Izvini ako je ovo neko pitao vec nisam video. Da li ce biti skoro uradjena istorija kluba, tj. da li ce se moci videti kako je Zvezda igrala iz sezone u sezonu, odnosi utakmica sa Dinamom, Hajdukom... Evropske utakmice.

Знам да је тако нешто већ постављно на сајту, али се тренутно не види јер се сви подаци проверавају још једном. То није мој део посла па детаље о томе можете сазнати од Кики када се врати са одмора.

Quote from: "Васил"Знам да је тако нешто већ постављно на сајту, али се тренутно не види јер се сви подаци проверавају још једном. То није мој део посла па детаље о томе можете сазнати од Кики када се врати са одмора.

Hvala

Postavljanje rezultata utakmica (evropskih i domacih) je planirano od samog pocetka. Nadam se da cemo rezultate evropskih utakmica (ukljucujuci i Kup sajamskih gradova) postaviti u skorije vreme. Timovi sa kojima smo igrali su vec ubaceni, sada ostaju samo rezulatati, ali za to moram sacekati Draganceta koji je, po obicaju, u velikoj frci. Ubacivanje domacih rezulatata ce biti znatno teze jer toga ima k'o blata i ne mogu nista obecati kada je rok u pitanju. Potom, tu postoji i jedan problem oko toga kada smo bili domacini, a kada gosti i tek treba citava situacija da se razresi. Ja cu se potruditi da poubacujem sto pre, ali toga zaista ima mnogo (60-ak sezona).
Nadam se da rezultati nece biti postavljeni samo kroz neke tabele, vec da ce moci i da sortiraju po vise kriterijuma.
..baklje gore, pesma cigana...

Quote from: "kiki"Postavljanje rezultata utakmica (evropskih i domacih) je planirano od samog pocetka. Nadam se da cemo rezultate evropskih utakmica (ukljucujuci i Kup sajamskih gradova) postaviti u skorije vreme. Timovi sa kojima smo igrali su vec ubaceni, sada ostaju samo rezulatati, ali za to moram sacekati Draganceta koji je, po obicaju, u velikoj frci. Ubacivanje domacih rezulatata ce biti znatno teze jer toga ima k'o blata i ne mogu nista obecati kada je rok u pitanju. Potom, tu postoji i jedan problem oko toga kada smo bili domacini, a kada gosti i tek treba citava situacija da se razresi. Ja cu se potruditi da poubacujem sto pre, ali toga zaista ima mnogo (60-ak sezona).
Nadam se da rezultati nece biti postavljeni samo kroz neke tabele, vec da ce moci i da sortiraju po vise kriterijuma.

Vazno je da se radi, nadam se da ce biti gotovo kraja godine.

Не би да зановетам али на сајту клуба као следећа утакмица обележен је меч Звезде и Милана уместо Звезде и Вождовца. :D

Pazi stvarno :rofl . Malo su se zaneli :D. Skrenucu im paznju :) .  
Hmmm, mada, mozda smo odlozili utakmicu :zbunjen . Priupitacu ljude.
..baklje gore, pesma cigana...

Quote from: "archer"Не би да зановетам али ...

Људи, ваше је да зановетате  :)

imali ko iz marketinga da je otisao za milano???

hoceli biti slika,izvestaja sa tekme........

Otisao je decko koji prenosi utakmice. Jos uvek ne znamo kakav je njegov status (da li ce imati mesto medju novinarima na San Siru, kako stoje stvari sa internetom i slicno). Nadam se da ce nam se javiti.
..baklje gore, pesma cigana...

Имам питање да ли икако може да се види извештај утакмице између Роме и Звезде на сајту. И ако може како, хвала унапред.

Наравно да може. Мало прелисташ по архиви и нађеш  :) .

http://www.fc-redstar.net/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=614&News=614

Занима ме хоће ли бити постављени датуми одигравања утакмица (првенствене, куп, и европске), или само спискови мечева одиграних у одређеној сезони са резултатима. Хоће ли бити листа стрелаца (лично мислим да би то последње било и превише)?
..кажу да причам много...

ко уређује табелу, нек је преправи младост је са 4 победе на зачељу namigivanje

пОзДрАв!!!

И фали једна добра претрага на сајту...

Quote from: "Васил"Наравно да може. Мало прелисташ по архиви и нађеш  :) .

http://www.fc-redstar.net/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=614&News=614

Знам ја да тако може него сам мислио на претрагу.

Изгледа да се нешто претумбало у бази података (табела се прави аутоматски, након уношеса резултата) па се Младост нашла тамо где јој, за сада, није место. Ово може и ручно да се измени, (вероватно бих и ја могла) али пошто никад нисам радила, а и имали смо неке инциденте када су се људи мешали у посао који није њихов (Васили, јави се :finger ), тако да ћу ипак оставити Драганчету да то реши.
Драганче је одувек сматрао да сајт треба да има претрагу, али он нешто програмерски треба ту да дрнда. Искрено, нисам га питала за то.
Управо смо у фази редизајна и убацивања новог садржаја (то још не видите, наравно). Драганче рече да му за његов део посла (програмирање, базе података) треба још 10-ак дана (углавном је, колико знам, везано за статистичке податке). Бићете обавештени како посао напредује, али се надам да ће до неког 20-ог септембра (можда и раније) све бити готово (бар оно што је планирано у овој фази, биће тога још).
Што се тиче првенствених утакмица (од настанка ЦЗ), не верујем да ће бити стављени датуми, пошто те податке немам. У ствари, са тим утакмицама имам одређене проблеме (да не смарам сада), има их много и вероватно ће касније бити одрађене. Пре тога би требало да се одраде европске утакмице (имамо датуме, рекла сам Драганчету да и њих предвиди - ваљда ће се сетити :) ) где треба само још да поубацујем резултате и куп (и ту имамо датуме).
Имамо и податке (ја сам урадила закључно са 2004.) колико је који играч у којој сезони одиграо утакмица и дао голова. Још ћемо видети како ћемо то представити.
Слободно ловите грешке на сајту и јавите нам јер се овакве ствари (Младост Апатин) дешавају када је све аутоматизовано.
..baklje gore, pesma cigana...

Прво један увод.
Сајт ће имати 3 "колоне". Она у средини и највећа ће бити страна где ће се налазити садржај који ће се мењати у складу са оним шта корисник жели , а са стране ће бити "помоћне" чији ће садржај бити сталнијег карактера.
Занима ме ваше мишљење о организацији садржаја (линкова) на сајту Звезде.
Постоје две варијанте:
1. Са два подменија - овако је сада организован сајт. На пример: главни мени је "историја", први подмени је "Европа", а други подмени "Бари и Токио". Дакле, из другог подменија директно идете на одабрану страницу. Уколико бисте желели да видите и "историјске утакмице" које се такође налазе под подменијем "Европа", ишли бисте поново кроз мени. У овом случају, помоћне колоне са стране би у највећем броју случајева остале исте као и на почетној страни (последњи/следећи меч, табеле итд - основне ствари).
2. Један подмени - у овом случају имали бисмо главни мени "историја" и подмени "Европа" и кликом на њега отворила би се страница где би нешто писало (да сад не разглабам), а са стране, у једној  помоћној колони (или у обе, зависи), налазили би се линкови "Бари и Токио", "историјске утакмице" и "минхенска трагедија" (наводим линкове који су тренутно на сајту). Када бисте кликнули на један од тих линкова, садржај средње колоне би се променио у складу са тим, али би горе побројани линкови остали на свом месту, тј. не бисте морали да идете кроз мени уколико желите да видите још нешто из "историје", већ бисте могли да кликнете на један од њих. Уколико би линкови били у самој једној помоћној колони, друга би, вероватно, била попуњена одређеним садржајем који се на том месту налази на почетној страни (то бисмо се накнадно договорили).
Дакле, који од ова два начина вам се више свиђа, шта вам је прегледније (вероватно имате искуства и са осталих сајтова које посећујете) - углавном, напишите ваше мишљење.
..baklje gore, pesma cigana...

Кики, не знам да ли ћете користити фрејмове али моја препорука да их у широком луку избегнете,
јер их бровсери индексирају сваку посебно, па може бити касније проблема када рецимо гоогле
индексира страницу са кључним речима...
За меније ниси споменула где се налазе на страници, да ли су  хоризонтални или вертикални ?
И да још нешто , ако није проблем , могла би оставити неке скриншотове за ово што је наведено под 1 и 2 ?

То за фрејмове не могу да ти одговорим јер и не знам шта је то :) . Претпостављам да Драганче зна и вероватно ће одрадити све на најбољи могући начин. Мени ће бити водораван и ићи ће испод горњег дела (мислим да се то зове header) у ком ће бити грб и још увек нисмо одлучили да ли неки флеш или обична фотка. Договорили смо се да још не постављамо фотографије дизајна јер треба утаначити неке  ствари (тек је одрађена почетна страна коју још треба дорађивати и од одлуке како ће мени изгледати, зависи какве ће бити оне следће стране). Мене занима на који начин вам је лакше и драже  да се крећете кроз садржај на сајтовима. Значи није везано конкретно за овај сајт, већ уопштено.
..baklje gore, pesma cigana...