Делије Онлајн

Делије Кафе => Пивница => Topic started by: Anonymous on October 12, 2004, 03:46:48 PM

Title: Космет српска земља
Post by: Anonymous on October 12, 2004, 03:46:48 PM
@uzbuna

I dalje se skupljaju potpisi, i dalje stoji banner na naslovnoj.

Sada predstoje vazni izbori u USA. Ako pobedi Kerry, Holbruk ce biti americki drzavni sekretar, koji ne podnosi Srbe, ima da nas jebe ko mlade majmune. Takodje, Kerijeve demokrate pripadaju albanskom lobiju, tako da ce Keri lobirati da Kosovo postane drzava. E sada, ako pobedi Bush, Kosovo ce i dalje biti srpsko. Grozno je kako je Kerry jebao Oksenberginu kevu (nasa srpkinja...) a ovamo radi za siptare. Novac uvek preovladava.
Mi mozemo siptare uvek da dobijemo u ratu, to je najmanji problem. Kao i ostale susede. Medjutim nasi jos nisu shvatili da u politici odlucuje 90% diplomatija a 10% puska i tenkovi.
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on October 12, 2004, 04:19:09 PM
Quote from: "KizaLion"Mi mozemo siptare uvek da dobijemo u ratu, to je najmanji problem. Kao i ostale susede. Medjutim nasi jos nisu shvatili da u politici odlucuje 90% diplomatija a 10% puska i tenkovi.

Diplomatija?
E daj bre Kizo, Siptari i Ameri zajedno diluju oruzje, gudru i belo roblje. To je ono sto zavrsava posao!

Diplomatija je jedino cime mozemo da se tesimo jer nam je jedino to i preostalo, nemomo vise ni puske, ni tenkove, ni vojsku ni krimose. Uskoro necemo imati ni zemlju jer : "Boj se bije, bije, privatizacije za prodaju Srbije". Tako da ne moramo uopste da se brinemo jer je sasvim sigurno da ni nas nece biti.
Title: ?????? ? ????????
Post by: Milos_cz on October 14, 2004, 07:40:02 PM
Moze li samo potvrda da je nama vise u interesu da pobedi Bus? :( (od dva gora manje???)
Title: ?????? ? ????????
Post by: LukaLoko on October 17, 2004, 12:31:37 PM
Italijani nazivaju albance sa Kosova "kosovari", a Srbe "serbi",tako da su
tim prostim leksikalnim trikom odlucili koji ce biti  gospodari pokrajine.
(ista prica je bila za Bosnu)
A ubojice iz OVK-a nazivali su samo "buntovnicima".
Preko diplomatije Srbija nista nece dobiti.
NA ZAPADU NEMA NI NAJMANJEG INTERESOVANJA ZA SUDBINU SRBA I
SRPSKIH CRKAVA NA KOSOVU, a kamo li za istorijska prava srpskog naroda za tu pokrajinu.
Zapad je odavno odlucio nezavisnost Kosova,samo cekaju povoljno vreme
da to ozvanice.
Kada je italijanski general Cabigiosu zavrsio svoju duznost kao komandant snaga Kfor-a, u intervju jasno je rekao "da ce Kosovo biti nezavisna drzava jer tako hoce medjunarodna zajednica, i da tamo vise
nece biti ratova jer se je pokrajina pretvorila u monoetnicko drustvo".
To je rekao komandant snaga na koje  spada duznost da daju da se postuje rezolucija 1244, i da vrate srpske izbeglice njihovim kucama.
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on October 18, 2004, 10:32:01 PM
Prizren-Gracanica,
15. septembar 2004. god.

SAOPSTENJE ZA JAVNOST
- Povodom rada medjunarodne Komisije za obnovu hramova na Kosovu i Metohiji -

1) Eparhija rasko-prizrenska obavestila je UNMIK da je Memorandum o razumevanju o dogovorenim opstim principima obnove crkava, sklopljen 28. juna ove godine u Gracanici, u okviru inicijative Saveta Evrope za obnovu porusenih i ostecenih hramova u pogromu 17. marta ove godine, prestao da vazi iz sledecih razloga:

Nakon martovskog pogroma Savet Evrope pokrenuo je inicijativu, u okviru svog Regionalnog programa za kulturnu i prirodnu bastinu jugoistocne Evrope 2003-2005, za obnovu svega porusenog i ostecenog. Nakon toga tri Misije Saveta Evrope, u cijem radu su ucestvovali i albanski i srpski strucnjaci, posetile su Kosovo i Metohiju, sa ciljem da izvrse procenu stete i daju preporuke za obnovu. Rezultati njihovog rada objavljeni su u izvestajima, koji su sledili nakon svake posete.

Obzirom da inicijativa Saveta Evrope olicena u medjunarodnoj Komisiji, ciji je zadatak hitna obnova svega porusenog i ostecenog u martovskom pogromu, do sada nije dala konkretne rezultate na terenu, da rokovi koji su postavljeni, sasvim je izvesno, nece biti ispostovani, kao i da je Komisija svojim radom odstupila od preporuka tri Misije Saveta Evrope, u odnosu na vrstu i kolicinu predvidjenih radova, prestao je svaki razlog i smisao postojanja i rada navedene Komisije.

Stoga je Episkop rasko-prizrenski i kosovsko-metohijski g. Artemije u svom obracanju UNMIK-u, povodom rada Komisije, napisao "da je doslo do znacajnih promena u elementima koji cine bitne odrednice potpisanog Memoranduma, iznesenim u tackama 3. i 4.", te da su takvim radom Komisije "suspendovani svi nasi dogovori, kao i potpisani Memorandum, ukljucujuci i sva pravna dejstva koja bi mogao da proizvede".

Na kraju svog obracanja UNMIK-u Episkop Artemije navodi da smatra "neprihvatljivim ovakav stav i nacin rada Komisije, koja postupa direktno u suprotnosti sa prethodno navedenim odredbama Memoranduma, cime je onemoguceno ostvarivanje cilja i svrhe zbog koje je Memorandum i potpisan, a iz cega proizilazi da su odredbe Memoranduma od strane Komisije pogazene i stavljene van snage", te konstatuje "da svako dalje postupanje u skladu sa Memorandumom, kao i obaveze koje iz njega proizilaze, nemaju vise pravnu snagu".

U svom dosadasnjem radu medjunarodna Komisija nije zapocela radove ni na jednom objektu, niti je u obnovu hramova na Kosovu i Metohiji od strane Komisije ulozen ijedan evro.

2) Eparhija rasko-prizrenska i ovaj put izrazava svoju zabrinutost zbog cinjenice da su predstavnici Saveta Evrope, Evropske Komisije i UNMIK-a, u petak 10. septembra u Parizu, formirali Nezavisni medjunarodni Komitet za zastitu kulturnog nasledja na Kosovu.
U formiranju nezavisnog Komiteta nisu ucestvovali srpski predstavnici, niti je drzava Srbija na bilo koji nacin konsultovana, a predvidjeno je da tokom svog rada Komitet samo konsultuje i obavestava predstavnike kosovskih Srba i SPC, cime je drzava Srbija potpuno dezavuisana.

Ovo je opasan i neprihvatljiv trend zaobilazenja i minimiziranja uloge drzave Srbije i SPC u zastiti svoje kulturne bastine na Kosovu i Metohiji. Srpska kulturna bastina se ne moze utapati ni u kakvu "kosovsku", "versku" ili "vizantijsku" kulturnu bastinu. Ona jeste i ostaje srpska i pravoslavna.

3) Eparhija rasko-prizrenska takodje saopstava da obnova jos jednog razrusenog manastira na Kosovu i Metohiji zapocinje u sredu 15. septembra, u saradnji Eparhije i KFOR-a za jugozapad. Radi se o manastiru Zociste kod Orahovca, koji je razoren juna 1999. godine. Monasi ce biti najpre smesteni u kontejnerima, do zavrsetka prvih objekata u novembru mesecu, cime ce biti omoguceno prezimljavanje monastva u pristojnim uslovima.

To ce, nakon manastira Devica i svetih Arhangela, cija je obnova takodje zapocela na inicijativu Eparhije rasko-prizrenske, biti treci manastir koji se, nakon petogodisnjeg razaranja, vraca u prvobitno stanje.

Radove na obnovi manastira Zociste izvodi Eparhija rasko-prizrenska preko eparhijskog centra "Rade Neimar", uz saglasnost Republickog Zavoda za zastitu spomenika kulture iz Beograda.

---------------------------------------------

Informativna sluzba SPC
Beograd, 18. oktobar 2004. godine

Policija obezbedjuje rusitelje manastira  

U mestu Nizepole, u Bivsoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji, gde se do petka nalazio manastir Svetog Jovana Zlatousta, koji su izgradili Mitropolit veleski Jovan sa sabracom, monasima, i vernim narodom. Hram je osvestan i u njemu se vrsilo bogosluzenje. Pre samo dvadesetak dana tamo su boravili arhijereji iz Bugarske i Grcke i zajedno sa mitropolitom Jovanom sluzili svetu arhijerejsku Liturgiju.

Danas je ovaj manastir postao zrtva drzavnog terorizma. Jake policijske snage, u punoj ratnoj opremi i pod oruzjem, opkolile su manastir. Dovucena je teska gradjevinska mehanizacija i pocelo je rusenje manastira, koje je u toku...
Title: ?????? ? ????????
Post by: LukaLoko on November 16, 2004, 09:07:55 PM
Cuo sam da je u Beogradu prezentovana interesantna knjiga.
Autorka se zove Dobrila Gajic Glisic i naslov,cini mi se,"Bon Stil
u sluzbi za nezavisnost Kosova".
Knjiga prica kako je cilj cele misije "mirotvoraca" oterivanje poslednjeg Srbina sa Kosmeta i nezavisnost pokrajine.
Jedno poglavlje je posveceno svedocenju amerikanca srpskog porekla koji je sluzio u Bon Stilu kao prevodilac.On prica kako je upravo to jedini cilj misije(sto se i uostalom vec znalo) i kako oni to sprovode u delo.  
Da li neko ovde moze da nabavi tu knjigu i da nam kaze sta tu podrobnije pise?
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on November 18, 2004, 09:05:15 PM
Camp Bondsteel (Official Homepage)
http://www.globalsecurity.org/military/facility/camp-bondsteel.htm

"Vojnici Kfora i medunarodni policajci koji su bili na Kosmetu pitali su nas ovih dana u Hagu da li znamo koje su dve stvari vidljive iz svemira. Jedna je veliki Kineski zid, a druga americki vojni kamp Bondstil.

Ova
Title: ?????? ? ????????
Post by: LukaLoko on November 22, 2004, 07:36:19 PM
Nemacki ZDF emitovao je sokantnu reportazu, koja demonstrira da su nemacke tajne sluzbe unapred informisane o pripremanju organizovanog nasilja protiv Srba 17-og marta.
Tri nedelje dana pre toga nemacke tajne sluzbe snimile su razgovor jednog od svojih agenata sa izvesnim albancem povezanim sa Al-Kaidom.
"Mi smo spremni da u toj akciji upotrebimo 30 hiljada ljudi" rekao je taj albanac.
Title: ?????? ? ????????
Post by: Mikelandjelo on November 25, 2004, 09:07:03 PM
Jest da je otrcana fraza ali taj svet stvarno ima dvostruke arsine: Hoce da otcepe Kosovo i CG od Srbije, a ne daju nama da se otcepimo od Bose i Sertegovne.
Ali nicija nije gorela do zore, rece neko ...  :sampion
Title: ?????? ? ????????
Post by: Majka Mara on March 03, 2005, 04:40:26 AM
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/K05030201.shtml

SRPSKI MANASTIRI NISU NI POSTOJALI!  

UNESKO insistira na preimenovanju srpskog nasleda u "vizantijsko"


U Republickom zavodu za za
Title: ?????? ? ????????
Post by: Milos_cz on March 04, 2005, 09:35:42 AM
Mamu im ja *****!!! Sve ih bre treba ugaziti, stoke jedne :boks. Ajmo sada u EU - bas nam divno dodje - da budemo j***** Istocnoevropljani, a ne Srbi i da vidis kako ce odmah da nas prime u ****** EU... Stvarno ne vidim izlaz iz nase situacije :( , sem da se dese neke kataklizmicke promene.
Title: ?????? ? ????????
Post by: LukaLoko on May 22, 2005, 09:11:50 PM
Prokleti norveski vojnici!!!
Mislim da svi znate za videospot sa norveskim vojnicima koji zajebavaju  Srbiju. :bes
Pa u prilici utakmice sa Rozenborgom uprava i vlasti potrudile su se da sve prodje mirno i "civilizovano", dok oni nemaju skrupula.
Trebalo bi se bombardovati njihove medijske sajtove besnim porukama protesta! Sta vi mislite?
Title: ?????? ? ????????
Post by: R.S.K. on May 23, 2005, 12:54:41 AM
Ja mislim da necu sutra smeti da gledam vesti...plasim se da cujem sta je sledece,a opet i plak'o bi!

Pre 3 dana zaklan Srbin ,a hrvati govore da smo mi fasisti?! Oni vode rat koji je davno prestao...ili nije?! Daj nek im neko javi...

Juce bacene bombe na opstine u 2 sela! oko Vukovara!!!

Picke jedne....a jos vece ove nase sto cute....vesti su to prenele tih dana i na tome ce stati,kao i druga ubistva....i sve ce otici u zaborav,kao i nova koja ce doci....

A jos mi smesno bilo,sanader danas za novinare kaze kako treba zadrzati Srpsko stanovnistvo u hr,a pre neki dan neko (zaboravio sam ko) rekao na tv-u da je bas on sa klintonom ugovorio Oluju (secate se,to je onaj pokolj,koji oni slave ko nacionalni praznik...a onda,mi fasisti).
I opet....ta picka se oglasila,a kod nas se 1...ali,jedan "politicar" nije pojavio na tv-u!!!
Title: ?????? ? ????????
Post by: ENERGIENYC on September 11, 2005, 07:05:33 AM
Dok je Srba Kosovo ce uvijek da bude Srpsko,i Tacka.....
Title: ?????? ? ????????
Post by: Cigan sa Kosmeta on September 11, 2005, 10:46:31 AM
Quote from: "ENERGIENYC"Dok je Srba Kosovo ce uvijek da bude Srpsko,i Tacka.....

Samo da napomenem da u zadnjih 14 dana na putu kojim ja svakodnevno putujem dve osobe su ubijene, tri coveka ranjena i srusen spomenik terorista koji su oni sami podigli i sami srusili samo da bih nasli povod za napade na Srbe. Iskreno prijatelji meni je vise pun k.... svega ovoga i blizi se dan kada ce biti ili mi ili oni, vise nema ni grama sansi zivota sa njima.
Vidim da je Sarplaninac, moj prijatelj pokrenuo akciju na Delije netu http://www.delije.net/forum/viewtopic.php?t=5551 i mislim da je akcija na pravom mestu i da barem ovoj deci koja sve ovo prezivljavaju pomognemo da makar na trenutak zaborave sta se sve desava njima iz dana u dan, ako bih doslo do nekog konkretnog dogovora oko dolaska Delija mogao bih da se pobrinem ja i Sarplaninac (necu iznositi detalje, osim na pp). Ako ima neko od nadleznih ovde da ovo cita neka slabodno da svoje misljenje o svemu ovome i da li postoje neke sanse da se ovo izvede. Napomenua bih da se ne radi o tome da se sada sakuplaju pare ili neka pomoc (hrana, odeca...) vec obelezja naseg nam voljenog kluba Crvene zvezde i obelezja nase brace Delija.
Svi pokloni odnosili bih se samo na decu u osnovnoj skoli, u slucaju da je manjak sa obelezjima tj. nije tako mali broj dece u ovom delu gde mi zivimo, doslo bih do organizacije nekog turnira gde bih se deca zabavila i ujedno bih najbolji dobili poklone.
Ovo je samo jedan nas predlog i nadam se da ce biti zadavoljsto nase i vase da ovako nesto ostvarimo.

Pozdrav i hvala svima na razumevanju
Zvezda je zivot ostalo su sitnice
Title: ?????? ? ????????
Post by: ENERGIENYC on November 30, 2005, 09:07:39 PM
Posto smo svi zaboravili na ovaj topic,ja sam odlucio da ga osvjezim sa nekim ,kao po obicaju losim novostima sa okupiranog Kosmeta.


''Nepoznati napadaci pucajuci iz automobila u pokretu, ranili su danas u Susici pored Pristine, Dragomira Jovanovica (17).''

Dragomir je pogodjen u predelu leve nadlaktice i zbrinut je u bolnici u Gracanici.

Direktor bolnice Dragan Peric potvrdio je da je u pitanju povreda nastala vatrenim oruzjem i dodao da je hirursko zbrinjavanje pacijenta jos uvek u toku.

Dragomir Jovanovic je prema tvrdnji njegovog oca Momira, oko 14 casova posao u skolsku biblioteku. Napad na njega dogodio se na stotinak metara od skole.

Ranjeni Dragomir je sam stigao do kuce, odakle su ga u bolnicu prebacili roditelji.

Momir Jovanovic je naveo da mu je sin preneo da je na njega pucano iz automobila marke "audi A4", boje trula visnja, koji se kretao iz pravca Susice prema Gracanici.

Susica je etnicki mesovito selo, a policija je na mestu napada zapocela istragu.


Siptari su takodjer danas proslavili  :nene oslobadjanje Fatmira i Isaka (mamu im jebem) koji su trebali da budu osudjeni u Hagu. :zbunjen
Title: ?????? ? ????????
Post by: Milos_cz on December 20, 2005, 07:36:15 PM
Da li je neko gledao ili mozda snimao emisiju RTSa u nedelju u kojoj su deca sa Kosmeta. Zaista bih voleo da nabavim to. Mislim da se zvala Za stradalu decu... Bas me je potreslo.
Posle su i prosli kroz Knez Mihajlovu...
Title: ?????? ? ????????
Post by: Majka Mara on January 06, 2006, 06:42:22 PM
Velika Hoca udaljena je od Kosovske Mitrovice oko 100 kilometara. Njenih 700 preostalih stanovnika jo
Title: ?????? ? ????????
Post by: Ђоле on January 06, 2006, 08:26:31 PM
Stvarno je strasno sve sto se dogadja.Malo pre sam gledao apel Patrijarha Pavla da nam se ne otima Kosovo...
Inace samo bih dodao jos jedan detalj.Juce sam bio kod jednog ortaka koji zivi i radi u Svedskoj i kada sam ga pitao da li se spominje Kosovo tamo,rekao mi je da je samo jednom bila reportaza o Kosovu i prikazani su siptari kako TESKO zive...Neverica...
Title: ?????? ? ????????
Post by: LukaLoko on January 08, 2006, 07:17:15 PM
To  sto mediji ne govore o Kosmetu jeste obicaj ne samo u Svedskoj vec po celoj Evropi.
Koliko ja znam, jedino u Rusiji novinari redovno pricaju o pravoj situaciji u pokrajini.

Pre nekoliko dana italijanski vicepremijer Djanfranko Fini bio je u poseti trupama Kfora i izdao je novinarima znacajne reci, koje sam zabelezio: "optimista sam oko buducnosti Kosova", "cilj nezavisnosti je moguci", "meta moze biti nezavisnost, do koje se moze doci pod opredeljenim uslovima"
"hocu da se koristim izraza iz Evandjelija, sto nije retorika: vi ste graditelji mira"
"Ponosim se time sto je Italija postovana u svetu zahvaljujuci vojnim obavezama i mirovnim misijama"
Samo ih to interesuje, nista o pravoj situaciji u pokrajini.
Kao sto je obicno nazvao je siptare "kosovarima".
Rekao je da je "Rugova za kosovare otac otadzbine", sto je kao reci da je Kosovo posebna zemlja.

Pregovori o buducem statusu Kosova jesu velika farsa kao sto je bilo u Rambujeu.
Sve je vec odluceno i UN sa novokreiranim ministarstvima unutrasnjih poslova i pravosudja stavlja Srbiju pred svrsenim cinom,
tako da ce nezavisnost pasti kao zrela kruska.
Stavovi i reakcije , koje ce izraziti srpski politicari i diplomati, vec su predvidjeni u tom planu i nece sluziti na mnogo.

Treba reagovati i uciniti nesto sto zapadni diplomati nisu predvideli,
nesto sto izlazi iz perona tog plana.
Ne znam, mozda masovni protesti u zemlji i u svim gradovima na svetu gde zive Srbi, treba ponoviti slogan demostranata  u Kosovskoj Mitrovici: "Protiv albanskog terora i nasilja nad Srbima".
"Kosovo je Srbija" to je cista istinaali to se shvaca na zapadu samo kao nacionalisticki slogan. Bolje bi bilo po meni i pomenuti albanski terorizam i tragediju tamosnjih Srba.
Title: ?????? ? ????????
Post by: Dion_Cacak on January 12, 2006, 02:01:40 AM
ima li neka internet stranica na kojoj se na engleskom moze naci o istini na kosovu?

sta se sada radi i sta se radilo kroz istoriju?

ako neko zna nek postavi . pa da samo radim kopi pejst svim strancima sa kojim se dopisujem.
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on January 12, 2006, 11:14:34 AM
Quote from: "Dion_Cacak"ima li neka internet stranica na kojoj se na engleskom moze naci o istini na kosovu?

http://www.kosovo.com/
http://blago.serbianunity.net/
http://www.suc.org/
http://www.kc.gov.yu/C-engleski/index_en.html
Title: ?????? ? ????????
Post by: SerbianEagle on January 16, 2006, 06:23:48 AM
Treba to gamad ubijati gde god se stigne, majku im njihovu smrdljivu.
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on March 17, 2006, 08:43:00 AM
KIM Info-sluzba
17. mart 2006.

Dve godine nakon martovskog pogroma u kome su kosovski Srbi i Romi doziveli svoju "Kristalnu noc", u prisustvu vise hiljada medjunarodnih snaga i medjunarodne misije UN tesko da se ista sustinski promenilo na bolje. Iako je medjunarodna zajednica ostro osudila pogrom, iako je kosovska vlada pod pritiskom zapadnih vlada obnovila jedan broj unistenih objekata, samo nekolicina od 4000 prognanih Srba i Roma vratila se u svoje domove. Najveci broj to nije ucinio u strepnji od novog nasilja u kome im niko ne bi mogao garantovati zivot. Najveci broj crkava je i dalje u rusevinama, groblja se i dalje skrnave, slobode kretanja i zivota i dalje nema, a preostalli Srbi na ovim prostorima ovu tuznu godisnjicu ocekuju u stalnom strahu od novog talasa nasilja uz sve jace tenzije povodom zapocetih pregovora o buducem statusu Kosova i Metohije.

Kosovo danas ponajmanje lici na jedno tolerantno multietnicko drustvo u kome svi njegovi gradjani mogu da nadju svoj dom i svoju buducnost. Najzalosnije je, ipak, da medjunarodna zajednica nije nasla snage, a umereni Albanci ni dovoljno obraza, da imenuju glavne organizatore martovskog pogroma. Ostalo se na apstraktnim osudama i pokusajima da se nasilje opravda. Glavni organizatori koji su rukovodili masom od preko 60.000 ljudi, obezbedili transport ekstremistima iz najudaljenijih sela i vesto postavili blokade pred bazama KFOR-a i dalje uzivaju precutni medjunarodni imunitet, a kosovske institucije koje su potpuno zakazale u tim presudnim trenucima, sada se predstavljaju kao demokratske i obecavaju bezbednu buducnost Srbima u nezavisnom Kosovu.

Srpski narod sa svojom Crkvom ce ovogodisnju tuznu godisnjicu obezleziti dostojanstveno u hramovima secajuci se onih koji su izgubili svoje zivote samo zato sto su zeleli da mirno zive u svojim domovima i sto su bili pravoslavni Srbi. Svojom tihom molitvom, ali i mirnim protestnim setnjama preostali kosovski Srbi ce jos jednom podici glas protiv nepravde i nasilja, lazi i licemerja, sa nadom da se ovakvo nasilje vise nikada nece ponoviti.

Uoci druge godisnjice martovskog pogroma ponovo oskrnavljeno groblje u Urosevcu i razbijena stakla na sabornom hramu u gradu

KIM Info-sluzba
17. mart 2006.

Prema saopstenju Kosovske policijske sluzbe i potvrdi koju je KIM Info-sluzba dobila iz svojih izvora juce rano ujutro je polomljeno nekoliko nadgrobnih spomenika na srpskom pravoslavnom groblju u Urosevcu, dok je na sabornom hramu u gradu razbijeno nekoliko prozora.

Groblje u Urosevcu bilo je i ranije meta vandala i u sklopu aktivnosti Komisije za obnovu Saveta Evrope situacija na groblju je dobrim delom sanirana krajem prosle godine. Takodje je popravljena i steta na hramu Sv. Velikomucenika Cara Urosa koji je ostecen molotovljevim koktelima u toku martovskog pogroma, kada su ga hrabro branili vojnici grckog kontingenta.

Nazalost ovaj najnoviji primer vandalizma pokazuje da oni koji su pre dve godine ucestvovali u skrnavljenju pravoslavnih svetinja kao i u progonu i ubijanju nevinih civila i dalje nekaznjeno nastavljaju sa svojim nedelima.

Delegacija SPC koja boravi u Vasingtonu juce je u razgovorima koji su vodjeni sa savetnicima predsednika Busa posebno pomenula ovaj primer kao podsetnik da na Kosovu i Metohiji jos nema mira i spokoja za pravoslavne Srbe, njihova groblja i svetinje.



--------------------------------------------------------------------------------


PARASTOS POVODOM DVOGODISNJICE OD POGROMA SRBA NA KOSOVU I METOHIJI (17. MART 2004
Title: ?????? ? ????????
Post by: Ђоле on June 04, 2006, 07:15:46 PM
Evo malopre javise na Dnevniku da je jedna Srpkinja na Kosovu ranjena danas.Pa dokle vise majke vam ga siptarske?! :bes

Ubij,zakolji,da siptar ne postoji!!!
Title: ?????? ? ????????
Post by: Milos_cz on June 04, 2006, 11:11:58 PM
Quote from: "R.S.K."
Quote from: "Djole"Evo malopre javise na Dnevniku da je jedna Srpkinja na Kosovu ranjena danas.Pa dokle vise majke vam ga siptarske?! :bes

Ubij,zakolji,da siptar ne postoji!!!

A onda umnik-kurve kazu da je metak zalutao....?!

Siptar pod noz!
Ali znas sta moramo da shvatimo - mnogo je prirodnije da mi mrzimo njih (pa cak i oni nas), nego da nas "mrzi" UMNIK i NATO i svi ostali...
Kao kad te bace pacovima - ja ne krivim pacove - doci ce njima kad tad macka :boks  - ja krivim onoga koji nas je pacovima bacio:
Ubij,zakolji,da UMNIK ne postoji!!!
Korumpirani NATO pod noz!
Title: ?????? ? ????????
Post by: SerbianEagle on June 05, 2006, 08:47:25 PM
A sta se zapravo desava u pazaru, tj. sandzaku? Pokusavam da nadjem novosti itd, ali slabo pise, pa ako neko ima volje da napise sta se zapravo zbiva tamo u zadnje vreme i do cega bi moglo da dodje
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on June 06, 2006, 12:30:02 AM
Quote from: "SerbianEagle"A sta se zapravo desava u pazaru, tj. sandzaku?

http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2006/05/29/srpski/P06052801.shtml
----------------------------------------------
http://www.sanjak.org/index.php
http://www.raskaoblast.com/

(http://img119.imageshack.us/img119/9955/sandzak9mp.jpg)
Title: ?????? ? ????????
Post by: boldrik on June 09, 2006, 02:34:50 PM
Pucano na kucu povratnika   
9. jun 2006. | 12:35 | Izvor: Beta    
Ljug -- Na kucu u naselju Ljug, kod Istoka, koju Srbi-povratnici koriste dok ne udu u svoje kuce, sinoc je pucano iz automatske pu
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on June 10, 2006, 07:32:03 AM
KIM Info-sluzba
10. juni 2006.

Poslednjih nedelja sirom Kosova i Metohije pojavili su se bilbordi i posteri na kojima organizacija VETEVENDOSJE (Samoopredeljenje) koju predvodi Albin Kurti poziva na bojkot proizvoda iz Srbije. Rec je o proizvodima srpskih firmi koje proizvode gradjevinski materijal, namirnice, lekove i drugo.

(http://www.kosovo.net/images/1vetvendosja_bojkot.jpg)
"PREKINITE LANAC
BOJKOTUJTE SRPSKE PROIZVODE!
NANESITE STETU SRBIJI - POMOZITE KOSOVU!"

Na ovim slikama se evociraju secanja na ratna stradanja, tako da bilbordi indirektno pozivaju i na mrznju prema svemu sto je srpsko. Svojim protivljenjem pregovorima, zastiti pravoslavne kulturne i duhovne bastine, povratku raseljenih i toleranciji medju nacionalnim zajednicama na Kosovu i Metohiji "Samoopredeljenje" se sve vise profilise kao ekstremna nacionalisticka i sovinisticka organizacija ciji je cilj etnicki cisto Kosovo i Metohija ali i dalja ekonomska izolacija Kosova od Srbije.

Na Kosovu i Metohiji se i dalje spekulise ko stoji iza ovih postera jer udruzenje Samoopredeljenje nema sopstvena novcana primanja kojima bi pokrilo troskove stampanja ovih postera. Kao i vise puta do sada ekstremne organizacije se i dalje koriste od strane izvesnih politickih krugova koji zvanicno zele da ostanu u sigurnom zaklonu politicke korektnosti. Pokret koji je u pocetku budio nadu da je rec o jednom savremenom pokretu za gradjansko i demokratsko drustvo, sve vise je angazovan upravo u jacanju nacionalne mrznje protiv srpskog naroda pri cemu se ostvaruje saradnja sa ostalim ekstremistickim organizacijama slicnih ciljeva.

U prilogu dostavljamo nekoliko karakteristicnih bilborda i postera.

(http://www.kosovo.net/images/2ndertimi-poster.jpg)
Kamiondzija: Hej, mogu li ove cigle da prodam ovima (na Kosovu)?
Srpski tenkista: Da! sravnio sam sve sa zemljom, sada je na tebe red.
(119.855 kuca je unisteno ili osteceno u toku rata od strane srpske vojske)
(Bojkotujte srpske proizvode - sledi spisak firmi koje proizvode gradjevinski materijal sa
porukom MOS I BLENI - NE KUPUJ - Udruzenje Samoopredeljenje)

(http://www.kosovo.net/images/3plazmaposter.jpg)
BOJKOTUJTE SRPSKE PROIZVODE (Plazma keks)
Da li ste siti ovoga? Kupovinom ovih proizvoda koristite srpskoj vojsci i policiji.
(sledi spisak firmi ciji se prehrambeni proizvodi prodaju na Kosovu i Metohiji)
NE KUPUJ! - Udruzenje Samoopredeljenje

(http://www.kosovo.net/images/4poster-barnat.jpg)
PRE I POSLE RATA!
Posle silovanja, torture i ubistava prodaju nam lekove.
(sledi spisak farmaceutskih firmi iz Srbije ciji se lekovi prodaju na KIM)
(NE KUPUJ - NE KUPUJ - NE KUPUJ)

??????, ?? ??? ????? ????????? ??????? ? 21. ???? ???? ??? "????"?  :zbunjen

???? ?? ?? ?????? ?? ???? ????? ???? ?? ????????? BBC-a, SNN-a, Yahoo-a?  :o
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on June 19, 2006, 05:04:06 PM
KIM Radio, 18. juni 2006.

Demolirana crkva u Obilicu kod Pristine

Nepoznati pocinioci demolirali su crkvu Rozdestva presvete Bogorodice u Obilicu koja se nalazi u centru grada, saznaje KIM radio. Oni su sa cetiri male kupole na crkvi skinuli i odneli cetiri krsta, oluke sa desne strane hrama i deo bakarnog krova. Crkva u Obilicu je inace opasana dvostrukim kolutovima bodljikave zice pa su nepoznate osobe prebacile daske preko nje i sa merdevinama se popele na crkvu na kojoj su porazbijeni svi prozori, a u samoj crkvi od iventara nije ostalo nista. Ovaj hram je zapaljen 18. marta 2004 godine, a u procesu obnove nakon toga stavljena su nova vrata koja su nakon ove provale otvorena.
Title: ?????? ? ????????
Post by: Cigan sa Kosmeta on June 20, 2006, 10:53:00 PM
nista novo nema sve po starom ovde na Kosmetu, ubijaju nas kao zeceve i svakog dana nas je sve manje i manje, a posle se pitaju zasto se ljudi iz Srbije ne vrate pa da im neko ovde svakog dana ne jebe kevu do istrebljenja, izvinjavam se zbog izliva besa i psovki ali..

"Dragan Popovic ubijen u Klini

Klina, Lipljan -- Dragan Popovic iz Kline ubijen je iz vatrenog oru
Title: ?????? ? ????????
Post by: Djape_BBrdo on June 20, 2006, 11:13:22 PM
Nova humanitarna akcija



Navijacka grupa Delije Sever organizuje drugu veliku humanitarnu akciju za pomoc napacenom narodu na Kosovu i Metohiji.
Prilikom posete manastiru Banjska na Kosovu i Metohiji, iguman manastira uputio je apel za pomoc nasem narodu iz mesta Belo Brdo, koje godinama oskudeva u osnovnim prehrambenim namirnicama.

U selu zivi 247 mestana kao i 84-oro dece ometene u razvoju, a ciji zivotni opstanak zavisi od donacija i bezrezervne pomoci svih ljudi dobre volje.
Pomoc je potrebna iskljucivo u namirnicama za ishranu-brasnu, seceru, ulju, konzervama graska, boranije, pasulju, zacinima, alevoj paprici, vegeti...
Iz razloga navedenog,nasa novcana pomoc je i vise nego dobrodosla.

Ziro racuni na koje novac mozete uplatiti:
devizni: 00-508-0001162.8
dinarski: 160-188512-50
sa naznakom "za Udruzenje gradjana Delije Sever", Ljutice Bogdana 1a, i svrhom placanja - "humanitarna akcija"!
(podatke za devizni racun cemo proveriti u toku srede 21.06.)


Uplata novcane pomoci vazi do utorka 27.06.2006.godine

Do sada je kupljeno 9t brasna i 500 kg pasulja, dok je skupljeno i nekoliko stotina hiljada dinara.
Celokupna pomoc bice prosledjena igumaniji Svetlani Savic iz manastira Banjska.

Izuzetno smo ponosni na ovu humanitarnu akciju, jer je po prvi put ucestvovala celokupna crveno-bela porodica, kao i brojni prijatelji i postovaoci nase navijacke grupe.

Budimo najhumaniji kada je nasem narodu najteze!
Title: ?????? ? ????????
Post by: Djape_BBrdo on June 20, 2006, 11:18:06 PM
Interesuje me kad je pocela akcija,do kog datuma se moze doneti hrana,odeca,lekovi i slicno,gde treba da se donese,u koje vreme (satnica) je najbolje doneti pomoc?I sta je najbolje tj. najkorisnije doneti hranu,odecu ili uplatiti kesh?Ajde upuceni neka ostave jos tako neke blize informacije.
Title: ?????? ? ????????
Post by: SerbianEagle on September 22, 2006, 04:14:30 PM
Ono finsko djubre je zapeo da odvoji Kosovo.

Finci da odredjuju sta se desava u Srbiji. Pa kakvo to rukovodstvo imamo? Da li Tadic ima bar malo Srpske krvi u sebi?

Bolje i rat nego pustiti da nam gamad uzme Kosovo i istoriju.

Sve te siptare treba po kratkom postupku rjesiti. Sve, od onog starog 1 minut do onog od 200 godina, pa da se vidi ko ce koga da zajebava onda. :bes  :bes  :bes  :bes
Title: ?????? ? ????????
Post by: Milos_cz on September 22, 2006, 05:48:45 PM
Quote from: "SerbianEagle"Ono finsko djubre je zapeo da odvoji Kosovo.

Finci da odredjuju sta se desava u Srbiji. Pa kakvo to rukovodstvo imamo? Da li Tadic ima bar malo Srpske krvi u sebi?

Bolje i rat nego pustiti da nam gamad uzme Kosovo i istoriju./quote]
Pa ne mislis valjda ozbiljno da je taj Ahtisari vazna individua u svemu ovome???

A sto se rata tice, sve u svoje vreme - sada je najbolje koristiti sve sem rata - a nikako ne potpisivati neka sranja o podeli Kosmeta, jer bi onda buduci rat bio nemoguc, ili barem "nezakonit", po onome sto bi mi eventualno potpisali...
Title: ?????? ? ????????
Post by: Milos_cz on October 17, 2006, 01:53:48 AM
Quote from: "berbat"?????? ?? ???????!!!??? ?????? ????? ?????? ? ??????? ?? ???? ??????? ?? ?92.??? ??? ??????? ???? ???????? ? ??? ??? ????? ?????? ? ???? 3 ?????...? ????? ??????? ? ??? ???? ????(?????? ?? ?? ?? ????).? ????? ?????? ?? ??????????!!!?? ????? ?? ????????...
A u Danskoj vec pripremaju teren - prvo malo o Milosevicu, pa onda o BiH, pa o nezavisnosti Kosmeta kao neceg "neizbeznog", cega su svi svesni sem Srba i Rusa, koji nas "podrzavaju zbog njihovih interesa" (a ovi ostali se naravno bore za pravdu i blagostanje). Onda naravno ide uhodana sema - prvo su mu ga dali o generalnom, a onda pocnu sa njihovim licnim pricama, kao u "Ratu protiv istine". Nadju nekog dedu i babu Srbe, koji zive u bedi u Srbiji kao izbeglice (sto nazalost nije propaganda) i snime ih kako kazu da njima nije bitno da li je Kosmet nezavistan ili nije, samo da se oni vrate da tamo zive... Onda nadju neku istoricarku Prpa se preziva  :batine , Srpkinja valjda, i puste je da pripremi teren i za koju godinu unapred, ako radikali pobede, sto je verovatno ako nam otmu Kosmet: kaze na najjadnijem engleskom koji sam cuo u poslednje vreme da smo sada u istoj situaciji kao i Nemci '39, i kako cemo ako se ne desi ono sto ocekujemo lako izabrati neku osobu kao Hitlera... To cisto da im ostavi otvorene opcije za "intervenciju", ako zatreba...

Opet nam namestaju, mamu im ja jebem, a nema sanse nesto da se promeni... :bes
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on November 14, 2006, 11:37:58 PM
Oskrnavljena i poharana crkva u Gojbulji na severu Kosova    

KOSOVSKA MITROVICA, 14. novembra (Tanjug)

Regionalni portparol UNMIK policije Lari Miler potvrdio je danas da je oskrnavljena pravoslavna crkva Svete Petke u selu Gojbulja kod Vucitrna.    

Miler je u izjavi Tanjugu rekao da je policijskoj stanici u Vucitrnu jutros prijavljen slucaj kradje u crkvi u Gojbulji.      

"Policajcima koji su dosli na lice mesta kako bi ispitali slucaj, jedan mestanin je rekao da su iz crkve ukradena dva krsta I novac.Policajci su utvrdili da su vrata bila otvorena I da nema ostecenja na njima", rekao je Miler.      

Protojerej Bogomir Stevic rekao je Tanjugu da su mestani prijavili jutros da je crkva Svete Petke oskrnavljena tokom prethodne noci, kada su, za sada, nepoznati pocinioci razbili ulazna vrata i sve u crkvi polupali i odneli krst, putir i jos neke crkvene stvari. Sitan novac je bio razbacan po crkvi.      

Slucaj je prijavljen Kosovskoj policijskoj sluzbi koja nije obezbedila pratnju svestenicima iz Zvecana do Gojbulje, uz objasnjenje da zahtev za pratnju treba predati dva dana ranije, kazao je Stevic...
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on November 21, 2006, 05:07:10 PM
Eksplozija u srpskoj skoli u Velikom Ropotovu, nema povredjenih

KOSOVSKA KAMENICA, 21. novembra 2006. (Beta)

U ucionici Osnovne skole "Trajko Peric" u selu Veliko Ropotovo kod Kosovske Kamenice jutros oko osam sati dogodila se eksplozija, ali niko od ucenika i nastavnika nije povredjen.

Nacelnik skolske uprave za region Kosovskog pomoravlja Zivorad Tomic rekao je agenciji Beta da je, prema nekim saznanjima, u pec u ucionici petog razreda ubacena eksplozivna naprava.

"U trenutku eksplozije niko od ucenika nije bio u toj ucionici, vec u susednoj, zbog toga sto je nastavnik, zbog slave, bio odsutan, tako da je tragedija izbegnuta", rekao je Tomic.

Eksplozija je potpuno demolirala ucionicu, a od njene siline su cak izletela i vrata iz okvira, kazao je Tomic.

Prema njegovim recima, uvidjaj koji obavljaju pripadnici policije UNMIK-a je u toku.

Nastava u skoli je prekinuta i nece se odvijati sve dok se ne proveri svaki kutak i ne utvrdi da je uspostavljena bezbednost.

U zgradi te OS se nalaze i isturena odeljenja gimnazije i tehnicke skole iz Kosovske Kamenice, tako da nastavu, u dve smene, pohadja ukupno 450 ucenika srpske nacionalnosti.

Zbog eksplozije, rad je prekinut i u predskolskoj ustanovi "Pcelica Maja" koja se nalazi u neposrednoj blizini skole, kazao je Tomic.

Tomic je rekao da su o toj eksploziji obavesteni svi nadlezni organi drzave Srbije.
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on November 21, 2006, 05:15:57 PM
Revizija istorije i brisanje srpskih tragova na Kosovu i Metohiji

KIM Info-sluzba - Urednicki komentar
21. novembar 2006. god

KIM info-sluzba do sada je vise puta* donosila komentare o upornim nastojanjima pojedinih albanskih institucija, istoricara, novinara i predstavnika rimokatolicke jerarhije da izvrse sveobuhvatnu reviziju istorije Kosova i Metohije i tako poniste ili relativizuju vekove postojanja srpskog naroda kao i njegove duhovnosti i kulture na ovim prostorima. Jedan od najgrubljih slucajeva kvazi-istorijske propagande Ministarstva kulture Kosova dogodio se 13. maja 2005. godine u Parizu, kada je Ministar kulture Kosova Astrit Haracija sa svojim saradnicima  pokusao da prisutnima u zgradi UNESKO podeli primerke pamfleta pod nazivom "Spomenici Kosova - Monuments of Kosova". U toj publikaciji nijednom jedinom recju nije pomenut srpski doprinos kulturnom nasledju na Kosovu i Metohiji. Deljenje ove publikacije, koje je izazvalo skandal medju prisutnim, a posebno domacinima (UNESCO), hitno je prekinuto po zahtevu tadasnjeg sefa UNMIK-a Sorena Jesena Petersena, a na izricit zahtev Ministra Vuka Draskovica i o. Irineja Dobrijevica, predstavnika SPC na ovom skupu.

Nazalost, ovim nesrecnim incidentom Ministarstvo kulture Kosova nije odustalo od svojih ideja. Ovih dana smo svedoci nove promocije manje-vise istog materijala u nesto drugacijem web pakovanju, na stranicama internet prezentacije www.visitkosova.org  Samo povrsno pregledavanje ove prezentacije veoma jasno govori o tome sta Ministarstvo kulture Kosova vidi kao najznacajnije kulturne-istorijske spomenike u Pokraijini i kakvu verziju istorije ovog prostora nudi posetiocima i buducim turistima. Kosovo je po ovoj jednostranoj verziji istorije iskljucivo zemlja Albanaca od najranijih istorijskih perioda. Ostale ne-albanske kulturne spomenike podizali su oni koji su naknadno pokorili ovo podrucje ili su se tu naseljavali. Srbi se, naravno, ne pominju nijednom recju, kao sto je slucaj i u gore-pomenutom pamfletu Ministra Haracije. Doduse, govori se o rimskom, vizantijskom, NEMANJINOM i otomanskom periodu, ali se narocito naglasava da su autohtono stanovnistvo samo Iliri-Albanci. Naravno, srednjovekovni manastiri i crkve nisu izostavljeni ali se pominju kao crkve "vizantijsko-kosovarskog stila" ili cak "eklektickog vizantijskog i romano-gotskog kosovarskog" stila. U istoriji umetnosti ovi pojmovi najblaze se mogu nazvati istorijskom i terminoloskom papazjanijom. Na Kosovu i Metohiji postoji srpska, otomanska, albanska i druge kulturne bastine (koje su naravno razlicitih umetnickih dometa i vrednosti), ali Kosovo nikada u istoriji nije bilo poseban ni politicki niti kulturni pojam, pa kosovarizacija nacionalnih bastina na ovim prostorima ne moze se drugacije protumaciti vec kao pokusaj albanizacije kulturne bastine.

U prezentaciji Ministarstva kulture Kosova se ne pominju manastir Gracanica ili Bogorodica Ljeviska, Sveti Spas Prizrenski, dok su Decani i Patrijarsija samo ovlas pomenuti, naravno, bez srpsko-pravoslavne oznake. Od Gracanicke crkve kojoj se divi ceo civilizovani svet za Ministarstvo kulture Kosova vaznija je, recimo, spomen-kula Adema Jasarija ili zgrada u kojoj je odrzano zasedanje Prizrenske Lige, sto nije vredno nikakvog komentara. Cinjenica da su jedini spomenici na Kosovu koji su priznati kao deo svetske kulturne bastine UNESCO srpske-pravoslavne svetinje upadljivo je precutana na racun bizarnih detalja o kulturnom nasledju neuporedivo manjeg znacaja i vrednosti. Pomenuta prezentacija takodje nijednom recju ne pominje sistematsko unistavanje srpske kulturne bastine u toku medjunarodnog protektorata pa se iz niza idilicnih slicica tesko moze steci utisak da su samo pre dve godine srednjovekovne freske unistavane zapaljenim katranom i da je samo u toku 2 dana zapaljeno 30 od ukupno 150 unistenih srpskih crkava.

U celini gledano, rec je o jos jednom grubom pokusaju politizacije kulturne bastine u cilju falsifikovanja istorije i negiranja duhovnog, kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda, koji na Kosovu i Metohiji ne zivi kao neka beznacajna manjina, na sta je sveden politikom etnickog ciscenja, vec kao autohtoni narod, ciji je doprinos na svetskom kulturnom planu verifikovan u brojnim naucnim radovima najpoznatijih istoricara umetnosti.

Ova Prezentacija i njoj slicne publikacije koje se danas stampaju na Kosovu i Metohiji vrlo jasno pokazuju kako privremene kosovske institucije vide buducnost srpske kulturne i duhovne bastine, a samim tim i srpskog naroda i Crkve. To jos jednom pokazuje neophodnost da se spomenici i identitet kulturnog i nacionalnog nasledja srpskog naroda na ovom prostoru institucionalno zastite u procesu resavanja buduceg statusa Pokrajine posebnim medjunarodno priznatim statusom po kome kosovskim institucijama nece biti dozvoljene manipulacije ove vrste. U krajnjem slucaju, dok god je pravoslavnih monaha i monahinja u nasim kosovsko-metohijskim svetinjama buduci posetioci Pokrajine svakako ce moci da cuju, vide i procitaju autenticna svedocenja koja su zasnovana na istorijskom kontinuitetu i ogromnom broju materijalnih dokaza o poreklu i identitetu pravoslavnih spomenika na Kosovu i Metohiji. Brojni tekstovi na prezentaciji www.kosovo.net samo su skromni doprinos ovom svedocenju.

Protosindjel Sava (Janjic)


*npr. bilten od 18.8.2005. "Priuceni novinari i nepismeni Ministri"
http://www.kosovo.net/news/archive/2005/August_18/1.html

Albansko prisvajanje srpskog pravoslavnog nasledja na Kosovu i Metohiji
http://www.kosovo.net/erpkim23oct03.doc
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on December 09, 2006, 07:34:39 PM
08.12.2006.

Diverzija na pruzi Kosovo-Polje - Zvecan
U vazduh dignuta pruga kod sela Mijalic


Nepoznati napadaci digli su u petak u 17.30 u vazduh sine na zeleznickoj pruzi kod sela Mijalic*, u opstini Vucitrn, samo nekoliko minuta pre nego sto je tom deonicom trebalo da prodje voz kojim se prevoze Srbi iz sela Priluzje i Plementina.

Zeleznickom linijom od Zvecana prema Kosovu Polju uglavnom se prevoze Srbi sa Kosova i Metohije, saopstio je Pres-centar Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju.

Voz u kome se, kako se navodi u saopstenju, nalazilo nekoliko desetina Srba, zaustavljen je posle eksplozije u Vucitrnu, odakle su se putnici do Priluzja i Plemetine odvezli autobusima.

-----------------------------------------
*Srbi koji su zivelu u ovom selu proterani su, tako da je Mijalic od 1999. godine albansko selo (KIM Info)
Title: ?????? ? ????????
Post by: фкцз on December 10, 2006, 06:43:52 PM
Dana 16. decembra u Filoloskoj Gimnaziji Kamenicka 2, kod pijace na Zelenom Vencu, bice odrzana humanitarna akcija ucenika Filoloske gimanzije radi prikupljanje humanitarne pomoci za srpske enklave na Kosovu i Metohiji. Pomoc ce se prikupljati u periodu od 10:00 do 15:00, ali ce pomoc primati i do 16:00, jer ce organizatori otpremati pomoc u podrum skole sat vremena poi zavrsetku akcije. Pozivaju se svi ljudi dobre volje da dodju i pomognu kako bi ova humanitarna akcija dobila na masovnosti i dozivela uspeh. Prikupljaju se i dalje u dobrom stanju komadi obuce i odece, a koje ljudi vise ili ne nose ili mi ne trebaju, kao i skolski pribor - sveske, olovke, bojice, tempere, blokovi za crtanje, skolske lektire i knjige, rancevi (ranac je stvar koja vise kosta, pa neka se vece grupe pojedinaca skupe i neka kupe jedna ranac i u njega stave drugi skoslki pribor). Ova pomoc ce vise simbolicno znaciti Srbima iz Gracanice, Koretista, Velike Hoce, Vidanja, Strpca, Pristinskih i Prizrenskih okolin, kao i manastirima SPC - Devic, Decani i Gracanica, jer ce znati da mi iz Beograda, koji imamo svu slobodu zivota, i dalje mislimo na njih i njihove probleme. Takodje se mole svi ljudi koje zele da pomognu u ovoj akciji i donesu pomoc, da ne politiziraju ovu akciju sto ne radi i nece raditi nijedan od organizatora ove akcije. Clanovi koji dobiju ovu vest ili se ona nalazi na nekom od foruma kojima oni pripadaju, mole se da vest sire medju svim organizaijama kojima pripadaju - politickim partijama, nevladinim organizacijama, simpatizerima i navijacima sportskih klubova, udruzenjima studenata, sindikatima, na treningu, u skoli, medju drugovima, porodicom i prijateljima, kao i da ovo obavestenje i ovaj poziv nakace na svaki sajt ili na neki drugi forum na kom imaju tu mogucnost.

Svima zahvalni Ucenici Filoloske Gimnazije!]

*Preuzeto sa foruma filoloshke gimnazije...
Title: ?????? ? ????????
Post by: Djape_BBrdo on February 28, 2007, 05:31:00 PM
Evo sad cu ja da navedem neke od "razloga" koje sam ja licno dobio kao odgovor kada sam cimao neke ljude da posete skup.Pod jedan:"Ma sta da idem kad je to vec sve gotovo,i kad smo izgubili Kosovo",pod dva:"Ima trenutno bitnijih stvari od skupa i Kosova",pod tri:"Izgubicu ceo dan tamo i nemam vremena",pod cetiri:"To radikali organizuju necu da idem",pod pet:"Ma bice hiljadu ljudi niko nece ni da primeti da smo se okupili",pod sest:"Nisam ni imao pojma da se organizuje skup"....sa ovakvim problemima u glavama,ni ne zasluzujemo jedan pedalj Kosova da zadrzimo a kamoli celu pokrajinu.Najvise sto me nervira je strancarenje u ovakvoj situaciji,i izgovori da necu da budem pored nekog ko nosi zastavu radikala,bedz sps-a i slicno.Ako ti je stalo da Kosova,pa ja bih prvi otisao da organizuje ceda narkos i U92 nesto ZA ocuvanje Kosova,iako ih mrzim ko najgore siptare i nista mi to ne bi smetalo,al ljudi su ocigledno zaslepljeni svojim stranackim ideologijama,druge stvarno i zabole za Kosovo a treci su samo Srbi u Guci i kad igra reprezentacija.Sramota stvarno.

Izvinjenje za latinicu.
Title: ?????? ? ????????
Post by: KizaLion on February 17, 2008, 12:36:23 PM
Citat:
Ova bitka za Kosovo nije blic krig. Ova bitka za Kosovo predodredena je da bude Staljingradska bitka. Duga i iscrpljujuca. Neizvesna, do samog kraja. Bitka u kojoj pobediti mo
Title: ?????? ? ????????
Post by: UrbanBaby on February 22, 2008, 01:28:18 AM
21.02.2008. ???????? ?????????

(http://media.monstersandcritics.com/galleries/1079999/0126238350085.jpg)

(http://media.monstersandcritics.com/galleries/1079999/0126242650085.jpg)

(http://media.monstersandcritics.com/galleries/1079999/0126243950085.jpg)

(http://media.monstersandcritics.com/galleries/1079999/0126245350085.jpg)

(http://media.monstersandcritics.com/galleries/1079999/0126249050085.jpg)
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: KizaLion on September 26, 2008, 06:28:28 PM
(http://www.svevesti.com/images/sr/104239.gif)

Međunarodna zajednica nije ispunila obećanja, pa su izgledi za "de fakto" podelu Kosova po etničkim linijama sve veći, ocenila Međunarodna krizna grupa (KKG).

U izveštaju "Krhka tranzicija Kosova", MKG navodi da bi EU trebalo da završi razmeštanje svoje misije na Kosovu do kraja godine i da iskoristi svoj uticaj kako bi vlasti u Beogradu, koje žele članstvo u EU, privolela na pragmatičniji pristup novom statusu Kosova.
EU bi trebalo da iskoristi razgovore o kandidaturi Beograda za članstvo kako bi obezbedila razmeštanje svoje misije na Kosovu", navodi MKG, kao i da se Euleks mora razmestiti do 1. decembra, do kada sve strane moraju da pristanu na prelazne aranzmane koji će biti ponovo razmatrani početkom 2010. godine.
U izveštaju objavljenom na internet strani MKG ta nevladina organizacija ocenjuje da se međunarodna zajednica nije snašla nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost koja je trebalo da bude "nadgledana", na osnovu plana specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija. Oni koji su to podržavali nisu održali obećanje zbog protivljenja Srbije i Rusije, nedostatka političke volje i slabe koordinacije, navodi MKG.

Direktor Kosovskog projekta u MKG Aleksandar Anderson rekao je da je na Kosovu "veće nasilje izbegnuto, ali je mir prividan". Dodao je da su podele među Albancima i Srbima narasle i da će "ako se nastavi 'de fakto' podela Kosova, Srbi južno od Ibra biti ugroženi, pritisak za prekrajanje granica po etničkim linijima širom bivše Jugoslavije postati sve jači, a izgledi tih zemalja da postanu članice EU sve manji".

Title: Одг: Космет српска земља
Post by: KizaLion on November 16, 2008, 12:21:30 AM
Исповест Саше Пејановића, кога су тукли после протеста у Подгорици.
http://www.istinaosasi.blip.tv/#1459418
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: ОртоДелија on November 16, 2008, 04:19:07 AM
Quote from: KizaLion on November 16, 2008, 12:21:30 AM
Исповест Саше Пејановића, кога су тукли после протеста у Подгорици.
http://www.istinaosasi.blip.tv/#1459418

:o :o Који ужас...Мајку им ебем изродску!
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: фрактура on November 24, 2008, 01:11:17 AM
Шиптарски хакери на сајту рашко-призренске епархије .. >:(
http://www.eparhija-prizren.com/default.asp

едит:Срећом уклоњено је...
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: Mikelandjelo on November 29, 2008, 04:01:45 PM
Еулекс долази на Косово и Метохију, уз наводне услове Србије. Шта то значи уствари, колико штети а колико користи, прије свега људима доле?
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on December 04, 2008, 08:58:39 PM
QuoteВладимир Ђукановић – ИСТОРИЈСКИ ЧАС


Прошле недеље позвао сам вас да се свуда и на сваком месту супротставимо отимању Косова и Метохије. Хвала свима који су изашли на улице, што су негодовали, хвала Србима у дијаспори, навијачима, средњошколцима и студентима, омладини у глобалу, браћи у Црној Гори и Републици Српској... Свима им хвала. Овог пута српска омладина је стала на браник отаџбине!

Клинцима који су се родили када је почео распад СФРЈ нема потребе више да солимо памет како је над нама извршена неправда. Виде они то сами. Код њих, за разлику од нас старијих, не пролази та прича да је за визу и добро смештену задњицу паметно продати отаџбину! Моји пријатељи са Звездиног севера, старији момци, са одушевљењем причају о млађим генерацијама на северу. Право да вам кажем срце ми је пуно када чујем како клинац од 18 година каже да ће увек бранити Косово и Метохију. Све похвале и клинцима са Партизановог југа, за клинце из Јунајтед форса, Блу јуниона и свих осталих навијачких група. Већина њих је већ сутрадан отишла на Косово и Метохију и заједно са Србима уништила два окупаторска пункта између Косова и Метохије и осталог дела Србије. Ако вас ове Сорошове битанге називају хулиганима, код нормалног света знајте да сте дика и понос. Оно што старији нису смели, ви сте урадили. Сваки камен у прозор неке од амбасада које су признале независност Косова и Метохије нека вам се позлати. Када ти неко комада државу другачији одговор не постоји. Наравно, сви они који су протесте користили да би пљачкали радње и трафике нека им служи на част и нека их буде срамота.

Такође, желим да одам признање момцима који су се ове среде на кварно провукли до Медија центра и у језгру самозваних студентских представника до ногу потукли аргументима учеснике скупа ,,Европа нема алтернативу". Нисам могао да одолим а да се и сам, као новинар и бивши студент присутан на скупу, не укључим у дискусију. Милина је било гледати унезвереног Јову Бакића и несрећну Србијанку Турајлић како немају шта да понуде као одговор на аргументе које су им млади сасули у лице. Џаба је организаторима скупа био пун аутобус жандармерије и онолики полицајци у цивилу који су враћали са улаза све оне који су имали намеру да дођу и да на округлом столу укрсте аргументе са идеопоклоницима евроатлантских интеграција. Истину нису могли да спрече, јер било је довољно да се петорица паметних момака домогну скупа и да до лудила доведу самозване европејце.

Без обзира што је Б92 онако џукачки покушао да дискредитује те момке и да кроз свој покварени прилог у вестима фијаско својих љубимаца претвори у ,,победу", кадрови унезверених лица Јове Бакића, Србијанке Турајлић и Иве Висковића најбоље су говорили колико су били нервозни. Очекивали су, баш као на седницама ЦК који су некада толико обожавали, да ће се сви сложити да нам је ЕУ једини пут, слично као некада самоуправни социјализам. Овог пута уместо осмеха на њиховим лицима видели смо сву беду и чемер тих несрећника због којих су нам и кућни уређаји почели да причају причу о ,,неопходности уласка у ЕУ". Све ово је доказ да за Србију има наде. Омладина у Србији у овом моменту свима нама држи час како би требало да се понашамо у одбрани отаџбине. Ви који водите ову државу да се поклоните пред младима, јер за њих ништа нисте урадили. Србију Бог гледа, јер јој дарује неку нову генерацију која ће умети да управља отаџбином и да кад тад врати Косово и Метохију у уставни поредак Србије. Има Србија достојне наследнике 1300 каплара.



Догодине на Газиместану!



_______________________________

Новине "ПРАВДА" 23-24.02.2008.



Најпре не желим да се ствара слика да желим нешто да величам овог човека, скандирати му име на Северу, или шта већ... Ради се о томе да када сам прочитао овај данашњи текст из Правде сам се изненадио да је тако нешто освануло у неким новинама. Интересује ме да ли неко може нешто више да каже о овом човеку (новинару)? Искрено, први пут сам чуо за њега и за ово кратко време што сам се мало заинтересовао да пронађем нешто о њему по интернету... Баш сам се онако пријатно изненадио, конкретно овим текстом горе нпр.

И немој да ово моје питање везано за Владимира Ђукановића прерасте у неку опширну и непотрбну дискусију. И овако није потребно, а и тема је о Космету...
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: Prijedor on December 05, 2008, 03:01:14 PM
Да ли постоји неки снимак са овога догађаја? Ако ништа бар неки опширнији извјештај!
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: Игор on December 05, 2008, 09:47:19 PM
Обавезно погледати

http://www.youtube.com/watch?v=hD8hhEcFQWM
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: ЗЕМУНАЦ on December 05, 2008, 10:13:13 PM
http://www.youtube.com/watch?v=_FrNgcF8uls&feature=related

Такође иста песма,само друге слике,и чини ми се да се брже учитава клип.
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: ОртоДелија on December 08, 2008, 09:33:26 PM
Промоција књиге ''Шиптарски геноцид над Србима у 20. век

"Књига представља једно потресно сведочење о шиптарском геноциду који се систематски спроводио у читавом 20. веку а који се наставља до данашњега дана. Књигу чине 215 докумената издвојених из архиве епархије рашко-призренске која је чудом Божијим пренета из Призрена само дан пре страшног мартовског погрома 2004. године.
Сређивање архиве препуштено је госпођи Славици Радомировић, службенику Координационог центра за Косово и Метохију и њеним сарадницима. За ову књигу су изабрана само она документа која јасно и недвосмислено сведоче и упућују поруку свима којима је намењена , о грандиозним размерама злочина почињених над Србима Косова и Метохије, њиховој духовној и културној баштини, као и на покретној и непокретној имовини током двадесетог века.
Овај историјски парадокс, да национална мањина у једној држави угрожава већински народ по коме се и сама држава зове, приказан је у овој књизи у пет целина и поткрепљен је великим бројем факсимила. Први део носи наслов шиптарски злочини над Србима до 1941 године, други део говори о уништавању српских цркава од Шиптара у Другом светском рату. Трећи део чине сведочења о зверствима Шиптара и затирању Српства у периоду од 1941 до 1945. Четврти део говори о новим насиљима Шиптара и комунистичког режима у периоду од 1946 до 1982 године док, у петом делу су сведочења из периода од 1983 до 1988 године.
Период од 1989 до данас је намерно изостављен јер како објашњава у предговору Епископ рашко-призренски Артемије '' То ће, вероватно, као анекс овој књизи штампати неко други, када се буде писало о догађањима у вези распада СФРЈ, као и о владавини УНМИК-а на Косову и Метохији.'' По његовим речима појава ове књиге управо данас, када моћници светске заједнице настоје да све те шиптарске злочине кроза векове, као и ове најновије почињене над српским народом и његовим светињама, награде давањем независности Косову и Метохији, односно одвајањем Косова и Метохије од Србије, представља глас савести и погажене правде која вапије на небо.

Позивамо све заинтересоване да присуствују представљању књиге које ће бити одржано у великој дворани Коларчевог народног универзитета у уторак 9. децембра 2008. са почетком у 20 часова, улаз је слободан.
О књизи, као и о самом положају и страдању Срба на Косову и Метохији, говориће
- Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски др Артемије
- Др Радош Љушић, историчар
- г-ђа Славица Радомировић, уредник издања

Епархија рашко-призренска се захваљује свима који су својим трудом омогућили да истина путем ове књиге изађе на видело.

Прес одељење Епархије рашко-призренске"

Title: Одг: Космет српска земља
Post by: Звездаш on December 12, 2008, 06:26:10 PM
Делије студенти правног факултета су отпочели сакупљање ствари за децу са Космета. Придружили су им се и студенти више медицинске школе у Земуну (могуће још неко).
Скупљају се одећа, слаткиши, играчке и слично.
Акција траје до 25.12. Ствари се скупљају на правном факултету и у вишој медицинској у Земуну или можете мени на ПП да се обратите.
Пошто нема више утакмица до фебруара свако може да издвоји неки динар и тиме помогне нашој браћи на Космету
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: Вечити ДЕЛИЈА on December 28, 2008, 09:16:04 PM
Преузето са званичног сајта:


Ђаци са Космета посетили Маракану

Фудбалски клуб Црвена звезда данас је угостио групу од двадесет наших сународника са Космета, тачније из места Вучитрн.

Већину, њих шеснаест, чинила су деца Основне школе "21. новембар", а сви они су имали прилику да обиђу наш стадион, трибине и наравно Музеј који је на њих оставио највећи утисак.

У довођењу гостију са Космета и у њиховом дочеку, учествовали су навијачи Црвене звезде – Делије.

(http://www.crvenazvezdafk.com/photos/content/6/1296/300-vucitrn.jpg)
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: фрактура on February 14, 2009, 05:29:25 PM
Београдски синдикат у Москви

http://www.youtube.com/watch?v=_CHHgxDom7k&feature=related
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: дрвосеча on March 21, 2009, 09:16:35 AM
КОСОВО ЗОВЕ

Чујете ли јауке што вјетар
с Косова доноси
чујете ли како плаче Лазарица
чујете ли јецаје манастирских звона
и крике црвених и бијелих божура...

И мутне се ријеке хуком бола гласају
небо се крвљу боји
чујете ли како гавранови слутњом креште
како се земља Србска распада и кида
чујете ли како нас зове Лазарева клетва...

Оста ли још Немањића, оста ли Обилића
има ли иједног Југовића
или сви осташе да леже на Косову
заборављени, издани,
божурима закићени, заспали...

Осташе ли само Бранковићи да
Косово искидају, растргају
осташе ли само поеме исписане
Миличине сузе неисплакане
зар остају невидјене...

Чујете ли, Косово јауче
Грачаница јадом звони
божури из земље дрхтајем пријете
да никад више процвасти
на Косову неће...

Чујете ли, Отаџбина зове
Свети Саво нас са Неба гледа
чујте данас, да сутра не буде касно
да не занијеме за навјек
света Косовска звона.

(С) Невенка Алиспахић
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: Рођак са Севера on March 31, 2009, 08:15:39 AM
Нажалост истина је ружна и боли. За ово кривим на првом месту садашњу власт.
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/politika/glas-javnosti-31-03-2009/pacoli-kesirao-500-000-evra
Title: Одг: Космет српска земља
Post by: Рођак са Севера on April 04, 2009, 07:37:08 AM
Боже спаси и сачувај ове продане душе...  >:(  :o

http://www.youtube.com/watch?v=6zibHGhqt0k

Title: Одг: Космет српска земља
Post by: дај гол on April 04, 2009, 09:41:32 AM
Зашто је битно говорити МЕТОХИЈА поред Косово или једноставно КосМет.

Метохија је име чији је корен грчка реч Methos што значи црквена земља. значи да је име Метохија уствари име за Црквену земљу. јавља се први пут у доба владавине родоначелника Немањића, Стефана Немање. Стефан Немања је давао имања Србском народу у Рашкој области у замену за имања исте величине на територији коју данас познајемо као Метохија, и онда та имања која је добијао је поклањао црквама и манастирима. Та пракса је трајала кроз цео родослов Немањића до Стефана Душана.

Зашто је лоше говорити Косово а не Косово и Метохија?
зато што се скреће нагласак за црквеног земљишта, који би у случају да буду међународно призната држава, шиптари морали да врате Србији. то је преко 50% територије КосМета.
уосталом, то је разлог зашто им се држава зове Косово а не Косово и Метохија.

размислите мало о томе  ;)

Можда има неко ко није знао,па ето неће да шкоди


http://www.youtube.com/watch?v=stdJRZXT4YA

http://www.youtube.com/watch?v=JPhOsuOz988

http://www.youtube.com/watch?v=Mvy1YfbaE8c