Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - buteo serbiano

1
Тако је!!! Ајмо сад акција!!!


Рачунајте на 3 члана - 1 је моја пунолетна маленкост и 2 малолетне величине!

Попуст за утакмице ми не треба, увек сам плаћао пуну цену карте, иако имам претплатну карту за север.


ЉУБАВ НЕМА ЦЕНУ!!!

2
Знаш како се каже :"Тамо где су сви луди - нико није луд"



Предајем се, ако има неко паметан нека предложи нешто или одосмо у курац
3
Коме је држава било шта дала из куртоазије или из неког поштовања? То је овде немогуће. Хоћу да кажем да мора, али МОРА да оде ова управа и да дође друга која ће да  гребе и уједа да би звезда добила помоћ од државе. Предложио сам начин на који је то могуће извести, ево још једном: скупимо паре за деблокаду рачуна, отерамо управу, доведемо нову, која поступи по оном правилнику и тражи паре. То је само предлог, ако неко има неки бољи нека каже, па на истој смо страни људи, ајде дајте мало иницијативе.


Што се тиче судства и полиције, не морају да нас готиве, осећања су обострана, али што се тиче јавности, мислим да грешиш....па 2/3 те јавности су звездаши, не мрзе ваљда сами себе. Није јавност ни прес, ни курир, ни сос смеће ни....остали шабани нећу ни да их помињем. Јавност су ови клинци испред моје зграде што носе црвено беле дресове и којима су Делије узор, јавност је мој ћале који још увек слуша преносе на радио Београду као пре 20 година, ми смо бре јавност.
4
-Краткорочно - ми смо у тешкој дубиози, по мојим сазнањима, последњи пут је рачун Црвене звезде био блокиран због 39 милиона динара. Ја не знам због које количине пара је сад блокиран, али не верујем да је сума већа од тих 39 милиона. Кажеш 500.000 евра ништа не решава. Не знам како си дошао до те цифре, али рецимо да се на овај начин прикупи тих 500.000 евра - мислим да ће то бити довољно да се рачун одблокира. Кад се рачун одблокира, то отвара врата примени ПРАВИЛНИКА
О БЛИЖИМ КРИТЕРИЈУМИМА ЗА УТВРЂИВАЊЕ ОПШТЕГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИ СПОРТА
("Сл. гласник РС", бр. 39/2006). На основу овог правилника звезда може да тражи паре од државе и то директно. Ево шта предвиђа правилник:
чл.1.
Овим правилником уређују се ближи критеријуми за утврђивање општег интереса који се остварује програмима организација у области спорта (у даљем тексту: организација), критеријуми за финансирање развоја врхунског спортског стваралаштва и ближи критеријуми за финансирање изградње, опремања и одржавања спортских објеката од интереса за Републику Србију.

Услови да би звезда добила паре од државе су предвиђени у чл.3.:
1) да је регистрована у складу са законом;
2) да има седиште у Републици Србији;
3) да је директно одговорна за припрему и извођење програма;
4) да је са успехом реализовала одобрени програм из претходне године и да је поднела детаљан извештај о његовој реализацији, укључујући доказе о наменском трошењу добијених средстава;
5) да испуњава, у складу са законом, прописане услове за обављање делатности које су у вези са предлогом програма;
6) да није у поступку ликвидације, стечајном поступку или под привременом забраном обављања делатности;
7) да није у последње три године правноснажном одлуком кажњена за прекршај или привредни преступ везан за њену делатност;
8) да нема блокаду рачуна, пореске дугове или дугове према организацијама социјалног осигурања.



-Наравно да улога навијача није да контролише улагање новца у клуб, у супротном не би се окупљали на трибинама већ у рачуноводству клуба. Али ајде, поштено, који навијач, не размишља о улагањима у звезду сад...? Има ли таквих. Ово је критично стање за клуб и мислим да навијачи имају и право и моралну и сваку другу обавезу да буду упознати са финансијама.


-Рецимо , са тих 19 представника, имају ли Делије већину на Скупштини?


-Ако је клуб изгубио утицај и у заједници прволигаша и у судијској организацији, ако нам на Маракани суде као да смо ми гости, ако имамо само 1 играча у репрезентацији, ако лешинари из жуте, црвене и црне штампе свакодневно испирају уста дешавањима у звезди, ако на утакмицама репрезентације или дербију нема места за звездиног председника на трибинама.....извини, али изгубили смо поштовање као клуб, као институција, ако баш хоћеш као бренд. Са друге стране, Делије одржавају онај стандардни ниво звезде, чини ми се да је то тренутно једина светла тачка у клубу.



5
Ко говори о једном човеку? Ја говорим о томе шта ми можемо да урадимо за звезду. нас 5, 10, 15....100 хиљада! Дао сам предлог како да се скупе паре, отера управа и како да навијачи контролишу улагање новца у клуб. У данашњој звезди све се своди на то да ко има паре тај има и моћ...занемарују се они који су стварали звездин углед генерацијама, битне су само паре... ево рецимо, у Скупштини клуба има 7 представника навијача, али они немају никакав утицај, логично јер немају нити могу створити већину за одлучивање. Звезда је престала да буде бренд, али бренд су Делије и то треба искористити за помоћ звезди.
6
Сада треба бити сталожен и показати солидарност. Звезда је на коленима и морално и материјално, али није све изгубљено. Погледајте Хајдук Сплит, они су били у блокади 10 година и тек пре неки дан сам прочитао у новинама да им је рачун одблокиран, тј. да су на нули. Предлажем следеће:

1. Организовати Сабор или Скупштину навијача на Маракани, на улазу делити гласачке листиће са именима кандидата за председника звезде. На листићима предложити као кандидате САМО звездине легенде : Џају, Дулета Савића, Југовића .....и др.... БЕЗ политичара, БЕЗ "бизнисмена", БЕЗ естраде!!! Акламацијом, тј. уз најгоре увреде најурити ове клошаре што су сад у управи. Тиме добијамо свог кандидата за председника и јасно показујемо да овој управи више нема места у звезди. Донети одлуку да се отворе динарски и девизни рачун за помоћ звезди. Улаз на стадион наплаћивати, симболично 100-200 динара како би се добила прва финансијска инјекција, не за нас, не за бакље и транспаренте, већ за прву помоћ звезди, коју ће Делије уплатити клуб тек кад се реализује тачка 2.

2. Када се навијачи изјасне за неког од предложених кандидата,  ОБАВЕЗНО легалним средствима  присилити садашњу управу да поднесе оставку. Не дозволити им да оду док не поднесу извештај о дугу клуба и СВИМ СИЛАМА ИХ ЛЕГАЛНО(!) ПРИСИЛИТИ да одустану од тога да им клуб  врати "позајмице" на које се позивају. Мислим да су нанели огромну штету звезди и да добар део дуга од 20 и нешто милиона евра који се помиње представља дуг према њима - члановима управе. Побогу људи, па они су рекетирали звезду, као дају позајмице, а добро знају да им је задатак био да дају - поклоне паре, а не да зеленаше. Пазите сад који је принцип: они као позајме паре звезди, онда као чланови управе донесу одлуку да клуб узме кредит код комерцијалних банака да би се њима вратиле паре, уз камате које убијају. ТО ЈЕ БРЕ ЛУДОСТ. Мислим да је могуће и да имају дил са банкама. Натерати их да потпишу да одустају од својих потраживања према звезди, па да видимо колико стварно дугујемо осталим повериоцима. ЊИМА, члановима управе НИ ДИНАР!!!

3. Формирати радну групу, не већу од 10 људи чији ће задатак бити да контролишу паре које лежу на поменута два рачуна. Двојици од њих дати овлашћење за трансфер новца искључиво на рачун или за потребе Црвене звезде. Овде предлажем да та двојица буду познате личности: глумци, уметници, музичари, типа Бекјарев, Бајага, Драган Николић, Калинић....неће се они коцкати својим угледом и трошити паре нерационално или непоштено...Не сумњам у садашње вође, али овако би цела акција добила на страшном публицитету и показало би се да је све поштено и да нико неће ваљати од навијача већ само звезда.

4.Сабор или Скупштину из тач.1 организовати тако што би позвали и познате звездаше: 357, Бајагу и....др... тако да би све било организовано као хуманитарна акција или концерт како нам управа или полиција не би правила проблем око организовања на Маракани.

Не знам како су Делије регистроване, да ли као спортско удружење или невладина организација, а од тога много зависи реализација ове идеје.

Размислите о овоме....па да 29.мај дочекамо како доликује шампиону Европе!
7
Не знам баш колико си у праву за ово да Мишковић неће да купи звезду. Пре 2 године причао сам са другаром који ради у Делти и доста је близак са Мишковићима и кад сам му рекао да нема шансе да Мишковић купи звезду, да то никада нећемо дозволити, он ми је рекао:"Купио је он већ звезду, само ви то још не знате ???"...нисам му веровао, међутим, како ствари сада стоје он заправо неће да је купи, већ хоће да је добије за џабе....свим срцем се надам  да нисам у праву