Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - CEBEP

41
За прекидање дезинформација и непотребних нагађања ако је за поверовати....
Из Монда преко Политике...

QuoteЗвездин дуг 16 милиона евра
Понедељак, 3. новембар 2008. 19:35   

Дуг Фудбалског клуба Црвена звезда износи 16 милиона евра, пише "Политика", позивајући се на податке ревизије пословања београдског клуба који је урадила фирма "БДО БЦ Ексел" из Београда.

При ревизији пословања нису узети у обзир потраживања на основу летошњих трансфера некадашњег капитена Дејана Миловановића (прешао у француски Ланс) и еквадорског репрезентативца Сегунда Кастиља, који је на позајмици у енглеском Евертону.

Црвена звезда би за Кастиља требало да добије два милиона евра, док би за Миловановића могла да инкасира око милион и по, под условом да он са Лансом обезбеди повратак у прволигашко друштво.
42
Клеа треба максимално искористити јер је дечко ушао и одмах показао колико може. Ово је такође први пут да није дошло до панике и нервозе после резултата 1:1.
Мали Пршо је иначе проглашен за НЕ талентованог играча у Звезди а данас је дао гол за Рад. Још једна "брилијантна" одлука наше омладинске школе.
Глупост је не уништива...
43
Уз ово морам још и да додам претходно поменутог Марка Милинковића кога треба довести јер је страховит потенцијал. Мислим да правим радом и приступом може да стаса у великог играча.
44
Из Блица: Како могу да водим неки клуб кад сам још формално на "Маракани"?

QuoteЈанковић: Најпре раскид са Звездом
Доскорашњи тренер Црвене звезде Александар Јанковић није желео да коментарише вест да је најближи клупи Војводине.
- Нисам још добио раскид уговора од Звезде, па нећу да причам о новом ангажману - каже Јанковић. - Имао сам у протекла четири и по месеца озбиљне понуде из иностранства, али све сам стопирао док не решим свој случај. Разговарао сам са Ден Таном, затим је Управни одбор саопштио да смо се споразумели, али договор није испоштован и ја сам у пат позицији. Како могу да водим неки клуб кад сам још формално на ,,Маракани"? Звезду никад нећу тужити, јер је мој клуб, али нека им иде на част и образ ово отезање!

Каква бламажа ѕа клуб...
45
Буде ли КК допустио да Пешић оде из клуба, онда могу сви колективно да се поубијају и да затворе клуб без икаквих проблема.
46
Колико сам могао да видим члан Орлића, Марко Милинковић, изгледа као феноменалан фудбалер. Тренутно пише да је играч Кошица. Страшно је агилан, чупа и гризе на терену. Мислим да је то профил играча који би нам требао. Ех да је памети па да се то уочи.
Да ли неко зна нешто више о овом играчу?
47
За мало разбијање фудбалске форумске монотоније...
Без бескрајних прича о руководству ова по мени добра вест ми је запала за око.

Извор: Блиц
QuoteИвић снима Бразилце
Спортски директор црвено-белих Илија Ивић, који је прошлог уторка одлетео у Сао Пауло, стиже у Београд крајем недеље са списком потенцијалних појачања.
За време боравка у Бразилу он ће одгледати шест-седам утакмица тамошњих клубова и покушати да пронађе играче који би дошли у Црвену звезду у зимском прелазном року.

Изгледа да Ивић добро користи време у паузи првенства.
48
Ево мало и садашњости....

Клуб је у дугу 25 милиона Евра... Па ми као да смо стипендирали цео рат у Ираку и Афганистану....
Шта ће да буде, време ће показати. Без неких великих нагађања по мени сада треба учинити следеће кораке:

- Чеду и Ивића треба оставити да раде посао на дуже стазе без помишљања смена и којекаквих глупости. (Чеда ме изненадио јер је врло смирено и паметно одреаговао на "Чеда чворак" прозивку. Ћути Чедо и ради. Јебаћеш оног ракарског курцолисца кад-тад)
- Охрабрујућа је Ивићева изјава да одлази у Бразил по појачања, данас или сутра, а не у задњих 5 и по секунде пред гашење прелазног рока.
- Велики рез играчког кадра треба да се направи зимус у мини прелазном року. Оставити Гаја (убедљиво најсветлија тачка целог клуба), Милијаша, Стаменковића, Коромана и можда још пар њих. Остали тутањ из клуба.
- За то време клуб треба да уђе у континуитет победа. Куп узети по сваку цену а ракаре добити у дербију.
- Не очекивати ништа, ама баш ништа, ни од новог закона који може а не мора да се изгласа, а знамо да се у Србији ништа на време не дешава, ни од ФСС. Када се изгласа приватизација онда може да се прича каквој приватизацији треба прибећи.
- Најбоља опција за коју видим да држи воду је варијанта са Југовићем. Дечко је готиван и зна шта хоће. И наравно, Аустријски конзорцијум би био пун погодак.

Ја не причам овде о милионима евра али мислим да су ово реалне опције које се са мало пара могу одрадити паметно и интелигентно.
49
Ево најактуелнијих дешавања из вољеног нам клуба...

Извор Блиц
QuoteПрема изворима ,,Блица", могуће је бар шест варијанти расплета председничке трке на ,,Маракани".

Владимир Југовић. Могућа, иако се бивши ас после повлачења из Управног одбора прилично дистанцирао од клуба. Његова кандидатура имала би финансијску подршку Филипа Цептера, што му повећава шансе.

Драган Џајић. Све реалнија опција, а његово присуство вечитом дербију и катастрофална ситуацију у клубу појачали су притисак на њега да се врати на командно место.

Зоран Бингулац. За сада једини званични кандидат. Професор међународних финансија и стручњак из ове области, има идеју да задржи финансијера Марка Мишковића и постави га за потпредседника. Јавно му се супротставио бивши ас Петар Кривокућа, који предлаже Ден Тану.

Ден Тана. За холивудског бизнисмена, који се оштро успротивио мешању навијача у клупску политику, наклоност имају финансијери Марко Мишковић и Драги Мићовић.

Могуће је да се пред скупштином појави више кандидата, од којих би се гласањем изабрао један.
Теоретски, могуће је и сазивање Сабора Црвене звезде, као најширег клупског тела, који може да изабере нову скупштину, а онда председника. Долази у обзир само ако међу присталицама клуба нарасте уверење да ниједан од предложених кандидата није прави.
Било како било, до краја октобра знаће се име човека који клуб са ,,Маракане" треба да покрене из учмалости и вишемесечне агоније.

Избор Бингулца би био раван катастрофи. Повратак у прошлост би нам се десила на челу са командиром "Јагњећих Бригада" из доба најстрашније комунистичке Шугославије.
За Џају једна од врло логичних питања која се намеће а која се везује за њега... Како неко ко је добрим делом утицао на срозавање клуба може да се одједном јави као спасилац истог?
Ћелави Јул Бринер или како се прозвао Дан Тана би не сумњиво још више нарушио ред између клупског руководства и навијача.
Југовић-Цептер ми се чини као најздравија осовина која би имала шансу да изведе клуб из тренутног срања.

Наравно, најбоља опција која се на жалост не спомиње а која је једино могуће решење за дуге стазе је приватизација клуба...

И маните се прича око толета ракара и ђоре преваранта. Да је Звезда јака и стабилна изнутра нико од нас овде на форуму их не би ни споменуо а камоли се нервирао око њихових јајарских смицалица из пропалог и учмалог ФСС.
50
Quote from: ognjentrm on October 06, 2008, 09:01:45 AM
Био сам на истоку,није ме било тешко приметити,дерао сам се на сав глас!,ал ми је сад сјебано грло скроз!

А ја сам се целу утакмицу питао ко то тако урла са истока...
51
Већ пар дана пре дербија почело је да се дешава оно што се раније није дешавало а што задире у правила основног понашања. Наши играчи су успели да произведу толику количину глупости у дневној штампи и по интернету да ми се слошило много пре дербија.
О овим играчима се толико писало да ту стварно нема шта паметно да се дода. Довољно је само поменути име Едгар Да Силва па да ми се у секунди направи чир на желуцу пропраћен мучнином у стомаку и повраћањем. Ми имамо тим пун дијабола а још када се на то надовеже њихова не васпитаност и глупост добијамо људе који немају основну спортску културу. Срамота ме је таквих играча и таквог тима.
Једино ко из овог тима показује фудбалску зрелост и културу разговора као и коментара је Милијаш који испада вођа ове генерације која у ствари и не постоји.... 90% овог тима ће првом приликом да падне у заборав а штета која је нанета њиховим доласком и селектирањем ће да нас кошта титуле а највероватније и купа.
И као што неко рече, титула је изгубљена још на летошњим припремама....
52
Quote from: STEFANOVIC NENAD on September 14, 2008, 10:08:26 PM
Момци имам једно питање : Да ли Ми у опште имамо голмана или не?

Ево ја ћу да ти одговорим на то једно врло сложено питање. Ми немамо голмана већ задњих 10 година. Сви који се зову голманима су ту у ствари због правила фудбала која налажу да сваки тим треба да постави једно живо биће на гол. Да ли ћемо такву особу звати "голманом," "каменоресцем," или "металостругаром" је у Звезди тотално не битно. Човек који стане између две стативе треба у ствари да симулира оно што се на западу зове "фудбалски голман."

Quote from: STEFANOVIC NENAD on September 14, 2008, 10:08:26 PM
Ова екипа није лоша само треба да буде сложна и да игра тимски а не да се чека неко да проради

Ма, наравно пријатељу. Ова екипа је састављена од врсних појединаца на којима би и један Манчестер Јунајтед позавидео. Ево рецимо један Немања Видић не може да се мери са светском класом који се зове Томовић, док рецимо Кристијано Роналдо би доста тога могао да научи од једног Богдановића или Субашића...

Quote from: STEFANOVIC NENAD on September 14, 2008, 10:08:26 PM
Јадно је да кучићи улазе на терен и прекидају текму два три минута.

Чекај, ниси ти још видео све. Има још врсних стадиона по Србији где се симулира играње фудбала а тамо има јако пуно домаћих животиња које се увек и у сваком тренутку могу умешати у игру. Најбитније је да се Платини договорио са врсним знанцима нашег фудбала на челу са Томом гробаром у вези изградње једне врсне грађевине која ће да се зове Фудбалски Савез Србије.
53
Ово је опет лов у мутном. Нећу да се залећем са неким прераним изјавама али је тотална срамота да смо у задње 3 године променили 354 тренера а да се ни један није показао као добар. То није одлика озбиљних клубова. Звезда је урбани клуб као и навијачи међутим ова не озбиљност са тренерима нас сврстава на ниво ФК Заклопаче. Нашем клубу треба стабилизација на свим нивоима, стабилне финансије и на крају дуго прижељкивана приватизација. Многи асови нашег клуба неће да се врате јер знају да би их се клуб одрекао истог момента када би изгубили прву утакмицу.
И хајде сада да видим некога из клуба ко ће да изађе и да каже да ове године освајање титуле није приоритет. Парадокс! Свака управа прави грешке и то је на неки начин разумљиво али оно што је невероватно је то да су се улетања у одређене грешке видела из авиона и да су јасно стављани до знања управи међутим они су једноставно остајали глуви на све те опомене. Не доводити Земана и оставити Јанковића се могло чути на сваком кораку....
Ове године нека нам бог помогне. Мислим да бодовна разлика није толико значајна нарочито што је све ово сам почетак сезоне и што има много још да се игра. Проблем је једино што играчи више немају права на кикс.
54
Ево неколико одговора и суштине ствари по мени у вези пар задњих постова...
Са Монд-а (од пре пар дана)
___________________________
Илија Ивић се нећка.

Како МОНДО сазнаје, њему препреку за прихватање представља чињеница да Звезда није приватизована и да се превише људи пита и меша у делокруг рада спортског директора.

Ивић је навикао на услове у грчким клубовима који имају само по једног газду. Власник одређује буџет за прелазни рок и тада директор добија одрешене руке да троши паре.

Он верује да у Звезди није могуће успоставити такве односе.
_______________________________________
Врло кратко и јасно. Нема потребе да се чека Буњевчевићева истина када је врло јасно о чему се овде ради. Нема ту велике филозофије како треба да се организује клуб и шта се ту ко пита. Док не дође газда или група грађана (надам се да знате две могуће разлике у приватизацији између Челзија и Реала на пример) долазиће и пролазиће разно-разна имена директора, председника и шта ти ја знам. До тада, Звезда ће да буде полигон за обучавање Српских менаџерчића који су углавном до свог малог богатства дошли тако што су заврнули некога а не због знања или образовања које имају или боље рећи немају. Брдо не професионализма, опструкција, ситних интереса, и комплекса од стране разних људи довели су Звезду ту где тренутно јесте. Звезда је слика и прилика тренутне ситуације у Србији.
И још нешто. У послу, да не кажем бизнису, нема кумских, братских односа и варијанте ти мени ја теби. Људи који су довели Звезду до дна не могу и не смеју да се одједном јаве као спасиоци а ту пре свега мислим на легенду Драгана Џајића. Кажем легенду јер он то и јесте. Међутим, он је човек прошлости и тренутно НЕ може да донесе бољитак Звезди. Још ми се у глави мотају катастрофе против ПСВ-а и Зенита. Изгледа да многи људи у Србији имају кратку меморију. Иначе, није ми идеја да започињем са овим маратонску дискусију о Џаји...
За све то време се одлаже доношење закона о приватизацији клубова, а и ако је донето НЕ спроводи се.
Једина права слика истине ових дана може да се чује са Северног копа Маракане и нигде више на велику жалост.
И да се не заборави:
Сви играчи пролазе и тренери и чланови управе,
само Север остаје Звезду чува, нема никад издаје.
55
Дајте уозбиљите се са коментарима. О каквим глупости неки овде пишу па то је за не поверовати. Маните се рекла-казала прича.


Са Монда-а
_______________________________________
Буњевчевић: Да сам бољи,био бих у Барселони
Среда, 3. септембар 2008. 01:07     

У вечери када је и званично отишао са места спортског директора ФК Црвена звезда, Горан Буњевчевић није се појавио пред медијима на званичној конференцији за штампу, али јесте касно увече на СОС каналу, у контакт емисији Небојше Петровића.

Друштво му је правио глумац Иван Бекјарев.

Ми вам преносимо најзанимљивије одговоре:

"Најлакше бити генерал после битке. Све време сам радио максимално часно и поштено и сигурно да сам желео најбоље клубу. Али, много ствари је утицало на то да не остваримо жељени резултат. Од тренера, играча, служби у клубу које смо оформили, сви су радили за добро Звезде, али сплет разроразних околности у клубу и ван нијега то није дозволио", рекао је Буњевчевић.

"Као последица, дошло је скандирање навијача".

"Скандирање је доказ како сте радили и како су то људи видели. Разне ствари довеле су до тога да нам се скандира, од милионских позива и притисака, медијских нападања".

"Отишао бих и да смо прошли Апоел, сигурно".

Да ли је очекивао да ће то доживети када се враћао из Енглеске?

"Био сам спренман на све када сам дошао. Дошао сам у групу људи, часних и поштених. Временом, група се смењивала, распиала и на крају су остала само двојица... А, остали су говорили "Ајде, видите шта раде?" На крају се сав неуспех срушио на Спасојевића и мене, да смо за све криви... Да ли смо знали или не да радимо свој посао, то друга ствар, али имали смо опструкције..."

Саопштења уместо конференција за јавност.

"Из ког угла су нам замерали? Трудили смо се да будемо максимално транспарентни, могли су да ме зову на телефон, ако су нешто желели да питају... Желели смо да уведемо промене у односима са јавношћу. Новинари су навикли на куоларе, мобилне телефоне, "из незваничних извора". У стању су да о мени напишу свашта, а да ја после демантујем, да то није истина... То не желим. Хтели смо да комуницирамо на други начин, новинар који хоће интервју може да се јави на сајт и закаже интервју који жели. Има много медија и то није било могуће".

Онда је наставио...

"Информације добијају од незваничних извора, па се потпишу као екипа, не сме да се потпише новинар..."

"Можда смо ту атмосферу и заслужили"

Зашто се Спасојевић није обратио јавности после свега?

"Треба схватити под каквим је притиском. Није лако водити Црвену звезду и тога смо сада свесни, сада када сви желе наш скалп".

Буњевчевић се сетио једне ствари.

"Нисмо подржали Толета Караџића у изборима за председника ФСС и то свима желим да ставим до знања. Ако ико мисли да треба мењати Савез, ја мислим! Сада је требало. Четири године да се боримо са неким људима који воде фудбал и ништа се није променило".

Зашто у том случају Звезда није подржала Драгана Ацу Булића?

"Вероватно је предсендик проценио да је између два кандидата најбоље бити неутралан, да би се добила места која нам следују... Нећу да говорим у његово име, ја имам свој став. Између два канадидата, било тешко да се определимо за Ацу Булића, ја га волим и ценим, али да бисмо добили поене нашли смо се на средини".

Онда је додао:

"Срамота Звезде је што није имала свог кандидата, али нисмо могли да га нађемо у клубу. Можда смо могли да погурамо Бингулца, али било је касно... Наишао је такав период да нисмо одреаговали".

Земан?

"Долазак је био мој предлог. Саша Јанковић је сјајно обавио функцију тренера, искључиви разлог за смену било је питање ауторитета и недисциплине. Разговарали смо више пута о конференцијама за штампу где се стварао тренд о њему као Звездином детету, новом Мурињу... Он је као тренер можда имао перспективу, али доведен је када можда није било реално да дође на то место. Исто важи и за мене. ја нисам реално био у стању да водим клуб. Мој хендикеп је био тај што нисам имао Џају да ме посаветује, а моје колеге у Партизану имају то. Отерали су Бјековића и Зечевича, а сада им они воде политику".

"Тражили смо тренера који ће завести ред и дисциплину у тим, јер се дешавало да играчи код Јанковића у хотелу касне на спавање, да у карантину влада недисциплина... Хтели смо тренера који ће одрадити тешке физичке припреме, увести офанзиван фудбал. Па и навијачи су знали за то. Била нам је потребна та дисциплина коју је увео Матеус. Био сам убеђен да је то Здењек Земан и још сам убеђен да он то може".

"Водио сам се искључиво спортским мотивима, али нисам ја сменио Јанковића, већ га је сменио УО на мој предлог".

Да ли је учествовао у довођењу појачања?

"Нисам гарантовао за све. Постоје играчи које сам ја аминовао.И сматрам да имају квалитет за Црвену звезду. Али, неки су дошли на инсистирање других и хтео сам да видим како ће се показати".

Марко Николовски, новинар "Вести", био је први гледалац који се јавио и питао је Буњевчевића због чега тим није формирао, како је најављивао, до 7. јула, како би екипа била спремна за Апоел. Њега је такође занимало како је могуће да Буњевчевић као бивши играч Звезде дозвољава да се играчи покажу и формирају у првом тиму, односно како није свестан да су тиму потребни формирани играчи који одмах могу да узврате.

"Најлакше је рећи да посао није обављен јер су проблем паре, али Горан Буњевчевић неће то да уради. Средства су остала блокирана, чекао се новац од играча које смо продали, да бих могао да доведем квалитетна појачања. Поштујем функцију председника, генсека Црвене звезде, они су по хијерархији изнад мене... Добри играчи неће да дођу у Србију. Наши, моле Бога што су побегли одавде. Неће да дођу.

О промашеним појачањима?

"Да могу да погодим свакога вероватно бих био у Барселони".

Шамар Короману, односно због чега се Управа није огласила?

"Не знам шта сте очекивали да урадимо? Уверен сам да су ствари измакли контроли и да је том навијачу сада жао".
__________________________________________________________

56
Са Б92

Quote"I ako ispadnemo iz Evrope nije tragično i pogubno, ali je nas u ovom trenutku mnogo bitno da prodjemo dalje. Moramo da pokažemo koliko vredimo. Utakmica sa Apoelom može da odredi dalji tok sezone", dodao je sportski direktor "crveno-belih".

НЕ Буњевчевићу :-[, то би било трагично и погубно и за тебе и за Топлицу и за клуб.
57
Неколико ствари...

* тренутну ситуацију је маса нас овде на форуму предвидела још пре месец дана када се већ могло видети да од ове сезоне највероватније неће бити ништа.
* нама и Мурињо да дође не би имао од кога да не кажем од чега да направи тим. Као што смо закључили, од гована се не прави пита.
* за све ово су само криве финансије и ништа друго. Звезда нема пара, то је просто и једноставно. Звезда нема скаутинг службу. Звезда нема од чега да исплати Аци Јанковићу заостале премије. Док се не нађе кодекс приватизације нашег клуба (ово је сада прича већ за неку другу тему) ово ће бити пуко преживљавање а то ћемо плашим се гледати још јако дуго времена. Хоћемо да се играмо фудбала!? Е па нема ништа за џабе и на "мајке ми" варијанту.
* Земан апсолутно ни зашта није крив. Он је само крив што је прихватио да у овом тренутку постане наш тренер. Чуди ме да није пре него што је потписивао уговор погледао списак са именима играча са којима ће да ради.
* Степановић  ???, и пичка гробарска Ђукић >:(  (Без коментара)
58
Ма јебеш састав тима и играче. Најбитније је да су они преко главног сајта омогућили директан пренос постављања траве која је специјалним хладњачама увезена из Немачке. То су ипак приоритети клуба у овом моменту. Тако ћемо да се јуримо по квалитетној трави целе сезоне са великанима Европског фудбала попут Јагодине и Младости... Наравно до следећег Цециног или Чолиног концерта.....
59
Не знам стварно шта ту има да буде "прерано." Па да ли је могуће да у задњих не знам колико година не можемо да победимо на отварању првенства. И тако је Буња мислио да на челу са Субашићем и Блажићем хара Европом а и првенством ове године. Да није смешно било би тужно...
60
Како је почело није изненађујуће. Ако се по јутру дан познаје онда дуга сезона за заборав је пред нама. Само је питање колико ће да трају и играчи а како ствари стоје и неки из руководства јер за оно што су у Новом Саду показали (значи ништа) борићемо се ове године грчевито за трећу позицију без икаквих проблема.
Играчи би можда и желели боље али они јадни не знају. Они нису криви што су ту где јесу него су криви они који су их довели. За ову утакмицу у Новом Саду ја стварно немам речи да опишем на шта је наша игра личила....

Кизо, јел ти се латиница омакла или мењамо правила правописа на форуму?