Da ne mesam sa klubom ali ovo su neke odluke saveza

FLEŠ SA ZASEDANjA

Novi grb
U nizu odluka vezanih za nepromenljivost kadrova našlo se mesto i za jednu promenu, istina nevezanu za ljudstvo već za amblem. Zajednica superligaša je dobila novi grb takmičenja na kojem u fudbalskoj lopti dominiraju boje srpske zastave.
ZAŠTIĆEN TERMIN
Prenosi nedeljom

Saradnja Dajrekt medije i Zajednice superligaša nastavlja se i u premijernoj sezoni u kojoj će elitni rang činiti samo klubovi iz Srbije. Za razliku od prethodne godine kada su prenosi išli i subotom i nedeljom, u novoj sezoni će se ligaški mečevi na malim ekranima naći isključivo nedeljom.
Planirana su 32 prenosa, 22 u prvom delu i 10 po odvajanju liga na plej-of i plej-aut. Novinu predstavlja i podatak da više neće biti multi prenosa, već će se direktno gledati samo jedan meč, a u večernjem terminu od 21 do 22 i 30 je planirana specijalizovana emisija posvećena Super ligi.

BEZ IZMENA
Poverenje komesarima

Pored prvog čoveka Zajednice superligaša poverenje Skupštine su dobili i komesari koji su prethodne sezone vodili računa o svim aspektima takmičenja u elitnom rangu.
Tako će komesar za takmičenje i u sezoni 2006/2007. biti kao i ranije Branislav Delić, dok je zamenik Zdravko Savić. Komesar za bezbednost ostaje Sveta Radosavljević, a zamenik Milorad Lapčević. Promena nije bilo ni kod disciplinaca, pa će kazne i dalje određivati Nikola Latinović i Dragče Dimitrijević.
Predsednik Komisije za žalbe biće Mile Simić, dok će ulogu predsedavajućeg u Arbitražnoj komisiji obavljati Radosav Petrović.

ČLANOVI UO
Den Tana kadar Zvezde


Šesta tačka dnevnog reda Skupštine bila je uz izbor predsednika i potpredsednika vezana za formiranje Upravnog odbora. U njemu će sedeti po dva predstavnika svakog kluba, a javnosti su juče prezentirana imena glavnih predstavnika klubova u UO.
Crvenu zvezdu će predstavljati Den Tana, Partizan Ratomir Babić, Hajduk Nikola Džomba, OFK Beograd Vladimir Bulatović, Zemun Ranko Karić, Borac Slobodan Ilić, Bežaniju Goran Mijatović, Banat Salma Gašpar, Vojvodinu Cvetko Riđošić, Mladost Apatin Dragi Bogić i Voždovac Aca Bulić.
Drugi član Upravnog odbora biće predstavnik kojeg klub odredi.

NADZORNI ODBOR
Minić predsednik

U Nadzornom odboru Zajednice superligaša će se i u novom mandatu naći tri člana, a uloga predsednika pripašće kao i prethodne sezone Momčilo Minić, predstavnik OFK Beograda.
Pored njega ovaj organ će činiti Veselin Paskaš (Hajduk) i Novica Matić iz Zemuna.

SKUPŠTINA ZAJEDNICE SUPERLIGAŠA UVELA HIMNU KAO OBAVEZU
"Bože pravde" pre svake utakmice!

Dragan Bulić predsednik još četiri godine, produženi mandati svim organima. Primarni zadaci regularnost i povratak publike
Utakmice Meridijan Super lige u premijernoj sezoni pod okriljem FSS kao nacionalnog saveza imaće obaveznu uvertiru u vidu himne "Bože pravde". Odluka iznenadna, ali jednoglasno usvojena na jučerašnjoj Skupštini Zajednici superligaša, predstavlja najznačajniji detalj uz overu novih mandata svim organima.

Tako će pozivanjem na nacionalnu svest čelnici Zajednice krenuti u borbi za ostvarenje jednog od dva najvažnija cilja po rečima prvog čoveka Dragana - Ace Bulića - povratka publike na tribine.
- Želimo veću javnost u radu kako bi se vratilo poverenje gledalaca. Publika je jedino pravo merilo onoga što radimo i zato moramo da učinimo sve što je u našoj moći da se publika vrati na stadione - apostrofirao je Bulić.

Uz novi četvorogodišnji mandat Buliću, juče su potvrđene i potpredsedničke funkcije Cvetka Riđošića i Ratomira Babića. O nastavku rada bez Crne Gore Bulić kaže:

- Mislim da je mnogo urađeno za napredak takmičenja i fudbala u celini. Prvi put ćemo igrati u srpskom miljeu, moje je mišljenje da će razdruživanje doprineti oboljšanju srpskog fudbala.
O privatizaciji...

- Osim Partizana i Crvene zvezde svi se susreću sa neophodnošću vlasničke transformacije. Za klubove bi najbolje bilo da se pretvore u privatne kompanije što pre, a neka naša očekivanja i nadanja su da bi to moglo da se dogodi do kraja godine.

Prvi operativac Zajednice superligaša Miodrag Janković je pričao o licenciranju i famoznim depozitima, koji za razliku od takmičenja u doskorašnjoj državnoj zajednici neće biti potrebni.

U narednim danima će biti poznata odluka prvostepene komisije za licenciranje. Posle obilazaka stadiona utisak je da će klubovi uspešno završiti posao, a prema propisu svaki stadion mora da ima najmanje 3.000 sedećih mesta. S obzirom da članovi lige imaju potvrdne revizije od strane zvaničnog revizora FSS garancije neće biti potrebne.
Analizu jučerašnje Skupštine, ali više onoga što očekuje srpski fudbal u bliskoj budućnosti zaključio je Dragan Bulić.

- Pred nama je sistem takmičenja koji se u Hrvatskoj i Švedskoj nije pokazao u najboljem svetlu, ali to nije razlog da ne verujemo da će kod nas funkcionisati na pravi način. Mislim da ovaj sistem vodi ka poboljšanju regularnosti, a za svakog ko misli da isprlja ruke zarad sitnih interesa poručujem da neće imati mesta u srpskom fudbalu - završio je Bulić.
staćes zauvek No 1! Ciao Sasha! 1950-2007

Quote from: "banne"Za razliku od prethodne godine kada su prenosi išli i subotom i nedeljom, u novoj sezoni će se ligaški mečevi na malim ekranima naći isključivo nedeljom.

Ma ne treba da bude direktnih prenosa uopšte.
Samo snimci kasno uveče to je ok.
Emisije posvećene Superligi to ima da bude neki žešći smor.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

QuoteDragan Bulić predsednik još četiri godine

Zasto me ovo najvise brine...

Voleo bi da bude bilo prenosa svake tekme naseg kluba


Quote from: "Васил"Ц, ц, ц...

Opusti se malo brate...Nece to jos dugo... :lol:
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Quote from: "OrtoDelija"
Quote from: "Васил"Ц, ц, ц...

Opusti se malo brate...Nece to jos dugo... :lol:

Jos malo pa ce kraj raspusta pa ih nece biti

Quote from: "goku"
Quote from: "OrtoDelija"
Quote from: "Васил"Ц, ц, ц...

Opusti se malo brate...Nece to jos dugo... :lol:

Jos malo pa ce kraj raspusta pa ih nece biti

:oko  :laugh
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Можда ово није право место за моје питање, али нисам могао да нађем одговарајућу тему. Да не дужим, интересује ме да ли се бодови из ове лиге преносе у ту нову мини лигу или се прерачунавају или се креће из почетка? Хвала.

Bodovi se prenose,i samo se nastavlja dalje ali se vise ne igra sa ekipama od 7. do 12. mesta(u nasem slucaju,za komsije ne znam :rofl )

Sta bi sa onim da se intonira himna pre svake tekme,ima li toga uopste?

P.S. Izvinjenje za latinicu,javAn komp.
Не даје онај који има паре,већ онај који има душу."

www.srbizasrbe.org


Quote from: "Djape_BBrdo"Sta bi sa onim da se intonira himna pre svake tekme,ima li toga uopste?

Сигурно су схватили да је то много глупо, па одустали.
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA

Quote from: "Nesho"
Quote from: "Djape_BBrdo"Sta bi sa onim da se intonira himna pre svake tekme,ima li toga uopste?

Сигурно су схватили да је то много глупо, па одустали.


А зашто је глупо?
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Quote from: "lesa"

А зашто је глупо?

Па добро брате, ђе си видио да се интонира химна прије сваке текме два клуба ?
За не би брзо досадио тај ритуал.
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA

Затворена је тема за ФК па ево да поставим овде...

Grk u Zvezdi

Trener Crvene Zvezde Dušan Bajević nastavlja sa jačanjem tima za nastavak sezone.

Novo lice na Marakani je fudbaler Etnikosa, Grk Epaminondas Kutramanos (23) ! Reč je o talentovanom igraču sredine terena, koji deluje u sredini veznog reda.

Grk će biti na probi na Marakani u narednom priodu, i ukoliko se sve
kockice "slože", doskorašnji fudbaler Etnikosa potpisaće višegodišnji ugovor sa šampionom Srbije.

Bajević je u dosadašnjem toku sezone najmanje zadovoljan igrom veznog reda, i najviše zamera na manjku lopti ka napadačima, koje fale recimo Brazilcu Ailtonu, jer nije rec o igraču koji sam stvara prilike.

Kutramanos bi mogao da reši sve probleme crveno-belih, a priliku da se dokaže imaće vec u utorak protiv omladinaca Crvene Zvezde u kontrolnom meču.

Pa dobro, kako sad ovaj moze da dodje ako je prelazni rok zavrsen?

могу да дођу слободни играчи који нису под уговором са другим тимом.