Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - KizaLion

1101
Пивница / K NJ I G E
January 07, 2006, 07:16:59 PM
Hvala na linku... evo Ultra klanovog posta.

Quote from: "Ultra klan"Evo neke od knjiga koje sam citao..
Poshto znam da ju je i R. Williams nabavio, moze neki koment. Po mom misljenju sigurno najjacha grupacija 60-ih i 70-ih.. Jer tih godina samo su oni masovno putovali na uglavnom sva gostovanja (i kasnije ali tada i mnoge druge ekipe).. Navijachi Man Utd su sigurno navijachi sa najvishe zauzetih protivnichkih tribina (od West Hama do Stouka).. Mnogi su se hvalili kako su ih razbili ali chinjenica je da su to uglavnom bila gostovanja za MU koja su bila masovno odradjena i sigurno su na gostovanjima bili u mnogo boljem izdanju nego bilo koji navijachi gostujucheg kluba na Old Trafordu.. Ne gotivim taj klub (u stvari boli me kurac za sve njihove klubove), ali mnogi mrze taj klub ili su mrzeli jer su njihovi navijachi uvek bili superiorniji od ostalih.. kao sto sam rekao 60-ih i 70-ih sigurno dok su krajem 70-ih i pochetkom 80-ih bili vrhunci engleskog huliganizma, tada je svaka ekipa imala neki rezultat i ekipu od 200-800 likova.. (Knjiga za chitanje!)

Solidna knjiga milvolovog navijaca o putesesvijama sirom evrope prateci nacionalni tim.. Nije loshe ali i nista posebno..

postoji prevod na srpskom Huligan 30 godina bola.. Chelsijevi me smaraju njihovom lozanom.. Uvek ih je bila masa i sa par pravih likova - supermen do supermena..

Pocetak aberdinovih casualsa, nije losha knjiga ocena 3+, lik (cava - moje misljenje) nije nesto preterano opisivao neka ludila ali bilo je tu par gotivnih stvari..

tesko je naci neku iskrenu knjigu o milvolovim navijacima, ovo su vidjenja jednog lika (nije hool knjiga) sa mnostvo zezanja i dobrih fora..

Chamuga M. Francis hool biografija i respektabilna grupa navijaca Man. City, nastanak grupe Cool Cats i kasnije Guvnors-a, nije losha knjiga..

Postoji prevod na srpskom Zaletanje, solidna knjiga reklo bi se navijaca kat. B, o njegovim dozivljajima na Aresanlovim tekmama.. Jedna od prvih njiga koje sam procitao..

Secanja Chelsijevih dozivljaja, od Muzike, nacina oblacenja, Likova za secanje, nereda itd..

Jos jedna mnogo dobra knjigica respektabilne grupe Shefild Uniteda BBC (Blades Buisness Crew). Blades ne znaci da su nosili nozeve vec je cisto naziv vezan za taj klub kao npr zmajevi sa vozdovca, misevi/siptari iz humske..

Fina knjizica o stoukovim navijachima pre svega Noughty 40 i njihovom podmladku.. Klasichno chitanje navijachkih dozivljaja navijachke grupe.. Sve u svemu respektabilna grupica sa solidnim akcijama..

Soul crew, knjiga o trenutno jednoj od najjacih ekipa na Ostrvu, prijatno citanje, interesantan deo kada su zgutali asid svi osim sofera i kombijem otisli na tekmu (posle sat vremena niko nije vise znao gde idu, neki tripovali da se ide na tekmu koja treba da se odigra za tri nedelje).. Pomenut je svaba iz kelna koji je redovan u poslednje vreme na nasim tekmama.. Ovoga puta pisu kako je otisao na ugovorenu tucu za vreme rata u Srbiju na tekmu Zvezda - par.. (preporuchujem chitanje, jedna od boljih knjizica!)

Dobra knjiga ali me smara ovaj chamuga.. Sve u svemu ICF ekipa za respekt, pored Millwall-a Guvnors of London..

Po meni jedna od najboljih knjiga pochetci ICF i deshavanja sa kraja shezdesetih i pochetkom sedamdesetih. Mnogo jaka i iskrena knjiga, nema supermena, vech peglanje sa mnogo iskrenih pricha.. (Obavezno chitanje!)

Mnogo ali bas mnogo jaka knjiga.. Everton od koljacine do otimacine 100 godina stare zastave u jednom od svajcarskih sela.. (preporuchujem chitanje!)

Hull, respektabilna navijacka grupa iz malog kraja svi se znaju aktivni i posle 40 godina, koja je je svoju slavu stekla u nizim rangovima takmicenja.. Iskrena knjiga, likova koji kazu nekada smo se sibali kao decaci a sada udaramo kao mushkarci (prosek godina Siti sajkosa je 40)..

Fotografije casual pokreta (pre svega nacin odevanja na tribinama i oko njih, manje tuca), na kraju i 15-ak fotki milaneza?!?

Ekipa koju su svi respektovali i sa razlogom, sve u svemu prijatno citanje dogodivstina Portsmouthovih navijaca 6.57 crew, koje su mnogi uvrstavali medju naj 5 na ostrvu..

Scally ili Casual pokret poceci i razvoj pokreta od skinsa do rejvova.. Muzika, tribine, idoli, putovanja, ludilo, casopisi i sve o tom pojavu. Sve u svemu solidna knjizica..

Intervju sa nekih 20-ak vidjenjih i poznatijih legendi sa tribina.. Ukljucujuci i par Holandeza kao i par svaba (fortuninih), gde se chelzijevi prisecaju jedne od najjachih tuca rame uz rame sa "jugoslovenima" protiv zaboravio sam vec koga (u svedskoj).. Pomenut je i nama poznat lik iz Kelna..

Prica o smekericama iz Liverpula navijacima isto imenog kluba, putesesvije sirom evrope, scally pokret koji je nastao u Liverpulu krajem sedamdesetih, nesto sibanja ali ne preterano (par tucha), sve u svemu fino i iskreno citanje..

I na kraju prijatelj naseg R. Wiliamsa.. Brimson famili, koji pisu knjige gde na svakoj sesnajstoj stranici pisu kako su oni sluzili vojsku, kako ne vole luton.. Knjige nisu lose, jer ih ne pisu oni vec su sastavljene od pisama, svedocenja itd.. drugih iskrenih huligana i navijaca.. Par od njih koje sam procitao su..

O navijackim grupama i hool pokretima sirom evrope, za Srbiju je pisao jedan grobar i po misljenju svih nas moglo je mnogo bolje da se odradi.. Istog su misljenja jos neki "drugi autori" sa kojima sam pricao, i pored toga izbaceno je dosta toga..

Derbiji ili tekme koje volite da mrzite.. Ne secam se dobro ali cini mi se da je tu opisivanje mnogo dobro sibanje (susreti) Milvolovih Bushvakersa i Birmigemovih Zulua..

Knjizica koju sam kupio kada sam se vracao iz Lestera... Kao i obicno dobro citanje tudjih dozivljaja..

I.. Ne secam se ali njigove knjige su sve iste, sve u svemu nije loshe citanje samo preskacite dozivljaje Brace Brimson jer smaraju..
1102
Пивница / Навијачке КЊИГЕ!
January 06, 2006, 11:07:55 PM
Na ovoj temi cemo posebno pisati o knjigama (uglavnom navijackim), dozvoljene su i druge knjige koje nemaju veze sa navijacima. Napisite sta ste citali i koja je knjiga dobra.

Skoro od navijackih knjiga nisam nista citao, ali razmisljam da citam i kupim ovo od Blades Bussiness Crew-a:
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/0953084787/ref=br_lf_b_7/202-6853987-74350
1103
Терен / Odlasci / Dolasci
January 05, 2006, 05:34:44 PM
Ja mislim da bi bilo najbolje da tek prodjemo u Ligu sampiona, pa da se tek posle zavrsetka naseg igranja u LS/Kup uefa na prolece proda Zigic. Dzabe nam osvojena titula ako Zigic ne bude igrao u kvalifikacijama za LS.
1104
Пивница / F I L M O V I
January 05, 2006, 05:29:54 PM
Quote from: "bojan"
Kizo 'el si gled'o "Dirty Dozen"?-mis'im jes' holivudsko presereavanje,ali nije lo
1105
Пивница / F I L M O V I
January 04, 2006, 09:55:13 PM
Jel gledao neko od vas Aleksandra Velikog na TV Cudovi
1106
Пивница / Kad jaganjci, telad i prasad utihnu
January 04, 2006, 09:43:51 PM
Quote from: "LukaLoko"Normalno je da se svinje zale time sto se za Bozic kolju svinje! namigivanje

A Duško Vujošević im je portparol  :lol: Salu na stranu, kod mene na Slavi i kada je Božić obavezno se posti (riba), i nema svinjetine, jagnjetine.

Vegetarijanci uglavnom ne jedu meso (pa čak i ribu), ni jaja (ni kolače ni ostale proizvode od jaja), što je po meni veliko odricanje. Čitao sam  knjigu "naši prijatelji životinje", knjiga jeste stvarno dobra, ali da ne jedem meso zakržljao bih... Meso ionako jedem u malim količinama, ne treba preterivati jer to uništava organizam i dovodi do agresivnosti. Istina je da mnogi ljudi jedu meso, i da većina ne bi smela lično da zakolje kokošku i svinju.

Nervira me ovaj šiptarski sajt B92... mnogo seru. Forum im je pun šiptara koji pričaju sa 80% tačne gramatike. Katastrofa. Šta treba bacati na njih da mi je znati, govna i bombe su već rezervisana za neke druge...
1107
Северна трибина / Caffe Web Shop
January 04, 2006, 09:26:47 PM
Требало је да се нађе, али...  смо прекорачили проток у децембру због великог броја посета и скидања видео записа (рома, дерби у баскету, хајдук...), сада смо у минусу и морамо да платимо оно што је прекорачено. Тај диск се продаје засебно.
1108
Северна трибина / U vezi Strazbura...
January 04, 2006, 09:23:49 PM
На радомирову жељу ево ситних исечака са диска из Стразбура. Молим људе када скидају, да са линка скину само једном и да исти сниме на компјутер, па нек га гледају са компа колико хоће.

Уколико будем приметио да је проток превелики биће скинути видео записи са сервера.

Кортео на путу до стадиона:
www.delije-caffe.net/video/strazbur/korteo.avi
Стробови:
www.delije-caffe.net/video/strazbur/strobovi.avi
Бакље:
www.delije-caffe.net/video/strazbur/baklje1.avi
Шалови:
www.delije-caffe.net/video/strazbur/salovi.avi