22/10/2006 | Izvor: B92
LEN: Crvena zvezda u drugom krugu
Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se u drugi krug kvalifikacija u Trofeju LEN.

Kolo pre kraja turnira koji se igra u Đenovi 'crveno-beli' imaju devet bodova i sigurno će završiti na trećem ili četvrtom mestu u grupi što je dovoljno za nastavak učešća u Kupu LEN.

U subotu je Zvezda izgubila od španskog Matara 11:5 (3:2, 2:0, 2:1, 4:2), a u večernjim satima ubedljivo savladala ekipu Porta, 26:3 (10:1, 5:2, 6:0, 5:0).

U nedelju vaterpolisti Crvene zvezde igraju sa italijanskom ekipom Nervi.

Tabela: Saćil Nervi (Italija) 15 (-1), Mataro (Španija) 12 (-1), Crvena Zvezda (Srbija) 9 (-1), CSK VMF Moskva (Rusija) 9 (-1), Duizburg (Nemačka) 9, Tim Belfast (Irska) 3, Porto (Portugalija) 0

Napad na Berlin
S. K., 24. oktobar 2006

CILJ je već ostvaren. Vaterpolisti Crvene zvezde su u Đenovi izborili drugi krug kvalifikacija za Kup LEN. Crveno-bele za prolazak među 16, od 3. do 5. novembra u Berlinu očekuju Špandau, Lukoil Volgograd, Adalar Istambul, ali niko ne pomišlja da istakne belu zastavu.
- Skoro deset godina nas nije bilo u Evropi i ostvarili smo već sada uspeh. U Nemačkoj neće biti lako, ali učinićemo sve da izborimo dve pobede i plasiramo se u osminu-finala - ističe trener Zoran Mijalkovski.
Stratega crveno-belih ohrabrile su igre na turniru u Đenovi.
- Ruskom CSKA smo poklonili pobedu, odlični smo bili protiv Dusiburga, a nisu nas nadigrali, bez obzira na rezultat, ni favoriti, domaći Nervi i španski Mataro. To sve govori da možemo da se nadamo još boljim igrama.
Crveno-beli su u Italiji igrali samo sa jednim centrom. Veruje se da će se Ljubenović uskoro oporaviti.
- Tek smo nedavno doveli trojicu igrača. Potrebno je vreme i da se uigramo, tako da mislim da ćemo u Berlinu pružiti kvalitetnije partije. Mnogo će nam značiti i povratak Ljubenovića. Sigurno je da moramo još više da radimo kako bismo dostigli formu koju priželjkujemo. U ovom trenutku odbrana nam nije toliko loša, a napad je sve bolji. Imamo prostora za napredak - naglašava Mijalkovski.

Vaterpolisti Crvene zvezde nisu uspeli da izbore plasman u osminu finala Kupa LEN, pošto su u nedelju u Berlinu pretrpeli ubedljiv poraz od Lukoil Spartaka iz Volgograda rezultatom 15:5.

Pre ove utakmice, Crvena zvezda je u okviru grupe F u Berlinu savladala Špandau 04 i izgubila od turskog Adalara.

Уз Партизан и "црвено-бели" у ватерполо Евролиги
31.05.07. 22:45

Србију ће наредне сезоне у елитном европском ватерполо надметању представљати три клуба, Партизан, Црвена Звезда и Војводина Кулска банка.

Занимљиво...
Зна ли неко уопште какво је стање у нашем ВК и откуд одједном Евролига..... до скоро смо губили 2-19 и сл.

Quote from: "Johnny Blaze"Уз Партизан и "црвено-бели" у ватерполо Евролиги
31.05.07. 22:45

Србију ће наредне сезоне у елитном европском ватерполо надметању представљати три клуба, Партизан, Црвена Звезда и Војводина Кулска банка.

Занимљиво...
Зна ли неко уопште какво је стање у нашем ВК и откуд одједном Евролига..... до скоро смо губили 2-19 и сл.
Па нисмо више СЦГ него Србија...
,Устаните људи и  подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"

Играмо утакмице као домаћини на базену у Обреновцу  :o

Изборили смо то друго место које је равно титули, јер реално гробари су за три класе бољи од свих екипа и они су европски крем у овом спорту... Са пар појачања можда би и могли да урадимо нешто у Европи, али то је ипак СФ, не верујем да има пара за тако нешто, чак ни партизан није са кешом у најбољој ситуацији, а спонзори су им све најјаче српске компаније...

Ако неко има детаљније информације нек нам их пружи...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

QuoteИграмо утакмице као домаћини на базену у Обреновцу Surprised  

То је зато што смо ми "државни пројекат" како сви причају па ваљада зато "имамо" свој базен ево већ 10 година... Веома сам изненађен другим местом, али не би било лоше да се доведе још неко појачање па бар да се пробијемо до група, а то би нам и био неки максимум...

Tу је најбитнији рад са млађим категоријама. Не знам какво је тамо стање, али одласком Јадрана, Приморца и Ривијере из државе, отворила се могућност играња у Евролиги. То требе прије свега искористити за добијање искуства за младе играче. Права појачања је јако тешко довести, и Прдизан игра са својим омладинским погоном који је наравно сада екстра развијен. Кад бисмо могли приволити неког нашег репрезентативца, који је без клуба, ако такав постоји, али тешко. У сваком случају, супер резултат.



Партизан је једини који има развијен омладински програм. Стигло је дотле да смо им постали малтене филијала - неки њихови клинци, који нису довољно добри и/или превише млади, играју код нас (чини ми се да је то било баш ове сезоне). Базен јесте највећи проблем - 25. мај никако да дође на ред за обнову. А верујем да је и далеко јефтиније изнјамљивати базен у Обреновцу.
..baklje gore, pesma cigana...

МТС Мондо јавља да је на мети ВК ЦЗ бивши репрезентативац Југослав Васовић, који је својевремено носио капицу црвено-белих, а овог лета му истиче уговор са Фиренцом. Сам Васовић је истакао да жели каријеру завршити "код куће".

Занимљиво.  :)



Звезда се већ при крају сезоне појачала неким Турцима, а колико видим један се и показао као добро појачање... Сада је време да се доведе још пар играча и да се обезбеди улазак у Евролигу...

Од кад то балије знају да пливају??
Не даје онај који има паре,већ онај који има душу."

www.srbizasrbe.org

Овог викенда ВК Црвена звезда организује Други меморијални турнир "Никола Ковачевић Ковач", у знак сећања на свог трагично преминулог члана Николу Ковачевића, ученика Гимназије "Свети Сава" у Београду. Турнир ће се у суботу 16. и у недељу 17. јуна на базену Ташмајдана.

Почетак турнира је у суботу у 9. часова, док ће се церемонија свечаног отварања одржати истог дана у 19. Предвиђено је да турнир свечано отвори Снежана Самарџић, министар спорта и омладине.

Поред домаћина Црвене звезде учесници турнира, су београдски клубови Партизан и Београд, као и херцегновски Јадран. На турниру ће се такмичити екипе 16-годишњака, генерације којој је припадао и сам Никола Ковачевић.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Пукли смо 2 утакмице квалификација за Европу тако да не играмо ништа....

Е јебига..... :(
..Звезда ми је све...

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=115163&datum=2008-01-28

Не знам да ли је ова тема право место за ово,али...