Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Пијанац

61
Quote from: rukometas_bg on January 28, 2009, 04:02:55 PMОво проблем гробара него поремећеног друштва у ком живимо. То се данас дешава свуда, не бира се ни место ни време. А држава ни не покушава да се бори са овим великим проблемом

Тако је! Деца која су јуче потегла ножеве имају 14-15 година. Таквих случајева има сваки дан, а црна хроника је све пунија и пунија. Тај проблем би требали да решавају на првом месту држава, родитељи, школа, па тек онда организовани навијачи. Ал како решавати проблем кад смрдљиви новинари једва дочекају да у обрачуну буде бар један навијачки шал не би ли они дошли до што бомбастичнијих наслова? Јеби га, није толико интересантно кад се клинци покољу око гудре или кад сељак баци комшију у бунар због међе.

И маните се људи коментара типа ''удри старо, младо, све што носи црно-бело''. То никако не доводи до решавања проблема, већ само може да погорша ситуацију.

62
Гај је један од ретких који је имао муда да јавно изнесе све што му се није допадало у клубу, један од ретких који је осећао да Звезда не сме да буде онако слаба. Зато је мученик и најебао, јер њима не одговарају такви играчи, већ, раније спомињане, крпе. Гајо, хвала на свему и нек' ти је са срећом!
63
Неки је други играч у питању сигурно. Мирковић је после тог инцидента са Дробњаком обећао да више никад због глупости неће добити црвени картон. То је прекршио убрзо против Војводине када је ударио Золтана Сабоа, касније такође играча Партизана. И наравно у утакмици хрватска-срј када је Јарнија ухватио за муда.
64
1. Манчестер Ј. - Тотенхем  1
2. Кардиф - Арсенал  2
3. Ливерпул - Евертон  1
4. Мајорка - Валенсија  X
5. Севиља - Сантандер  1
6. Реал - Депортиво  1
7. Јувентус - Фиорентина  1
8. Болоња - Милан  1
9. Рен - Ст. Етјен  1
10. Монако - Ница  X
65
Колико ме сећање служи, Мирковић је био искључен тако што је ударио Дробњака. Како је Дробњак напустио Звезду у лето 94-те, а овај дерби се играо у јесен те године долазимо до закључка да није то та утакмица. Ја сумњам на онај, већ описани, дерби у Купу који смо на гробљу изгубили 3:1, али нека ме исправи неко ако нисам у праву.

Кад су инциденти у питању, сећам се да је било чарки између Дејана Стефановића и Саве мајмуна. Не сећам се који је дерби био у питању, ал' мислим да је Саво управо због Дејановог напада на њега носио једно време ону мараму на глави. Ако се неко сећа свега овога нека опише мало детаљније шта се тачно догодило.
66
Quote from: Madness on January 22, 2009, 11:44:55 AM
о овој текми је писао Пијанац,куп 94-95,прва текма на маракани,2:0.

http://www.youtube.com/watch?v=7vnTNSPctY8&feature=related

Јао, па скроз сам заборавио да смо други гол дали из ''крајње сумњивог пенала''.  :) Колико су само били бесни. Сећам се препуцавања сутра дан у школи између нас десетак и једног :) гробара. Један од коментара за Ташевског је био: ''ко га јебе што је био свиња па се ваљао у блату.''  ;D

Quote98. Дерби Цз-глодари 3:2

http://www.youtube.com/watch?v=mD3vO9WUNn8&feature=related

За овај дерби се испоставило да је трећи гол дао Рамбо, а не Ковачевић како сам раније рекао. Свака част стварно човеку за ове снимке, непроцењиви су.

Рамбо је иначе дао и други гол у већ спомињаном 93. дербију, као и сјајан изједначујући гол штиклом у 94. дербију (завршен 1:1 на Маракани).
67
Јован је први од Станковића дошао 93. године. Запамтио сам зато што се тог лета потенцирало да су Звезда и Партизан добили по једног јако перспективног фудбалера у виду Јована Станковића и Драгана Ћирића. Велики је био потенцијал што је касније и показао у Мајорци.
68
Реванш четвртфинала Купа у сезони 94/95. Прву утакмицу смо добили кући  2:0, головима Крупниковића. Један од два гола је био споран јер линијски судија није свирао офсајд у коме се наводно налазио Крупниковић. Он јесте био најближи голману од свих играча који су учествовали у игри, али је од њега био ближи Ташевски који је већ добрих пола минута-минут лежао на трави. :) Гробље је толико било бесно да је претило да ће реванш да добије са 10:0.

И почело је добро по њих. Повели су евроголом Тешовића са дистанце и врло брзо је сличан шут имао и Нађ који је завршио на пречки. Да су тад повели са 2:0, ко зна како би се по нас завршило. Ми их сечемо голом Марка Перовића. Не знам ко је дао други гол за њих, онда је Предраг Станковић изједначио на 2:2. Трећи гол је дао Саво, па је изједначио Братислав Живковић. Утакмица се завршила резултатом 3:3. То је била прва утакмица на којој је Милоје примио гол после неких 600-700 минута.
69
Пошто је оригинални текст о Марковићу потекао из ЈСЛ Спорта, сасвим је нормално то што се испоставило да се ради о измишљотини. Још једном ћу замолити да се већ поменути медиј више не користи као извор информација. Сваку следећу информацију која је потекла из Спорта ћу брисати без да гледам о чему се ради.
70
Quote from: 100%anti crnobeli on January 17, 2009, 01:54:13 PMИстина имали смо и ми неколико веома добрих шанси ту утакмицу

Страшну шансу је имао Јован Станковић у другом полувремену. Улетео у казнени простор, искоса са леве стране, са 10-ак метара од гола шутирао. Сви смо мислили да је гол, поскакали на Северу, кад оно ништа.  >:(

Што се НС-а тиче, онда је то то. Један гол Крупног и два Даретова.  ;)
71
Quote from: 100%anti crnobeli on January 17, 2009, 11:09:31 AM
Једино што би могло бити је 98. дерби, који је игран негде у новембру '94, и који смо добили 3:2. Само не могу да се сетим стрелаца.

Протерао сам тромбове и сетио се. Стрелци су били Крупниковић, Предраг Станковић и Ковачевић. Дарко је дао гол и у 97. дербију када је било 1:1 на гробљу. Ћирић је касније изједначио тако што је себи дао фор руком (први пут, јер му се у дербијима то десило још једном).

100%ацб, јел' се сећаш утакмице са Вошом у Новом саду коју смо добили 0:3 што је била права сензација? Мислим да је Дарко и тада дао два комада или је Крупни дао два, а он један.
72
Quote from: 100%anti crnobeli on January 16, 2009, 07:35:36 PM
Mноги иоле старији се сећају како је Дарко дошао у Звезду, али ајд зарад млађих, а и ових старијих што им је пиво попило сиве ћелије да се подсетимо тога.
Наиме су сезони 93/94 која је већ споменута на овој теми, поред већ очекиване борбе за титулу између и гробља, сезону је обележио Спартак из Суботице утолико што се пласирао и финале Купа где су глатко пукли од гробља обе текме у финалу и Пролетер из Петровграда, тј. један њихов играч, а то је управо Дарко Ковачевић. Значи решетао је мреже ко нездрав те сезоне и упао нама и гробљу у жижу интересовања. Међутим он је већ на пола сезоне био виђен код комшија у табору. Шта више после 95. дербија који смо несрећно изгубили у фебруару '94(Брновић, пред крај, после очајне процене Милоја - без обзира на све Волим те Милоје, волим те Милоје, без тебе на голу стварно труло је  ;D), Дарко Ковачевић је заједно са гробарима прослављао победу и вероватну титулу, јер су се ови одлепили после овога 5 бодова, што је била малтене недостижна предност узимајући у обзир да је тад било два бода за победу.

Нисам ово заборавио. :) Има и слика са поменуте прославе, мислим да си је управо ти постављао на нет. Узмем ја и то у обзир кад год причам о Дарку Ковачевићу, ал' сам мишљења да се играма и залагањем у црвено-белом дресу вишеструко искупио како за ту прославу, тако и за то што га је 90-их био глас да је партизановац. Ја лично заиста немам шта да му замерим, поготово што и дан данас према Звезди гаји пријатељски однос. Такође због ситуације у којој се задесио мислим да није умесно расправљати о његовим гресима из младости. :)
73
1. ВБА - Мидлзборо  X
2. Тотенхем - Портсмут  1
3. Ливерпул - Евертон  1
4. Барселона - Ла Коруња  1
5. Билбао - Валенсија  2
6. Милан - Фиорентина  1
7. Аталанта - Интер  2
8. Лацио - Јувентус  2
9. Нант - Бордо  2
10. ПСЖ - Сошо  1
74
Звезда уз Дарка Ковачевића

Дрхтала је Србија, дрхтала је и пријатељска Грчка. Чекао се извештај лекара из Шпаније који су требали да се побрину за велико срце нашег Дарка Ковачевића. Дан након лагане хируршке интервенције сјајни стрелац Црвене звезде, Шефилда, Јувентуса, Лациа, Сосиједада, Олимпијакоса објаснио је шта се дешавало последњих седам дана.

- Годинама уназад, због познатих генетских проблема које има моја породица, практикујем редовне прегледе срца. То сам урадио и у петак 9. јануара. Лекари у Грчкој су установили да постоји велико зачепљење артерије, преко 90 посто које код врхунских спортиста може да изазове трагичан епилог. Том дијагнозом они су ми практично спасили живот и вечно ћу им бити захвалан – каже Дарко Ковачевић.

Ипак, операција је извршена у Шпанији, код доктора који такође одлично познају организам нашег некадашњег голгетера.

- Шпанија је моје говорно подручје, за разлику од Грчке јер још нисам савладао њихов језик. Хтео сам да директно комуницирам са лекарима, зато сам отишао у Шпанију. Операција је била 100 посто успешна. Кроз пету су ми провукли цевчицу којом су дошли до срца и отчепили све. Од сеоског, земљаног пута којим се иде на њиву направили су ауто-пут. Сада крв јурца – шали се Дарко и додаје – Никада нисам осећао ни најмањи проблем, већ сам само радио рутинску контролу и дошао до свега овога.

После свега фудбал је за Ковачевића у другом плану.

- Сада мислим само на здравље. Доктори су дали препоруку о пензији али ја ћу своју одлуку саопштити врло брзо на конференцији за медије, и у Атини и у Београду. Стрпите се до тада – смеје се Дарко.

Нашем Дарку комплетан Фудбалски клуб Црвена звезда на челу са председником Танасијевићем, потпредседником Југовићем, спортским директором Ивићем и члановима УО жели опоравак и  здравље. Уједно фудбалери и стручни штаб са Кипра поручују да ће му чувати место на Маракани. У тиму или на трибинама, нека сам одлучи, али наша кућа је и његова заувек.

Искористите и ви поштовани Звездаши прилику и овим путем пошаљите поруку Дарку Ковачевићу.


Извор: http://www.crvenazvezdafk.com/src/index.php


Наш некадашњи центарфор је свакако заслужио да га споменемо у овим, за њега тешким, тренуцима. Даре мајсторе издржи!
75
Са екипом се на Кипру припрема и извесни Бранислав Јовановић, 22-годишњи задњи везни. О њему се зна да је играо за кипарски Етникос, да је летос био на проби у Војводини и да су му ове зиме пропали преговори са Бешикташом. Ако се наметне вероватно ће потписати уговор, а по новинским чланцима (нарученим или не, не улазим) би се могло рећи да је на добром путу.
76
Успео сам да избунарим тачну информацију о прекиду сарадње са Петковићем. Дакле, не ради се о недисциплини, већ једноставно он има ''јак уговор'' и Звезда не намерава ни да уговор откупљује, ни да играча скупо плаћа до истека позајмице у априлу.

Овим се поново отвара горуће питање левог бека, које од одласка Луковића није адекватно решено, а изгледа да ће се опет кренути ка импровизацији. Гвозденовић и Џеф Силва су превасходно играчи средине терена. Трећа опција је ништа више него буџење. У тој варијанти би штопер, Пејчиновић, заиграо уз леву аут линију. Ту је још и Броновицки који је стигао у Београд, али се екипи на припремама неће прикључити док му се детаљно не испита здравствено стање.
77
Quote from: казабланка on January 10, 2009, 09:42:40 AM
А шта се десило са оним бразилцем нападачем, што је играо мало пре бомбардовања?незнам како се звао углавном је био ја мислим први чамуга у Звезди ако се не варам!

Не разумем! Ти хоћеш да ти неко каже шта сада ради фудбалер коме ни име ниси запамтио?  :o Као што већ једном рекох, пишите о играчима који су оставили трага у клубу. Од толико великих фудбалера који су продефиловали кроз Црвену звезду, ви се ватате за неке пропале црнце.
78
Quote from: дука on January 09, 2009, 06:26:18 PM
Него,што маријан марковић неће бити поведен на припреме?! :-\
Да будем искрен сваким даном губим поверенје  у спортског директора који вуче разне чудне потезе....
Надам се да грешим.....

Ако је због Марјана, немаш разлога да губиш поверење. И онако више није за боље од Младог радника из родног му Пожаревца.

Људи бре, немојте се свађати око тога шта конобар прича. :) Он ни сам не зна шта говори, тако да је права уметност протумачити шта је хтео да каже. Ја лично би био најсрећнији кад би могао да се правим да он не постоји. Ал нешто ми не иде, јер сваки пут кад видим његову појаву само што ми не позли.  >:(
79
1. Њукасл - Вест Хем  1
2. Портсмут - Манчестер Сити  1
3. Манчестер Ј.- Челзи  2
4. Ла Коруња - Севиља  2
5. Валенсија - Виљареал  X
6. Мајорка - Реал  2
7. Удинезе - Сампдорија  1
8. Рома - Милан  X
9. Оксер – Марсеј  1
10. Бордо - ПСЖ  X
80
Осврнуо би се још и на изненадни раскид сарадње са Николом Петковићем. Интернет чаршијом већ колају две приче, па бих изанализирао обе. Ако је процењено да је цена откупа његовог уговора превисока у односу на квалитет који поседује, онда је разлог за разлаз у реду. А ако га пак отпуштају због недисциплине, онда су прво требали да анализирају шта је дечко толико лоше урадио да га отпусте и ако поседује одређени квалитет. Ако му је једини грех пецкање стоке преко новина, стварно мислим да је казна престрога. Поготово што је момак више пута истицао да је Звездаш, а зезанцијом на рачун гробља је то и доказао.  ;)