Надајмо се да ће нова сезона бити много боља од претходне у сваком погледу.Било како било огласили смо се и као навијачка група:

QuoteПоводом ситуације у КК

Поводом најновијих дешавања у КК Црвена Звезда, ми, Делије, желимо да изнесемо свој став.

Годинама већ траје агонија у нашем клубу и не видимо да било ко од људи који су водили клуб има намеру да нешто промени. Ми смо бојкотовали утакмице не би ли скренули пажњу и тргли исте због катастрофалних резултата којима су срзали углед и пљунули на име клуба, као и због неразумљивог учешћа у јадранској лиги која нема такмичарски значај какав су нам они на почетку представљали. Много је људи дало животе за стварање својих земаља у региону да би они тек тако прешли преко тога и играли се кошарке (финала на православни Васкрс) и продали најјачи српски бренд Словенцима.
Говорили су нам да првак тог такмичења иде у Евролигу и да на тај начин желе да зауставе доминацију Партизана због чега смо прве године масовно били пристуни, а и национални набој је учинио своје. Нису успели ни у чему, осим да упропасте клуб, иако су били врло утицајни у друштву, што значи да су појединци сигурно остваривали личну корист.

Због тога сматрамо да ниједан члан бивше управе, као и људи који су било како учествовали у раду клуба не смеју да буду у клубу. Одговарало им је овакво летаргично стање, због чеа смо им саопштили да треба да иду на нормалан начин, а не да правимо циркус око тога када почне првенство. Рекли смо им да никкаве њихове опције не долазе у обзир и да тотално подржавамо Милана Гуровића и његов план. Гуровић је спортска величина којој верујемо и мислимо да може да врати клубу стари сјај. Да би се то десило, поред финансија, играчког кадра, инфраструктуре коју Гуровић у свом плану, заједно са Човићем, може да пружи, клуб мора да има срце, душу, као и навијаче због којих се и игра кошарка, што претходна управа није имала.

Позивамо све чланове Радне групе, чији састав је врло дискутабилан због толиког присуства чланова бивше управе, да подрже Гуровићеву опцију. Они не треба да буду ни близу Калемегдана, а не да опет одлучују ко ће водити клуб. Доста нам је њихових одлука, нека иду и не коче друге, којима целокупна Звездашка јавност верује да могу да дигну клуб из пепела. Ми сигурно нећемо подржати било коју њихову опцију и нећемо дозволити да се то догоди, надамо се да ће разум победити и да ће бар на крају донети праву одлуку. Због срозавања клуба свих ових година идите мирно, у суротном ћете у хали имати пар хиљада противника више.

Звезда је живот, остало су ситнице.
Делије север.

Коначно нешто конкретно!

Да видим хоће ли се сад правити мутави у клубу, као током цијеле протекле сезоне!?



Ништа од Маљковића као тренера,он је потврдио да од тога нема ништа,али остаје у радној групи ККЦЗ.
КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!!!
КОНОБАРУ ВРАТИ ПАРЕ!!!

Одлична и врло конкретна изјава навијачке групе Делије север. Одавно је постало јасно да није навијача наш клуб већ одавно више не би постојао због разно-разних крпеља који су уништавали и бламирали клуб како су хтели. Битно је да је бар неко рекао нешто конкретно. Ако смо у говнима онда је први корак ка бољитку да се призна и да неко каже да смо у дебелим говнима. Звучи просто али на жалост није.
Ја лично једино верујем Гуровићу и његовој идеји јер су сви остали ликови избламирани и требали би да заувек оду из клуба а на њима је да одаберу да ли ће то урадити милом или силом.

QuoteDogovor Zvezde i FMP do ponedeljka?
Sreda, 30. jul 2008. 19:54    

Predsednik FMP Železnika Nebojša Čović, kao što je i najavio, predstavio je u sredu popodne svoj plan oporavka KK Crvena zvezda, Radnoj grupi tog kluba, a obe strane su izrazile zadovoljstvo početnim razgovorima. Novo viđanje zakazano je za petak.

Na sastanku u prostorijama Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu, koji je trajao oko dva časa, Čović je u društvu sportskog direktora Ratka Radovanovića, ponovio stavove vezane za eventualnu fuziju dva kluba.

Posle sastanka, medijima su se obratili Čović i Slobodan Vučićević, ispred Radne grupe.

"Zadovoljni smo onim što smo čuli, ali moramo da razmotrimo sve mogućnosti i sve da uzmemo u obzir", rekao je Vučićević, koji se posle konferencije za medije vratio na sastanak članova Radne grupe.

Naredni sastanak predstavnika dva kluba zakazan je za petak, u 10 časova, u prostorijama FMP Železnika.

"Jasno smo izneli stav menadžmenta FMP Železnika kako bi trebalo da izgleda saradnja između dva kluba i kakve bi bile perspektive", rekao je Čović, koji je planirao da član Radne grupe Božidar Maljković bude prvi trener tima Zvezde.

U međuvremenu, Maljković je demantovao da ga interesuje ta funkcija.

"Pitao sam Maljkovića za to, i šta misli da radi u Crvenoj zvezdi. Otkrio mi je da ne želi da bude trener, kao ni da ne želi da prihvati nijednu fiksnu funkciju, odnosno da namerava da bude privremeno tu kako bi pomogao klubu. Mi smo mu na tome zahvalni, kao i što je pomogao nama povremenim angažovanjem u FMP Železniku", istakao je Čović.

"Ipak, ako dve strane postignu dogovor, funkcije u klubu moraće da budu jasno definisane i neće biti privremenih", dodao je on.

Ljudi iz FMP Železnika i Crvene zvezde nadaju se da će se pregovori uspešno okončati do ponedeljka, kada bi većina trebalo da ode na odmor.

(agencije/MONDO)

Човече, колико сам само прижељкивао ово!

Да не могу да верујем да се више померамо са мртве тачке..

Дај да више грунемо у Пионир и да помогнемо Звезди да освоји титулу.. не због Евролиге, већ због нас самих, због тога да ми ови мишеви не машу траснпарентом колико имају титула.. а знамо и како су их освајали у последње време!

Пионир ми је одувек лежао за навијање  ;)

Quote from: дрвосеча on July 30, 2008, 07:26:06 PM
Човече, колико сам само прижељкивао ово!

Да не могу да верујем да се више померамо са мртве тачке..

Дај да више грунемо у Пионир и да помогнемо Звезди да освоји титулу.. не због Евролиге, већ због нас самих, због тога да ми ови мишеви не машу траснпарентом колико имају титула.. а знамо и како су их освајали у последње време!

Пионир ми је одувек лежао за навијање  ;)

Човић одавно жели у Звезду, али никада му се није пружила прилика... Од ФМП је направио клуб за производњу играча и њихову продају за већи кеш... Сада има прилику да уради нешто по чему ће остати познат, да подигне Звезду изнад Партизана...надам се да се води поред финансијских (сада када би имао два јака клуба тек би могло да се профитира) и спортским јаким мотивима...

QuoteBez dogovora Zvezde i Čovića, za sada... Petak, 1. avgust 2008. 13:05

Radna grupa košarkaškog kluba Crvena zvezda i vlasnik FMP Železnika Nebojša Čović nisu uspeli da se dogovore oko preuzimanja tima sa Malog Kalemegdana, na sastanku u petak.

Radna grupa Čoviću je ponudila dvogodišnji predsednički mandat i upravljanje menadžmentom kluba, dok je on tražio većinu u Skupštini, koja je ovlašćena da donosi odluke.

Član radne grupe Slobodan Vućićević rekao je novinarima da iz pravnih razloga ne mogu da prihvate Čovićeve uslove, iako su "oduševljeni njima".

"Budute sigurni, međutim, da se neće staviti katanac na Crvenu zvezdu", rekao je Vučićević.

Čović je novinarima rekao da je u njegovom projektu budžet za trenera iznosio 700.000 evra, ali tako što bi trener 100.000 dobio odmah, a po 200.000 za svaki osvojen trofej.

Obe strane u pregovorima istakle su da pregovori još nisu okončani, ali nisu mogle da kažu kada će biti nastavljeni.

МОНДО


Ови су се баш заинатили да им направимо лудницу у октобру у Пиониру.Али како хоће,упозорени су...Чуј ти њих,они би да Човић уложи све што има у ККЦЗ,а да буде председник менаџмента или тако нешто.Ужас...

Данас се министарка спорта Србије састала са неким људима из нашег КК и са гробљем, и ваљда ће држава нешто да помогне. Зна ли неко нешто више?



Quote from: Mikelandjelo on August 01, 2008, 09:58:20 PM
Данас се министарка спорта Србије састала са неким људима из нашег КК и са гробљем, и ваљда ће држава нешто да помогне. Зна ли неко нешто више?

Даће нам по 20 милиона динара...потпуна срамота за наш спорт... Толики силни клубови по унутрашњости пропадају, толике школе кошарке се гасе јер нема интереса да им неко да пара, а овде два клуба која се бахате новцем и немој да ми неко каже како се не расипају...два клуба која имају навијаче и маркетниг, продају карата, продају сувенира и опреме добијају од државе 20 милиона?! Зашта?! Хајде Партизан на спортском аспекту и има неки успех из претходне године, али чиме смо то ми заслужили те паре више него например Војводина?!
Дугујемо 4,5 милиона еура па да ли се ико запитао како је дошло до тога?! Да ли се ико пита како смо дошли до тога да немамо ниједан трофеј, да су толике паре потрошене, да је хала празна, да нико из управе није одговаран за то и на крају да смо скупили пишљивих 80 хиљада еура за следећу сезону јер нико неће више да улаже у нешто што гута новац (читај крађа)... Наравно сви ти способни махери тренутно спречавају Човића, човека који до сада није био у Црвеној Звезди и који није имао прилике да нам покаже како може да је води, да преузме клуб јер су ето они ти који ће је спасити...пропашћемо од толиког спашавања...
Срамота стварно...

Ево и неке врсте одговора на твој предходни пост. Ово иде у домен шта би било кад би било али ево шта би било када би Човић преузео КК. Пише "Глас Јавности."

"GOLUBOVIĆ POJAČANJE?

Ukoliko, ipak, dođe do saradnje FMP i Zvezde, Čović je pripremio ozbiljnu listu pojačanja na kojoj se nalazi nekoliko odličnih igrača, koji čekaju ishod pregovora dva kluba. Jedna od bombi prelaznog roka mogao bi da bude centar Vladimir Golubović, doskorašnji član Vojvodine. Golubović se nalazi na vrhu liste želja Partizana, a juče je viđen u Basketlendu. Perspektivni centar nedavno je boravio na letnjoj ligi u kojoj je branio boje Indijane iz Finiksa. Na listi Čovićevih želja na prvim mestima nalaze se i dva, tri Amerikanca sa kojima bi Zvezda već prve godine jurišala na osvajanje evro kupa, dojučerašnjeg ULEB kupa."

Наша управа се понаша као да су богом дани. Доћи ће Октобар јако брзо па ће да прођу по варијанти "Беште пете усраћу вас."

Quote from: nisam_zdrav on August 01, 2008, 11:09:11 PM
Quote from: Mikelandjelo on August 01, 2008, 09:58:20 PM
Данас се министарка спорта Србије састала са неким људима из нашег КК и са гробљем, и ваљда ће држава нешто да помогне. Зна ли неко нешто више?

Даће нам по 20 милиона динара...потпуна срамота за наш спорт... Толики силни клубови по унутрашњости пропадају, толике школе кошарке се гасе јер нема интереса да им неко да пара, а овде два клуба која се бахате новцем и немој да ми неко каже како се не расипају...

Да,то је стварно невероватно.
Па то,не само да је невероватно..па то је :o
То дође по 250 000 евра(двеста педесет хиљада евра) које држава даје.два клуба..

па,запоставимо само на тренутак спорт.То је пола милиона евра.Па за пола милиона подигнеш солидну фабрику рецимо,да се људи запосле..тако

Мени ништа није јасно

Руси одводе Гуровића

НИ Милан Гуровић нема више времена за чекање. Желео је да помогне својој Црвеној звезди која тоне у живо блато, али је неуспех преговора Радне групе и Небојше Човића дао сигнал да је време да размишља и о сопственој будућности.
Менаџеру српског аса јавили су се милионери руског Тријумфа, који су пре неколико дана отели НБА лиги Ненада Крстића ,,непристојном понудом". Гуровић је издиктирао своје услове на које ће клуб из Подмосковља одговорити у уторак. Показало се да за касу руског клуба нема немогућих захтева.
- Био сам спреман да дођем у Звезду, ни паре не би представљале препреку - каже Гуровић за ,,Новости". - Жао ми је што нису прихваћени Човићеви предлози, сада морам да планирам где ћу наставити каријеру. У уторак ћу дефинитивно знати да ли ћу правити друштво Ашкрабићу и Крстићу у Тријумфу.

И остатку тима снова из московског региона...
- Довели су Тунчерија, Американца Бремера, кога познајем из кампа Бостона, Маркуса Горија из ЦСКА. Имају и одличног тренера Јеромина, који је раније радио са репрезентацијом. Руси ће следеће сезоне имати најбољу лигу у Европи, претекли су Шпанце ангажовањем звезда као што су Планинић, Гарбахоса,
Делфино... То је сада мала НБА лига, било би велико задовољство играти у таквој конкуренцији.
Гуровић је још једном нагласио да жали што председник ФМП неће преузети Звезду.
- Човић је показао колико је способан водећи приватни клуб. ФМП је два пута играо полуфинале УЛЕБ купа, освојио две титуле у Јадранској лиги, недостају му само навијачи. Могу да им позавиде на резултатима - констатује Гуровић.


ЧОВИЋ ОДУСТАЈЕ ОД ЗВЕЗДЕ

ВЕРОВАТНО неће бити новог састанка Радне групе Црвене звезде и Небојше Човића. После неуспешног разговора у Железнику, председник ФМП одустаје од намере да уједини ресурсе свог клуба са тимом с Малог Калемегдана. Постоји могућност да се током дана организује још један састанак, али је готово извесно да проблем неће бити превазиђен.
Црвеној звезди преостаје наставак потраге за спонзорима који би санирали катастрофално стање у клубу. Ближи се почетак припрема, а на располагању је само Мирко Ковач, пошто су Бакић и Кикановић у националним дресовима, а Драгићевић се није опоравио од повреде колена. Осим тога, црвено-бели нису решили ни питање првог тренера, као ни проблем избора новог руководства.

Новости

Не могу да верујем шта се дешава...  :o :o :o

Уопште ме не би чудило да за наредну сезону донесу одлуку да утакмицама могу да присуствују само они са годишњем картама.
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Само да напоменем да сам једва чекао да се дигне глас против ове одвратне управе КК, а не да Човић преузме Звезду... него је мој пост убачен одмах по овом преходном...

Мени ово делује као мафијашко брљање!!!
Шатро Човић, Гуровић...  одустају од Звезде?!
Или су их одређени другови посетили, и рекли да се склоне одатле да не би било пуцњаве, или отмице ближњих...

А и ово је трагедија што 20.000.000 дин се дају Звезди и партизану?!?!

Quote from: Пијанац on August 03, 2008, 09:55:58 PM
Уопште ме не би чудило да за наредну сезону донесу одлуку да утакмицама могу да присуствују само они са годишњем картама.

Немамо пара за израду истих... :(

Хм, а изгледа да је и све мање интересената за куповину годишњих карата  :-\
Срце на терен ...

КК Црвена звезда добила нову управу!
Петак, 8. август 2008. 12:23

Кошаркашки клуб Црвена звезда по свему судећи је на путу да изађе из вишемесечне кризе пошто је у петак и званично отишла стара и дошла нова управа клуба, у којој ипак нема власника ФМП Железника Небојше Човића.

На конференцији за новинаре на Малом Калемегдану саопштено је да је радна група пренела овлашћења на комисију у чијем су саставу бизинисмени Слободан Вучићевић и Зоран Дракулић, као И прослављени тренер Божидар Маљковић који је И њен председник.

Ова комисија ће водити клуб у наредна три месеца , до скупштине клуба И формирања новог Управног одбора.

Нови генерални менаџер Црвене звезде биће Милан Опачић, а име тренера још није саопштено.

Опачић је новинарима рекао да већ данас почиње да ради на формирању тима за нову сезону и да није тајна да ће одмах покушати да у Звезду доведе младе репрезентативце Кешеља и Штимца. Он је нагласио да ће поред њих двојице бити доведена И два странца екстра класе који ће се прикључити четворици првотимаца под уговорима Тадији Драгићевићу, Елмедину Кикановићу, Мирку Ковачу и Борису Бакићу.

Припреме првог тима почињу у понедељак 11.августа а поред наведених играча у први тим ће бити укључено И неколико играча из шампионског састава Звезде који је освојио јуниорску титулу првака државе.

ускоро опширније...

(Мондо)