Овако народе. Имам ту част да вас обавестим да после неколико месеци преданог рада и неколико одлагања данас пуштамо у рад нови сајт нашег фудбалског клуба.

Дизајн сајта је коначан (значи верзија 1.0), неке функције ћемо додавати у ходу (отприлике до краја августа), а све конструктивне критике и сугестије су добродошле.

Уживајте у новом сајту

ФКЦЗ Web Team

Mogao si i link da postavis :lol:  namigivanje

Стварно Василе заборавио си најважнију ствар :lol:

evo jos i 'pasvord' traze da udjes na sajt????

:) Па линк је исти www.fc-redstar.net

Што се тиче пасворда. Рекао сам данас, сада је још увек рано јутро  namigivanje

Nije valjda da ce adresa internet prezentacije da ostane na Engleskom jeziku?  :o

kako mogu da udzem na sajtu
vezda bari 1991

http://www.wiener.co.yu/

Postavi link i za ostale sponzore, ne samo za Tojotu.

Za sada obecava iako nisam video sajt zbog log in-a. Mozda ste mogli da fleshujete prvu stranu. Ova slika na prvoj stranici je ko stvorena da bude u flash-u, ali dobro.

Pozdrav, svaka cast i hvala qrcu.

Бока, све ће ово бити исправљено. Ово за флеш нисам баш најсигурнији.

Иначе, сајт је отворен па можете да погледате и да нам кажете импресије  :)

Evo ti par mana.

1. Zaglavlje ti je preveliko.  Pri 1280x1024 zauzme ~30% ekrana, a pri 1024x768 zauzme skoro pola.  Nepotrebno iako evo sad opet pogledah sajt i pojavi se meni u gornjem lijevom...

2. Traka u donjem lijevom uglu; je nepotrebna (jer nije iste velicine kao ona gornja) i pri tom kao da je radjena u "paint"-u.

3. Jeste kojim slucajem pogledali internet prezentacije nekih drugih klubova?

Primjer 1
Primjer 2
Primjer 3 (Veliko zaglavlje ali mislim da ima funkciju)
Primjer 4
Primjer 5

ITD ITD[/url]

I jos nesto, nemoj da mislis da kritikujem rad u zelji da te omalovazavam.  Zelim samo da pomognem kako bi neko ko nabasa na sajt rekao pa vidi, do jaja sajt.  Takodjer, kao nosioci one dvije zvjezdice  :ruke mogli bi da se barem na engleskom predstavimo svijetu kako treba  ;pivo

Пошто сам погледао бета верзију сајта имам неколико примедби, али добронамерних, поштујући време и труд који сте уложили у израду сајта и имајући у виду шта се све догађало са ФК. Имам сличних искуства. У организацији у којој радим већ 3. године се израђује сајт и свестан сам проблема са којима се сусрећете. И ово мало домаћих сајтова су неозбиљни у највећем броју случајева.

Моје примедбе су следеће.



Ово је и meekats приметио: Стварно лоше одрађено и по мени не потребно. Део предвиђен за вести "као" једним делом прелази преко те траке, али само пажљивим загледањем се може уочити Ваша жеља за динамичним изгледом сајта. Потпуно непотребно.




Мени је тотално на погрешном месту и одскаче од изгледа сајта. Некако виси. Бар да нема свој оквир, односно да је позадина менија транспарентна. Мени би "као" требао да буде интегрисан у горњу траку. Плава у менију је много ружна боја. Подменији не смеју да имају само један линк. Нпр. Навијачи Делије па онда подлинк Делије. Може историјат - о нама, групе, галерија слика итд. али никако само линк Делије.  

Без љутње али сајт изгледа као да се бавимо кројачким радовима са овим тракама.




Овде сам ти селектова црвеним оквиром оно што ми се не свиђа.




А овако изгледа сајт на 1280x1024

Такође мислим ни да одабри боја није баш најсрећнији. Пре свега мислим на сиву, црна слова на белој позадини (црно-бело), тамно бордо. Још плава, па као да је комшијски сајт.

У сваком случају, немој да бринеш. Када сам Аврамовића видео на слици пао ми је мрак на очи па сам можда и преувеличао неке ствари. У сваком случају свака промена је добра а верујем да ћеш успети да доведеш овај сајт до савршенства.

Поз.

Boka, evo dela posta jednoj od clana web team-a na delije.net-u:
Quote from: "dragance"Ovaj sajt je poklon nasem klubu, a prvi put je ponudjen pre jedno 3-4 godine, ali se zbog raznoraznih razloga nije ostvarilo. Zahvaljujuci Vasilu, sve je ponovo pokrenuto prosle godine oko novembra, i na pragu smo neceg zaista velikog (barem za mene).

Dosta truda, zivaca, rada, pa i novca je ulozeno u ovaj projekat i sve je finansirano na dobrovoljnoj bazi. Niko nije uzeo kintu, niti ce. Ali mi nije zao, a verujem da nikom iz tima nije zao takodje.

Maestralna ekipa koja je omogucila da se ovo odradi je:
Vasili
Kiki
Bane
Padobranac
moja malenkost

i ljudi iz kluba:
Zoran
Vlada
Sale
i ceo marketing!

Bice jos mnogo cega na sajtu, nove verzije ce biti ubacivane nedeljno (najmanje), a ovo sto imamo danas, iako verovatno bolje od starog sajta, jos ima nedostataka koji ce biti ispravljeni - u cemu je vasa pomoc da nam skrenete paznju dobro dosla.

Da vas podsetim da na sajtu nisu ubacene jos sve funkcionalnosti:
- "search" opcija je trenutno iskljucena
- statistike se jos sredjuju i ubacuju razne dinamicne funkcije
- e-Sezona i uzivo audio prenosi ce da pricekaju jos malo
- kao i clanarina u klubu.
- video snimci dosta golova (danas i od osnivanja kluba)

Ovo sto trenutno vidite je otprilike 50% sadrzaja koji je dostupan svima. Znaci, jos toliko ocekujte za najkasnije nedelju dana.

Molim bez "cicija" komentara, tipa " vidi onaj font onakav tamo, a 'vamo nije hahaha...". Toga smo svi svesni, ali materijala ima zaista mnogo i sve ce se srediti za dan-dva.
dakle polako, nije sajt zavrsen.. namigivanje
Косово и Метохија - срце Србије!
СМРТ ПОЛИЦИЈИ!!!

Osnova je dobra, ali neke detalje treba srediti.

1. Font - vecinom PREVELIKA slova, trebaju biti manja, kao na sekciji "Vesti" recimo. Sto se boje tice, mislim da bi tamno plava bolje isla nego crna.

2. Naslovi/podnaslovi - ipak treba malo da odskacu od ostatka teksta. Bold, italic, underline... samo neki od predloga ;)

3. Slike - tj slicice. Uzmimo sekciju "Stadion" za primer. Od tolike nam Marakane, stavljene su dve slicice koje se ne mogu ni uvecati. Trebala bi ispod naslova stajati jedna poveca slika ispunjene Marakane (kao sto je bio slucaj na starom sajtu). Ostale slicice koje idu uz tekst trebale bi biti u mogucnosti uvecati se kad se klikne na njih.

Toliko za sada. Inace, svaka cast na trudu, samo nastavite!
991 - Vukovar postaje BYKOBAP, a Zvezda prvak Evrope !!!

Нисам ја ни рекао да је завршен. Хвала Богу да није. Само сам изнео пар примедби.

Елем имам још "савета". Она текстура сиве боје која ми личи на текстуру сивих џинс панталона или штофа-материјала за шивење, што ме опет враћа на причу о кројачком сајту, би требала да буде, чиста светло сива или са нијансама сиве.

Затим под линком вечити дерби има неколико слика. Слике су мнооогоооо мале. Једва се разазнаје да је реч о играчима. Мутне су и тотално безвезе, а фонт да избије очи.

Насловна страна где  су вести, мала Пиксијева слика виси у ваздуху, а текст је са стране и то баш ружно изгледа.

Поз.

Da li planirate na sajt staviti opciju live rezultata? Npr. na sajtu kk-a su svojevremeno prenosene utakmice sa kracim komentarima.
Inace, za mene koji se bas I nerazumijem toliko u detalje oko sajtova, ovaj izgleda po prilicno dobro s tim sto vjerujem da su neki predlozi drugih na mjestu I da cete ga do kraja uraditi kako treba.

poz
Dacha
rnova kruna na Njegovoj glavi govori o vjecnoj slavi.
Isus je zivot ostalo su sitnice.
Grobari, propao vam je posao. Vaskrsnuo je.

Хвала на сугестијама. Све што сте написали (и што ћете написати) биће узето у обзир приликом даљег рада.

@ meekats Брате, погледао сам све оне линкове (у ствари, у протеклих пар месеци сам погледао много линкова на ту тему). Мени оно изгледа као да је пресликано, сви су рађени у истом фазону. На страну укуси свих нас о бојама, али овај наш дизајн је убедљиво најбољи, а и прилично је оригиналан. Ја не видех сличан.

@ Dacha od Bosne Планирамо нешто у том фазону. Биће лајв скорова, преноси... Ништа ссе не брини, техникалије око тога су спремљене и биће укључено онако у ходу  :)

Svaka cast za ulozeni trud,stvarno cenim sto je neko ulozio toliko vremena,truda,novca i cega vec za nas voljeni klub.Ja ipak kao laik za ove tehnicke stvari,nemam da prilozim nikakvu primedbu.Jedva cekam da vidim kako ce da izgleda kad bude skroz gotov.
Pozz
Не даје онај који има паре,већ онај који има душу."

www.srbizasrbe.org

Quote from: "Васил"
@ meekats Брате, погледао сам све оне линкове (у ствари, у протеклих пар месеци сам погледао много линкова на ту тему). Мени оно изгледа као да је пресликано, сви су рађени у истом фазону. На страну укуси свих нас о бојама, али овај наш дизајн је убедљиво најбољи, а и прилично је оригиналан. Ја не видех сличан.

Mislim da nisi upravu.  Koliko oni bili slicni, razliciti su.  Ako pogledas najjace sajtove na svijetu, oni kroz jednostavnost predstave sve sto im treba.  Mislim da i Mancester, Celzi, Real Madrid imaju vrhunske dizajnere al' nema tu mnogo price.  Predstavlja se sajt onima koji prvi put dolaze al' je sajt uglavnom za one koji tu dolaze svakodnevno, kao ja.  Znaci, informacija pa onda dizajn.   Zaglavlje je preveliko (200+piksela).  Dovoljno je da bude ~120.  Prvi tekst je negdje poslije nekih 250 piksela sto je mnogo.

Svaka čast, verujem da će vremenom sajt biti sve bolji i bolji. Good work, lads! ;pljuga