:megafon Драге Делије, у среду 20. фебруара Делије Север праве концерт за Косово и Метохију! Концерт ће се одржати у сали Руског дома, у 19 часова. Цена улазнице је 800 динара и она ће моћи да се купи од сутра у Ревији (од 12 до 17 часова). Поред новчаних средстава скупљаћемо и помоћ у виду одеће и хране. Понесите са собом гардеробу коју имате за најугроженије на Космету.
Још неколико речи о свему. Зашто се тако касно сазнаје и који је повод? Делије су хтеле да направе концерт за славу, светог Симеона Мироточивог. Као што знате то је 26. фебруара, међутим тих дана је у току Фест као и низ других манифестација тако да је било просто немогуће наћи простор. Једини термин који је остао у оптицају био је 20. фебруар у Руском дому и појавила се дилема да ли ипак одржавати концерт иако је много пре славе, или га одложити. Развој ситуације око Косова и Метохије ових дана утицао је на то да се без двоумљења прихвати опција одржавања концерта без обзира на термин. Циљ је превасходно подршка народу Космета и дизање нашег гласа за спас Космета!

Зашто толика цена? Руски дом прима свега 400 посетилаца, а тражен је простор од макар 1000 места. С обзиром да је капацитет мањи и да долазе баш наши људи, логично је да ставимо огромну цену јер је поента помоћ Космету, а нашим људима бар око тога не морамо ништа да објашњавамо.

Програм је осмишљен занимљиво, биће приказан и филм, говориће представник Делија и представник свештенства, а биће и песме и игре атрактивних извођача. Битно је да се озбиљно и одговорно одазовемо на ово и покажемо озбиљност Делија као навијачке групе која се озбиљно залаже за Косово и Метохију!

Незнам, ако је таква ситуација, зашто се поново није организовало на маркани, или у пиониру ? могло би много више људи да дође и много би више средстава могли да прикупимо за помоћ нашем народу са Косова !

Quote from: "Nikola013"Незнам, ако је таква ситуација, зашто се поново није организовало на маркани, или у пиониру ? могло би много више људи да дође и много би више средстава могли да прикупимо за помоћ нашем народу са Косова !
организација онаквог концерта је много компликованија, потребно је много више времена.. треба доста времена да се прочује за тако нешто у нашим условима где немамо простор у медијима.. узми у обзир и то да је напољу минус, и да је питање колико би људи осим нас дошло..
ово је најбољи начин да се у кратком року сакупи већа сума новца..
Косово и Метохија - срце Србије!
СМРТ ПОЛИЦИЈИ!!!

Друго, од овог концерта треба очекивати далеко ''свечанију'' атмосферу, мирнију... Прошли концерт је био феноменалан, по једној енергији, атмосфери, свему што смо видели то вече... А овај ће сигурно бити по томе какве ће емоције побудити, јер ће много више акцента бити на нашој светој земљи, нашем Косову...

Срби, сутра сви на протест! Изгубљено је само оно чега се одрекнемо!

Христе Боже, распети и Свети... уз бубањ има да се најежимо кад будемо певали химну Косовских јунака.

Христе Боже распети и свети,
Српска земља кроз облаке лети.
Лети преко небеских висина,
Крила су јој Морава и Дрина
Збогом први нерођени сине,
Збогом ружо, збогом рузмарине.
Збогом лето, јесени и зимо,
Одлазимо да се не вратимо.

На три свето и на три саставно,
Одлазимо на Косово равно.
Одлазимо на суђено место
Збогом мајко, сестро и невесто.
Збогом први нерођени сине,
Збогом ружо, збогом рузмарине.
Збогом лето, јесени и зимо.
Одлазимо да се не вратимо.

Кад је драга да одлазим чула,
За ревер ми невен заденула.
Збогом први нерођени сине,
Збогом ружо, збогом рузмарине.
Збогом лето, јесени и зимо.
Одлазимо ДА ИХ ПОБЕДИМО!!!
Државна безбедност брани државу од народа,
Државна безбедност да не сруши се држава!

Пошто се приближава концерт, од којег прихода се скупља новчана помоћ, а и скупља се одећа, обућа, храна, лекови. Погледајте шта вам од вишка гардеробе не треба, а да је очувано, неисцепано, чисто, патике, ципеле... да се однесе као помоћ. Ја сам већ доста ствари одвојио (и још неке ствари кад сам био млађи, имао 12 или 13 година), тако да и остали могу то да ураде.

Надам се да ћемо напунити салу руског дома, али као што и пише у летку који се дели ових дана, није идеја да се једино финансијски помогне... Као што је и Киза већ написао, сви који имају одеће и обуће коју више не носе, наравно да буде у пристојном стању нек донесу те вечери јер је и то неопходно нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији... Битно је да и сада покажемо нашу хуманост и солидарност на делу... Сада када је најтеже треба највише помоћи!!!
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Ко може нек сутра оде у Ревију да да крв. Ако нико још није дао крв, то се може проверити тамо.

Ово је акција за Косово!Схватите ово тако,јер скупљамо паре од карата,скупљамо одећу,појачавамо свест код наших људи о томе шта је Косово и колико оно нама значи.
Концерт има вишеструко значење и прав је штета да хала Руског Дома не буде крцата.
Данас од 12 до 17 часова могу се купити карте у ревији,и сутра такође.
Ајмо Делије још једну акцију успешно да изведемо!

Вечерас концерт! Дођите обавезно СВИ, у овим тренутцима овај концерт биће прави мелем за душу!  А уз то и помаже нашој браћи на Космету!

b]Дај Боже да се Срби сложе![/b]

Величанствен концерт синоћ! Ја одавно ме нису обузеле емоције као синоћ! Свака част оној деци из косовског божура!

Да се надовежем на Радомирову причу... Синоћ заиста емотивно вече... Деца су певала неке песме које први пут чујем у животу, а посвећене су Косову. После тога фолклор, на крају представе емитован је документарац о Косову, Милосрдни Самарјанин.
Доста одеће и обуће је донесено у Руски Дом, акција је успела, свака част Делије...

Quote from: "радомир"Величанствен концерт синоћ! Ја одавно ме нису обузеле емоције као синоћ! Свака част оној деци из косовског божура!
У Руском Дому сам се још и суздржао, али кад сам дошао кући и кренуо да гледам ДВД ''Пркосна Песма'' који се продавао после концерта...............ма иди сузе ми кренуле.

Да цитирам само једну реченицу од синоћ:

''Даћу ти злато, даћу ти бисере, само једну нећу, моје Косово свето,
  Даћу ти цвеће, даћу ти јутарњу росу, само не могу Метохију''.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Quote from: "радомир"Величанствен концерт синоћ! Ја одавно ме нису обузеле емоције као синоћ! Свака част оној деци из косовског божура!

Срце хоће да пукне од бола  :(  Видовдан а сузе низ лице и оној деци и нама...

Свака част! И сами смо видели каква је емотивна атмосфера била.Акција је успела и по ко зна који пут је показано колико нам косово и метохија значе.Свако ко је дошао треба да буде поносан на себе а и на остале који су били ту.
СВИ ТРЕБАМО БИТИ ПОНОСНИ НА СЕБЕ

КОСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ