На Брду - браво девојке! 07 Oct 2013

Масовно гостовање на Бановом брду на реновираном стадиону и први пут под рефлекторима... И поред неповољног резултата "из свлачионице", одлично навијање, бакљада у другом полувремену, подршка до краја... И спрдња са "девојкама" у црвено белим дресовима на крају...

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Ко зна која већ субота 29 Sep 2013

Лоше време и необећавајуће игре довеле су мање људи него иначе, али оне праве који су кисли, певали, палили гомилу пиротехнике и приредили још једну "представу" за памћење...

Слике су постављене у галерији.

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Куп - гостовање у Новом Саду... 26 Sep 2013

У духу мелодије и песме која је обележила ово гостовање, феноменална атмосфера на трибини коју се заузеле Делије... Иако нас је на Карађорђу знало да буде далеко више, непопуларан термин и лоша форма екипе, су довели изненађујуће добар број људи који су присустовавли победи после неколико киксева...

OпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ :: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

 


ПОБЕДА ЗА КРАЈ: Марјановић са бацања срушио Панатинаикос у гротлу Пионира - пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ Pijanac

На опроштају од Евролиге у сезони 2014/2015, Црвена звезда је уписала победу надигравши бившег првака Европе


Црвена звезда – Панатинаикос 69:68 (16:7, 14:19, 14:19, 25:23)

Дворана: Пионир. Гледалаца: 6,156. Судије: Рижик (Украјина), Патернико (Италија), Латисевс (Летонија).

Црвена звезда: Вилијамс 11, Ребић, Дангубић 3, Митровић 11, Лазић, Блажич 11, Калинић 14, Марјановић 12, Тејић, Џенкинс 4, Јовић, Цирбес 3.

Панатинаикос: Слотер, Јанковић 9, Фоцис 6, Нелсон 8, Папас 11, Маврокефалидис 7, Дијамантидис 12, Гист, Батиста 15, Блумс, Лоунтзиц, Лавал.

Три пута, у две сезоне, Панатинаикос је успевао да избегне пораз од Црвене звезде. Али, четврти пут му то није пошло за руком. Бобан Марјановић је рекао доста, крунисао сјајну игру свог тима и сезону за памћење.

На минут и 41 секунд пре краја, црвено-бели су после пенала Калинића стигли на „пола“ коша заостатка (62:63). Несносна бука је пратила напад гостију, али играчи су чули пиштаљку судије који је Дијамантидиса послао на линију пенала.

Погодио их је као да је на тренингу. Чинило се да Звезди поново победа клизи ко прсте. А, онда је наступило лудило. Тројка Блажича за изједначење (65:65) уз фаул и гротло Пионира је експлодирало. Слободо бацање је промашио, али се Калинић докопао лопте.

Једном руком је бацио ка Џенкинсу који је одмах био фаулиран. Ђенка је био хладнокрван. На 36,6 секунди пре последњег звука сирене, Звезда је била на корак од победе (67:65). И онда опет, као прошле сезоне, тај Папас. Тројка и хладан туш (67:68).

Али, остало је још 20 секунди. Радоњић је нацртао акцију, Вилијамс шутнуо тројку и промашио. Ипак, Марјановић је ухватио лопту и фаулиран. Одзвањало је МВП, МВП, док је велики Боби убацивао пенале (69:68). Гости су сламку спаса тражили у преостале 2,2 секунде. Нису је нашли.

Мудри воле да кажу, играш колико ти ривал дозволи.

А, Црвена звезда у првом периоду гостима није дала да дишу. Нервирао се Душко Ивановић, саветовао пулене, ротирао их, али није вредело. Кош готово да нису могли да погоде. За 10 минута убацили су свега седам поена (10-2 за два, 8-0 за три), били су инфериорни у скоку и свим осталим елементима.

Црвено-бели су кидисали на њих свом снагом, није било лаког шута, а не поена. Са друге стране, невероватно миран је био Дејан Радоњић када је Маркус Вилијамс погодио дно мрежице и приближио екипу двоцифреном капиталу.

Његов тим је играо готово као сат. Са малим грешкама, али сигуран, доминантан и моћан. Вилијамс се подсетио на играча из најбољег периода, Митровић показао знање и искуство, а Бобан Марјановић наставио да ради оно у лему је најбољи – да доминира.

Навијачи су били у трансу, Калинић је убацио тројку, Нелсон је нагазио линији и изгубио лопту. Све је ишло на воденицу Црвене звезде. Па ни промашене контре у тим тренуцима нису превише болеле.

Али, Панатинаикос такве грешке не прашта. Папасу очигледно прија Пионир, прошле сезоне је био „џелат“ Црвене звезде. Сада је повео напад гостију који им је омогућио да се до полувремена потпуно врате у меч. Грци су дигли проценте шута, успоставили равнотежу у скоку и на све то појачали агресивност у одбрани.

Тројке Јанковића и Блажича су отвориле трећи период и најавиле атомску кошарку. Недуго затим, Вилијамс је продао финту шута Јанковићу, па убацио тројку. Гист са друге стране ни обруч није успео да погоди.

Али, зато је Вилијамс већ у наредном нападу поново показао велико умеће и „нашао“ Марјановића између тројице играча. Чинило се да је атак Панатинаикоса одбијен. Али, када је густо на сцену излазе најбољи, а Дијамантидис је био и остао класа.

Ставио је тројку ко кап и драма је настављена. Наше горе лист, Владимир Јанковић је далеко од његовог рејтинга, али ако настави да сипа тројке тако хладнокрвно као синоћ и за њега је загарантована велика каријера.

Њихови поени отворили су Панатинаикосу пут ка победи, а њиме је први велики корак направио Нелсон. Почео је да погађа и што је још важније, неутралисао је Вилијамса. Гости су почели да се одлепљују. Био је то знак за навијаче да загрме још јаче.

Њихова подршка убацила је црвено-беле у шесту брзину. Па ни тројка Фоциса за бег гостију на плус осам (58:50), четири минута пре краја, није их охладила.

На паролу „играј и бори се“, Блажич је убацио тројку. Док је бука расла, ређали су се атаци црвено-белих. На два минута пре краја стигли су на корак од тријумфа. А, онда је уследио већ описани епилог који је заокружио импресиван учинак Марјановића.

Извор: Спортски Журнал


пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Email Login
Password
powered by Everyone.net

New users sign up!

Forum
Nas Youtube kanal
Our channel on Vimeo.com
Pratite nasu sportsku galeriju, slike ce biti redovno osvezavane!
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅИЈпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2013/14

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ: KoпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ: пїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
- пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ