ЉУБЉАНА, 15. септембра – На Скупштини Јадранске лиге за кошаркаше усвојено је реструктуирање власништва лиге тако да су Црвена звезда и Партизан постали сувласници. Наша два најтрофејнија клуба поделили су на равне части 20 одсто од власништва капитала Јадранске лиге за кошаркаше са Будућношћу која је до сада поседовала целу петину. Председник Будућности Данило Митровоћ је јуче после Скупштине, на питање да ли су преостала два српска клуба у Јадранској лиги тражила део власничког капитала (Хемофарм и Железник), одговорио да је то питање за Црвену звезду и Партизан и да би требало то од њих да траже. Пре две сезоне Цибона је била власник петине капитала Јадранске лиге коју је такође на равне части поделила потом са Задром и Сплитом.

Скупштина је усвојила и нови систем такмичења па неће више бити завршног – финалног турнира. Четири првопласиране екипе после лигашког дела играће полуфинале на две добијене утакмице (први са четвртим и други са трећим), а потом ће се и финале играти на два добијена меча. Победнику Јадранске лиге је и ове сезоне загарантовано место у Улебовој Евролиги. Уколико победник Јадранске лиге буде победник и националног првенства и тако већ обезбеди место у Евролиги, њега ће заменити другопласирана екипа из Јадранске лиге у најачем европском такмичењу. Победнику финала Јадранске лиге за кошаркаше је загарантовано место у Евролиги. Пласман од другог до последњег места се рачуна на основу лигашког такмичења, а не на основу плеј офа.

Јадранска лига за кошаркаше ће дибити новог главног спнзора. То ће данас званично објавити руководство лиге, а то ће уместо ,,Гудјира" бити ,,Нова љубљанска банка" па ће се лига звати НЛС.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Quote from: "lucky_star"Победнику Јадранске лиге је и ове сезоне загарантовано место у Улебовој Евролиги. Уколико победник Јадранске лиге буде победник и националног првенства и тако већ обезбеди место у Евролиги, њега ће заменити другопласирана екипа из Јадранске лиге у најачем европском такмичењу. Победнику финала Јадранске лиге за кошаркаше је загарантовано место у Евролиги. Пласман од другог до последњег места се рачуна на основу лигашког такмичења, а не на основу плеј офа.
Bilo bi logicnije da se drugoplasirani iz domace lige plasirao, ali mozda ovo i nije tako lose... Videcemo.
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

Znaci ako Cibona pobedi u Hr,ide u evroligu a recimo u finalu GYL Partizan(koji je recimo ujedno i prvak Srbije) pobedi Zadar,ici ce Zadar a mi kao drugi u Srbiji necemo.
Namerno sam naveo ovakav primer jer je lako ostvariv,a moze biti izuzetno los po nas.
To je cista glupost valjda treba svako iz svog prvenstva da salje po jednu ekipu kao i do sada,a da se u GL bore za drugo mesto.

Уместо да напусти то такмичење, Звезда је још и власник постала. Боле их курац за "тихи" бојкот (неодлажење на текме). Очигледно да "тихи" бојкот није решење.

Наравно да није!
b]Дај Боже да се Срби сложе![/b]

S obzirom kakva ekipa sedi u upravi,  igranje u Takvoj ligi nije nikakvo iznenadjenje.

ОК, и ја сам први за бојкот те и такве лиге, али ако и у овој варијанти најзад не заиграмо Евролигу онда и не треба да се бунимо, много смо јадни... Реално од свих смо бољи и само гробааари могу да нам буду проблем, ово је идеална шанса за успех и најзад упад у европски крем...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Управо као што РСФ каже...2 године нам буквално не дају да приђемо Партизану у домаћем првенству,сада имамо шансу да овде покушамо нешто.

У овој гробарској лиги никад прваци бити нећемо, па зашто не би играли лигу у којој би равноправно могли да се такмичимо па и у скорије време играмо евролигу.

Потпуно се слажем са тобом.Ми никада нећемо бити први у нашој лиги, зато што је то место резервисано.И зашто ми онда не бисмо на лакши начин у ЕЛ.У тој лиги Звезда има најбољи тим и логично је очекивати 1. место.Хрвати и Словенци имају слабе екипе, а партизан нема подршку судија.Само незнам где се игра плеј оф.

QuoteУместо да напусти то такмичење, Звезда је још и власник постала. Боле их курац за "тихи" бојкот (неодлажење на текме). Очигледно да "тихи" бојкот није решење.

Осим дербија нисмо отишли на још мозда 3 утакмице у задње 2 сезоне.Поштено и мене би болео курац да сам на њиховом месту.
..a patrole Kalabic Nikole...

Нема ове године плејофа већ се игра на испадње тј. када се заврши лигашки део играју се текме на ваљда две добијене...

То је уствари плеј оф, а не игра се финални турнир... Дакле први са четвртим и други са трећим и победници играју финале... Све се игра на две добијене...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Quote from: "Red Star Forever"То је уствари плеј оф, а не игра се финални турнир... Дакле први са четвртим и други са трећим и победници играју финале... Све се игра на две добијене...

Види се да се нисам наспавао јутрос, пишем глупости.  :batine
Мислим да можемо да се коначно изборимо за ту ЕЛ кроз ово такмичење мада је мислим да имамо довољно снаге и да освојимо наше првенство.

Имајте у виду да Чича неће бити доступан за гостовања у Загребу, Задру, Сплиту, Сарајеву, Широком Бријегу .... А он нам је најбољи играч.
Иначе, Врбица Стефанов је против БиХ у Сарајеву постигао 23 поена уз шут за три 3/3. Био је то меч БиХ и БЈРМ, којег су добиле балије, највише захваљујући "Србима" који играју за њих и црнчуги Домерканту.



Helios - Zadar: tuča i srpski narodnjaci
Nedelja, 22. oktobar 2006. 23:59

Poslednju utakmicu 6. kola NLB lige izmedju Heliosa i Zadra obeležila je tuča u kojoj su učestvovali košarkaši iz tri bivše jugoslovenske republike.

U tuči koja je počela u 15. minutu utakmice glavni akteri su bili dvojica Slovenca, jedna Hrvat i jedan Makedonac.

Prema izveštajima hrvatskih medija tuču su pokrenuli košarkaš domaćih Smiljan Pavič i gostujući centar Jure Lalić, a spontano su se pridružili i ostali igrači oba tima.

Za dvojnike Stivena Sigala i Žan-Klod Van Dama mogli bi da se prijave Todor Gečevski iz Zadra, koji na slavnog "Nika" podseća zbog svog konjskog repa, odnosno Miha Zalohar, koji je svojim umećem podsetio na ratobornog Belgijanca.

U tuči je najgore prošao Lalić koji je imao tu nesreću da bukvalno padne pod noge igračima Heliosa.

Epilog tuče je bio isključenje Zadrana Lalića i Gečevskog, odnosno Zalohara i Paviča iz Heliosa.

To nije bila i jedina zanimljivost sa ovog meča. Naime, organizatori utakmice u Ljubljani očigledno su znali kako da još više iziritiraju gostujuće košarkaše jer su im sa razglasa priredili mini-koncert srpske narodne muzike.

Helios je na kraju pobedio 83:76

(MONDO)
_____________________________________________________

Eto, i kako onda iko moze da bude protiv Jadranske lige? :finger
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

А зашто не  бојкотујемо и ову гробарску лигу ???
Мислим да имамо пуно више разлога за то од бојкота гума лиге.

Quote from: "Igor_RS"А зашто не  бојкотујемо и ову гробарску лигу ???
Мислим да имамо пуно више разлога за то од бојкота гума лиге.

Ма не треба насу лигу него смо ову усташку нлбе лигу то не треба ићи на текме и готово.Звезда мора ди иступи из те лиге и тачка.

:nene

Quote from: "Igor_RS"А зашто не  бојкотујемо и ову гробарску лигу ???
Мислим да имамо пуно више разлога за то од бојкота гума лиге.

Ниси поставио питање на правом месту.

Јадранску смо завршили на 6. месту. Крај приче.