Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Red Star Forever

1
У среду 08.04.2009. игра се 24.коло првенства у оквиру кога наш клуб гостује на стадиону јна... Утакмица почиње у 17:30 часова, а улазница за Север је 500 динара...

Посебан позив за ову утакмицу никада није ни био потребан, али ситуација налаже да дамо све од себе да се појавимо у екстремно великом броју, дођемо на време пре свега (колико је то могуће због радног дана) и да пружимо максимум како би помогли нашој екипи да победи...
2
Сутра сви на Карабурму, утакмица почиње у 13:30, а карте су 400 динара...
4
Group D
Tottenham Hotspur FC (ENG)
FC Spartak Moskva (RUS)
Udinese Calcio (ITA)
NK Dinamo Zagreb (CRO)
NEC Nijmegen (NED)

23.october Spartak Moscow free
6.november Spartak Moscow - Udinese
27.november Dinamo zagreb - Spartak Moscow
3.december Spartak Moscow - NEC
18.december Tottenham - Spartak Moscow


Соперниками «Спартака» в групповом турнире Кубка УЕФА стали английский «Тоттенхэм», итальянский «Удинезе», хорватское «Динамо» из Загреба и голландский «Неймеген».

Расписание матчей:

23 октября: «Спартак» пропускает тур
6 ноября:  «Спартак» — «Удинезе»
27 ноября: «Динамо» Зг — «Спартак»
3 декабря: «Спартак» — «Неймеген»
18 декабря: «Тоттенхэм» — «Спартак»
5
Following the UEFA Cup group stage draw that took place in Nyon, Switzerland, on Tuesday, October 7, OLYMPIAKOS FC will be facing Benfica (Portugal), Galatasaray (Turkey), Hertha Berlin (Germany) and Metalist (Ukraine) in group B. 

Fixture

October 23    Galatasaray - OLYMPIAKOS FC

November 6   Day off

November 27 OLYMPIAKOS FC - Benfica

December 3  Metalis - OLYMPIAKOS FC

December 18 OLYMPIAKOS FC - Hertha Berlin
6
Навршава се деведесет година од пробоја Солунског фронта и војничког тријумфа који је довео до завршетка Првог светског рата
Победа српске војске задивила свет
За мање од 15 дана српска војска превалила је више од 700 километара. Савезничке трупе у чуду су посматрале незадрживо продирање наших војника. Како су сведочили, често су имали потешкоћа да на моторним возилима сустигну српске борце који су у домовину незадрживо јуришали - пешице

Тачно пре 90 година, на данашњи дан, у зору, француски генерал Франш Д' Епере наредио је да се крене у пробој Солунског фронта, у коме је српска војска одиграла главну улогу и који се убраја међу најуспешније операције Првог светског рата. Ова невиђена офанзива и дан-данас се изучава на многим војним академијама широм света, као блистави пример једне велике победе.
У 5.30 часова, после снажне артиљеријске припреме, дивизије првог ешалона Друге армије започеле су напад. Српска војска незадрживо је кренула у отаџбину! За мање од 15 дана српска војска превалила је више од 700 километара. Савезничке трупе у чуду су посматрале невероватно продирање српских војника. Како су савезници сведочили, често су имали потешкоћа да на моторним возилима сустигну српске борце који су - јуришали пешице!

Србија је после четири године невиђених мука и патњи - поново слободна!
Све је, заправо, почело три године раније.

Солунски фронт настао је као покушај савезника (после многих калкулација, тактизирања и одуговлачења) да помогну Србији у јесен 1915. године против здруженог напада Немачке, Аустроугарске и Бугарске.

Али, експедиција је дошла прекасно и у недовољном броју да спречи пад Србије, а била је и отежана унутрашњом политичком кризом у Грчкој. На крају је створен стабилан фронт, који се простирао од албанске обале Јадранског мора до реке Струма, у коме су се међународне савезничке снаге бориле са Централним силама. Солунски фронт је остао прилично стабилан, упркос локалним акцијама, све до велике савезничке офанзиве предвођене Србијом у септембру 1918. године, која је резултирала капитулацијом Бугарске и ослобођењем Србије.

Аустроугарска је напала Србију у августу 1914. године, али није успела да савлада српски отпор. После уласка у рат Отоманског царства на страни Централних сила, одлучујући фактор био је положај Бугарске. Ова земља је заузимала стратешки положај на боку Србије, а њена интервенција, веровало се, на било којој од страна одлучујуће би пореметила равнотежу. Док су савезници могли да понуде мале територијалне уступке од Србије и (још увек неутралне) Грчке, обећања Централних сила била су много примамљивија, пошто су оне нудиле већину територија која је Бугарска тражила. После пораза Антанте код Галипоља и руским поразом у Горлице-Тарновској офанзиви, које су демонстрирале снагу Централних сила, краљ Фердинанд је потписао споразум са Немачком и 21. септембра 1915. године је започео мобилизацију за рат.

СРБИ ИДУ КАО ОЛУЈА

Маршал Франш Д' Епереа у извештају француској влади при пробоју Солунског фронта написао је, између осталог, да се операције морају успоравати јер нема комуникације ради добацивања хране француским трупама које напредују, само српским трупама нису потребне комуникације, они иду као олуја - напред.
У новом извештају послатом својој влади крајем октобра 1918. године маршал Д 'Епере констатује: То су сељаци, скоро сви. То су Срби тврди на муци, трезвени, скромни, несаломиви. То су људи слободни, горди на своју расу и господари својих њива... Али, дошао је рат. И, ето, како су се намах за слободу земље ти сељаци, без напора, претворили у војнике најхрабрије, најистрајније, најбоље од свих. То су те сјајне трупе, створене од издржљивости и полета, због којих сам горд што сам их ја водио, раме уз раме са војницима Француске, у победоносну слободу њихове отаџбине...

РЕАКЦИЈЕ ПРОТИВНИКА

После велике победе српске војске, крајем септембра 1918. године, бугарски краљ Фердинад је рекао: Ово је крај свих нас... Краљ Фердинанд је абдицирао и отишао у изгнанство почетком октобра исте године.
Неколико дана раније, немачки цар Виљем Други је у телеграму упућеном бугарском краљу Фердинанду, октобра 1918. године написао: Шездесет две хиљаде српских војника одлучило је рат. СРАМОТА!

НАПРЕД У ОТАЏБИНУ

Заповест војводе Живојина Мишића српској војсци за пробој Солунског фронта од 13. септембра 1918. године била је кратка и јасна:
- Сви комаданти, командири и војници треба да буду прожети идејом, од брзине продирања зависи цео успех офанзиве. Та брзина је у исто време и најбоља гаранција против изненађења, јер се њоме постиже растројство непријатеља и потпуна слобода у нашим дејствима. Треба дрско продирати, без починка, до крајњих граница људске и коњске снаге. У смрт, само не стајте! С непоколебљивом вером и надом, јунаци напред у отаџбину!

Србија је покушавала да обнови своје ослабљене армије и побољша стање са залихама. Упркос великим напорима, српска војска је била за само 30.000 људи већа него на почетку рата (око 225.000) и још увек није била добро опремљена. Иако су Велика Британија и Француска говориле о озбиљнијој војној помоћи Србији, ипак су је оставиле на цедилу и ништа нису урадиле све док није било прекасно.

Када је Бугарска започела мобилизацију, Французи и Британци су послали две дивизије да помогну Србији, али су касно стигле у Солун. Делимични разлог за ово одлагање била су сукобљена мишљења у грчкој влади о овом рату. Према Србији су кренуле Бугарска, Немачка и Аустроугарска војска, све под командом фелдмаршала Макензена, које су укупно бројале око 500.000 људи. Немци и Аустроугари су започели свој напад 5. октобра масовном артиљеријском припремом, коју су следиле преласци преко Саве и Дунава. Затим је 11. новембра бугарска војска напала из два правца, једним са севера према Нишу, а једним са југа према Скопљу. Бугарска војска је била велика и брзо се пробила кроз слабије српске снаге које су покушавале да зауставе њено напредовање. Због бугарског пробоја, позиција Србије је била безнадежна - њена главна војска на северу земље била би или окружена и приморана на предају или би морала да се повуче.
Војвода Радомир Путник наредио је повлачење на југ и запад према Црној Гори и Албанији. Србија је готово опустела! Време је било лоше, као и путеви, а војска је морала да помогне десетинама хиљада цивила који су се повлачили са њом. С војском и народом повлачио се и већ остарели краљ Петар Карађорђевић. По цичи зими, кроз снег и лед, наши војници и цивили повлачили су се кроз беспућа Албаније. Измучени, изгладнели, слабо одевени имали су против себе још једног подмуклог противника - становништво Албаније. Где год су могли, Арбанаси су мучки, с леђа, нападали и убијали наш народ. На овом страшном путу страдало је више хиљада Срба.
Укупно је око 125.000 српских војника стигло до обале Јадранског мора и укрцало се на француске транспортне бродове који су их превезли на бројна грчка острва, а већина је отишла на Крф, пре него што су послати за Солун. Војвода Путник је због болести морао бити ношен током целог повлачења и умро је у болници у Ници (Француска) 1917. године.

Српска војска (сада под командом генерала Петра Бојовића), после одмора и опоравка на Крфу, француским бродовима пребачена је на Солунски фронт. Тада су и савезничке снаге биле врло велике, а коначно су имале и грчку војску на својој страни. Међутим, и Бугарска је повећала бројност своје војске током 1917. године и у погледу укупног броја војника две стране су биле приближно једнаке. Али, ратна срећа сада је била на страни савезника. У погледу морала две стране су биле потпуно различите. Савезници, које је поносито предводила Србија, били су уверени у своју скору победу, док су бугарски војници увидели да је и овај рат за њих изгубљен - Отоманско царство је било пред колапсом, влада Аустроугарске је била у хаосу, а некада моћна немачка војска је поражена на Западном фронту.

У јесен 1918. године, упоредо са офанзивом савезничких снага на западу припремана је и велика офанзива на широком и дугачком Солунском фронту. Крајем децембра 1917. године постављен је командант савезничких војска на солунском фронту, француски генерал Гијома. По пријему дужности он је од српске Врховне команде тражио да прошири фронт своје војске, али начелник штаба српске врховне команде генерал Петар Бојовић није се сложио са тим и тражио је да се српски фронт још више скрати. Као резултат ових несугласица дошло је до промена - на место генерала Гијома, дошао је генерал Франш Д' Епере, а на место генерала Бојовића војвода Живојин Мишић чију је Прву армију примио генерал Бојовић. Врховну команду над целом савезничком војском имао је генерал Д' Епере, а над српском, поред престолонаследника Александра Карађорђевића и војвода Мишић.

После дужих припрема, на данашњи дан пре 90 година, српска војска, уз помоћ савезника почела је пробој Солунског фронта у Првом светском рату, који је завршен ослобођењем Београда 1. новембра 1918. године
Погинули војници на фронту су сахрањени у склопу српског војничког гробља на Зејтинлику у Солуну.
7
Дана 04.09.2008. четвртак, од 09ч до 14ч организује се добровољно давање крви у организацији Делија Север. Улица Љутице Богдана 1а прес сала.
8
1st match
Olympiakos-Asteras Tripolis 31/8 and 4/1

2nd match
Scoda Xanthi-Olympiakos 14/9 and 11/1

3rd match
Olympiakos-Panserraikos 21/9 and 18/1

4th match
Ofi-Olympiakos 28/9 and 25/1

5th match
Olympiakos-aek 5/10 and 1/2

6th match
Olympiakos-Panthrakikos 19/10 and 8/2

7th match
aris-Olympiakos 26/10 and 15/2

8th match
Olympiakos-Ergotelis 2/11 and 22/2

9th match
pao-Olympiakos 9/11 and 1/3

10th match
Olympiakos-paok 16/11 and 8/3

11th match
Iraklis-Olympiakos 23/11 and 15/3

12th match
Olympiakos-Paniwnios 30/11 and 22/3

13th match
Olympiakos-Levadeiakos 7/12 and 5/4

14th match
larisa-Olympiakos 16/12 and 12/4

15th match
Olympiakos - Thrasivoulos 21/12 and 26/4


The cup final has been arranged to take place on 2nd of May, dont know place yet.

I hope that lot of us will come to Piraeus and lot of you will come in Belgrade, not only for matches with pao/partizan, also with other clubs from our championships...
9
Северна трибина / Упозорење!!!
August 14, 2008, 12:38:55 PM
Последњи пут вас опомињем, све, па и оне који су писали на теми Апоел-Звезда на овом подфоруму, ИМАТЕ ПОДФОРУМ ТЕРЕН СА СПОРТСКИМ ПРИЧАМА ПА СЕРИТЕ О  ТРЕНЕРУ И ИГРАЧИМА И ОСТАЛИМ СРАЊИМА НЕВЕЗАНИМ ЗА НАВИЈАЊЕ ТАМО!!!

Следећи пут нема упозорења, него бановање и ако попиздим ја ћу лично угасити цео форум!!!

п.с. 1. И на темама са сликама, графитима и заставама је почело са претеривањем и постављањем свега и свачега, само ви тако наставите па ћете изгубити место за промоцију својих небулоза... А због вас неколико остали ће да испаштају... Пазите шта радите!!!

п.с. 2. Свашта су појединци себи дозволили и постављали разне глупости на подфоруму, нема више, готови су одмори и креће највећа цензура свих времена!!!
10
Након успешног бојкота претходног кола окрећемо се новој утакмици у среду на нашем стадиону... С обзиром да се прича о два термина, молио бих да ко буде имао информацију потврди у току сутрашњег дана време одигравања утакмице...

СВИ НА СЕВЕР!
11
време: Среда (данас)  -  18:00ч
место: Маракана (стадион "Рајко Митић")

И поред специфичне ситуације настале догађањима у претходних неколико дана, потребно је да се одазовемо у великом броју а за даље се очекују упутства на самој трибини...

Делије, сви на Север!
12
Убијен навијач у Футогу, други тешко рањен

НОВИ САД - У сукобу две групе навијача у понедељак увече је у Футогу код Новог Сада убијен један младић, док је други тешко рањен, потврдио је агенцији Бета истражни судија Окружног суда у Новом Саду Ненад Симовић.

Симовић је рекао да је до сукоба навијача дошло синоћ после 22 сата, у близини железничке станице у Футогу.

Он је навео да су у тучи у којој су учествовале млађе особе кориштене шипке, хладно оружје али и ватрено оружје.

Један младић је убијен из ватреног оружја, док је други тешко рањен, рекао је Симовић.

Симовић је додао је да је идентитет погинулог младића познат и да је саопштен породици, а да ће јавност бити упозната с тим након завршетка истражних радњи.

Симовић је најавио да ће новосадска полиција током дана издати саопштење са свим осталим детаљима.

Полиција за сада не саопштава, али се незванично говори да се ради о сукобу навијача Војводине и Партизана.

Прошлог викенда у Новом Саду је, пре првенствене фудбалске утакмице између Војводине и Партизана, дошло до сукоба навијача, после кога је полиција привела 30 изгредника.

извор: Бета
линк:
http://www.beta.co.yu/default.asp?h=akt,sr&prikaz=1824037
13
Делије срећна нам слава! Нека нам наш Светац помогне да очувамо отаџбину Србију и да га славимо сваке године у миру и благостању...

14
???? ??????????? ????? ??? ? ???? ?????? ? ???????? ????? ????? ????? ??? ??????? ? ????? ?????? ???? ?? ????? ?? ?????? ?????????!!! ?????? ??????????? ???? ??????!!!
15
Quote from: "?????"??? ??????, ??????? ?? ????

Quote from: "???????"???????? ?? ????!

???????? ?? ????!!! ?????? ????? ?????!!!
16
Сви на Маракану!!! Бесплатан улаз за оне са мањком кеша.... Врме, чини ми се 16ч, нек ме неко исправи ако грешим...
17
Карта за Север 100 дин...

Враћамо се првенству и надам се настављамо са добрим издањима као и на претходне две утакмице... СВИ НА СЕВЕР!!!
18
У петак у 10 часова почела је продаја улазница за реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Глазгов Ренџерса.

Као што се може видети на фотографијама, интересовање за меч који се игра у уторак је огромно, ред се протеже даље од зграде Спортског друштва Црвена звезда и нема сумње да ће Маракана у уторак увече бити крцата.

Карте се продају по цени од 800 динара за северну и јужну трибину, 2000 и 2500 динара за источну, односно 2500 и 3000 динара за западну трибину. Благајне на Маракани ће радити од 10 до 18 часова.





извор: званични сајт фк-а

п.с. Ово је само информација, озбиљније о овој утакмици тек на сам дан утакмице... Да се не би непотребно распламсавали и постављали питања на која сви знају одговоре... нпр. Да ли важе пропуснице? Мислим да то и врапци већ знају...
19
Обавештавамо све навијаче Црвене Звезде да ће се преостале улазнице за другу утакмицу финала плеј оф-а Црвена Звезда - Партизан делити у уторак, на дан утакмице, у просторијама Звездине ревије од 16 часова. Улазнице су бесплатне, и делиће се по проинципу један човек - једна улазница.

Позивамо све Делије и навијаче Црвене Звезде да се у уторак од 16 часова окупе испред просторија Звездине Ревије одакле ће кренути победничка поворка Делија ка хали Пионир.

извор: www.delije.net
20
Вечерас сви у Пионир!!! Трибине коштају 200 дин...
21
Посебан позив није потребан, ово је време званичног почетка, најављена је прослава и пре утакмице, а после... У сваком случају, они који су изнели ову сезону и који су били ту на свакој утакмици биће сигурно и сутра, а остали добро сте дошли...
22
Вечерас у Шумицама рукометаши ако се не варам играју последњи пут у БГ-у у овој сезони... Заслужили су да их поздравимо и пожелимо победе у преосталим утакмицама и наравно ТИТУЛУ која је на дохват руке!!!

п.с. Нема потребе по ко зна који пут понављати да треба доћи мало раније...
23
Субота 17 часова, ваљало би да се испрати и ово последње овосезонско фудбалско гостовање... 200 кинти је карта... Многи су истрошени и финансијски и физички и психички, али покажимо још једном зашто смо најбољи, највернији и много тога другог нај нај...

Надам се да прошли одлазак у Апатин није максимум који можемо да дамо а подсетићу да нас је било доста и да је било јако занимљиво...
24
Уторак 15.05. у 20:15 часова
Север: 200 дин.

Заједно са фудбалерима испишимо још једну страницу српског фудбала, помозимо им да буду први и једини који су одбранили дуплу круну! А ми, зна се... Покажимо још једном зашто смо најбољи...
25
Почетак у 19:00, Север 400 динара, 25. титула на домак... Ваљда овај последња информација може да привуче оне који су пропустили Кулу, Бежанију, баскет дерби... А ми остали, зар је потребно понављати се, СВИ НА СТАДИОН, овог пута јна!!!
26
Хуманитарни концерт!

Делије, 13.05.2007. са почетком од 19:30 часова одржаће се хуманитарни концерт ЗА НАШЕ КОСОВО на северној трибини стадиона Црвене Звезде. У организацији наше навијачке групе одржаће се концерт од којег ће сва зарада ићи Рашко-Призренској Епархији.

Позивамо све оне који воле нашу земљу и наш народ да дођу и да увеличају овај догађај и самом куповином карте помогну нашој брађи на Косову. Много је битно да напунимо трибину јер ћемо само тако на прави начин помоћи нашој браћи са Косова. Нека виде да нису заборављени, нека виде да мислимо једни на друге и да ћемо увек бити ту да помогнемо нашем народу. Много је битно да север буде пун јер тако шаљемо поруку и онима који мисле да ће Косово тек тако отићи од Србије. Позовите своје другове, браћу, сестре, родитеље... ово није утакмица него борба за наш народ на најбољи могући начин. На време скупљајте паре,на време обавештавајте људе...север мора бити пун! Од извођача наступају Неверне Бебе, Биља Крстић, Директори, Ансамбл Ђурђеви Ступови, Бајага, Бора Чорба...

Карте ће бити пуштене у продају од понедељка 07.05.2007. на благајнама нашег стадиона. Цена карте је 400 динара.
27
Датум: 21.04.2007.
Време: 18:30
Север: 100 дин.

Шта још... Сви на стадион!
28
Као што и стоји у наслову утакмица је у суботу у 16 часова... Цена карте за источну трибину која је "резервисана" за нас је 400 динара... Не бих превише о организацији одласка, кога интересује сазнаће, добро би било да нас буде што више, али не сумњам да ће у НС многи као и до сада ићи и у соло варијантама, тј. аутомобилима масовно...
29
Дакле данас 02.04.2007. сала СЦ Бањица, у 18ч ако се не варам... партизан је домаћин... Јуче сте на фудбалу добили обавештење где, шта и како па не бих да понављам... ДАКЛЕ СВИ НА РУКОМЕТ!!!
30
Сви на Карабурму!!! Цена улазнице 200 дин...