Croats and Serbs clash on and off the pitch in Sydney

Sve znate: na utakmici Premijer Lige Novog Južnog Velsa došlo je do opšte tuče navijača Belih Orlova (White Eagles namigivanje ) koji su poreklom Srbi, i navijača Sidnej Junajteda (Sydney United :lol: ) koji su "podrijetlom" Hrvati. Ni preko stotinu policajaca nije moglo da spreči nerede koji su izazvani pred samu utakmicu. Mahalo se nacionalnim zastavama, a ratovalo se između ostalog i signalnim raketama :o . Šef policije je izjavio da se radilo o "plemenskom razračunavanju".

Moćno...  :finger



Ниси навео најважније да смо победили 2:1. Да су хрвати тада пукли и кренули на нас, а онда добили по... да не кажем чему, и поред тога што око 3000 наших навијача није отишло на њихов стадион из протеста, већ су посматрали текму на њиховом стадиону на видео-биму.

I to da su nasi njima zapalili automobil ispred zgrade uprave :finger , a onda oni pucali ispred Orlovskog stadiona...
Jos ce i da zarate u Australiji, sto bi bio prvi rat na njihovom tlu :o ...
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

Halo, ovde "matica", da li ste živi, kako ste - upitali smo osobu koja nam se javila na telefon Srpskog nacionalnog centra u Sidneju, vođeni mišlju da sigurno ne može biti dobro kada vam meci lete oko glave.

Prostorije SNC su izrešetane u incidentima koji su usledili posle fudbalske utakmice Sidnej junajted - Beli orlovi (1:2), odigranoj u nedelju u okviru prvenstva Novog Južnog Velsa. Tada je, u obračunu srpskih i hrvatskih iseljenika, koji tradicionalno simpatišu ova dva kluba (nema potrebe napominjati koji je "naš"), povređeno nekoliko osoba, nešto više ih je privedeno, jedan automobil je dignut u vazduh i ispaljeno je tuce metaka na SNC.

Ubzro smo, međutim, uvideli da nismo baš "pogodili" pitanje...
- Odlično, hvala na pitanju! Evo, baš sad imamo neko slavlje ovde, još smo presrećni zbog pobede nad Sidnej junajtedom - odgovorio nam je predsednik SNC-a, Špiro Trifunović.

Slavite?!
- Da, da, slavimo, upravo imamo večeru sa fudbalerima Belih orlova - čudio se našem čuđenju Trifunović.

Onda ništa, izvinite što Vas prekidamo. Mi čuli da je bilo i nekog "puškaranja", pa se zabrinuli. Ali, ako je tako...
- Dobro ste čuli, ispaljeno je 12 metaka, ali, srećom, bilo je dva ujutru tako da nije bilo nikog u SNC-u. Inače, sve ostalo niste dobro čuli.

Na šta mislite?
- Eto, baš juče smo gledali naš satelitski program i srpske televizije su pogrešno prenele ovdašnja događanja. Prvo, nije tačno da smo se tukli na stadionu, nismo ni ušli na njega, policija nas nije pustila. Drugo, tukli su se Hrvati međusobno, jer su došle i neke druge grupe navijača, iz Melburna i okolnih gradova, koje su se prvo sukobile međusobno, a onda i sa policijom. Treće, taj automobil koji je, navodno, zapaljen jednom od čelnika Sidnej junajteda, nismo videli ni na jednom australijskom kanalu, ni u jednim novinama. Takođe, neke srpske TV stanice objavile su da je utakmica bila prekinuta, a nije, preokrenuli smo rezultat i na kraju slavili 2:1, što Hrvati, očigledno, nisu mogli da podnesu - zaključio je Špira Trifunović.

Beli orlovi su, posle trijumfa nad Sidnej junajtedom, izbili na prvo mesto lokalne lige, a u subotu ih očekuje ključni meč u trci za šampionskom titulom. Igraju protiv Rokdejl Siti Sansa, a incidenata sasvim sigurno neće biti. Jer, kako nam je objasnio menadžer SNC-a Ostoja Stojčić, u pitanju je "makedonski klub, iako im je prvi trener Hrvat".

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!