Кошаркашки савез Србије и Црне Горе коначно је у одбрани националне лиге од "морске болести" (читај: Јадранске) прешао са речи на дела: Од наредне сезоне домаћа ЈУБА лига биће уређена далеко професионалније него што је то до сада био случај, са посебним освртом на интересе клубова који у њој наступају.
На 17. редовној седници Управног одбора КССЦГ, одржаној јуче у Кући кошарке, одлучено је да се ЈУБА лига унапреди и да у њу почне да се улажу веће суме новца. Тако ће, примера ради, Савез сносити трошкове клубова, али не само плаћајући судије и делегате (што је и до сада чинио), већ и путовања и хотелски смештај.
- Уколико је раздаљина коју један клуб треба да пређе, да би гостовао неком другом клубу, већа од 100 километара, Савез ће сносити трошкове путовања. Сваки клуб ће у том случају добити по 500 евра, а уколико клуб из Србије гостује у Црној Гори или обрнуто, онда је та цифра 1.000 евра - објаснио је Предраг Бојић, директор КССЦГ, на конференцији за медије која је уследила после седнице. - Исто тако, за трошкове хотелског смештаја клубови ће добити по 1.000 евра.
Осим тога, Савез је одлучио и да награди учеснике домаћег такмичења, па ће тако првак ЈУБА лиге добити 25.000 евра, победник плеј-офа 50.000, а други финалиста 25.000, што је наше национално првенство сврстало у ред најјачих европских такмичења.
- Осећао сам се веома лоше док сам прошле године гледао како Јадранска лига може нашим клубовима да понуди далеко боље услове него ми, али сада то више није случај. А, оно што могу да вам обећам јесте да ће за ЈУБА лигу бити још више новца - изјавио је Бојић.
Директор Савеза је такође напоменуо да ускоро треба очекивати потписивање уговора са РТС-ом, који ће сваког петка преносити по један меч ЈУБА лиге, уз обиље најава и специјалних кошаркашких емисија.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Sve je to lepo, ali kada ce konacno uraditi nesto po pitanju kvaliteta sudjenja?
ko je punoletna, dobra je. Ako je maloletna... a cuj, niko nije savrsen...

I sve to nije bitno jer nasa liga, osim prvaka, nece davati klubove za Uleb takmicenja...

Po meni sve je to besmisleno sve dok nasu ligu (ili savez ili sta vec) ne uclane u Uleb...a po najavama od prosle godine to se izgleda nece desiti uskoro...
vezda, Srbija, nikad jugoslavija