http://www.pobjeda.cg.yu/naslovna.phtml?akcija=vijest&id=99201

Zadnji dan prelaznog roka za fudbalere donijeće mnogo bure pod Goricom

Zvezda dolazi za Igora Burzanovića!



Podgorica, 30. avgusta - Posljednji dan prelaznog roka za fudbalere donijeće, po svoj prilici, dosta bure i u Podgorici. Delegacija Crvene zvezde dolazi u četvrtak da potpiše ugovor sa Igorom Burzanovićem, najboljim igračem Budućnosti! Nezvanično, sve je već "završeno", i dvije strane će se sigurno dogovoriti, ali niko još ne zna finansijske detalje.
Iz Budućnosti nema potvrde da je išta dogovoreno oko prelaska Burzanovića. Ipak, u klubu ističu da je transfer moguć, iako nije bilo konkretnih razgovora na tu temu. Sportski direktor Žarko Vukčević rekao je da prelazni rok traje do četvrtka u ponoć, a ako delegacija Zvezde dođe, naravno da će sjesti za sto i razgovarati.
- Prelazak Burzanovića je moguć, a sve zavisi od ponude. Ovo ne govorim konkretno za ovu situaciju, već to važi za sve igrače. Dakle, dok traje prelazni rok, ako neko zaista ponudi dobre uslove, nema razloga da sputavamo nikoga. Sa Crvenom zvedom ovih dana nije bilo kontakata. O svemu saznajemo iz medija. Međutim, to ne mijenja stvar, ako sjutra ponuda zaista bude zvanična, ističe Vukčević.
Za Rista Lakića Zvezda je prije godinu dana Budućnost je odbila 300 hiljada eura. Znači li to da će Igor Burzanović biti najmanje dvostruko skuplji?
- Nijesmo određivali nikakav limit kada je ovaj transfer u pitanju. Ne znamo još ni šta Zvezda nudi. U pitanju su još pretpostavke i zato o visini transfera ne bih govorio, kazao je Vukčević.
Igora Burzanovića ugovor za Budućnost veže još godinu dana. Trenutno najtraženiji crnogorski fudbaler ponikao je u ovom klubu, u kojem se nalazi od šeste godine. Igor ima 21 godinu, prošao je sve selekcije u Budućnosti, a prvi profesionalni ugovor za sadašnji klub potpisao je prije dvije godine. Ukoliko dođe do sporazumnog raskida ugovora, Crvena zvezda će sigurno morati da odriješi kesu. Jer, sigurno ni Budućnost neće željeti lako da se odrekne fudbalskog bisera, čije su mogućnosti zaista velike.
O mogućem prelasku ima već i mnogo spekulacija. Bilo je najavljeno da su ljudi iz Crvene zvezde u srijedu popodne već stigli, da je ugovor već potpisan, da će Igor dobiti najmanje milion eura, da svi igrači Zvezde već znaju za dogovor...Ništa novo kada je ovakav transfer u pitanju, ali, ipak, treba sačekati četvrtak.
Mobilni telefon mladog fudbalskog reprezentativca zvoni, ali se na pozive Igor ne odaziva. Pred njim je, ipak, izazov karijere, ostvarenje dječačkog sna.

Dragan Stojković:
Želimo Igora na Marakani

Prvi čovjek Zvezde, Dragan -Piksi Stojković, potvrdio je da delegacija kluba iz "Ljutice Bogdana" danas dolazi u Podgoricu.
- Zainteresovani smo već dugo za Igora. Naš cilj je da on pređe u Zvezdu. Ja neću biti u Podgorici, ali hoće neko drugi iz kluba. Mislim da neće biti nikakvih problema oko ovog transfera. Za ostalo me ne pitajte, neke stvari su još tajna, rekao je u telefonskom razgovoru za "Pobjedu" Stojković.

Ozrene, imas pice ako se ovo obistini ...

Tako pisu ove Crnogorske novine, nemam pojma kakvi su, lazu li ili ne.

Zna li neko da li je istina da Zvezda dolazi na zimske pripreme u USA.

RASPRODAJA ZBOG DUGOVA


PRODAJ skupo, kupi jeftino. I otplati dugove. Takav je bio plan rukovodstva Crvene zvezde na čelu sa predsednikom Draganom Stojkovićem, koji je juče potvrdio da je Nikola Žigić (ugovor na četiri godine) novi član Rasinga iz Santandera, a da će u Francusku pored Milana Biševca (odlazi u decembru) nekoliko meseci pre u dresu Lansa zaigrati kapiten Nenad Kovačević (četvorogodišnji ugovor).
- U utorak uveče imali smo pregovore sa predsednikom Rasinga Fernijom koji nije želeo da odustane od Žigića i posle pregovora, posao je završen na obostrano zadovoljstvo - istakao je Stojković.
Nekoliko časova kasnije, u sredu oko podneva, utanačena je i prodaja kapitena Nenada Kovačevića.
- Njegov odklazak bio je planiran prošle zime, kada je bilo nekoliko zainteresovanih klubova iz Nemačke, pre svihŠtutgart. Ipak, ostao je u cilju osvajanja prvog mesta i borbe za plasman u Ligu šampiona. Klub je sada odlučio da izađe u susret Žigiću i Kovačeviću, da svoje znanje unovče u inostranstvu i na taj način im se zahvalimo za sve što su pružili u prethodnom periodu.
Odlasci su, čini se, bili neminovnost za Zvezdu.
- Završen je jedan ciklus i potrebno je osvežiti ekipu. Zato su došli Gaj, Tadeu, Pantić, Trišović... Uspeli smo na ovaj način da stabilizujemo finansijsku situaciju, bez obzira što deo prihoda od transfera nije išao u našu kasu, već na drugu stranu, pošto su tako ranije sklapani ugovori.
Da li postoji još neki igrač, koji nije "vlasništvo" kluba?
- Samo jedan... Ostali su pod ugovorima i kada se budu prodavali nama će pripasti sav novac od obeštećenja, što kod pojedinaca nije bio slučaj. Kao što se zna, tako je bilo u služaju Žigića, Biševca...


Мислим да је ово кључна ствар. Потпуно подржавам Пиксија, посебно имајући у виду да је једино Стојковић, од свих играча који су отишли био вредан и незаменљив... Ови остали... ма смешно...

Што се Жигића тиче истина да је могао да оде и раније за веће паре, али нико ни у лудилу није веровао у том тренутку да ћемо играти квалификације са Миланом. По мени треба честитати управи што га је задржала, јер смо сви то желели. Коцкали смо се и изгубили. Идемо даље...

Јутрос видим у новинама Рекоба у Звезди!!!

Ма сви у Звезди, сви из Звезде... Тотална реконструкција  :D
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

На СЦ кажу да долази Љубоја(даће Бог),на Б92 кажу да долази Бурзановић,а ево сад РФЦ каже да долази Рекоба :D
Хаос...
Не знам за вас,али ја не могу да схватим како играчи у вредности до 200.000 еура могу адекватно да замене играче за које смо ми узели милионе и милионе...

Quote from: "Djole"
Не знам за вас,али ја не могу да схватим како играчи у вредности до 200.000 еура могу адекватно да замене играче за које смо ми узели милионе и милионе...

Наши су вредели толико због обештећења, још увек су под дугогодишњим уговорима, а колико капирам, ови које доводимо иако су под уговорима њихови клубови нису зацепили високо обештећење...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "


и ја сам читао за рекобу али мислим да је то нереално.
Бурзановић је добар играч али је прилично импулсиван,не трпи клупу и ако схвати да не игра за тамо неки клуб већ за Црвену Звезду и да је код нас част седети и на трибинама могао би да представља добро појачање,у супротно...Још само Миловановић није 100% наш играч већ проценат од његове продаје ће ићи исто ваљда менаџеру.

Ja citao da dolazi Kastiljo (Ekvador) i jos neki spic,a spominje se i Dimitrov!

Danas Ljuboja dolazi u Zvezdu ali kao pozajmica...
staćes zauvek No 1! Ciao Sasha! 1950-2007

Ако дође Бурзановић, са Милијашем и Тутом Бугарином имамо бољи средњи ред него прошле године.

Гај у одбрани и ако дође Љубоја мада не верујем ето шта фали. Они стари су и онако морали да оду.

Љубоја је наводно потписао за Штутгарт...јбг.А ево шта се пише за Рекобу:


31. avgust 2006.
REKOBA U ZVEZDI
Urugvajski reprezentativac i fudbaler Intera danas bi trebalo da postane novi član crveno-belih. U klub dolazi i Ekvadorac Kastiljo

Alvaro Rekoba u Crvenoj zvezdi! Poslednjeg dana prelaznog roka u Evropi, prema nezvaničnim izvorima, Crvena zvezda angažovaće čuvenog urugvajskog fudbalera iz Intera i reprezentativca Ekvadora Segunda Alehandra Kastilja.
Foto

Alvaro Rekoba

- Sa vrhunskim igračem smo ugovorili gotovo sve detalje i njega očekujemo u Beogradu. Ne mogu da vam kažem ime, ali budite sigurni da će to biti prava bomba prelaznog roka - rekao je izvor Kurira blizak vrhu Crvene zvezde.

Saigrač Alvara Rekobe, Dejan Stanković kaže da mu vest od dolasku Urugvajca zvuči neverovatno, ali da posao nije neostvariv.
- Rekoba ima velika primanja u Interu i ne verujem da bi taj novac mogao da dobije od mog bivšeg kluba. S druge strane, svima će, pa i Rekobi, biti veoma teško da se izbore za status standardnog igrača Intera, što opet ostavlja mogućnost da ipak dođe u Crvenu zvezdu - ostavio je malo prostora za nadu Dejan Stanković.

I dok dolazak Alvara Rekobe na Marakanu, pa čak i u vidu pozajmice, zvuči kao naučnofantastična priča, angažovanje Kastilja je završena stvar. Ekvadorac se u utorak uveče iz Kita uputio ka našem glavnom gradu letom preko Londona i danas će se zajedno sa svojim menadžerom Horheom Gererom pojaviti pred domaćim novinarima na promociji.

- Pojavila se mogućnost da zaigram u Evropi za Crvenu zvezdu. Biće to novo iskustvo za mene, nadam se sjajnim igrama u dresu srpskog kluba - izjavio je Kastiljo na aerodromu pred let za Evropu.

Kastiljo je dodao da mu je cilj igranje u italijanskoj ili španskoj ligi i da će do njega stići preko dresa bivšeg evropskog prvaka. Ekvadorski mediji pišu da će vezni fudbaler Nacionala Zvezdi biti pozajmljen do 31. decembra ove godine, a da će potom, verovatno, otići u neki od klubova iz Zapadne Evrope.

S. A. Kastiljo

Puno ime: Segundo Alehandro Kastiljo
Rođen: 15. maja 1982, Esmeraldes
Visina: 178 cm
Težina: 77 kg
Mesto u timu: vezni
Nacionalnost: Ekvadorac
Karijera: Espoli (1998/2003), Nasional (2003/2006)
Reprezentacija: 14 utakmica/ 1 gol, igrao na SP 2006.


Alvaro Rekoba

Puno ime: Alvaro Aleksander Rekoba Rivero
Rođen: 17. marta 1976, Montevideo
Nadimak: El Činjo (Kinez)
Visina: 175 cm
Težina: 77 kg
Mesto u timu: napadač
Nacionalnost: Urugvajac
Karijera: Danubio (1993/95), Nasional (1995/96), Inter (1996/1997), Venecija (1999), Inter (1999/2006)
Reprezentacija Urugvaja: 57 utakmica/ 9 golova, igrao na SP 2002.

Quote from: "Djole"

31. avgust 2006.
REKOBA U ZVEZDI
Urugvajski reprezentativac i fudbaler Intera danas bi trebalo da postane novi član crveno-belih. U klub dolazi i Ekvadorac Kastiljo
- Sa vrhunskim igračem smo ugovorili gotovo sve detalje i njega očekujemo u Beogradu. Ne mogu da vam kažem ime, ali budite sigurni da će to biti prava bomba prelaznog roka - rekao je izvor Kurira blizak vrhu Crvene zvezde.


Купују се на трафици,али нису новине.После ове обмане требало би их спалити на ломачи.Стварно су прешли неке границе безобразлука које су трпељиве.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

LJuboja sigurno nije!! On je pozajmljen  godinu dana HSV-u.

http://www.vfb.de/index2.php


Iskreno se nadam....dali je neko clan na SC?? Pogledajte ovaj naslov: "Bomba" to zaista i jeste"!!Kako Sportska centrala ekskluzivno saznaje, najava predsednika fudbalskog kluba Crvena Zvezda, Dragana Stojkovića, da će posle osvajanja "duple krune" i prodaje čak osam igrača iz prvog tima (Draman, Dudić, Luković, Stojković, Biševac, Janković, Žigić, Kovačević) na "Marakanu" stići i pojačanje koje će biti "bomba" prelaznog roka, po svoj prilici će se večeras i obistiniti.


Upravo sam saznao od drugara.......nadam se da se ne zeki samnom, slavni Brazilac Ailton postace danas nas fudbaler! Ovo sam uspeo da kopam o nnjemu :  Rođen 19. jula 1973. u Mogeiru, branio je boje i Tigresa iz Meksika, Bešiktaša, Šalkea i HSV-a. Uz Elbera i Šapuizu, jedini je stranac koji je postigao više od 100 golova u Bundesligi.....
Zivi bili, pa videli!