Šta je zaista nasledio Piksi?

Dragana Stojkovića po dolasku na čelo FK Crvena zvezda dočekala je pustoš i veliki finansijski minus, prenosi u svom izdanju dnevni sportski list "Sport".

U članku "Piksi nasledio milionski minus" autor teksta pozivajući se na svoje izvore bliske klubu, navodi da su tvrdnje bivšeg rukovodstva da je klub uz nekoliko miliona evra duga ( u kreditima) ostavila i nekoliko započetih projekata i u solidnom stanju - netačna, jer je ekspertski tim za dva meseca u potpunosti "snimio" finansijsko poslovanje kluba.

U nastavku prenosimo najvažnije delove teksta...

"Kada su odlazili sa Marakane tvrdili su da ostavljaju maltene blagostanje,silne projekte,ideje...i lako nadoknadiv minus u iznosu od par miliona evra, na osnovu bankarskih kredita. Medjutim, kada se zagrebala prašina koja se godinama taložila po brojnim knjigama i dokumentima, ispalo je da je posle nekadašnje uprave u Ljutice Bogdana – ostao jad i čemer!

Kako "Sport" saznaje na predstojećoj sednici Skupštine koja će biti održana u ponedeljak 19.septembra biće obelodanjene sve cifre, odnosno kompletan minus sa kojim je novo rukovodstvo moralo da se suoči posle izbora 6.jula.
Autor teksta izmedju ostalog navodi da će čitanje ovog izveštaja koji trenutno pišti Stojković i saradnici izazvati pravi šok?!

U Ljutice Bogdana je trenutno jedna vrsta finansijske apokalipse prouzrokovane nenamenskim uzimanjem kredita u nekoliko banaka. Trenutno u jednoj beogradskoj banci leži 2,3 miliona evra koji pripadaju Crvenoj zvezdi (za koje klub ne dobija kamatu). Medjutim, u istoj toj banci je podignut kredit veći od 7 miliona evra na koji se uredno uračunava godišnja kamata!

Autor teksta navodi da će izveštaj čelnih ljudi Crvene zvezde pomoći da se mnogo toga rasvetli i lakše shvati zašto su stopirana sva veća ulaganja u klub (spominje se dvocifreni milionski minus).

Kako "Sport" saznaje, Stojković će posle čitanja izveštaja biti otvoren za svaku vrstu pitanja. Ostaje da se vidi da li će u izveštaju Stojković navesti i blokade i brojne sabotaže na koje je novo rukovodstvo nailazilo kod banaka i potencijalnih sponzora.

Na kraju teksta, autor otvara još neka pitanja:

"A to što fudbalski krugovi uveliko pričaju da pojedini članovi donedavne uprave kluba tajno ili polujavno mešetare sa klubovima i sudijama, a protiv Zvezde, sigurno nije tema izveštaja koji će Stojković pročitati. Ili će možda u ponedeljak u Media Centru na Marakani biti baš reči i o tome?" piše "Sport".


Voleo sam Piksija kao fudbalera a bogami cu ga izgleda zavoleti i kao direktora.

Nisam neki psiholog, ali po izrazima lica Stojkovica u poslednje vreme mogao sam da naslutim ovako nesto.

Kada su stigle Tojote, Piksi se jedva jednom nasmejao.

Jedino me brine ta cinjenica sto se ovakve vesti uvek lansiraju pred vazne utakmice. Kako nisu mogli da sacekaju petak, imajuci u vidu da je utakmica za Bragom u cetvrtak, a sastanak u tek u ponedeljak.

Zbog toga i zatvaram topik do ponedeljka.

19/09/2005 | Izvor: B92
FKCZ: Novi UO i 7,7 miliona duga

Skupština fudbalskog kluba Crvena zvezda izabrala je na sednici održanoj u ponedeljak uveče sedam novih članova Upravnog odbora.

Novi članovi UO su pomoćnik generalnog direktora Centrobanke Darko Nešić, generalni direktor kompanije Tojota SCG Boban Radojičić, predsednik medjunarodne komisije u Fudbalskom savezu SCG Dobrivoje Tanasijević, direktora Agencije za imovinu i profesor na Ekonomskom fakultetu Milan Tomić, predsednik PSP Farman holding kompanije iz Ženeve Branislav Grujić, kao i nekadašnji fudbaleri kluba Vladimir Jugović i Srđan Mrkušić.

Za njihov izbor glasalo je 50 prisutnih delegata skupštine, a jedan je bio uzdržan. Skupština, inače, ima 76 delegata.

Predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković najavio je da će uskoro predložiti skupštini još pet novih članova UO, jer bi klub do tada trebalo da potpiše nekoliko velikih sponzorskih ugovora.

Stojković je, takođe, istakao da se klub trenutno nalazi u dugovima od oko 7.770.000 evra. "Crveno-beli", kako je precizirao, bankama u SCG duguju oko 6.770.000 evra, a dobavljačima 74.800.000 dinara.

"Situacija nije ružičasta, ali smatram da ćemo za nekoliko meseci uspeti da izadjemo iz očigledne krize", rekao je Stojković.

On je dodao da se Zvezda neće žaliti na odluku UEFA da kazni beogradski tim sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama na svom terenu, zbog incidenata koje su navijači napravili u meču sa italijanskim Interom.

Stojković je odluku UEFA nazvao surovom, ali i pravičnom i podsetio da je Zvezda u proteklih pet godina zbog ispada navijača platila oko milion švajcarskih franaka.

Aplauze u medija centru Zvezde izazvao je govor Srđana Mrkušića, koji je naglasio da će Zvezda uspeti da "odseče glavu gujama koje su se ušunjale u njene redove".

"Niko nema čarobni štapić da sve probleme reši odjednom, ali se moramo uzdati da ćemo dovesti klub na nivo koji je nekada imao. Uveravam vas da ćemo u tome uspeti, iako sumnjam da među nama postoji negativna opozicija", rekao je Mrkušić.

Čitajući izveštaj nadzirnog odbora o poslovanju kluba u prvih šest meseci 2005, predsednik tog tela Siniša Ćirić rekao je da je Zvezda u pomenutom periodu ostvarila 95,7 miliona dinara prihoda, dok su rashodi bili 324,8 miliona dinara.

Ćirić je to, ipak, nazvao uobičajenom pojavom zbog rasporeda takmičenja (bez evropskih utakmica) i izrazio očekivanje da će se do kraja godine situacija popraviti.

Domacinski, nema sta. Najgore od svega sto ce se sve zavrsiti na ovome, nikada se nece saznati ni ko je uzimao pare ni zasta. Trebalo je sve objaviti, do poslednjeg detalja, pa da se vidi ko je ko.


Quote from: "cazzo_FCRS_forever"I danci javljaju o ekonomskoj krizi u fk


http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=312277

А што њих то интересује? Шта кажу?

sta kazu?

pa kazu da je bivsi prvak evrope iz ex-yugoslavije :boks u dugovima velikim.(58 miliona kruna 7,5 kr 1 euro).

kao piksi izjavio da je od tih 58 miliona 50 otislo na renoviranje stadiona jer je to moralo da se uradi da bi zadovoljili UEFIN standard.
i na kraju kao Piksi je optimista i misli da ce se klub izvuci iz krize.

to je to.

Nije prvi put da se prate desavanja oko Zvezde u inostranstvu. Uefa.com vrlo pazljivo prati sve nase rezultate i uvek naglase da je u pitanju bivsi prvak Evrope. Medjutim, posto je tema Skupstina, ocigledno je da je priliv gotovog novca nas najveci problem. Narocito zbog velikih godisnjih troskova. Mislim da bi deo problema bio resen investicijom u dobar scouting, sirom sveta. To omogucava dovodjenje igraca za male pare i njihovu eventualnu prodaju na kojoj bi se zaradilo. Takodje, time bi se i kompenzovali svi nezeljeni odlasci vodecih igraca ( npr. ode Zigic, ali neko iskopa klinca iz Juzne Amerike ili Afrike, koji moze da bude adekvatna zamena ). Mislim da su primeri Ajax-a i PSV-a koji na taj nacin zive, najbolja ilustracija.

Quote from: "radomir"
Quote from: "cazzo_FCRS_forever"I danci javljaju o ekonomskoj krizi u fk


http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=312277

А што њих то интересује? Шта кажу?

Eeee, dance sve interesuje - oni obozavaju da budu mirodjija u svakoj corbi...
Evo malo slobodnijeg prevoda:

"Crveni" se racun Crvene Zvezde  

FUDBAL: Crvena Zvezda juri sponzore koji mogu da plate milionski dug  

Piet Baunø - 12:49 - 20. sep. 2005  
 
Ponos i dika bivse Jugoslavije i nekadasnji pobednik Lige Sampiona, Crvena Zvezda, je u potrazi za sponzorima, koji mogu da pomognu klubu oko duga teskog 58 miliona kruna, javlja Rojters.

- 50 miliona potice od renoviranja naseg stadiona, da bi isti zadovoljio UEFA-ine zahteve. Dugujemo pare bankama i nabavljacima, kaze predsednik tima i bivsa zvezda, Dragan Stojkovic.

Bez obzira na to, on je optimista u vezi sa prebijanjem duga, posle vise "pozitivnih" pregovora sa bogatim kompanijama.
U isto vreme, klub koji trenutno zauzima cetvrto mesto u srpskoj ligi, nada se da ce prodaja igraca :( , zarada od reprezentativnih utakmica :zbunjen  i doprinos novih clanova odbora pomoci i resiti finansijsku krizu.
-------------------------
Ne znam da li je to dug POSLE para od Pantelica ili pre?  Znam da i nisu neke pare kada se uporedi sa dugom, ali sve jedno...
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"