http://rcp-brcko.com/index.php?option=com_content&task=view&id=831&Itemid=1

Независност за независност

Уколико ЕУ призна независност Косова једнострано и против међународног права, Српски покрет невладиних асоцијација /Спона/ затражиће да Народна скупштина Републике Српске без референдума прогласи самосталност РС, изјавио је предсједавајући Споне Бранислав Дукић.
"Ако нека од земаља бивше Југославије призна независност Косова, у том случају захтијевамо од извршне и законодавне власти РС да одмах пренесене надлежности са БиХ врате на РС у оквиру Дејтонског споразума", рекао је Дукић новинарима у Бањалуци којима је прочитао закључке Споне за коју је навео да је у сталном засједању.

Он је упитао "ако такозвана Скупштина Косова може једнострано да прогласи независност од једне легалне и легитимне државе као што је Србија, зашто легална Скупштина Српске не би имала право да прогласи самосталност РС".

Одговарајући на питање шта ће се десити уколико представници друга два народа у Вијећу народа РС ставе вето на такву евентуалну одлуку парламента РС, Дукић је подсјетио да Дејтонским споразумом није дефинисано постојање Вијећа народа које је касније формирано у парламенту Српске.

Он је истакао да би враћањем пренесених надлежности са БиХ на РС, Вијеће народа у Народној скупштини РС изгубило ингеренције.

Предсједник Борачке организације РС Пантелија Ћургуз рекао је да ће Спона од данас градити сопствену стратегију постављајући захтјеве највишим носиоцима власти у РС и српским представницима у заједничким органима БиХ да и Српска у датом моменту може прогласити самосталност од БиХ.

Он је навео да ће се ова стратегија заснивати на "непримјереном односу двоструких аршина међународне заједнице која Албанцима као националној мањини у Србији даје право на самосталност Косова, док се истовремено Србима, конститутивном народу у сусједној држави БиХ, не даје таква могућност".

Потпредсједник Студентске уније РС Срђан Радуљ рекао је да му није познато да су најављивани било какви протести студената у Српској у случају једностраног проглашења независности Косова.

"Студенти су веома забринути због евентуалног једностраног проглашења самосталности Косова, као и због могућности да Косово призна ЕУ и земље бивше Југославије", рекао је Радуљ.

Он је нагласио да би такав развој ситуације представљао "тешко кршење међународног и јавног права уз могући преседан који може да произведе тешке и далекосежне посљедице у региону и свијету".

* * *

Предсједник Удружења избјеглих и расељених лица регије Бијељина Вељко Стевановић затражио је данас од Владе, Народне скупштине и свих политичара у Републици Српској (РС) да распишу референдум о отцјепљењу Српске, уколико Косово једнострано прогласи независност.

Он сматра да би једнострано отцјепљење Косова и Метохије од Србије била "директна крађа српске територије".

"То је доказ да ЕУ и САД настоје да униште српски народ", рекао је Стевановић на конференцији за новинаре у Бијељини и додао да су Срби из Крајине 1995. године протјерани, док је Федерација БиХ /ФБиХ/ "очишћена од Срба".

Он је упозорио да Србе на Косову и Метохији чека иста судбина као и њихове сународнике у БиХ током протеклих 15 година.

Стевановић је рекао да се у ФБиХ вратило тек два до три одсто старијих Срба.

Предсједник Регионалног удружења избјеглих и расељених "Братунац - зенички Срби" Урош Недић најавио је да ће избјегло и расељено становништво овог краја од 1. до 10. марта аутобусима кренути на протесте у Бањалуку, уколико за 30 породица које живе у колективним смјештајима и 10 породица погинулих бораца не буду одобрена обећана средства.

"Два пута смо већ од Владе РС тражили помоћ за ове породице, али обећаних 600.000 КМ још није реализовано", рекао је Недић.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

http://rcp-brcko.com/index.php?option=com_content&task=view&id=840&Itemid=1

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА

Данас се десио невиђени злочин без преседана у светској историји и садашњици, где је банда криминалаца и осведочених терориста прогласила сецесију и неку накарадну независност у сувереној и признатој држави Србији.Равногорски покрет даје на знање ово саопштење и апел, српском народу и осталим народима који живе у Србији, да ово неће проћи равнодушно и пасивно, и да нећемо само гледати и посматрати како нам арнаутски терористи отимају и комадају мајчицу Србију.
Захтевамо од актуелне власти која управља Србијом, да заузме јединствен став, и заштити своје држављане од Бујановца до Бањалуке, да уложи и захтева од светских сила да не подрже одлуке терористичке владе у Приштини, да сваким даном јачају јединство и слогу у владујућој коалицији, да своје препирке и политичку пијацу оставе за друга времена, сада се Србија треба спасити од лешинара арнаутских и њихових лобиста ,који чупају живо срце мајке Србије.


Равногорски покрет од данас ступа у коалицију са свим национално свесним и савесним покретима и организацијама којима је само мајка Србија на срцу и српска љубав и слога, што значи да ћемо наступати сви као један јединствени са једним циљем, коначно ослобођење Косова и Метохије од шиптарске куге и тумора. Овај злочин који се данас десио у терористичкој творевини у срцу и на колевци Србије, Равногорски покрет сматра као објаву грађанског рата од стране шиптарских терориста, и себе ставља и свој потенцијал на помоћ и корист поробљеној мајчици Србији.


Донешена је једногласна одлука да се ступи у протестну акцију непризнавања и поништавања бесправне одлуке терориста из Приштине, као први корак, а спремни смо и за други корак којег арнаути не очекују, нека поведу рачуна и нек се преиспитају ко је овде у Србији домаћин, кад кажемо Србија, мислимо и на Србију и Српску, што ово саопштење важи за све наше земље и области.

Дана 17.феб.2008 г.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!


Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!



Osnovana reprezentacija Republike Srpske
Nedelja, 29. jun 2008. 22:18

Fudbalski savez Republike Srpske oformio je nacionalnu selekciju, koju će sa klupe voditi Borče Sredojević, prenose mediji u Bosni i Hercegovini.

Srpski član predsedništva FS BiH Bogdan Čeko izjavio je za državnu televiziju BHT da će reprezentacija RS ubuduće igrati isključivo regionalne prijateljske mečeve, a da će o eventualnim međunarodnim utakmicama odlučivati FIFA. To je u skladu sa Statutom FS BiH.

"Ne treba da pravimo probleme tamo gde ih nema", izjavio je Čeko, a prenosi Pincom.info.

Prvi selektor "orlova sa one strane Drine", Sredojević je kao igrač nastupao za Kozaru iz Gradiške, Rijeku, Partizan i Deportivo iz La Korunje, a trenutno je zaposlen u stručnom štabu "A" reprezentacije BiH.

Да, причало се да ће 20.августа на Градском стадиону у Бањалуци бити прва историјска утакмица фудбалске репрезентације Републике Српске, и то против Србије. Међутим, нешто су се ућутили око те текме.



Управо сам чуо на дневнику да ће утакмица дефинитивно бити одиграна крајем августа или у септембру.
А СРБИЈУ  ЖИВОТ ДАЋУ, 3А 3ВЕ3ДУ ВЈЕЧНО НАВИЈАЋУ!

www.freesrpska.org

Срећан ти рођендан, Републико Српска!

Химна Републике Српске:

Moja Republika

Tamo gdje najljepša se zora budi
Časni i ponosni žive dobri ljudi
Tamo gdje se rađa našeg sunca sjaj
Stamen, prkosan je moj zavičaj!

Za njega svi se sad pomolimo
Drugu zemlju mi nemamo
U srcu mom samo je jedan dom
U srcu je velika moja republika!

U srcu mom najljepša zvijezda sja
Moja republika, Republika Srpska
Tamo gdje su naši preci davni
Ime upisali u svaki korak slavni!

Tamo gdje se rađa našeg sunca sjaj
Stamen i prkosan je moj zavičaj
Za njega svi se sad pomolimo
Drugu zemlju mi nemamo!

U srcu mom samo je jedan dom
U srcu velika moja republika
U srcu mom najljepša zvijezda sja
Moja republika, Republika Srpska!

http://uk.youtube.com/watch?v=ULVAWLtiiUM

Срећан ти рођендан, Републико Српска!
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Срећан рођендан Републици Србској!!!



Срећан рођендан!!!
ПРАВДА=ИСТИНА за УРОША!
САМО ЗДРАВИ У ГЛАВИ-ПРОТИВ СИСТЕМА!

Срећан рођендан Републико Српска !!!

Subota, 17 januar 2009 15:16 

Banjaluka - Utakmica između Republike Srpske i Srbije, koja je izazvala veliku polemiku, najviše u političkim krugovima, prema poslednjoj odluci Svetske fudbalske federacije (FIFA), ipak će biti odigran. Analizirajući zahtev koji su uputili čelnici Fudbalskog saveza RS-a, FIFA je reprezentaciji Republike Srpske dala je zeleno svetlo da igra međunarodne utakmice. Podsećanja radi FIFA je u pismu upućenom FSRS, pre dva meseca izrazila nezadovoljstvo da se najavljena utakmica između Republike Srpske i Srbije odigra.

Iako u samom Fudbalskom savezu BiH niko nije imao ništa protiv međunarodnih nastupa reprezentacije RS-a, uz obrazloženje kako je normalno da pokrajine jedne države odigravaju utakmice s državnim reprezentacijama, kao što je to slučaj sa Velsom, Andaluzijom i sl. , politički krugovi u BiH okarakterisali su ovaj susret kao korak ka ocepljenju ovog dela Federacije BiH.

Кизо, брате:

1) Та дјечија пјесмица није и никад неће бити наша химна. То је тек нека свечана пјесма која ће се свирати пошто нам бране "Боже правде".
2) Велс није покрајина.
3) РС није део Федерације БиХ, већ су РС и Федерација БиХ делови БиХ.

И хвала на честиткама у име свих из Републике Српске. Да пунолетство прославимо независношћу!  ;)



Драго ми је што ова тема постоји .... нов сам на форуму и не замерите што крећем од ове теме ..... немам шта много да кажем што већ није речено ..... али ипак да пођем одавде па макар одмах попио бан  ;D ........... ВОЛИ ЛЕПЕ ЖЕНЕ ПОПИЈ С`ДРУШТВОМ СИНЕ АЛ` НАЈВИШЕ ВОЛИ ЗЕМЉУ ПРЕКО ДРИНЕ !!!  :D :D :D
За мене је српство нешто највеће што сам могао добити рођењем. Српство се носи у себи и не бих га дао ни зашта свету!!! Др. Радован Караџић

Quote

,,ОДА СРПСКОЈ"

Кад на пут кренеш и нама дођеш
племенитом нашом Српском прођеш,

С тобом на том путу биће
природе зов, древне културе и традиције ков.

Немирни Врбас, ледена вода
понос и дика крајишког рода,

Кастелу крени, дајаком плови
у стољетним алејама бањалучки снови.

Мањача и Козара, поносне горе
оковане ноћи, слободне зоре,

А на другој страни Српске наше
у горским очима огледају се Ваше.

Високи Маглић, планинарски сан
у поход позива на Свети Видовдан.

Требиње, тај духом испуњен град,
у којем је Дучић оставио траг,

На југу нашу духовност чува,
обасјани Тврдош и Грачаница му друга.

Кад зима дође Јахорина забијели,
њоме корачају слободни и смјели.

На истоку самом, као са висина
плаховита Тара и бескрајна Дрина,

Ћуприја на њој камена стоји,
Андрићева муза вијекове броји.

Мало је ријечи, јер је прелијепа вила,
таква је СРПСКА одувијек била.
пјесма је копирана са сјата Туристичке орг. Р.С.