УЛЕБ КУП: Звезди најтежа група
Субота, 30. јун 2007. 16:04



Српски представници у УЛЕБ купу, ФМП, Црвена звезда и Хемофарм добили су противнике након жреба који је обављен у италијанском Језолу.

Најтежи посао имаће црвено-бели, којима ће у групи Ф ривали бити московски Динамо, Фортидудо из Болоње, грчки Панелиниос, белгијски Остенде и чешки Нимбурк.

ФМП је жребан у групу Б, у којој се још налазе летонски Вентспилс, турски Бешикташ, француски Шалон, немачки Келн и португалски Оваренсе.

Хемофарм ће играти у групи Ц, а противници ће му бити шпанска Дјирона, белгијски Шарлроа, турски Галатасарај, холандски Ханзеваст Капиталс и румунски Асесофт Плоешти.

Од ове сезоне УЛЕБ игра се по новом формату, а у такмичењу учествује 54 екипе из 26 земаља. Тимови су подељени у девет група са по шест екипа.

УЛЕБ куп у сезони 2006/2007. освојио је Реал, који је у финалу у белгијском граду Шарлроа савладао Лијетувос Ритас 87:75.

јел се зна колико екипа иде даље из групе?

Хммм ... па минимум по три из сваке групе + неколико најбољих четвртих ... Бар ја мислим. Непроверена информација.  :D



32 екипе пролазе даље а такмичење ће бити завршено турниром 8 најбољих екипа.
color=red]FxCxRxSx[/color]

Није ми само јасно по чему је наша група најтежа? :zbunjen
Бољи смо од Панелиниоса,Остендеа,Нимбурга...
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Даље иду прве 3 екипе из свих 9 група и још 5 најбољих четвртопласираних тимова. Тада остају 32 екипе и играју се 2 елиминационе рунде у којима се ривали састају 2 пута (код куће и на страни). Кад остане 8 екипа игра се ''финал 8'' у граду који ће ускоро за то бити одређен.
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Искрено, не можемо да кажемо јесмо ли бољи од Панелиниоса,Остендеа,Нимбурга, јер не знамо каква ће нам бити екипа следеће сезоне. Ипак мислим да је реално очекивати да будемо бар трећи. Али полако прво да комплетирамо тим.
ДEЛИJE - ПОДГОРИЦA