Вождовац -ЗВЕЗДА, гостовање на Врачару... 26 Sep 2013

И поред прескупих карата, анемичне игре и лоших резултата, максималном подршком смо покушавали да трегнемо фудбалере и тренера, али резултат је и овог пута изостао... Прозивке и одузимање дресова су једино што је преостало у овом моменту!

Слике су постављене у галерији.

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Прослава 50 година Маракане! 17 Sep 2013

Рођенданска атмосфера на највећем српском стадиону... Прошле су деценије, од велике Звезде коју памти Европа и свет, остали су велики навијачи - Делије! Још једном смо показали своју величину и снагу, 40.000 људи на безначајној утакмици... Љубав која се никада не гаси!

Слике су постављене у галерији.

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Звезда - Јагодина 18 Aug 2013

Пола сата пред почетак утакмице север готово празан.Навикли смо на много већи број људи,барем на овом трибини.На крају су се средишња два сектора попунила,таман да се подигне кореографија за утакмицу.Парола на крову и огради и више него јасна,ТИТУЛА по сваку цену.

Слике су постављене у галерији.

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

 


ШАМПИОН ЕВРОПЕ НЕМОЋАН У АРЕНИ: Звезда срушила Макаби! - пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ Pijanac

Долазак Макабија није био довољан навијачима да Арена буде крцат. Али, сада се кају као ретко када

Црвена звезда Телеком – Макаби Електра 89:76 (18:20, 20:14, 16:25, 35:17)

Дворана: Комбанк Арена. Гледалаца: 9,926. Судије: Ијерузело, Ковалски, Хименез.

ЗВЕЗДА: Вилијамс 17 (7 ск, 5 ас), Ребић, Дангубић 5, Митровић 4, Блажич 7 (5 ск), Калинић 14, Марјановић 19 (17 ск), Каплановић, Тејић 4, Џенкинс 16 (5 ск), Јовић 3, Цирбес.

МАКАБИ: Парго 14 (6 ск, 6 ас), Хејнс 5, Смит 15, Рендл 4, Лихарт 12, Тајус 12 (8 ск), Коен, Охајон (8 ас), Скоцанитис 2, Алексендар 6, Форте.

Пропустили су прилику да гледају како Црвена звезда разбија првака Европе и уживају у мечу који само крем Европе може да понуди. Црвено-бели су показали да дефинитивно спадају у ту категорију. По свим критеријума.

Макаби је бљеснуо средином трећег периода и осми пораз црвено-белих у Топ 16 фази је висио у ваздуху. Онда је са трибина загрмело: „Играј и бори се...“

Пријало је то Тејићу који је везао пет поена. Вилијамс је такође поцепао мрежицу, а експлозију емоција навијача спречио Охајон. Али, Звезда је кидисала и Макаби је то осетио на својој кожи. Нова бомба Маркуса, скок Тејића у одбрани, тројка Џенкинса и ерупцију одушевљења сада више ништа није могло да заустави. Црвена звезда је водила 70:68.

Сви су били на ногама. Арена је подрхтавала од песме и радости, Тејић је играо „као матор“, Џенкинс је пуцао од адреналина, Марјановић је направио пируету у рекету, а Вилијамс убацио своју шесту тројку (све у другом полувремену).

Серијом 20:0 првак Европе је бачен на колена (83:68) и чекао да буде дотучен. Спаса му није било. Пао је као најлепши поклон за 70. рођендан. Није могао ни да се копрца, док су Делије одушевљено повале химну. Био је то спектакл са памћење.

Блажич је експлодирао, а играчи на терену се нису поштено ни растрчали. Марјановић се уписао и меч је отворен на најбољи могући начин. Али, онда је Скорцанидис показао своју моћ. Леђима је уносио у рекет, не само Марјановића, него још двојицу играча са њим. Дангубић се у нападу од њега одбио као од зид. Деловао је импресивно снажан.

Међутим, већ до средине првог периода, тренери су потпуно заменили стартне петорке. Али, сада су у фокусу поново били црвено-бели, тачније Џенкинс који је на опште одушевљење убацио тројку одмах по уласку.

Блажич је пре тога промашио три, па се аутоматски на трибинама јавио страх да се не понови лоше шутерско вече.

За то време, меч је већ пуцао од темпа. То је ритам од кога Макаби живи. Показао је то серијом 8:0 и поручио домаћину да му се лоше пише, ако нешто под хитно не промени.

Црвено-бели су прихватили изазов. Али, нису „спуштали“ лопту на земљу, као што је то рецимо учинила Алба и у победи против Поноса Израела нападе завршавала после 20 секунда. Младост Црвене звезде то може, али то није њен стил. Радоњићев тим такође живи од енергије.

Па је логично било да долије уље на ватру, односно да још више појача ритам. Агресивност је подигнута до ивице фаула што је црвено-белима отворило много више опција у нападу. Џенкинс и Калинић су наставили да разбијају малер иза линије 6,75, а серија 10:2 је показала пут до успеха.

Да није било дечијих грешака, попут Вилијамсове када је залепљен рампом, уместо да рутински положи лопту, Звезда је могла да направи позамашну залиху. Овако, Парго је то казнио и лепа прилика је отишла у неповрат.

До полувремена, Блажич се радовао сјајној одбрани, али и још једној промашеној тројци. Ипак, довољно за вођство (38:34) и још већу веру у изненађење.

Друго полувреме отворила је једна од најлепших акција, са грешком Вилијамса, за шта се искупио украденом лоптом, а потом и тројком.

Делије су одмах повећале буку за неколико децибела. Али, бачена рукавица у лице је само наљутила Парга који је показа зашто му је додељена улога вође шампиона Европе. Али, Вилијамс је био у зони. Нова тројка за лудило на трибинама и најаву рата на паркету.

Блажич је завршио контру уз додатно бацање, Тајус је пролетео кроз одбрану црвено-белих и погодио, а затим у наредном нападу зверски закуцао, Марјановић је пао и теменом ударио од паркет, гризло се у одбрани... На семафору је стајало 51:51, али мало кога је то занимало. Уживало се у кошарци.

Ипак, када се „прашина мало слегла“, постало је јасно да је Макаби направио серију 12:0 и добио простор да се размаше. После тога свака грешка је много више болела. Као рецимо тројка Смита после практично већ прокоцканог напада. Чинило се да Црвена звезда клизи у нови пораз.

Али, онда се све окренуло и исписана је прелепа прича које се дуго неће заборавити.

Извор: Спортски Журнал


пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Email Login
Password
powered by Everyone.net

New users sign up!

Forum
Nas Youtube kanal
Our channel on Vimeo.com
Pratite nasu sportsku galeriju, slike ce biti redovno osvezavane!
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅИЈпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2013/14

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ: KoпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ: пїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
- пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ