Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Вечити ДЕЛИЈА

1
Делије припремиле Програм опоравка

Да предлог допре до милионске армије навијача

Навијачи Црвене звезде, Делије Север, у понедељак ће одржати конференцију за новинаре на којој ће јавност упознати са Планом опоравка ФК Црвена звезда. Њихов позив средствима јавног информисања преносимо у целости:

Поштовани,

Поводом тешког стања у нашем клубу позивамо Вас на конференцију за медије која ће бити одржана у понедељак 13. априла у 12 часова у Медија центру на стадиону Црвене звезде.

Том приликом изнећемо предлог Програма опоравка ФК Црвена звезда.

Молимо Вас да својим присуством и извештавањем са конференције допринесете да наш предлог допре до милионске армије Звездиних навијача у земљи и свету.

С поштовањем,

ДЕЛИЈЕ СЕВЕР



(извор: redstarbelgrade.com)
2
1. Toтенхем - Вест Хем 1
2. Стоук - Њукасл X
3. Хихон - Валенсија 2
4. Де Портиво - Атлетико М. X 
5. Леверкузен - Вердер X
6. Штудгарт - Хамбургер 1
7. Наполи - Аталанта 1
8. Ђенова - Јувентус 2
9. Оксер - Бордо X
10. Лил - ПСЖ 1
3
Почели смо сезону тако што нас је избацио Апоел са Кипра у сред Београда, а у нашем првенству смо доживели да будемо и на дну табеле, тј. да нас на нашој Маракани зеза Јавор из Ивањице. Отерао се тренер и управа и уместо "Курте" је дошао "Мурта". Легенде клуба се свађају око подршке неком тамо бившем помоћнику конобара из Америке, који тренутно има жену млађу од сопствене му ћерке. Све је то тако жалосно и болно, за све нас који волимо Звезду.
После осам година смо изгубили на стадиону ЈНА... Титула је изгубљена, поједини играчи дају јавно изјаве да немају чиме да плаћају станарину, да се сажаљевају на млађе играче... Јавност и медији, као и увек оберучке прихватају и најмању ситницу како би целокупну пажњу усмерили на Делије и још једном ову групу људи презентовали на само њима својствен начин.
Глас разума је некако успео да се чује у једном тренутку. Ипак, клуб се срозава од стране свих који су у клуби или око њега. Новинари провоцирају на све могуће начине (данас у Журналу на насловној страни је слика како су Делије запалиле ЈНА и како је на дан Рома прекинута традиција)...
Дуго и неисцрпно је трајала борба за правду нашем брату са трибине и искрено се надамо да је начињен један корак унапред ка достизању те правде. Ускоро, 22. Априла, почиње ново суђење. Знамо и то да поједини, који су све само не људи, желе још и већу казну...

Да не бих дужио још више, цитираћу речи "Пијанца" којих се често присећам:
"Тако да остајемо само ми. Свако ко воли Звезду више не сме да има изговор да не долази на утакмице. Сада смо најпотребнији. Зато мора да нас без обзира на све буде све више и више! За Уроша! За Звезду! За начин живота који смо изабрали! За нас!"


Идеееемо Делије! Сви на Север!!!
4
1. Евертон - Виган нед.16:00....1
2. Манчестер - Астон Вила нед.17:00.....1
3. Еспањол -Депортиво нед.17:00....X
4. Хихон - Сантандер нед.21:00.....2
5. Келн - Леверкузен нед.17:00.....X
6. Карлсруе - Менгенгладбах нед.17:00...1
7. Аталанта - Фиорентина нед.13:00....X
8. Удине - Интер нед.19:00.....2
9. ПСЖ - Ница нед.17:00........1
10. Ст.Етјен - Марсеј нед.21:00.....2
5
Пивница / Одг: Svaštara
March 31, 2009, 06:00:26 PM
Ево и ја бих да се укључим, ако није проблем...  ;)

Прво, за идеју за промену насловне стране и за одабир слике (кореографије) свака част!

Е, мени се и након ове мале промене и даље не свиђа овај детаљ са натписом "Делије" (лево) и "Север" (десно) поред главне пароле. У склопу кореографије баш је шмекерски испао грб и натпис, тако да би ја предложио да се избаце ова два додатка на шипци. За "Crazy North" не знам да ли бих задржао или не, али бих рецимо могла да се дода мала застава са Урошевим ликом, затим застава "Нема предаје" као и она српска застава која је чини ми се од рукометне утакмице са Хамбургом "редовна" на Северу. Шупљине између би могао да затамниш и дорадиш још мало (слично као онај део изнад натписа "Делије" на грбу, на самом врху слике)...

Не знам како би све то испало, пошто је цела слика у црвено-белој нијанси, али, чисто неко моје размишљање  ;)
6

Распоред трећег круга:


23. коло, 4/5. април
Црвена звезда - Чукарички Станком


24. коло, 8. април
Партизан - Црвена звезда


25. коло, 11/12. април
Црвена звезда - Банат


26. коло, 18/19. април
Црвена звезда - Војводина


27. коло, 22. април
Хабитпхарм Јавор - Црвена звезда


28. коло, 25/26. април
Црвена звезда - Борац Чачак


29. коло, 2/3. мај
ОФК Београд - Црвена звезда


30. коло, 9/10. мај
Црвена звезда - Хајдук Кула


31. коло, 16/17. мај
Јагодина - Црвена звезда


32. коло, 23. мај
Црвена звезда - Рад


33. коло, 30. мај
Напредак - Црвена звезда
7
Са сајта "спортске централе", где је постављена као слика дана:

8
1. Тотенхем - Челзи суб.16:00              X
2. Њукасл - Арсенал.18:30                  Х
3. Сантандер - Валенсија нед.17:00       Х
4. Мајорка - Атлетико М. нед.21:00      Х
5. Штудгарт - Херта суб.15:30              Х
6. Шалке - Хамбургер нед.17:00          X
7. Рома - Јувентус суб.20:30                X
8. Наполи - Милан нед.20:30               Х
9. Оксер - Ле Ман суб.19:00                Х
10. Тулуз - ПСЖ нед.21:00                  Х
9
Следећу утакмицу на Маракани играмо тек 4. Априла, а можда чак и касније (зависи од распореда трећег круга шампионата). После сутрашње утакмице, у суботу се иде на Бањицу и завршава се други круг, а онда следи пауза због обавеза репрезентације.


Идемо Делије, термин је одличан и да нас буде што више може!
10
1. Манчестер Ј. - Ливерпул   Х
2. Челзи - Манчестер С.   1
3. Астон Вила - Тотенхем    Х
4. Атлетико Б. - Реал    Х
5. Атлетико М. - Виљареал    Х
6. Херта - Леверкузен    1
7. Вердер - Штудгарт    Х
8. Сампдорија - Рома    Х
9. Интер - Фиорентина     1
10. ПСЖ - Марсеј    Х
11
Мајорка - Бетис  нед.17:00    1
Наполи  - Лацио   нед.20:30    Х
Ст.Етјен - Нант нед.21:00    1
12
Ја дефинитивно уписујем ЕТФ  ;)  ;D


http://www.crvenazvezdafk.com/src/dokaz-o-nepostignutom-golu-1630-c1-content.htm
13
Quote from: KizaLion on February 28, 2009, 10:21:05 PM

Аудио запис:
www.delije-caffe.net/audio/2009/135derbi_navijanje.wma

Таман се обрадовао, кад оно НЕЕМА! Кизо реагуј...  ;)

Певано је Космету пред крај утакмице ("Ој Косово"), а било је и кратког скандирања "Не дамо вам Космет гробари!"

После доста утакмица на трибини (огради) развијен велики транспарент "Правда за Уроша!"... Нашем другу је такође посвећен део утакмице, најпре дељењем Севера на пола, а онда и укључивањем Истока и Запада.
14
QuoteСтанковић суди дерби!

Суђење предстојећег дербија ФСС доделио је судији Станковићу из Чачка.

Навијачи Црвене Звезде судију Станковића памте по кардиналној грешци коју је донео на штету нашег клуба, баш на утакмици са Партизаном која је играна у јесен 2007.

При резултату од 2:2 , Короман је вешто заобишао противничког играча и нашао се сам на путу ка отвореном голу када је покошен са леђа , али при томе није свиран ни фаул.

Надамо се да ће овај пут судија Станковић заиста делити правду на терену и да је грешка од раније била само случајна лоша процена !

извор: званични сајт Делија


Саопштење ФК Црвена Звезда
15
1. Вест Хем - Манчестер С.  X
2. Хал - Блекбурн  X
3. Еспањол - Реал. 2
4. Бетис - Виљареал  1
5. Дортмунд - Хофенхајм 1
6. Вердер - Бајерн X
7. Јувентус - Наполи 1
8. Интер - Рома   1
9. Оксер - Тулуз 1
10. ПСЖ - Нанси 1
16

Две највеће личности у историји српског народа су отац Стефан Немања - Свети Симеон Мироточиви и син Растко - Свети Сава. Корени српске државности потичу од родоначелника Стефана Немање, а духовност, култура и просвета од Саве. Оно што је Немања створио војнички, то је Свети Сава очувао, доградио и усавршио.

Историја Српске цркве уједно је и историја српског народа. Сваки црквени успон у средњовековној Србији значио је јачање државне моћи и свести народа о самосвојности. Ширење државних граница каткад је подстицало на протезање јурисдикције Српске цркве на митрополије и епископије у суседним областима.

Велики творац државе Стефан Немања био је необично далековид, мудар и у свим својим државничким плановима реалан. Ту ширину схватања, мудрости и реализма оставио је у наслеђе својим синовима и потомцима Немањићима. Сви његови наследници осећали су се да седе на његовом престолу и да управљају његовом државом, којом, уствари, он кроз векове влада. Сликање лозе Немањића у Дечанима и другим средњовековним црквама, где је Немања приказан као корен или стабло из кога расту потомци као гране, само одражава свест народа и свих Немањића да су они Немањин изданак, да њихова снага и срећа извиру из његове личности, и да само у живој вези са њим они могу да опстану. Одсечена грана се неминовно суши. Тога су били свесни, пре свега, његови синови (Др Душан Касић, Споменица СПЦ 1219-1969).


О пореклу Стефана Немање мало се зна. Његов отац Завида, изгледа, био је у сродству са рашким великим жупанима и са зетском династијом. Прве половине 12. века, у немирним околностима, Немањин отац Завида бежи у Зету, где му је у Рибници рођен син Немања. Касније, у повољнијим приликама, породица се враћа у Рашку. Немања је у Зети крштен у римокатоличкој вери, а по повратку у Рас, у цркви Светог Петра и Павла, извршено је миропомазање по православном обреду.

Прве области којима је Немања управљао биле су: Топлица, Ибар, Расина, итд. На жупанском престолу налазио се његов старији брат Тихомир, чију су власт признавала и остала браћа. Немања је изражавао жељу за јачањем и проширењем своје земље да би своју власт учинио самосталнијом у односу на великог жупана Тихомира. У томе му је помогао и цар Манојло I Комнин. Приликом боравка у области Ниша, сусрео се са Стефаном Немањом. По речима српског биографа, Манојло I га је одликовао "Царским саном", изгледа дворском титулом и обдарио земљом. Тако су Немања и његови потомци добили Дубочицу, крај код Лесковца.

Немања подизе цркве у Топлици, манастир Светог Николе и цркву Свете Богородице на ушћу реке Косанице. Браћа му оспоравају права на самостално деловање у својим областима тако да то прелази у сукоб између њега и браће. По речима Доментијана, Немања је указивао да свако у својој области може чинити шта му је воља, а то се, изгледа, косило са дотадашњом праксом, или је можда и прелазило њене границе.

Немања се упустио у борбу за великожупански престо. Оружаном борбом завршило се свргавање Тихомира са власти. Уз доста тешкоћа Немања је успео и објединио све српске земље. На власт долази 1166. године. И после победе над браћом, имао је дуге и тешке борбе са Византијом и са Млецима. Зна се да је био дуго у вазалним односима према Византији.

Године 1191. дешава се бекство најмлађег сина Растка у Свету Гору, где постаје монах Сава, и велики војнички пораз на Морави. Оба ова догађаја су битно утицала на даљи ток и правац Немањине владавине.

Под утицајем сина Саве, а и својом вољом, Немања 1196. године сазива велики сабор у Расу, на коме се одрице световне власти, и свој престо предаје средњем сину Стефану Првовенчаном, а старијем сину Вукану Зету и Захумље, жестоко се разрачунава са богумилима и прогања их у Босну. Затим прима монашки постриг и добија име Симеон. То чини и његова жена Ана, која добија име Анастасија. Он одлази у Студеницу, а Анастасија у Богородичину цркву у Топлицу код Куршумлије. Монашење је извршио епископ рашки Калиник.

Примање монашког завета и одласком на Свету Гору 1197. године Немања је оставио у Студеници потпуно устројену монашку заједницу, о којој је са Савом водио бригу. У Светој Гори са сином Савом живео је у манастиру Ватопеду. Код Саве и Немање се јавља идеја да оснују један манастир који ће бити посвећен српском народу и монаштву. Та њихова жеља се убрзо и остварила. Добијају дозволу од византијског цара Алексија III. После другог одласка Савиног у Цариград, успевају да од цара добију "сингилион" - златопечатну повељу која је гласила: "Србима на вечни поклон". Добијањем дозволе почиње један од највећих подухвата оца и сина за Српску цркву, државу, културу, просвету и уопште за целокупну српску будућност. То се догодило јуна 1198. године. Зато је цела 1998. година била у знаку великог јубилеја - осам векова од настанка манастира Хиландара.

Двадесетшестог фебруара 1199. године умире Симеон Немања. Пошто је умро у припрати манастира Хиландара, сматра се да манастир још није био потпуно завршен. Умире испред иконе Пресвете Богородице и последње речи биле су му: "Хвала Богу за све". По упокојењу из моштију Симеонових почиње да тече свето миро. То је дало повода светогорским монасима са Протатом на челу да изврше канонизацију Симеона као Светог Симеона Мироточивог.

(Новине Српске Патријаршије)




* Део разговора са двојицом припадника наше навијачке групе објављен у најновијем, јубиларном 1000-том броју "Православља":

( http://i38.tinypic.com/20az8zq.jpg

  http://i36.tinypic.com/11w7r46.jpg

  http://i34.tinypic.com/b4i7ex.jpg )


- Навијачка слава Св. Симеон Мироточиви. Како и зашто Св. Симеон...

Сматрали смо да то треба да буде српски светац. А Св. Симеона смо изабрали јер се он замонашио пред крај живота, баш због наших навијача који стално говоре: "Где ћу ја у Цркву, грешан сам, поштујем ја то, али..." Онда смо одлучили да то буде Св. Симеон који читавог свог живота ратовао, а пред крај живота отишао у манастир. Дакле, није разлог то што си грешио, јер смо ми људи и грешимо целога живота, да те удаљи од Цркве. Сви смо достојни онолико колико нам Бог буде одредио. Узимање славе је један значајан корак на путу ка томе. То је један од најбитнијих корака, јер много је важно да то буде темељ младим генерацијама. За 10 година, то ће, верујем, бити прави момци који ће бити спремни да се боре за земљу и да буду пример.
Навијачи ће увек да носе и тај минус и плус у себи. Где год је присутна нека велика љубав долази лако до еуфорије. Ми се трудимо да не настрада ни један човек, ма чији навијач био.
17
Пивница / Одг: Svaštara
February 23, 2009, 12:34:09 AM
Верујте ми да сам га 5 пута шутнуо 171 116 и ни један једини метар више... Али мора да може још  ;D

Конобар, кад имамо оволико воље да те јебемо за рачунаром, можеш замислити на шта смо спремни на стадиону!  8)
18
Пивница / Одг: Svaštara
February 22, 2009, 01:53:47 PM
Ајмо мало загревање за дерби!  8)

Одличан видео (одгледати цео  ;)): http://www.youtube.com/watch?v=pwwGIR-EZqE&feature=channel
19
Пивница / Одг: Svaštara
February 21, 2009, 03:05:41 PM
Тебра, мојне одговараш на оно што не тражим! "Само ти" имам у 1000 верзија и горе сам лепо нагласио шта конкретно желим...

Но добро, људски је грешити  ;).
20
Пивница / Одг: Svaštara
February 21, 2009, 02:42:03 PM
Ел може неко да "окачи" аудио (може и видео) са тренинга пред Базел или утакмице са Смедеревом пре Ренџерса, када се певало "Храбро против Базела (Глазгова)", на Бајагину мелодију "Са друге стране јастука"?

Био бих захвалан  ;), али само немојте да остављате линкове чувених снимача са северне трибине. Таква уметничка дела ме никад нису интересовала!