Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Војник_севера

1
Ја нем огу да верујем да ће нам председник наше Звезде,бити човек који се коси са свиме за шта се боримо.Има жену 37 година млађу од њега,уплиће се у политику.Гелдао сам једну емисију на РТС-у у којој је коментарисао изборе у Америци,представља се као Амер,има амерички пасош.Па да ли је могуће да после свега Звезда нем оже да добије иоле нормалног човека за председника.
2
Quote from: Пијанац on October 23, 2008, 05:15:23 PM
Журнал јавља да је Мисдонгард враћен у тренажни процес првог тима. Мислим да је ово одличан потез јер је он показао највише од свих центарфора које имамо на платном списку.

Салжем се,такође мисли мдан иеј добио праву шансу.

Само нам треба прекаљени алкос Бингулац,за председника.Тог,човека не треба ни по коју цену посатвити за председника.Као прво он је члан извесне партије,новопечени члан.Ми као клуб никада нисмо били политички обојени,друго тог човека можеш да купиш за флашу вињака.Из поузданих извора знам то.И он с правом каже да ће од јутра до ситних сати  бити у канцеларији пошто је чуо да Звезда има добар бифе :D. О Ден Тани нећу трошити речи. :-[
3
Quote from: Пијанац on October 06, 2008, 06:40:04 PM
Киза зна да сам му у четвратак у кафани рекао да очекујем да натрпамо стоку 2 или 3 : 0, а то сам му поновио и јуче кад сам га срео на полувремену. Зашто сам очекивао такав исход? Кад год су партизанен високо летели у нашима је знало да проради срце и инат и знали смо да их очукамо да тако главом тресну о под да им не буде добро неко време. На жалост дочекали смо и то да за Звезду заигра генерација која више не може ни из ината да им јебе матер. Тужно ми је да црнац из Сенегала најемотивније доживљава вечити дерби. У овој екипи има два или три играча који су свесни величине клуба док су остали ко крпе неке.


То сам баш и хтео да кажем.Ја просто не могу да верујем да Ибрахим Гај са толико емоција доживљава наш дрес,тако и треба да буде,волео бих да је више таквих играча,у смислу срца и жара.Ја такве хоћу да гледам на терену,да видим да воли тај дрес и да за
њега гине.

Мени је жао и душа ме боли када видим шта се дешава са клубом.Тотално се слажем са свиме што си рекао.Баш причам са ћалетом који Звезду прати 50 година.Каже ми да би сваком од тих индијанаца,голубару Џомби,том Караџићу,или било ком на пример из тужилаштва требале да се затресу гаће када чују име Црвена Звезда.
Нас пљује ко стигне.
  То за играче,па сменили смо толико тренера у последње на пример три године и на тај начин смо дозволили играчима да комадују.Раније се знало ко коси а ко воду носи.Играчи су долазили у Звезду и била им је част да играју у тој Звезди,тј.само да обуку тај црвено-бели дрес.Сада је Звезда отскочна даска за Европу.За све је крива управа која на свако незадовољство играча одговара сменом тренера.Ко су бре они да мењају тренере како име се прохте.Мени је немогуће да од 6 тренера за последње 3 године нико не ваља.Они неће да играју,свега пар играча игра.Можем одап ричамо колико хоћемо,али њих заболе за нашу Звезду.
4
Моје мишљење је да у овом тренутку све снаге треба усмерити на две стране.Прав је,да се алрмира јавно мњење,значи пријатељи комшије,практично сви људи које знамо,такође бранити те ставове у свим средствима јавног информисања ма која и каква она била,морамо користити сваки милиметар простора у јавним гласилима.Други аспект је обарање ове срмане пресуде пред Апелационим,а потом ако не успе пред Врховним судом.Просто ова пресуда је незаконита,из много разлога.Не постоји биће кривичног дела,то јест дело за које је осуђен не одговара почињеном,не постоји умишљај код Уроша,ради се о млађем пунолетнику,за млађе пунолетнике су казне увек блаже.Треба дискредитовати лик и име судије који је пресудио овако срамно,он итекако има путера на глави.На нашој страни су чињенице,поднесци вештака,снимци....
  Све нам иде у прилог,једноставно ова пресуда је незаконита.

Још и ово притварање наше браће,треба да се заинатимо па да тужимо те бездушнике Уставном суду,због кршења људских и личних права.

На сваки начин се треба борити против ове пошасти....

Правда за Уроша!!!
5
Quote from: Рођак са Севера on September 21, 2008, 05:40:00 PM
МЕТАР ДАНА!!!
"Vređanje sudija i nedolično ponašanje u sudnici dešavali su se i ranije, međutim, ovo je prvi put da će pojedinci za takvo krivično delo biti i krivično gonjeni", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde. Dodaje se i da privođenjem i procesuiranjem nasilnika državni organi jasno stavljaju do znanja da neće tolerisati opstrukciju rada pravosudnih organa kako bi zaštitili ugled i čast suda i nosilaca pravosudnih funkcija.

линк  http://www.studio-b.co.yu/info/vest.php?id=29292

Немам речи,ово превазилази сваку меру,уствари већ је превазишло,али овакво лицемерје... >:(
6
Пивница / Стоп Б92
March 21, 2008, 01:06:25 PM
Данас читам коментаре на У92 поводом суспензије Милорада Чавића.Стварно су прешли границу укуса и више не бирају средства за остварење својих покварених НАТО циљева.Не могу речима описати колико сам бесан.Неко мора стати на пут овим зликовцима :bes
7
Терен / ВК ЦЗ - Лен трофеј
January 28, 2008, 09:54:56 PM
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=115163&datum=2008-01-28

Не знам да ли је ова тема право место за ово,али...
8
Пивница / Графити и провале
January 11, 2008, 08:44:39 AM
Quote from: "Paya Pikey"
Quote from: "Pijanac"На једном од мостова кад се крене аутопутем према Нишу пише:
БОЖЕ СПАСИ НАС ОД КУГЕ И ХРВАТА
Изрека БОЖЕ САЧУВАЈ НАС ОД ГЛАДИ,КУГЕ И ХРВАТА је настала у Немачкој за време и после 30 годишњег рата у Европи између католика и протестаната 1618. до 1648 Постоји и натпис на цркви или некој градској кући у Немачкој мислим да је у Карлсруе а односи се на злочине које је геноцидна нација вршила за време тог рата као плаћеници и поданичка војска Аустроугарске монархије!

Мислим,али нисам потпуно сигуран да се ради о катедрали у Магдебургу у Источаној Немачкој namigivanje
9
Пивница / Svaštara
January 10, 2008, 06:14:33 PM
http://youtube.com/watch?v=FYSxNm7xjuE

Погледајте шта раде браћа Руси :ruke  :ruke
10
Quote from: "???"???????? ?? ????! ????? ???? ????? ? ????? ?????????? ??????? ? ??????????, ? ?????? ???????? ??????????? ????????!
?????? ????? ?????!

???????? ?? ????!??? ???????,?????,???? ???????,????? ? ??????!

???? ??? ????? ??? ?? ????? ?? ??? ???? ???????,? ??????? ???? ?? ???????????? ?????????? ???????!
????? ? ????? ?? ??????? ? ???????????? ?????????? ???????? ,?????,???? ??? ??? ?? ???? ????? ?????? ?????? ????????? ???? ? ????? ????? ? ??????? ??? ????? ??????? ???????,? ????? ?????? ???? ??? ?? ?????? ??????? ????? ???? ?? ?? ??? ??????? ????? ?? ???? ????? ?? ?? ???????? ? ?????? ?? ??? ?? ???????? ?????? ? ????????????? ??????????? ??????.

???????? ?? ????? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ???????,???? ???? ????? ?? ?????? ?? ?????? ???????????? ???? ?????,???????? ?? ?? ???? ???????????? ??????!
11
Терен / Млађе селекције
December 08, 2007, 01:05:37 PM
http://www.fss.org.yu/omladinskatakmicenja/takmicenje.jsp?tsId=1

Табеле и резултати лига млађих категорија.
12
Keрови су превршили сваку меру.Све је ово режирано да би оправдали тај курац од закона који су сами донели,а када се јавност окренула против њих због дебилних одредби овог закона једноставно су морали да произведу овај инцидент.Све је то повезано,распад фудбала код нас везан за репрезентацију
,домаћа лига такође,приближава се приватизација клубова
.Зна се шта су и ко су Делије и која је наша снага.Неко хоће да
да купи клуб за мале паре,а ми смо му једина препрека у том злочиначком подухвату.

Сам инцидент је толико провидан да само ретардиран човек не може схавтити шта се крије иза свега.Још су изврнули чињенице да је тај назови чубар реда и закона пуцао у масу и изазвао опасност широких размера,

Одувек су  хапсили људе,подижући смешне оптужбе.Али ово сад је толико мрачно и дегутантно да  једноставно не могу да опишем сав бес који ме обузима због свега овога.Све што се десило је кулминација насиља и самовоље једне корумпиране и неиживљене полиције и црнофотељаша затворених у мишије рупе над часним и поштеним људима који за разлику од њих имају нешто што се зове образ,али добро они не занју шта та реч и значи.Шта значи ложову и комплесашу Јочићу и његовој камрили ова реч,апсолутно ништа.

Ничија до зоре није горела па неће ни њихова.

Држте се браћо у њиховим мрачним казамтима јел правда је на вашој страни!
13
http://www.pravoslavnikalendar.com/

Можете га пребацити на свој компијутер,тако што ће те притиснути преузми опцију.За мене је ово јако користан програм.
14
Quote from: "MRZIM_PARTIZAN"Брате Његову Светост Патријарха Вартоломеја признају за поглавара све помесне Православне Цркве па и наша (СПЦ) јер је он први међу једнакима Патријарсима свих Помесних Православних Цркава namigivanje

ево линк о Грчкој Православној Цркви http://hr.pravoslavno-hriscanstvo.com/orthodoxy/churches/greece/

званични сајт Грчке Православне Цркве www.ecclesia.gr :rofl

Колико ја знам у молитвама се не помиње Васељенски патријарх,него само Његова Светост Патријарх Павле.Неоспорно је то да ми њега признајемо за врховни ауторитет међу православцима и упоште у хришћанству,али није он поглавар СПЦ.
Ако гршим нека ме неко исправи.Волео бих да нешто ново научим.
15
Терен / ?? ?????? ?????? 07/08
November 23, 2007, 06:30:56 PM
Quote from: "CEBEP"???????? ??? ???? ??????? ? ???? ????? ????????, ????? ??????????? ??? ?????????? ?????, ??? ?????
16
Терен / ?? ?????? ?????? 07/08
November 23, 2007, 02:18:52 PM
Quote from: "Pijanac"????? ????? ? ??????? ?? ?? ??? ???????????? ?????????? ????????? ?? ?????????? ?????? ? ???????? ?????? ???????? ??????? ? ??????????? ''????????'' ?????? ??????. ????? ????? ''???????'' ?? ??? ??????? ?? ?? ????? ?? ?? ??? ??????? ???? ???????? ? ?? ?? ????? ?? ?? ???? ????? ??? ????? (???? ?? ???? ??? ?????, ??? ?? ?? ????? ???? ????????? ? ????????? ?? ?? ????? ????????). ?? ?? ?? ??? ?????????? ????????? ?? ?? ?? ?? ?????? ?????????? ? ?? ?? ?? ???? ???? ?? ???????, ????? ??????? ?????, ?????? ??? ?? ????? ?? ????????. ????? ?? ??? ???? ?????????? ?? ???? ??? ???? ''???????'', ? ?? ? ????????? ????? ?????, ?????? ?????? ?? ?? ? ??????? ??????? ???? ???? ?? ????? ??????????, ??? ?? ??????????? ???????? ?? ?? ?? ??????? ?? ????? ???????.

?? ?? ????? ????? ?????? ? ???? ????? ????? ??????????,??? ???? ?? ?? ???? ?? ?? ??? ?????? ????,????? ?????? ?????? ????? ???????? ???? ????? ???????? ??? ? ??????? ?? ????? ????????? ? ??????????,??? ????? ??????? ?????? ??? ????? ??? ??? ????? ???? ?? ???????,???? ??? ??? ?? ???? ????? ???? ?????????? ?? ?????? ???? ??? ????????,? ?? ????? ??? ?? ????????? ???? ? ????????? ??????.
17
Терен / ?? ?????? ?????? 07/08
November 21, 2007, 02:55:26 PM
?????? ??? ?? ??? ??????????? ?????? ??????????? ? ???????? ??????? ???????????.???? ?? ?? ?? ?? ?????? ??????? ??????? ??????? ? ?? ??? ?????? ??? ???? ?????.??????? ?? ?? ?? ?? ????? ??????? ? ??????.???? ?????? ?????? ???? ? ??? ??? ?? ??????? ???? ???? ??????.

?????????? ?????? ?? ?? ?? ????? ? ????? ?? ?? ???????

-??????? ?????? ?? ????? ???????,???? ????????,??? ?? ?? ????? ?? ?? ???? ??? ? ??,????? ? ???? ??????(?????????)
-?????????????? ????????,???? ??? ?? ??????? ?? ????????? ??????? ? ?????? ????????.???? ??????? ?? ?? ??? ?? ???????
???????? ??? ? ?????????,????????,?????? ?? ???-????????,????????? ? ??????....?????????? ??????,????????.?? ????? ??????? ?????? ????? ??,? ?? ????? ????? ? ???? ?????.???,????? ?? ?? ???????? ???????.

???????? ?????? ?? ?? ????? ??????? ?????????.?????? ? ??????? ????!
18
Quote from: "MRZIM_PARTIZAN"И Грчка Православна Црква има ранг Патријаршије

Нема.Врховни поглавар свих православних Грка је Његова Светост Господин Вартоломеј.У оквиру организације Васељенаска Паријаршија се састоји из више архиепискохија које се касније деле на епископије.Грчка архиепископија је само једна од архиепископија под жезлом Патријарха Вартоломеја.

И СПЦ је једно време признавала Васељенског Патријарха као свог поглавара,па је касније уздигнута на виши ранг,архиепископије заслугом Светог Саве.Исто важи и за Охридску архиепископију која је потпала под јурисдикцију СПЦ у време Немањића(Цара Душана),а пре пар годинасе налази у канонском јединству са нашом црквом,што скопљански изроди неће да прихвате,па прогоне наше свештенике и малтеретирају их,пример Владика Јован.
19
Ево једног текста да би боље упознали организацију наше цркве.

Српска православна црква је једна од помесних православних цркава и заједно са осталим православним црквама чини јединствену Цркву.

Своју аутокефалност Српска православна црква стекла је иницијативом Светог Саве 1219. године. Данас она је у рангу патријаршије и има епархије и парохије у Србији и Црној Гори, затим у осталим републикама бивше Југославије као и у Европи, Северној Америци, Аустралији и свуда по свету где живе православни Срби.

Патријарх

Патријарх српски Павле
На челу Српске православне цркве налази се патријарх, сада је то патријарх Павле. Особи са титулом патријарха се протоколарно обраћа са: Његова светост Господин Господин. Све значајне одлуке за живот цркве доноси Свети архијерејски Сабор који чине сви архијереји (епископи и митрополити) Српске православне цркве и који се састаје два пута годишње на пролећном и јесењем заседању. Осим тога, постоји и Свети архијерејски Синод који управља Црквом и чине га 6 архијереја и патријарх. Синод се састаје чешће него Сабор.


Значајно је поменути да је Српска православна црква једно време имала седиште у Сремским Карловцима као митрополија, а затим и као патријаршија, све до 1920.

Српски Светитељи
Најзначајнији светитељи Српске православне цркве су:

свети Сава, први српски архиепископ
свети Симеон Мироточиви
свети кнез Лазар
свети краљ Стефан Дечански
свети Василије Острошки
свети Петар Цетињски
свети Јоаникије Девички
свети владика Николај Велимировић
и још велики број светитеља, преподобних, великомученика и мученика коју су пострадали исповедајући православну веру. Потпунији списак можете погледати на страници Свети Срби.

Храмови и Манастири
Српска православна црква има велики број храмова и манастира.

Међу најпознатије и најзначајније спадају:

Храм Светог Саве на Врачару, Саборна црква и Црква светог Марка у Београду,... манастири: Хиландар, Студеница, Жича, Грачаница, Дечани, Сопоћани, Пећка патријаршија, Девич, Милешева, Раваница, Љубостиња, Ћелије, Троноша, Острог, Цетињски манастир, Хопово, Крушедол, Враћевшница, Манасија, Ђурђеви Ступови, Лепавина, Крка, Крупа, Драговић, Бањска, Пива, Савина, Соко, Горњак, Витовница, Радовашница, Тавна, Моштаница, Добрун...

Многи од ових манастира и цркава су настали у време Немањића (12. век) и имају иконе и фреске од изузетног значаја и вредности за целокупну светску културу, а нарочито за хришћанску културу и цивилизацију. Стога је УНЕСКО на листу светске културне баштине до сада уврстио манастире: Високи Дечани, Студеница и Сопоћани, док се у поступку налазе и манастири: Грачаница и Пећка патријаршија, као и црквa Богородице Љевишке у Призрену.

Православне Патријаршије
Правослана црква сматра да је православље остало верно изворном хришћанству након 1054. године. Поред тога Српска православна црква има и своје специфичне одлике у односу на друге православне цркве, а једна од њих је и крсна слава коју немају остали православни народи.

Друге православне цркве са рангом патријаршије су: Васељенска патријаршија, Александријска, Антиохијска, Јерусалимска, Руска, Бугарска, Румунска и Грузијска. Православна црква у Грчкој има ранг архиепископије.
20
Терен / ФК Црвена звезда 07/08
September 30, 2007, 11:29:22 AM
Quote from: "woorf"Па зато је и потребна та нека тиха конкуренција,свестрано залагање свих осталих,како би се Коромонова позиција у стартних 11 довела у питање.Тек тада,он неће више да псује  судију цео меч-овај попиздео и дао му црвени-тек тада,кад схвати да и за њега постоји замена,неће више правити ексцесе.
Онда и Лукаш попизди ,па и он црвени.
Короман,колико год да је добар,пожртвован и значајан за тим својим понашањем прави штету Звезди.

Колико год да је добар играч,он није Звезда-Звезда мора да буде један тим,он је само једна карика тима-не знам чему то води,ако он себи дозвољава такве ствари (псовање судије) током целог меча јер да није то радио,нормално да би  ћелави судио онај фаул у његову корист+ евентуални црвени за оно повлачење са леђа КОЈЕ СЕ ВИДЕЛО ИЗ АВИОНА..а ћелави то шатро превидео.

У сваком нормалном клубу,Короман би био санкционисан за своје понашање.Његов посао је да игра фудбал,а не да се пичкара  са судијом целу текму.Пошто ми немамо адекватну замену за њега,принуђени смо да посматрамо његове глупости,јер је он ипак наш најбољи играч.А зашто је он увек најбољи,то треба да се запитају остали 10 на терену.

За шта да буде санкционисан?Па то је дерби,набој,емоције и све то.Ја бих волео да сви наши играчи  гину као он,залагање представља однос према дресу.Нека штети клубу,боли ме уво,свака му част за оно издање синоћ.Стварно је показао да има велико црвено-бело срце!