високој победи у првом дуелу ниједног тренутка не опуштамо. Осијек смо добро упознали, неке податке које смо и раније имали о њима допунили на нашем претходном сусрету и, могу Вам рећи, уопште није наивна екипа. Јесмо победили са 3:0, али до те победе нисмо стигли лако. Зато је веома важно да девојке буду веома мотивисане, да играју најбоље што могу, да заврше посао и тако обезбеде играње и у наредној рунди овог такмичења. Сви знамо колико је важно за нашу младу екипу да што дуже остае у Европи и тако стекне неопходно искуство", прича Павличевић.

У Винер штедиша Суперлиги све, за сада, иде по плану...

,,Тако је, али прави мечеви нам тек предстоје", каже тренер црвено-белиx дама и, слично његовом колеги Булатовићу, наглашава: ,,Да се ми прво посветимо сутрашњем мечу, тачније двомечу. Јер, била би велика ствар и за Звезду и за нашу одбојку да прво победе мушкарци, а онда и наше девојке".

Звездаши, дођите сутра у Шумице. Одбојкашима и одбојкашицама биће потребна Ваша подршка.

(СД Црвена Звезда)

Значи, лепо би било да се појавимо у што већем броју и подржимо их како би остварили два тријумфа. На неки начин би овим могли и да заокружимо ову сезону, обзиром да фудбала више нема, кошарка се за сад не прати...
Јесте да неки славе, али свако ко је у прилици било би пожељно да дође.

Одбојкашице у финалу!

Одбојкашице Црвене звезде пласирале су се на финални турнир Купа ЦЕВ победом у гостима над Албасетеом резултатом 3:2.

Црвено – беле су вечерас у Шпанији, у реванш утакмици четвртфинала савладале Албасете са 3:2, по сетовима 19:25, 25:22, 24:26, 25:21 и 18:16. Млада екипа Црвене звезде постигла је фантастичан успех пласманом на Финални турнир Купа ЦЕВ, на коме ће још играти Хабаровск из Русије, Ле Кане из Француске и победник двомеча Скаволини – Бјелско Бјала.

Крајњи рок за подношење кандидатуре за организацију Финалног турнира је 05. фебруар, саопштио је ЦЕВ.

Екипа званичног сајта СД Црвена звезда нашим одбојкашицама и тренеру Ратку Павличевићу честита на великом успеху!

(sd-crvenazvezda.net)


:sampion    Браво девојке!   :sampion

Звезда домаћин финала Купа ЦЕВ



Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) саопштила је данас да ће се Финални турнир Купа ЦЕВ у конкуренцији одбојкашица одиграти у Београду, 15. и 16. марта у организацији Одбојкашког савеза Србије, а технички организатор је ОК Црвена звезда.

- Почаствовани смо и сигуран сам да ће Београд, као много пута до сада, бити одличан организатор престижног турнира, какав је Финални турнир Купа ЦЕВ. Искуство које смо стекли у организацији утакмица Светске лиге, али и шампионата Европе, омогућиће нам да свим екипама понудимо максимално професионално организован турнир и да на најбољи начин промовишемо Европску одбојку. – нагласио је Александар Боричић, председник ОСС и потпредседник ЦЕВ.

Први овогодишњи Финални турнир неког од Европских купова одиграће се у београдској дворани Пионир, 15. и 16. марта.

Првог дана такмичења (субота, 15. март), у полуфиналу ће играти Црвена звезда – Ле Кане (Француска), однсоно Скаволини Пезаро (Италија) – Самородок Хабаровск (Русија).

Другог дана такмичења (16. март), одиграће се финале и утакмица за треће место.

ФИНАЛНИ ТУРНИР КУПА ЦЕВ ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ – БЕОГРАД, ДВОРАНА ПИОНИР:

ПОЛУФИНАЛЕ – СУБОТА, 15. МАРТ:

- СКАВОЛИНИ, ПЕЗАРО – САМОРОДОК, ХАБАРОВСК
- ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЛЕ КАНЕ

НЕДЕЉА, 16. МАРТ:

- ФИНАЛЕ
- МЕЧ ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО

Poštar 064 i Crvena zvezda u finalu
08.04.08. 20:05

Odbojkašice Poštara 064 i Crvene zvezde plasirale su se u finale Wiener Stadtische lige pošto su slavile pobede i u trećim utakmicama polufinalne serije.

Aktuelne šampionke su po treći put savladale ekipu Radničkog, ovoga puta u gostima rezultatom 3:1, po setovima 25:14, 25:27, 25:19 i 26:24, dok su "crveno-bele" u Pančevu bile bolje od Dinama Azotare sa 3:0, po setovima 28:26, 25:15 i 25:21.


Извор Спортска централа.

Večiti izborili majstorice za finale



Odbojkaši Crvene zvezde i Partizana izborili su u nedelju uveče pravo da igraju odlučujuće utakmice u polufinalu prvenstva Srbije.

Zvezda je u Novom Sadu pobedila aktuelnog šampiona Vojvodinu sa 3:2, po setovima 25:23, 16:25, 22:25, 25:18, 15:6 i izjednačila na 2:2 u seriji. Vojvodina je vodila sa 2:1 u setovima, ali su Beograđani uspeli da preokrenu rezultat.

"Majstorica" se igra u četvrtak u Beogradu od 18 sati.

:sampion  :ruke

Quote from: "Бока"Večiti izborili majstorice za finale



Odbojkaši Crvene zvezde i Partizana izborili su u nedelju uveče pravo da igraju odlučujuće utakmice u polufinalu prvenstva Srbije.

Zvezda je u Novom Sadu pobedila aktuelnog šampiona Vojvodinu sa 3:2, po setovima 25:23, 16:25, 22:25, 25:18, 15:6 i izjednačila na 2:2 u seriji. Vojvodina je vodila sa 2:1 u setovima, ali su Beograđani uspeli da preokrenu rezultat.

"Majstorica" se igra u četvrtak u Beogradu od 18 sati.

:sampion  :ruke
Ајде људи, није моје да на то позивам, ал подржите их - сад се ломи... Ако прођу Војводину, убеђен сам да би освојили шампионат . :sampion
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

Crvena zvezda velikim preokretom došla do finala plej ofa
Autor: Blic online | 17.04.2008 - 20:04
Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej ofa Viner štediše lige Srbije, pošto su danas pobedili Vojvodinu u Beogradu sa 3:0 (25:21, 25:16, 25:21).

Crveno beli su današnjom pobedom uspeli da naprave neverovatan preokret jer polufinalna serija nije počela dobro po beogradski klub.
Odbojkaši Crvene zvezde bili su na korak od toga da treću godinu zaredom budu eliminisani u polufinalu plej-ofa od Vojvodine. Posle uvodna dva meča, u Beogradu, Novosađani su imali dve pobede (2:3, 2:3). Usledio je odgovor Beograđana.
U Novom Sadu, prvo 0:3, pa 2:3 i ponovni povratak u Beograd, na peti meč u kojem je potpuno zaustavljen najbolji igrač Vojvodine Konstantin Čupković.

Zvezda je bila bolja u bloku (11:7), imala je manje grešaka (14, 7 servis, 7 polje), naspram 22 greške rivala (12 servis, 10 polje). Sve to, uz povredu startnog libera novosadskog kluba još u trećem meču, bilo je dovoljno da Crvena zvezda uđe u finale, gde će pokušati da dođe do sedme titule prvaka države, prve još od 2003. godine.

Blic- Internet Izdanje.

Поштарке повеле

Поштар 064 - Црвена звезда 3:1 (18:25, 25:22, 26:24, 25:18)

Одбојкашице Поштара 064 победом су започеле финалну серију плеј офа. У прелепом амбијенту дворане ,,Спорт Еко", актуелни шампион Србије савладао је Црвену звезду резултатом 3:1, после 93 минута игре.

Црвено-беле су само у првом сету успеле да наметну свој ритам. Снажним сервисима, чврстим блоком и убојитим контрама, пуленке Ратка Павличевића лако су стигле до вођства.

Узвратио је домаћин у наставку меча истом мером. "Поштарке" су појачале сервис, напале најслабију Звездину тачку, пријем и успеле да начине преокрет. За победу им је недостајао бар још један јак елемент, а добили су га у сјајној одбрани.

Утакмица је преломљена у трећем сету, кад је домаћин тријумфовао у неизвесној завршници. Четврти је протекао у апсолутној доминацији поштарки.

Други сусрет финалне серије на програму је у среду, 23. априла, опет у Спорт Еку.

QuoteПоштарке одбраниле титулу
   

Одбојкашице београдског Поштара освојиле су трећу узастопну титулу првака, пошто су у суботу увече у Београду победиле Црвену звезду са 3:0, по сетовима 25:15, 25:20 и 25:10.

Играчице Поштара победиле су тако са 3:0 у финалној серији, у којој су изгубиле само један сет.

На жалост смо изгубили ово финале. Био је пренос ове последње утакмице на тв-у и баш ми је било жао ових девојака. Прво, моје лично мишљење је да нема шта да им се замери, баш смо млад тим и надам се да ће овај састав да се одржи, па следеће сезоне да се јури титула са много више шанси. Некеко су ми ове девојке прирасле срцу, поготову после оне завршнице Цев-а у Београду и види се да им на крају није било нимало свеједно. Изнервирао сам се што је заказан овакав термин и због знаних околности им није пружена бар некаква подршка. Али да будем искрен, почео сам да се смејем кад је камерман ухватио оног чичу са бубњем (знам да је био на оној текми кад смо ишли после фудбала). Какав лик!

Девојке, следеће године сви заједно   :sampion

Браво за одбојкаше који су шампиони Србије!  :sampion



Сад сам видео на у 92 да су продужени уговори са три младе играчице једна од њих је капитен(мислим да се исаиловић презива).А доведена је и репрезентативка из Поштара а уговор са њом је потписан на две године.  

Радују ово добри потези наше управа  :sampion
БУДИ СРБИН ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ.