Полицајац убио младог фудбалера


Брат убијеног прима саучешће, Ђорђе Зарић (десно)

ПРИПАДНИК Интервентне јединице београдске полиције М. Р. (25) убио је у четвртак око 04.20 из службеног пиштоља Ђорђа Зарића (23) из Јакова, у Улици омладинских бригада код броја 44, у Новом Београду. Злочину је претходила потера за аутомобилом у којем су били Зарић и Филим Милићевић, а који су се оглушили о полицијску наредбу да се зауставе.
Полицајац је одмах ухапшен и одређено му је задржавање до 48 сати. По истеку, како наводи МУП Србије, биће приведен дежурном истражном судији Окружног суда у Београду. Тужилаштво и полиција раде на утврђивању чињеница и околности које су довеле до трагедије.
Према ономе што се засад зна, Зарић је са девојком Јеленом Добрић, њеном другарицом и Милићевићем био на сплаву "Акапулко" до раних јутарњих сати. Негде пред зору одлучили су да крену кући. Јелена Добрић је села за волан Зарићевог "ситроена Ц4", пошто је био пијан, а са њом је била и другарица. Зарић је сео на сувозачко место у аутомобил "пежо" свог друга Милићевића.
У Улици алексиначких рудара, патрола Интервентне јединице уочила је "пежо", који је прошао на црвено светло на семафору и кретао се великом брзином. Припадници полиције упалили су светлосну и звучну сигнализацију и кренули за њим. Намера је била да се возило заустави, а возач преконтролише.
Милићевић је, међутим, дао гас и преко кружног тока, не заустављајући се ни на једно црвено светло на семафору, ушао у Улицу омладинских бригада. Ни овде му црвено није представљало препреку. Ипак, код броја 44 полицијски аутомобил му је направио блокаду.
- Чуо сам шкрипу гума - прича радник оближње кладионице. - Изашао сам да видим шта се дешава. Нисам чуо хице, нити вику. Угледао сам да поред "пежоа" неко лежи.
У саопШтењу полиције се наводи да су припадници Интервентне јединице наредили возачу и сувозачу да изађу из "пежоа". После више упозорења и њиховог одбијања да изађу из аутомобила, полицајац М. Р. који је пришао сувозачевој страни, из безбедносних разлога је уперио службени пиштољ. Приликом изласка из "пежоа" Зарић је вратима кола закачио полицајца, а затим одгурнуо пиштољ. Тада је дошло до пуцња.
- Чуо сам да је младић излазећи из аутомобила одгурнуо пиштољ уз речи: "Склони ту цев од мене" - каже наш саговорник.
Зарића је хитац погодио у главу и убрзо је преминуо. Екипа Хитне помоћи, која се одмах појавила, могла је само да констатује смрт. До убијеног младића недуго затим стигла је и Јелена Добрић. Она је полицији испричала да су се младићи из "пежоа" и она враћали са сплава, као и да је Зарић био пијан, па је она возила његов аутомобил. Алко-тестом је утврђено да је Милићевић који је бежао од полиције, имао 1,36 промила алкохола у крви.
Тело младића одмах је пребачено у Институт за судску медицину, где је обављена обдукција. У четвртак по подне око 15 часова сандук са његовим посмртним остацима допремљен је у породичну кућу у Јаково.
- Ђорђе је био пијан и Филип га је повезао - прича за "Новости" Јелена Добрић. - Кренули су нешто пре мене. Ђорђе је инсистирао да повезем његов "ситроен". Позвао ме је када су их полицајци зауставили, а потом се прекинула веза. Када сам ушла у Омладинских бригада, већ је било пуно полицијских џипова. Узнемирила сам се, а када сам пришла угледала сам га у локви крви.
У дому Зарића у Улици маршала Тита 28 шок и неверица. Ђорђе никада није имао проблема са полицијом. У дворишту велики број пријатеља и комшија, његових клупских другова... Мајка Олгица не проговара. Отац Живко, полицијски пензионер, умро је пре три године.
- Око шест сати ујутру дошли су полицијски инспектори и саопштили нам шта се десило - прича Милан Зарић, брат убијеног Ђорђа. - Рекли су да им је жао и да је њихова грешка. Мајка је почела да јауче. Последњи пут сам се са њим чуо два и по сата пре него што је убијен. Позвао је другара код кога сам био, на мобилни телефон и пуштао нам музику са сплава.
Милан Зарић и његова мајка убрзо су отишли у Полицијску управу Београд. Тамо им је испричано како је дошло до трагедије. Изјаве су дали и Јелена Добрић, њена другарица, Филип Милићевић... Полицајац М. Р. због шока није био у стању да говори. Остаје да се види како ће одбрану да изнесе код истражног судије.

СТУДЕНТ У КОПАЧКАМА
УБИЈЕНИ Ђорђе Зарић активно се бавио спортом. Тренирао је фудбал у Јакову, Сремској Митровици, а последње две године играо је за клуб Ресник из истоименог београдског насеља. Студирао је Вишу пословну школу. У четвртак у његовом дому обрео се и тренер Богдан Коран, који није могао да сакрије сузе:
- Био је дете за пример и одличан фудбалер.
Клупски друг и капитен Ресника Саша Радовановић о Ђорђу има само речи хвале:
- Са њим и његовим братом Миланом тренирао сам у истом клубу и тако смо издржавали породице. Скоро је купио "ситроена", а новац је скупио од продаје плаца. Колико је био савестан говори и чињеница да није хтео пијан да седне за волан.

КАЗНА
25.000 динара је највећа, а 5.000 најмања прописана казна за возача који прође кроз црвено светло на семафору. Уз новчану казну одузима се и возачка дозвола најмање на три месеца.

мајку ти *ебем полицијску ненормалну!!!ааааааааа!!!ево моја сестра прочитала ово и расплакала се...како вас није срамота изроди погани полицијски!!!!тачно се на лицу момка види колико је добар...не могу да вјерујем!!!ето какви људи раде у полицији!!!

И КОЛИКО ЋЕ ОВАЈ ДРОТ ДА ДОБИЈЕ КАЗНЕ?!10 ГОДИНА КАКО ДА НЕ ....


ЂОРЂЕ ЗАРИЋУ НЕКА ТИ ЈЕ ВЈЕЧНА СЛАВА!!!

ако је пост превише-бришите га...
...БУДИ СВОЈ,ПОШТУЈ ТРАДИЦИЈУ,ПАМТИ ИСТОРИЈУ...КАДА ГОВОРИШ ВУКОВИМ ЈЕЗИКОМ...ПИШИ И ЊЕГОВИМ ПИСМОМ!!!

СТОП ЛАТИНИЦИ!!!СТОП ДЕСРБИЗАЦИЈИ СОПСТВЕНОГ НАРОДА!!!СТОП ОДВАЈАЊУ ОД СЛОВЕНСКОГ КОРИЈЕНА!!!

...БИЛИ,ЈЕСМО И БИЋЕМО!!!

У Србији ништа ново. Народ затрован од стране медија не реагује, није ми само јасно докле овако и шта то треба да се деси да би народ изашао на улице.
У демократским државама због оваквих ствари горе градови, народ је уједињен.
Јочић је био мало дете за ову свињу, која ће ето да суспендује пандура који је пуцао, онда ће "доказати" како је пиштољ опалио сам од себе па ће да га врате на посао за пар месеци.
Медији ко медији лупетају, једни пишу како је упуцан у чело, потиљак, слепоочницу...
Дечко је мртав, убио га је припадник који је ту да спроводи ред и да примењује закон.
Цела држава је отишла у курац, сад очекујемо ново обећање власти. Пошто су пропале приче о бесплатним визама, уласку у ЕУ, 1000 евра за акције... Битно је ми да усвајамо законе о равноправности изопачених. Очекујем ускоро и неко срање којим ће покушати да прикрију све што се дешава. У свакој нормалној држави министар полиције подноси оставку ако се деси да припадник полиције убије неког на дужности без разлога, а Зарић је друга жртва после Панића
Докле бре мајку вам пандурску?

Quote from: rukometas_bg on March 20, 2009, 03:03:41 PM
У Србији ништа ново. Народ затрован од стране медија не реагује, није ми само јасно докле овако и шта то треба да се деси да би народ изашао на улице.
У демократским државама због оваквих ствари горе градови, народ је уједињен.
и само да додам у земљама гдје браћа помажу браћи,гдје је сопствени народ на првом мјесту,у земљама у којима није главна псовка,псовање Бога,!!!
...БУДИ СВОЈ,ПОШТУЈ ТРАДИЦИЈУ,ПАМТИ ИСТОРИЈУ...КАДА ГОВОРИШ ВУКОВИМ ЈЕЗИКОМ...ПИШИ И ЊЕГОВИМ ПИСМОМ!!!

СТОП ЛАТИНИЦИ!!!СТОП ДЕСРБИЗАЦИЈИ СОПСТВЕНОГ НАРОДА!!!СТОП ОДВАЈАЊУ ОД СЛОВЕНСКОГ КОРИЈЕНА!!!

...БИЛИ,ЈЕСМО И БИЋЕМО!!!

Стока жандарска се свакодневно иживљава над грађанима Србије.Ко да су 007 и да имају дозволу за убијање.Грчка је горела 10 дана због жандарског иживљавања а ми и даље ћутимо и чекамо ново убиство.ДОКЛЕ ВИШЕ.

Те неиживљена малоумна стока која се вози у интервентним џиповима је најгори шљам у земљи Србији. >:(

Слава му!
ПРАВДА=ИСТИНА за УРОША!
САМО ЗДРАВИ У ГЛАВИ-ПРОТИВ СИСТЕМА!

да смо било која нормална држава министар полиције би истог тренутка поднео оставку,да смо бар мало нормалан народ изашли би на улице да изразимо протест,нажалост ништа од тога.
Најјадније од свега да градоначелник Београда и министар полиције данас причају о тешким условима за рад полицајаца ја не знам шта треба да се деси да се пробудимо из летаргије и докле ћемо као народ да жмуримо на свакакве појаве што се догађају?!
Ђорђе лака ти земља.


Докле више маму вам педерску  >:( >:( >:( >:(



  ђорђе лака ти земља.

Моје саучешће породици убијеног Ђорђа Зарића!
Нека му је вечна слава.
Убицу би требало осудити на 50 година затвора, пошто смртна казна у Србији не постоји, нажалост.

Немам речи за ово... Шокирао сам се кад сам чуо за то. Нек му је лака црна земља! Сучешће породици Зарић.
Само ме интересује шта су пандури навели као званично саопштење за медије или јавност? Занима ме шта ће сада слагати. И дали је уопште полицајац ухапшен? или ће се бранити са слободе?

колико сам схватио вечерас у 20х протест на тргу поводом овог догађаја.

невероватно шта се све јебено дешава у последнје време?! па јбм му матер докле ће људи да умиру због необразованих имбецила?знам да то питање не треба да постављам овде али јбт...иначе сви знамо како беградска интервентна бије!!!

нек му је лака земља

а чуо сам да су ваљда офкини навијачи данас написали неку паролу поводом овог догађаја па ако неко буде нашао слику или нешто нека окачи...
CEKA SE KRAJNI ISHOD!

Ја сам чуо и да су гробари поводом овог догађаја имали паролу.

Quote from: Кале on March 22, 2009, 08:17:42 PM
Ја сам чуо и да су гробари поводом овог догађаја имали паролу.
Она је гласила:"Униформисани волови,с брда сишли чобани,трафике обијате,србе убијате".

ок моја грешка...ја сам мислио да су и офкини урадили нешто...јел има неко слику?
CEKA SE KRAJNI ISHOD!

Ово је срамота полиција убија, а навијачи робијају!!! И после пичке жандарске суде неком од наших, а они убијају децу без разлога. Јебем ти овакву власт!!! СРАМОТА!!!

Нека ти је лака земља Ђорђе.

 Шта рећи за ово!?
Нови начелник Интервентне јединице Томица Радовановић познат је као један од актера нереда на утакмици Партизана и Црвене Звезде која се одиграла 15 јуна 2006.

http://www.alo.rs/vesti/13421/Novi_sef_Interventne_vec_batinao_navijace

Međutim, ima i neprimerenih izjava policajaca: ,,Ne daj se Miljane, sve kolege su uz tebe, ti si samo radio svoj posao onako kako je trebalo da ga radiš", ,,Niko nije terao ovog klipana da beži, u stvari, šta je tražio, to je i dobio", samo su neki od stavova policajaca

да ли треба коментар...?!?!?!?стидите се својих ријечи,година и школе-ако је имате господо полицајци!!!



цитат из новина "Ало",па се извињавам на латиници и на томе што их уопште цитирам....
...БУДИ СВОЈ,ПОШТУЈ ТРАДИЦИЈУ,ПАМТИ ИСТОРИЈУ...КАДА ГОВОРИШ ВУКОВИМ ЈЕЗИКОМ...ПИШИ И ЊЕГОВИМ ПИСМОМ!!!

СТОП ЛАТИНИЦИ!!!СТОП ДЕСРБИЗАЦИЈИ СОПСТВЕНОГ НАРОДА!!!СТОП ОДВАЈАЊУ ОД СЛОВЕНСКОГ КОРИЈЕНА!!!

...БИЛИ,ЈЕСМО И БИЋЕМО!!!

Убијен на правди Бога,а колеге га бодре,ужас...Нити је имао оружије или било шта друго што би овог миша од пандура натерало да вади пиштољ.
Croatia-Partizan: "Kralj je u svoj gol ugradio 7 brava i 5 alarma, ali izgleda da mu to nije pomoglo (5:0)" Svaka čast momci! :-)