Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - дрвосеча

1
Данас 23. марта 2009. прошли је равно 10 година, од како су над Србијом почели да зује злогласни авиони НАТО савеза, под вођстом САД!

Борба је била у старту неравноправна, јер је против Србије у том моменту ратовало: САД, Канада, Британија, Италија, Шпанија, Немачка, земље Бенелукса, Португал, Француска, нажалост и Грчка. Уз све то злочинци НАТО алијансе су имали сателите у Хрватској, БЈР Македонији, Мађарској, Румунији, МХ федерацији, и наравно Албанији.

Злочиначко бомардовање, је трајало 78 дана, све до 10. јуна 1999. када је потипсан "Кумановски споразум", у Вардарској Македнонији.

Разултат је био овакав:
QuoteНа крају агресије НАТО је имао ангажовано 1.040 авиона, што је повећање у односу на почетак агресије за 124%. Лансирао је око 1.000 крстарећих ракета што је такође повећање за око 120%. НАТО авијација је извршила за 78 дана око 26.100 полетања. Борбена авијација извршила 18.168 (70%) а помоћна 7.927 (30%). Просечан дневни налет борбене авијације био је 232 лета, а помоћне 121 лет. Највећи дневни налет извршен је 26. маја - износио је 535 авио полетања борбене авијације. На територији СРЈ извршено је око 2.300 напада са око 8.800 ватрених дејстава.

Суштина овог бомардовања јесте, отимање Космета Србији! Јер је 10. јуна 1999. године, припао снагама ОУН, НАТО, и шиптарском ОВК. Све је рађено у циљу да шиптари прогласе независност у јужној српској покрајини 21.02.2008. А рат на Космету, је трајао и месецима раније у сукобу српских снага безбедности, са шиптарким бандама, међу којима је било Рамуш Харадинај, и Хашим Тачи, као и други, данашњи лидери нове косовске мутант "државе"!

Овде желим да поменем и 2 ствари.. прво су невине жртве, које су страдале током овог злочиначког бомбардовања.. Међу којима и невина деца (Милица Ракић, је само једна од многих)..
А друго, то су хероји наше одбране.. Пуковник Миленко Павловић, мајор Зоран Радосављевић, генерал Вељко Радановић (по њему је настала наша песма "Ђенерале, Ђенерале"), као и многи други!

НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА, И ХВАЛА!!!
2
Полицајац убио младог фудбалера


Брат убијеног прима саучешће, Ђорђе Зарић (десно)

ПРИПАДНИК Интервентне јединице београдске полиције М. Р. (25) убио је у четвртак око 04.20 из службеног пиштоља Ђорђа Зарића (23) из Јакова, у Улици омладинских бригада код броја 44, у Новом Београду. Злочину је претходила потера за аутомобилом у којем су били Зарић и Филим Милићевић, а који су се оглушили о полицијску наредбу да се зауставе.
Полицајац је одмах ухапшен и одређено му је задржавање до 48 сати. По истеку, како наводи МУП Србије, биће приведен дежурном истражном судији Окружног суда у Београду. Тужилаштво и полиција раде на утврђивању чињеница и околности које су довеле до трагедије.
Према ономе што се засад зна, Зарић је са девојком Јеленом Добрић, њеном другарицом и Милићевићем био на сплаву "Акапулко" до раних јутарњих сати. Негде пред зору одлучили су да крену кући. Јелена Добрић је села за волан Зарићевог "ситроена Ц4", пошто је био пијан, а са њом је била и другарица. Зарић је сео на сувозачко место у аутомобил "пежо" свог друга Милићевића.
У Улици алексиначких рудара, патрола Интервентне јединице уочила је "пежо", који је прошао на црвено светло на семафору и кретао се великом брзином. Припадници полиције упалили су светлосну и звучну сигнализацију и кренули за њим. Намера је била да се возило заустави, а возач преконтролише.
Милићевић је, међутим, дао гас и преко кружног тока, не заустављајући се ни на једно црвено светло на семафору, ушао у Улицу омладинских бригада. Ни овде му црвено није представљало препреку. Ипак, код броја 44 полицијски аутомобил му је направио блокаду.
- Чуо сам шкрипу гума - прича радник оближње кладионице. - Изашао сам да видим шта се дешава. Нисам чуо хице, нити вику. Угледао сам да поред "пежоа" неко лежи.
У саопШтењу полиције се наводи да су припадници Интервентне јединице наредили возачу и сувозачу да изађу из "пежоа". После више упозорења и њиховог одбијања да изађу из аутомобила, полицајац М. Р. који је пришао сувозачевој страни, из безбедносних разлога је уперио службени пиштољ. Приликом изласка из "пежоа" Зарић је вратима кола закачио полицајца, а затим одгурнуо пиштољ. Тада је дошло до пуцња.
- Чуо сам да је младић излазећи из аутомобила одгурнуо пиштољ уз речи: "Склони ту цев од мене" - каже наш саговорник.
Зарића је хитац погодио у главу и убрзо је преминуо. Екипа Хитне помоћи, која се одмах појавила, могла је само да констатује смрт. До убијеног младића недуго затим стигла је и Јелена Добрић. Она је полицији испричала да су се младићи из "пежоа" и она враћали са сплава, као и да је Зарић био пијан, па је она возила његов аутомобил. Алко-тестом је утврђено да је Милићевић који је бежао од полиције, имао 1,36 промила алкохола у крви.
Тело младића одмах је пребачено у Институт за судску медицину, где је обављена обдукција. У четвртак по подне око 15 часова сандук са његовим посмртним остацима допремљен је у породичну кућу у Јаково.
- Ђорђе је био пијан и Филип га је повезао - прича за "Новости" Јелена Добрић. - Кренули су нешто пре мене. Ђорђе је инсистирао да повезем његов "ситроен". Позвао ме је када су их полицајци зауставили, а потом се прекинула веза. Када сам ушла у Омладинских бригада, већ је било пуно полицијских џипова. Узнемирила сам се, а када сам пришла угледала сам га у локви крви.
У дому Зарића у Улици маршала Тита 28 шок и неверица. Ђорђе никада није имао проблема са полицијом. У дворишту велики број пријатеља и комшија, његових клупских другова... Мајка Олгица не проговара. Отац Живко, полицијски пензионер, умро је пре три године.
- Око шест сати ујутру дошли су полицијски инспектори и саопштили нам шта се десило - прича Милан Зарић, брат убијеног Ђорђа. - Рекли су да им је жао и да је њихова грешка. Мајка је почела да јауче. Последњи пут сам се са њим чуо два и по сата пре него што је убијен. Позвао је другара код кога сам био, на мобилни телефон и пуштао нам музику са сплава.
Милан Зарић и његова мајка убрзо су отишли у Полицијску управу Београд. Тамо им је испричано како је дошло до трагедије. Изјаве су дали и Јелена Добрић, њена другарица, Филип Милићевић... Полицајац М. Р. због шока није био у стању да говори. Остаје да се види како ће одбрану да изнесе код истражног судије.

СТУДЕНТ У КОПАЧКАМА
УБИЈЕНИ Ђорђе Зарић активно се бавио спортом. Тренирао је фудбал у Јакову, Сремској Митровици, а последње две године играо је за клуб Ресник из истоименог београдског насеља. Студирао је Вишу пословну школу. У четвртак у његовом дому обрео се и тренер Богдан Коран, који није могао да сакрије сузе:
- Био је дете за пример и одличан фудбалер.
Клупски друг и капитен Ресника Саша Радовановић о Ђорђу има само речи хвале:
- Са њим и његовим братом Миланом тренирао сам у истом клубу и тако смо издржавали породице. Скоро је купио "ситроена", а новац је скупио од продаје плаца. Колико је био савестан говори и чињеница да није хтео пијан да седне за волан.

КАЗНА
25.000 динара је највећа, а 5.000 најмања прописана казна за возача који прође кроз црвено светло на семафору. Уз новчану казну одузима се и возачка дозвола најмање на три месеца.
3
Николај Велимировић
(4. јануар 1881 (23. децембар 1880. по јулијанском календару - тада важећем у Србији) - 18. март 1956) је био истакнути теолог и епископ Српске православне цркве, која га данас СПЦ слави као светог владику Николаја Велимировића.

Објавио је велики број књижевних дела духовне садржине. У периоду после Другог светског рата његова дела су била забрањена за штампање у Југославији. Тек касних 80-их година она почињу овде поново да се штампају, пре тога су углавном штампана у дијаспори заслугом епископа Лаврентија, а затим овамо преношена.

Његова дела су:
Успомене из Боке, 1904.
Француско-словенска борба у Боки Которској 1806-1814 (?) (нем. Französisch-slawische Kämpfe in der Bocca di Cattaro 1806-1814), 1910.
Религија Његошева, 1911.
Изнад греха и смрти, 1914.
Место Србије у светској историји (енг. Serbias place in human history), 1915.
Србија у светлости и мраку (енг. Serbia in light and darkness), 1916.
Патерик Манастира светог Наума, 1925.
Охридски пролог, 1928.
Рат и Библија, 1932.
Емануил: тајне неба и земље: чудесни доживљаји из оба света, 1937.
Три молитве у сенци немачких бајонета, 1945.
Победиоци смрти: православна читања за сваки дан године, 1949.
Земља Недођија: једна модерна бајка, 1950.
Песме молитвене, 1952.
Касијана; наука о хришћанском појимању љубави, 1952.
Диван: наука о чудесима, 1953.
Жетве Господње: од почетка до нашег времена и до краја, 1953.

Постхумно објављена дела:
Једини Човекољубац: живот Господа Исуса Христа, 1958.
Први Божји закон и рајска пирамида, 1959.
О херојима нашег времена: беседа говорена једног необичног мутног и малодушног дана 1914., 1976.
Омилије на недељна и празнична јеванђеља епископа охридског Николаја, 1976.
Мисионарска писма, 1977.
Српски народ као Теодул, 1984.
Пустињак Охридски, 1986.
Рад на ослобађању отаџбине, 1986.
Косово и Видовдан, 1988.
Молитве на језеру, 1988.
Речи о свечовеку, 1988.
Вера светих: катихизис Источне православне цркве, 1988.
Небеска литургија, 1991.
Три авети европске цивилизације, 1991.
О Богу и о људима, 1993.
Национализам светог Саве, 1994.
Дивно чудо: приче и поуке, 1995.
Душа Србије, 1995.
Говори српском народу кроз тамнички прозор, 1995.
Индијска писма;  Изнад Истока и Запада, 1995.
Нове беседе под Гором, 1995.
Сан о словенској религији, 1996.
Књига о Исусу Христу, 1997.
Устанак робова, 1997.
Духовна лира: празничне песме, 1998.   
Оче наш као основа друштвеног живота, 1998.
Символи и сигнали, 1998.
Царев завет, 1999.
Љубостињски стослов, 1999.
Живот светог Саве, 1999.
Цветник, 2001.
Наука о закону, 2003.
О Европи; Духовни препород Европе, 2003.
Агонија цркве
Некролози
Трагедија Србије
О Светом Сави
Религиозни дух Словена
Словенски револуционарни католицизам
Европска цивилизација угрожена због болести душе
Вера и нација
Нови идеал у васпитању
Божије заповести
Средњи систем
Србија је мала Америка
О Православљу
Мали мисионар
Рођење Христово
Васкрсење Христово
4
Утакмица је сутра у 19 сати, у Пиониру! Долазак обавезан! Само 1 важна информација... преносиће директно утакмицу еуроспорт 2, па би било згодно да донесемо 1 већу паролу везано за Косово, и ставимо на супротну трибину, па нек гледаоци поменуте тв, током целе утакмице виде наше ставове!
5
Из неких ранијих прича, и наговештаја, нисам ни очекивао да ће бити Пионир солидно попуњен, а још мање да ће бити добро навијање! Понајвише из разлога што се данас играо меч на Косову, па је већина људи са Севера најавила одлазак тамо, а за Пионир "има времена"...

Долазим са другаром који иначе ретко долази, не знам ни шта му би, видим ту је и прва екипа стигла... то ме већ обрадовало, из разлога да се на шипку не пењу "самозвани"  :o
У Пиониру је било 4000 људи, а нас у копу активно је било 700-800 који смо певали... транспарената није било (бар ја нисам видео) и бубњева јер су вероватно били спаковани за пут на Косово!
Прва четвртина, као у бајци, значи Звезда ломи оне Русе, као чачкалице, а ми грмимо доста добро! Мени осмех не силази са лица, од среће... ;pljuga ... Певали смо "Добро знај", "Звезда ми је све, звезда живот је", "Нема дана, а да не мислим на тебе", "Инапред Звездо ле"... стварно је било за 10!!!
У другој четвртини долази до благог пада у навијању, али само балгог... али не и у игри, покидали смо Уникс, било је 52:34 на полувремену!? Ја сам мислио да им не гине 30 разлике до краја... у последњем моменту, мислим само ако се ови наши не опусте... нажалост то се и обистинило... Тако да у другом полувремену већина је пратила шта се дешава на паркету, а слабије је певала  :o . Руси се приближили већ, и треба да нас престигну... па је било прозивке за ове што не певају... Онда 2 мин пре краја позива се цела хала да устане и запева, што се и дешава, па Пионир грми прво "И да ми понуде", а затим и "Пуне трибине"... На крају момци ипак добро играју, и уз мало среће бележимо мршаву победу 87:84! Гуровић добија овације, и долази човек лепо да се поклони нама  ;pivo ! Стварно је жива легенда :D

П.С.  Две ствари су ми биле упечатљиве... прво је 1 лик (пред сам крај сам то спазио) носи мајицу "good year", и шал Звездин онај са пијаце, и то са све југословенском заставом на шалу!?!?  :zbunjen   :batine
Друго је 1 старији тип, има близу 50 година, пева као младић!? Ето, године не представљају проблем, напротив...

Свака част, свима који су били!!!
6
31.10.1996-2006. 10 година, од гостовања Барселоне!!!

Сећа ли се ико лууудила који је захватило Београд!?!  Наравно да се сећа... али на сам датум, нико... ја се додуше јесам сетио, али нисам био кући, па сутра већ и заборавио.
Мени је то била велика жеља да идем, али када сам чуо колика је цена карте била, сам себи кажем: немаш ти пара за то планинарење  
Карте су се кретале 50-100дм, а на сам дан и читавих 200дм су људи из унутрашњости плаћали, само зато да би видели велики спектакл! И било је...
Е па било би лепо да неко ко је био на утакмици, да то мало детаљније и опише...ја се неких ствари сећам, отрпилике што ми је другар из школе (европејац по убеђењу  ) описао.
7
Терен / Predstojeci sabor (izbor uprave) KK-a
September 20, 2006, 07:38:20 PM
Sada mi nesto pade na pamet sabor KK, jer sam video promociju propusnica za Pionir...
E sada, mnogi ce od vas reci, pa brate gde sada nadje o tome, ima jos par meseci.... slazem se da ima dosta vremena do tog 4. marta 2007. kada ce biti odrzan i taj (za mene toliko cekani) sabor naseg KK... ali da ne bi bilo "kasno Marko na Kosovo stize" i "niko nam nije rekao"... evo sada na vreme se otvara tema gde bi mi trebali, u dogledno vreme, da dogovorimo nasu strategiju oko izbora uprave kosarkaskog kluba nase voljene Zvezde!
Da se ja prisetim zapravo, cega je sve bilo na onom proslogodisnjem saboru 4.03.2004. cini mi se da je to bilo u zgradi opstine Savski Venac.
Ja sam dobio pozivnicu za taj sabor KK-a verovatno zbog toga sto sam imao propusnicu za tu sezonu 2003/2004 u Pioniru. Kada sam dobio taj poziv, kao da sam dobio na klandzi... neopisivo srecan!

Sama ceremonija je bila ok odradjena, i veoma prijatan utisak na mene ostavila. Odmah sto mi je upalo u oci, to je sam izbor uprave KK-a... dobili smo svi neki papir na kome je bio spisak od 50-ak imena, a samo je 35 ljudi moglo biti zaokruzeno, odnosno postati clan (tada) nove uprave KK. Nije mi bio bas najjasniji ulazak na "taj papir", odnosno kako doci u shansu da budes clan uprave, jer si morao biti predlozen od nekih 10 ljudi valjda sa interneta, ili tako nesto slicno. Skroz ne logicna situacija se tada stvorila jer je omoguceno da igraci i treneri C. Zvezde budu u upravi KK-a, npr. koliko se ja secam tu je bio Zlatko Bolic, pa Aleksandar Trifunovic, izmedju ostalog i Zmago Sagadin itd, itd. Od javnih licnosti tu je bio prisutan i izabran glumac Ivan Bekjarev...
Ovo sa igracima i trenerima, mi se nije nikako svidelo, jer je "stvorilo sukob interesa"... odnosno ako oni nesto zabrljaju, ko ce da ih otera iz kluba??? Ko, kada su oni clanovi uprave?
Kada se sve to izabralo, otisli su da prebroje glasove, a dotle su razni ljudi imali pravo na govor, za govornicom...
Znam da se tada vodila ostra polemika, i prozivka za Ziku Andjelkovica, jer nije nista uradio radi zastite nasih saboraca koji su fasovali u "slucaju Kraljevo 2003"... nesto je Zika tu kenjao, i pravdao se, ali sve to je bezanje od odgovornosti!!!  :nene
Ja se nisam javio za drzanje govora, ali mi se dopalo zapazanje nekih ljudi koji su ukazali na probelm prodaje nasih igraca, nasim direktnim rivalima za titulu  :zbunjen  (pakistan, hemofarm, buducnost), i tu je bilo ostrih polemika, ali nisu oni ukapirali nash bes oko te prodaje igraca, pa je recimo Luka Bogdanovic (jedan od najboljih strelaca Zvezde) bio proda pakistanu, i to za male pare  :boks
Ne mogu sada svega da se setim, sta je jos bilo... pa ako neko ima nesto da dopuni, neka kaze.
Ovde bi trebalo da kazemo i nesto radu sadasnje uprave KK, sta su dobro, a sta loshe, u toku ove (skoro) 4 godine...
Evo loshe je sto i dalje igramo propalu jdr ligu, koja nema nikakvoga smisla... loshe je sto se igraci prodaju nasim konkurentima za titulu, lose je sto karte za derbi se prodaju na blagajnama i to po nizim cenama nego kada ih organizuje komsijska stoka... dok ista komsijska stoka nama ne daje karte, ili ih daje uvek skuplje, a nasa uprava ne reaguje na nacin na koji bi trebalo...
Od dobrih stvari je samo to sto smo zimus imali zapazen rezultat u ULEB kupu, i to sto smo posle 8 godina dosli u sansu da uzmemo titulu...