Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Ђоле

1
Терен / Одг: КК Црвена Звезда 08/09
November 04, 2008, 02:42:49 PM
Вечерас играмо против Алијанса у Гмундену, Аустрија, први меч квалификација за Евро куп. У екипу се вратио и Тадија па ћемо бити комплетни. Реванш је за 7 дана у Пиониру. Преноса нема јер за сада ниједна станица није откупила права преноса овог такмичења.
2
Изјава Слободана Вучићевића, члана комисије КК ЦЗ

"Званично ћу се кандидовати за председника кошаркашког клуба Црвена звезда. Ова одлука није била ни мало лака и донео сам је после доста размишљања. Наиме, добро је познато да се клуб још увек налази у специфичној ситуацији након неколико бурних месеци борбе за његов опстанак и трансформацију. Посебан проблем представљала је и свест о великој одговорности ове позиције као и моја заузетост другим пословима. У овој одлуци помогао ми је господин Зоран Дракулић који је прихватио кандидатуру за место потпредседника. Такође, имамо обрисе новог Управног одбора који ће чинити цењени и квалитетни људи. Скупштина клуба одржаће се у року и очекујем да ће њени чланови прихватити програм који ћу изложити како би клуб дугорочно поставили на здраве основе. У будућем периоду инсистираћу на спортско-пословној филозофији базираној на клупској хармонији и истинском залагању сваког појединца. Верујем да ћемо нашу стваралачку енергију пренети и на навијаче. Овим путем позивам их да у суботу на утакмици против Сплита буду наш шести играч, јер само уз њихову помоћ и наше велико залагање можемо да очекујемо добре резултате и у будућности."

Спортски поздрав,
Слободан Вучићевић, члан комисије КК Црвена звезда

www.kkcrvenazvezda.rs
3
Чуо сам од човека блиском ФК-у да је на тренинзима професор за ове наше нападаче,али дуго се чекало да стигну папири.Сад кад су стигли он не игра,не знам из ког разлога.
4
Нажалост Дан Тана и Бингулац су и званично једини кандидати,па према томе који год да постане председник неће ваљати...Мислим да је први у предности јер има подршку већине људи у клубу,као и финансијера,а други само ветерана.
Што се тиче Мисдонгарда,потпуно се слажем са Пијанцем.У најмању руку поседује исти квалитет као и Едгар,а предност има у снази и скочности.Међутим ја бих јако волео да видим Клеа као стандардног у тиму,јер сам чуо да је најбољи нападач којег тренутно имамо.
5
Чини се да је ово ипак био само притисак на спонзоре да убрзају испуњење својих обавеза према КК-у,јер дан пре текме у Журналу је писало да је све договорено и да ће Вучићевић бити председник.Видећемо.
6
Пешић: Идем из Звезде ако не буде управе!
Субота, 18. октобар 2008. 23:31

Тренер кошаркаша Црвене звезде Светислав Пешић најавио је после победе над Војводином у НЛБ лиги да ће напустити београдски тим ако се под хитно не оформи управа клуба.

"Ми немамо клуб, управу, људе који треба да воде Звезду. Тако више не може. Договор је био да се ти проблеми реше до краја септембра или почетка октобра", рекао је Пешић после победе од 82:81 у Новом Саду.

Он је додао да ће одмах после утакмице покушати да разговара са финансијером Звезде Слободаном Вучићевићом, који је и члан комисије за припрему изборне Скупштине клуба.

"Тражићу од Вучићевића да преузме улогу председника. Ако он не прихвати, онда стварно више нема смисла, онда 'ајде да затварамо радњу", рекао је Пешић.

На питање да ли то значи да ће, ако Вучићевић не прихвати његов предлог, поднети оставку на функцију тренера црвено-белих рекао: "Ја и немам коме да поднесем оставку".

Пешић је нагласио да га само максимална посвећеност играча Црвеној звезди мотивише да ради на тренутној функцији.

"Ми смо потпуно неуиграни, посебно у одбрани, што се видело и у првој четвртини утакмице у којој смо примили 31 поен. За сада, ипак, све надокнађујемо максималном борбеношћу, али то не може тако заувек, мора много боље", оценио је тренер после победе у мечу у којем је његова екипа губила и са 14 поена разлике.

Звезда је у досадашњем току сезоне у регионалној ллиги уз Партизан једина непоражена екипа. Војводина је, с друге стране, изгубила три утакмице, вечерас после одлучујућих поена бека Звезде Бориса Бакића.

"Не би било незаслужено и да је Војводина победила, пошто је утакмицу одлучио поен... Нама се, међутим, то дешава већ на другој узастопној утакмици, исто је било и у прошлом колу на гостовању ФМП-у у Железнику. Једноставно плаћамо данак неискуству", оценио је тренер Војводине Зоран Сретеновић.

(Бета)
7
Браво дрвосеча,убо си у центар!
Што се тиче приватних факултета,не бих никога да потцењујем,јер врло је могуће да је знање које они тамо добијају рационалније и практично применљивије касније у послу,него ово наше бубање и разбијање главе.Али чињеница је да и ту треба да постоји неки баланс између државних и приватних факултета.
Што се школарина тиче,занимљиво ми је ово што доводиш Шешеља у контекст са тим,с обзиром да се управо радикали залажу за некакво бесплатно школовање.Нисам то знао
8
Не знам ко је та,али што се тиче конкретних разлога за протест ево на мом факсу је школарина била прошле године 85.000 а ове године 96.000.Па јебем му матер шта се то променило на боље за 12 месеци у друштву или у ономе што од факса добијамо да бисмо плаћали 11.000 више?Следеће године ће бити преко 100.000,једном мора да се пресече.

РСФ,квоте се смањују јер невиђено мали број студената може да исполаже испите,а то није зато што су људи глупи,јер нису,него зато што су програми исти као и кад си ти студирао,само сада смештени у један семестар.При томе,сваке недеље имаш колоквијум из другог предмета,а кад дођеш на испит ничега се не ослобађаш са колоквијума,него ти је он још услов да уопште можеш да изађеш на испит.То нема везе са болоњом каква се спроводи у свету.А да не причам да ако ти фали неколико бодова за услов можеш да их купиш од факултета по цени коју сам факултет одређује,у преводу легализована корупција!Много је ту ствари које су катастрофалне и треба већ једном дићи глас против тога.
А што се космета тиче,студентски протест је био пар дана пре главног колико се ја сећам.
9
Сутра у 14 часова,на платоу испред ректората,одржаће се велики студентски протест против наказног спровођења реформи и увођења квази болоње,против огромних школарина и још много тога...Цитираћу позив да не дужим много,а јако је важно да нас буде много сутра и да им направимо шоу у граду!Долазе студенти свих факултета,а према У92 долазе и студенти из других градова.Небитно је да ли сте дали услов,тј. да ли вас дотичу или не ове измене закона,битно је да покажемо солидарност сутра и да се супротставимо катастрофално организованом систему!

QuotePoziv na protest!

Studenti svih fakulteta! Dođite u petak, 17.oktobra u 14h na Plato ispred Rektorata (Studentski Trg 1) da zajedno započnemo borbu protiv:

! visokih školarina i njihovog samovoljnog određivanja!
! problematičnog sprovođenja reformi!
! neprestanog kršenja zakona, hirovitih promena statuta!

Započnimo borbu za PRAVEDNIJI SISTEM OBRAZOVANJA!

Pojavite se u petak i izrazite svoje nezadovoljstvo, ustanite protiv
nepravde i ujedine se sa svojim kolegama. Dođite da svojim prisustvom
pokažemo da studenti nisu postali apatična gomila podložna jeftinim
manipulacijama, vec da su samosvesna skupina koja ne dozvoljava ponižavanje, nepravdu i pljačku!
Ne dozvolimo da nam fakultete svedu na svoje privatne biznise!

Dole školarine! Dole propale reforme!
Dole komercijalizacija znanja! Obrazovanje za sve!

Studenti za studente!

http://studentskiprotest08.blogspot.com/
10
Quote from: Mилутин on October 09, 2008, 09:50:17 PM
било.Црногорци су Срби исто као и ја као и ти,само са пореклом из Црне Горе,тако да разлике између мене,тебе и неког ко је из Црне Горе дошао НЕМА,сви смо ми Срби.Треба гледати од човека до човека,никако све црногорце ставити у један кош и то још са милом.Како би се ти осећао да неко спомене разбијање града за време оног великог митинга за косово и онда погледа тебе јер су њему сви навијачи исти...

Мислио сам да сам био јаснији,али РСФ је у принципу већ објаснио оно што и ја мислим.Наравно да се ово што говорим не односи на нашу српску браћу која су пореклом из црне горе,него на оне што се изјашњавају црногорцима,што подржавају Мила,што уводе своју азбуку са 34 слова,итд.То је гамад према којој Србија нема разлога да буде попустљива и толерантна више,која нам је јуче забила нож у леђа.
Исто важи и за македонце,мада,колико сам упознат код њих шиптари малтене чине већину у државним институцијама власти тако да онда и не чуди...
11
''Бог вас клео погани изроди,шта ће турска вјера међу вама''...Његош се сада вероватно преврће у гробу,али нажалост све је у рукама Мила,шиптарског човека.Што се мене тиче црногорцима од данас укинути све врсте повластица у Србији,почев од бесплатног школовања па надаље.Србија је добра да се буде директор у њој,да се шверцује кроз њу,да се музе на сваки начин,а када је у питању заједнички живот и српски национални интереси онда смо им најгори непријатељи.Море мрш! >:(
12
Наравно да су ове цифре чиста фатаморгана,са таквом финансијском конструкцијом би лагано добијали Реал и остале тимове,само преносим изјаву.Што се Преса тиче,капирам да када објаве интервју ипак постоји већа доза истине него кад објаве неки текст који правдају ''поузданим изворима'',мада када су они у питању ништа није изненађење.
Што се тиче приватизације,најављено је да ће закон до фебруара најкасније бити усвојен,тако да то баш није далека будућност и требало би на време размишљати шта и како када се тај закон усвоји.

А што се садашњости тиче,Гвозденовић интензивно тренира са нама,могуће је да ће врло ускоро и потписати.
13
Цептер у ''Пресу'' још једном поновио да је веома заинтересован за Звезду и да ће покушати да је купи чим се усвоји закон о приватизацији у спорту.Пре тога не жели да се ангажује поучен искуством из ОК-а,када га је Ћурковић нелегално отерао.Најавио је и буџет између 40 и 100 милиона ако купи Звезду....
14
Вучићевић председник!

РАДНО дружење на Малом Калемегдану са генералним менаџером Црвене звезде Миланом Опачићем покренуло је низ занимљивих питања, међу којима и избор руководства клуба. Све извесније је да ће место председника припасти Слободану Вучићевићу, власнику "Гранд кафе", који се и највише ангажовао на пројекту опоравка клуба, док би улогу потпредседника требало да добије други члан Звездине трочлане комисије Зоран Дракулић, власник компаније "Ист поинт".
- Они ће највероватније заузети места председника и потпредседника, тако је договарано и када сам постављан за генералног менаџера и Пешић за тренера - каже Опачић, који најављује да би током недеље могло да буде конституисано руководство клуба.
- Назире се и чланство борда, односно Управног одбора, настојимо да у њему буду звездаши, који ће стално бити на располагању.
Божидар Маљковић, трећи члан Комисије и кандидат за селектора Француске, обављаће функцију саветника председника.
- Божа је тренутно у Паризу, његов посао везан је за кошаркашки терен, тако да би у клубу требало да има саветодавну улогу.
Новинаре је занимала и судбина Немање Александрова, који је недавно и званично добио раскид уговора са црвено-белима.
- Баш тако, Александров није Звездин играч. На нашу препоруку, два пута је о свом трошку боравио у Берлину на прегледима код једног од најцењенијих доктора, тренутно се још проверава да ли је здрав и спреман за повратак на терен.
Послушао је наше савете, а на њему је да одлучи шта је најбоље за њега. Ако је све у реду са коленом изаћи ће на тржиште као слободан играч, па нека процени где има најбоље услове за рад. У Паниониосу, где постоји притисак резултата, или у Звезди са свим њеним ресурсима на располагању.
Случај Тадије Драгићевића креће се ка повратку доскорашњег капитена у тим.
- Очекујемо да Тадија повуче захтев за раскид уговора, који је више последица емотивне реакције. Рекли смо му да ће имати најбољи могући статус, а што се капитенске траке тиче, морамо да имамо капитена на терену. Због тога не разумем питања зашто Ковач носи траку.
Финансијска конструкција за сезону није затворена, али је испланиран прилив новца.
- Ниједан клуб на свету нема буџет на гомили. Нема сумње да ћемо се сусретати са финансијским потешкоћама, већ касне средства које је обећала држава, али имамо план за стабилно функционисање клуба. Апсолутно смо свесни да играчи неће пружити максимум ако нису редовно плаћени - закључује Опачић.

Новости
15
Пар људи који су били на југу,а које знам,тврде да су они престали да певају своју песму како би се довикивали са нама,али јбг,2 пута су позвани,а они ћуте ко телад уместо да се јаве,испало је као да кулирају.Било како било,од резултата 0-1,само једна навијачка група је постојала на стадиону,а то смо били ми!
16
Како пише у Блицу,снимаће нас са 40 камера и препорука је да се не дозволи уношење већих застава и транспарената.АЦАБ! >:(
17
Quote from: kapetan on October 01, 2008, 04:32:05 PM
Пошто је тема везана за дерби...Да ли неко зна колика ће цена карте бити и у које се време се тачно игра?



                                                            ПРАВДА ЗА УРОША! ! !
                                                          СЛОБОДА ЗА ДЕЛИЈЕ! ! !

Цена карте за север је 300 динара,текма се игра у недељу у 17 часова!
18
Донели су већ одлуку,карте су од сутра у продаји
19
Терен / Одг: КК Црвена Звезда 08/09
September 29, 2008, 12:57:49 PM
Тадија остаје,а брат јесте главни разлог.Звезда му не дугује ни цента,јер је поред Кука и Кикановића једини редовно исплаћиван.
А што се играча на његовој позицији тиче ту је само Кикановић,јер Робертс и Штимац су центри,а Милошевић из Тузле игра тројку,тако тешко да би то могло да буде разлог.Касно су припреме одрађене и недовољно,захваљујући оставштини претходне управе,тако да од ове екипе нешто више треба очекивати тек после нове године.
20
Терен / Одг: КК Црвена Звезда 08/09
September 15, 2008, 05:42:23 PM
КК ЗВЕЗДА: Стиже и Робертс
Понедељак, 15. септембар 2008. 16:41    



Марко Кешељ и Андре Овенс су представљени као нова појачања на Малом Калемегдану.

Млади репрезентативац Србије (20, 208) је задужио дрес са бројем четири.

"Неколико пута сам нагласио да је велика част радити са Светиславом Пешићем. Систем који он поставља обећава доста рада, а кроз тај рад доћи ће и резултати. Потребно је стрпљење навијача, уз чију подршку можемо далеко да догурамо. Опет сам у свом граду и нема лепшег осећаја него играти у клубу какав је Звезда и доказивати се", рекао је Марко Кешељ, бивши играч Ђироне и Келна.

Стигао је и Андре Овенс. Упркос урагану Ајк, који је погодио северни део САД и на кратко га укочио, бивши бек Индијане се појавио у Београду.

"Нисам разговарао са играчима који су играли у Србији, знам да је један од њих Омар Кук, али знам величину клуба у који сам дошао и то ће ме додатно мотивисати", поручио је Овенс.

Генерални менаџер Звезде, Милан Опачић, изразио је задовољство довођењем нових играча у клуб.

"Марко је појачање од кога много очекујемо. Он није само репрезентативни играч већ и играч који би требало да буде један од носилаца игре ове сезоне", почео је Опачић.

"Овенс игра на позицији бека, а може да игра и на позицији плејмејкера. Ради се о играчу, који је, по речима његових тренера из Индијане, спреман за европску кошарку.

И ту неће бити стављена тачка на списак појачања.

"Следећи је Лоренс Робертс. Иако је висок 206 центиметара игра на позицији центра. Играо је за НБА лигаша Мемфис и одиграо више од 50 утакмица са завидном минутажом", додао је Опачић.

Према његовим речима, капитена Звезде Тадију Драгићевића очекује лакша операција, и он ће се за две недеље прикључити екипи.

Крајем ове недеље Црвена звезда ће играти на турниру у Француској, а следеће ће одиграти две пријатељске утакмице са римском Лотоматиком.

(Бета, МОНДО, фото МН пресс)