Север цели сада се весели! 12 Apr 2014

Галерија слика

Пиротехнички шоу
Навијање у првом полувремену.
Корео из два угла.

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Делије у Суботици! 06 Apr 2014

Слике су постављене у галерији.

Навијање у другом полувремену и Мој тим је првак био.

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Још један спектакл. 03 Apr 2014

Слике

Навијање први део, други део и дозивање са југом.

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Видео записи с прославе 69-ог рођендана 09 Mar 2014



:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

Почетак утакмице у Јагодини (HD 720p) 01 Mar 2014

:: пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ ::

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

 


Џенкинс после драме одвео Звезду у полуфинале Еврокупа! - пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ Pijanac

Црвена звезда Телеком – Будивељник 79:70 (11:15, 18:16, 10:11, 24;18, 16:10)

Дворана: „Комбанк Арена“. Гледалаца: 24.232. Судије: Ересуело (Шпанија), Патернико (Италија), Переа (Шпанија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Ребић, Митровић, Лазић 5 (5 ск), Блажич 10 (7 ск), Симоновић 2 (6 ск), Марјановић 4 (3 бл), Раденовић 11 (11 ск), Катић 7, Тејић, Нелсон 8 (6 изг), Џенкинс 29 (4 изг), Драгићевић 3.

БУДИВЕЉНИК: Ејхерн 10 (4 ас, 4 изг), Лавринович 17 (9 ск, 3 бл), Шаленга 2, Горбенко 5, Неруш, Стрелнијекс 11 (4 ас), Анисимов 2 (5 ск), Лебединцев, Тишченко, Минард 10 (4 изг), Самерс 13 (7 ск).

Вероватно је мало навијача Црвене звезде Телеком очекивало драму у реваншу четвртфинала Еврокупа са Будивељником.

Међутим, она је била на програму. Испоставило се да је три поена разлике из првог меча било сасвим довољно украјинској екипи у реваншу, али не за пролаз. Већ за додатних пет минута.

Све до финиша меча је за заборав домаће екипе. Тек тад су почели да играју онако како треба да би прошли у полуфинале и то захваљујући само једном момку – Чарлсу Џенкинсу.

Играо је симултанку са одбраном Будивељника у трећој четвртини, и посебно у продужетку, постигавши 29 поена.

Београђани су одлично отворили меч, али онда одједном стали. Било је 6:0 (Блажич постигао прва четири поена), додуше до тог резултата се дошло поприлично растрзаном игром у нападу.

Празан ход украјинске екипе трајао је четири и по минута (прве поене постигао Самерс са линије бацања), па је домаћин пропустио прилику да се тад одлепи.

Црвено–бели тешко да су ове сезоне одиграли лошије прво полувреме, па су се кошаркаши Будивељника брзо опустили и преко сјајног Лавриновича, уз неколико ухваћених лопти у нападу, повели са 11:8. На крају прве деонице коју је Лавринович завршио са девет поена било је 15:11 за госте.

На лоше грађење коша, надовезале су се изгубљене лопте (Нелсон чак четири у првом полувремену), промашена бацања и нерезонски шутеви домаће екипе.

Доказ притиска под којим су се нашли црвено–бели јесу два промашена зицера у истом нападу почетком друге четвртине.

Мини–серијом од 6:0, Звезда је изједначила на 17:17 у 13. минуту. Марјановић је у тим тренуцима „паковао“ личне грешке центрима Будивељника.

А, онда уследила је двоминутна серија гостију од 10:0 за 19:29, у којој су имали два пута кош и фаул, погодили тројку, „шетали“ се кроз рекет…

Неко је морао да тргне Звездине играче и публику која је утихнула, а то је био Раденовић. Крилни центар је у Звединој серији од 8:0 кумовао са шест поена за 29:31 у 19. минуту. У преосталих 60 секунди није било поена.

Делије су на полувреме отишле са надом у бољу игру својих љубимаца…

Та нада је остала само то – нада. Јер, просто је невероватно са колико грешака су играли кошаркаши Звезде. Нелсон је наставио да „продаје“ лопте, поједини шутеви за три поена су завршавали поред обруча, а већина је била из нерезонских ситуација.

Одбрана и није била толико лоша, али у нападу је свако радио шта је хтео, без идеје и концепције. Као доказ томе је и чињеница да је Звезда за прва четири минута у трећој четвртини убацила свега два поена!

Будивељник је то искористио да поведе са 38:33. Вођство није испуштао до краја четвртине, а како и да је испусти поред мноштва промашених зицера домаћина.

Било је 39:42 на крају треће деонице. Дакле, Звезда је за 30 минута постигла свега 39 поена!

Лавринович је наставио да бриљира, придружили су му се Стрелнијекс и Минард, али се у Звезди тек тад разиграо Катић. Прве поене је постигао у 31. минуту, а онда их нанизао седам.

Упркос свему, тројком Драгићевића (првом из пет покушаја), тачно пет минута пре краја, Звезда је серијом од 8:2 дошла до изједначења после дуго, дуго времена – 51:51!

Међутим, од вођства није било ништа, опет су домаћи кошаркаши почели по старом у нападу, а приде, капитен Симоновић је промашио оба бацања – 53:53 у 37. минуту.

Џенкинс је тад додао гас, везао пет поена, подигао „Арену“ на ноге за Звездиних плус пет – 58:53. Преко тога црвено–бели нису могли, јер су се гости вратили на минус три – 60:57, два минута пре краја.

Катић је потом промашио хорог, Лавринович био половичан са линије пенала (60:58), Звезда прокоцкала напад, па после Будивељниковог неуспешног, прокоцкала још један – просто нико није имао храбрости да шутне.

Ејхерн је фаулиран 19 секунди пре краја и погодио оба бацања – 60:60. Џенкинс је изблокиран у шуту за три поена, али је одмах „украо“ лопту и био фаулиран, 11 секунди пре краја.

Погодио је само једно бацање – 61:60, али су гости испустили ухваћену лопту и поклонили је Звезди, девет секунди пре краја. Поклон је искористио Џенкинс и поентирао из продора за 63:60.

На семафору је писало – три секунде до краја. Лавринович је промашио. Продужетак!

На старту првог продужетка „севнуле“ су две тројка Џенкинса – 69:60! Па, онда још и улаз за 71:60!

Будивељник је просто стао, а Џенкинс, погађате, погодио још једну тројку, преко руке на истеку напада – 74:62.

Славље у „Арени“ је могло да почне, заказан је дуел са УНИКС-ом…

Извор: Спортски Журнал


пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

Email Login
Password
powered by Everyone.net

New users sign up!

Forum
Nas Youtube kanal
Our channel on Vimeo.com
Pratite nasu sportsku galeriju, slike ce biti redovno osvezavane!
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅИЈпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ 2013/14

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ: KoпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ: пїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
- пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ | пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ