Старт сезоне! Гостовање у Ивањици! 12 Aug 2013

Постављен је видео запис на нашем каналу, као и слике из Ивањице у галерији!

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Звезда - Черноморец 12 Aug 2013

Постављене су слике у галерији, а видео ће бити накнадно.

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

 


ВОШИНА ЛЕКЦИЈА ЗВЕЗДИ: Новосађани у полуфиналу Купа! - пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ Pijanac

Црвена звезда – Војводина 1:3 (0:1)

Стрелци: 0:1 – Калуђеровић у 10, 0:2 Аливодић у 58, 0:3 – Шкулетић у 70, 1.3 – Мрђа 73. минуту.

Београд – Стадион: Маракана. Гледалаца: 7.120. Судија: Бошко Јованетић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Петковић, Мијаиловић, Крнета, Араухо, Милијаш, Гогић, Нинковић (од 83. Савићевић), Милуновић (од 46. Дауда), Касалица (од 62. Печник), Мрђа.

ВОЈВОДИНА: Жакула, Вулићевић, Ђурић, Вуковић, Настић, Радоја, Полетановић (од 86. Вукчевић), Врањеш (од 88. Тумбасевић), Аливодић, Калуђеровић (од 64. Гаћиновић), Шкулетић.

После Партизан и Црвена звезда је остала је без могућности да се бори за трофеј Купа Србије. Тачније, Војводина је одузела ту могућност црвено-белима. Пулени Марка Николића били су маестрални на Маракани и заслужено су се пласирали у полуфинале.

Гости из Новог Сада одржали су праву фудбалску лекцију изабраницима Славише Стојановића. Три лепа гола, неколико одличних шанси, сјајна игра… На другој страни, Звезда је до 73. минута претила само из прекида, имала је посед лопте, али није била конкретна, за разлику од сјајне Воше.

Војводина је прва запретила на мечу у петом минуту. Аливодић је пробио по десној страни и упослио Шкулетића. Робусни нападач послао је лопту на другу стативу, нико из одбране црвено-белих није реаговао, али срећом по њих није било никога од играча Воше да затресе мрежу.

Само минут касније виђен је први ударац. Калуђеровић је снажно шутирао са 20-ак метара, али лопта је ишла директно у Бајковића. Голман Звезде је рутински реаговао и одбио лопту.

Гогић је могао да донесе предност Београђанима у десетом минуту. Милуновић је оборен на 25 метара лево искоса. Милијаш је добро центрирао, а високи дефанзивни везиста је надскочио голман гостију Жакулу и из тешке ситуације (ван баланса, лопта мало „виша“) шутирао је главом, али лопта је завршила изнад пречке.

После неколико секунди после велике прилике за Звезду уследила је казна. Прелепу акцију Новосађана крунисао је бивши нападач црвено-белих, Андрија Калуђеровић.

Шкулетић је мајсторски оставио лопту за Аливодића, овај је упослио Калуђеровића на левој страни. Уследио је сјајан лажњак и одличан ударац и гости су повели са 1:0. Треба истаћи да одлични нападач није прославио погодак, баш како је и обећао пре меча.

Минут после гола могла је Војводина да дуплира предност. Поново је сјајни Аливодић мајсторски асистирао, овога пута Шкулетићу који је побегао штоперима Звезде. Преварио је нападач Новосађана и Бајковића, али је отишао широко и није имао добар угао за ударац, па је Звездина дефанзивна линија успела да стигне и избије лопту у корнер.

После ударца из угла Ђурић је тукао са пет, шест метара у срцу шеснаестерца, био је усамљен, али штопер гостију је очајно захватио лопту и пропустио велику прилику.

У 20. минуту Милијаш је пао на ивици казненог простора после дуела са Врањешом и још једним играчем Воше, на неких 18 метара. Судија Јованетић је досудио слободан ударац. Капитен Звезде је снажно тукао поред живог зида, Жакула је остао „укопан“, али лопта је добила контра фелш и прошла тик поред стативе.

Шест минута касније Касалица је центрирао са десне стране, лопта је погодила Вуковића у руку, тражили су домаћи пенал, али судија Јованетић је само одмахнуо руком.

Могла је Звезда до изједначења у 33. минуту. Милијаш је извео корнер са десне стране, неко је у гужви на петерцу закачио главом лопту и проследио је ка мрежи, али Вулићевић је са гол линије избацио лопту и отклонио опасност.

У 37. минуту Петковић је добро пробио и центрирао са десне стране. Лопта је прелетела голман Воше Жакулу, Милуновић је био одличан у скоку на другој стативи, шутирао је главом, али није био прецизан.

То је било све вредно помена у првих 45 минута, после прилике Милуновића није било већих узбуђења.

Публика је играче црвено-белих на одмор испратила звиждуцима и повицима „Хоћемо победу“, док је групица навијача Воше аплаузима наградила своје пулене за одличну игру у првом полувремену.

На почетку друго дела игре Звезда је свим снагама напала госте, али није успевала да дође до праве прилике.
Новосађани су се из минута у минут полако ослобађали притиска, па је Калуђеровић после соло продора Врањеша у 55. минуту изашао један на један са Бајковићем, али је лоше примио лопту и дефанзивци домаћина су избили лопту.

Три минута касније сјајни Новосађани су дуплирали предност. После правог карамбола у казненом простору Звезде, Араухо је леђима покушао да избије лопту. После тог трагикомичног

покушаја лопта је дошла до Аливодића који је одлично шутирао и погодио за 2:0!

У 64. минуту поново је Гогић могао да постигне гол, али је опет главом са пет метара шутирао преко гола.

Очајна офсајд замка црвено-белих је кажњена у 70. минуту. Млади Полетановић је маестрално убацио лопту са неких 60 метара између штопера Звезде, Шкулетић је био добро постављен, избегао је замку и рутински матирао Бајковића!

Три минута касније Мрђа је смањио предност гостију. Некадашњи нападач Војводине искористио је грешку одбране домаћих и погодио са пет, шест метара! Милијаш је пао у казненом простору, дефанзивци гостију нису искористили прилику да избију лопту, капитен црвено-белих је са земље успео да ћушне лопту до Мрђе коме није било тешко да погоди за 3:1.

У 78. минуту статива је била савезник Новосађана после ударца Мрђе са 18 метара.

После 120 секунди Врањеш је могао да постигне још један гол за госте, Полетановић га је лепо упослио, али везиста гостију се без потребе завукао у страну и скратио угао, па је Бајковић после ударца лопту преусмерио у корнер.

У 82. минуту Шкулетић је тукао са пет метара главом након корнера, али Бајковић је крајњим напором лопту избацио са гол линије и спречио робусног нападача да постигне други гол.

Два минута пре краја Крнета је пропустио велику прилику да постигне други гол за Звезду и тако меч уведе у неизвесну завршницу. Штопер домаћих је после једног одбитка са десетак метара шутирао тик преко гола.

То је уједно била и последња озбиљнија прилика на сјајном мечу у коме је Војводина заслужено славила! Треба истаћи да другу годину за редом вечити ривали неће бити у могућности да освоје трофеј Купа!

Извор: Спортски Журнал


пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Email Login
Password
powered by Everyone.net

New users sign up!

Forum
Nas Youtube kanal
Our channel on Vimeo.com
Pratite nasu sportsku galeriju, slike ce biti redovno osvezavane!
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅИЈпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2013/14

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ: KoпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ: пїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
- пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ